میرنیوز
مهرالله رخشانیمهر در گفتوگو با ایسنا، به وضعیت بودجهای سازمان نوسازی مدارس در لایحه بودجه ۱۴۰۱ اشاره و اظهار کرد: میزان رشد اعتبارات عمرانی وزارت آموزش و پرورش خوب بوده است؛ میانگین رشد اعتبارات سازمان نوسازی مدارس در سال ۱۴۰۱ در لایحه بودجه نسبت به سال ۱۴۰۰، ۱۷ درصد رشد در پیوست یک است و به ۵۳۰۰ میلیارد تومان میرسد.
وی افزود: در ردیفهای متفرقه نیز سهم ما از محلهایی چون اعتبارات گاز، مجوز انتشار اوراق، مالیات بر ارزش افزوده، مالیات سیگار و غیره دیده شده است.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با بیان اینکه یکی از برنامههای ویژه ما برای سال آینده، جایگزینی مدارس سنگی است گفت: ما امروز دغدغه مدارس سنگی را داریم که حدود ۴۰۰۰ مورد است. مدارس سنگی در نقاط صعبالعبور واقع شدهاند و جمعیت دانشآموزی آنها متغیر است. این مدارس عمدتا مربوط به عشایر کوچ رو هستند که به عنوان مثال یک زمان از سال ۲۵ دانشآموز دارند و یک زمان دیگر پنج دانشآموز؛ آنهایی که در کوچ و در مسیر هستند مثلا یک ماه بعد به جمعیت فعلی اضافه می شوند و جمعیت مدرسه به ۱۰ دانشآموز میرسد و دوباره سه ماه بعد میروند و تعداد کم میشود.
رخشانیمهر ادامه داد: این مناطق صعب العبور هستند و امکان دسترسی به آنها بسیار مشکل است، حتی اگر بخواهیم کانکس هم ببریم باید با هلی کوپتر حمل شود. به همین خاطر از همان مصالح منطقه استفاده و سنگها را روی هم گذاشتهاند و اغلب خانههایشان هم از همین جنس است. سنگها را روی هم چیدهاند و یک سرپناهی شده و اسمش را مدرسه گذاشتهاند.
وی تاکید کرد: معتقدم کمترین حق یک دانشآموز در منطقه محروم این است که یک سقفی به عنوان کلاس درس برایش بسازیم. نمیشود نسبت به اینها بی توجه باشیم و بگوییم همین است که هست. معلم تخصیص میدهیم، میز و نیمکت و امکانات میدهیم که خوب است، اما بالاخره باید یک اتاقی هم به ویژه برای فصل سرما برای این دانشآموزان فراهم کنیم.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با بیان اینکه برچیده شدن و جایگزینی مدارس سنگی در کوتاه مدت هم امکانپذیر نیست و شاید در یک دوره چهارساله بشود برای آن برنامهریزی کرد، در پاسخ به اینکه مدارس سنگی بیشتر در کدام استانها پراکندهاند عنوان کرد: این مدارس بیشتر در مناطق عشایری واقع هستند که از چهارمحال و بختیاری شروع میشود و بعد بخشهایی از خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد و استان لرستان را دربرمیگیرد. در واقع عمده اینها در مرز مشترک بین چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد و خوزستان قرار دارند. البته در استانهای دیگر چون آذربایجان غربی هم مدرسه سنگی داریم. عمده این مدارس در حاشیه زاگرس و متعلق به زاگرسنشینهاست.
رخشانیمهر درباره مصالح قابل استفاده برای ساخت مدارس سنگی در این مناطق با توجه به دشواری حمل مصالح به واسطه صعبالعبور بودنشان گفت: در سالهای گذشته منازل و مدارسی در این مناطق با استفاده از مصالح همانجا و با استفاده از سنگهای تراش داده شده ساخته شدهاند که مقاوم و مناسب هستند و آسیبپذیری کمتری در برابر زلزله و ... دارند. یکی از راهکارها جایگزینی و ساخت مدارس مناسبی با همین مصالح است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
۶ خودروی خارجی متعلق به شرکت کوروش کمپانی به مزایده گذاشته میشود
حکم پرونده چای دبش تا پایان ماه صادر میشود
توفان برت بریتانیا را درنوردید/ ۳ نفر کشته شدند
بیانیه نشست کارگاهی ذخیرهگاههای زیست کره ایران
۴ نفر در پی بارش برف سنگین در ترکیه ناپدید شدند
قیمت انواع گوشت قطعه بندی و بسته بندی بوقلمون اعلام شد
متهم ردیف اول پرونده چای دبش در دادگاه چه گفت؟
ماجرای واریز یک میلیون تومان به حساب بازنشستگان چه بود؟
برنامه بررسی تخلفات سردفتران با هوش مصنوعی تدوین میشود
افزایش قاچاق چوب با صدور مجوز برداشتن درختان شکسته
رمزارزها پر تکرارترین معضل مطرح شده در سامانه مشکلات حقوقی
کنترل تورم مطالبه بازنشستگان از دولت
فروش ۷ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان کالای تملیکی در ۸ ماهه امسال
دستگیری شیاد تلگرامی: دختران کمسن طعمه فریبکاران فضای مجازی شدند
کمک یک میلیاردی دیوان عالی کشور به پویش ایران همدل
هزینه ۲۰۰ میلیاردتومانی نگهداشت پلهای عابر
پروژه تونل شهید متوسلیان نیازمند سرمایهگذار است
توقیف سواری تویوتا به علت ۵۲۵ فقره تخلف و جریمه ۵۹ میلیون تومانی
نظام فنی و اجرایی اختصاصی بناها و بافتهای تاریخیفرهنگی ابلاغ شد
برخورد قاطع با دستکاری پلاک خودروها
واکنش «زاکانی» به چادرخوابی همراهان بیمار
سند مالکیت چهلستون صادر شد
آخرین وضعیت ترافیک صبحگاهی معابر و بزرگراههای تهران
بسیج مولود انقلاب، مکتب خداجویی و حق طلبی
رویکرد مبتنی بر گفتمان تحول پایهگذاری شد
برخورد قاطع پلیس با متخلفان دستکاری پلاک خودروها
اعلام نرخ قطعی حج تمتع تا ۲ ماه آینده
بارگیری ۵ هزار تخته پتو و ۲۰ تن مواد غذایی برای کمک به مردم مظلوم لبنان
مطالبه بازنشستگان از دولت باید کنترل تورم باشد
لزوم اصلاح نظام بنگاهداری در صندوقهای بازنشستگی