میرنیوز

چرا رئیس "اسکودا" مصونیتی فراتر از رئیس‌جمهور می‌خواهد؟!

 چرا رئیس "اسکودا" مصونیتی فراتر از رئیس‌جمهور می‌خواهد؟! 2021-12-29T11:04:54+03:30

به گزارش خبرنگار قضائی خبرگزاری تسنیم؛ عصر روز شنبه چهارم دی‌ ماه، آیین تکریم و معارفه رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه برگزار شد و در آن علاوه بر رؤسای قدیم و جدید این مرکز، حجت‌الاسلام مصدق، معاون اول قوه قضائیه به ایراد سخنرانی پرداخت.

بدیهی است که محتوای این سخنرانی با توجه به موضوع جلسه، نهاد وکالت بود؛ اما گویا این سخنرانی به مذاق جعفر کوشا، رئیس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران (اسکودا) خوش نیامده است! آقای رئیس از محتوای این سخنرانی، تهدید استقلال وکیل را فهم کرده و علیه آن دو واکنش تند گرفته است!

در ستایش مدافعان حق و عدالت و قانون

پیش از آن که به سخنان کوشا بپردازیم، مروری می‌کنیم به سخنان روز شنبه دومین شخص دستگاه قضا که در آن گفت: قوه قضائیه بر اساس اسناد بالادستی مکلف است زمینه اجرای عدالت را در همه مواردی که مرتبط با دستگاه عدلیه است فراهم کند و موضوع وکالت نیز بخش مهمی از این موضوع است همچنین وکلای محترم در سراسر کشور، طلایه‌داران حق دفاع هستند، حقی که هم در شریعت، هم در قانون اساسی و هم در قوانین عادی به رسمیت شناخته شده است و بدون حضور وکیل در خیلی از پرونده‌ها، دادرسی منصفانه که همه باید به دنبال زمینه‌سازی آن باشند، امکان‌پذیر نیست.

تأکید مصدق این ترجیع‌بند مهم است که در صورت عملی شدن و نه فقط به زبان جاری کردن آن، کلید حل بسیاری از مشکلات است، اینکه وکیل به دادرسی منصفانه در فرایند رسیدگی کمک می‌کند و نهاد وکالت و قوه قضائیه با کمک هم و متقابل می‌توانند عدالت را اجرایی کنند.

معاون اول قوه قضائیه همچنین یک هشدار داد که اهالی عادل عرصه حقوق آن را دلسوزانه معنی می‌کنند؛ برخی صداها در جامعه شنیده می‌شود که می‌خواهند، نهاد وکالت را مقابل عدلیه قرار دهند؛ این زمزمه‌ها کار دشمن است و برای آن برنامه‌‌ریزی می‌کنند و کرده‌اند؛ برچسب‌زنی به وکلای مرکز مبنی بر اینکه وکیل حاکمیت هستند در زمره این برنامه‌های دشمن است.

مصدق همچنین موضع رسمی نظام و البته دستگاه قضا درباره موضوع استقلال وکیل را اینگونه اعلام کرد: وکیل در مقام دفاع از حق، استقلال تام دارد همچنان که قاضی در مقام قضا استقلال تام دارد البته استقلال وکیل و قاضی به معنای نفی نظارت نسبت به آنها نیست؛ شما [وکلای دارای پروانه از مرکز وکلای قوه قضائیه] در مرکز وکلا دارای نهاد نظارتی هستید؛ کانون وکلا [ی دادگستری] هم همین طور است؛ اما در جایی که بر اساس قانون،  نظارتی برای قوه نسبت به وکیل، کارشناس رسمی و مشاور خانواده پیش‌بینی شده، قطعاً اعمال حاکمیت می‌کند و مکلف است که نگذارد پرونده از مسیر خارج شود . ممکن است که پرونده به واسطه کارمند، قاضی، وکیل و کارشناس رسمی به انحراف کشیده شود که در همین راستا اعمال نظارت از ضروریات است و باید توجه داشت که نظارت به معنای دخالت نیست.

مصدق سپس با اشاره به ضرورت و اهمیت پایبندی به قانون اظهار کرد: وکیلی که نظام و قانون اساسی را قبول ندارد، بر اساس قانون کیفیت اخذ پروانه، صلاحیت وکالت ندارد؛ بر این اساس باید آن کسانی که صلاحیت نظارت دارند پاسخگو باشند که چرا پروانه وکالت این قبیل افراد را ابطال نمی‌کنند؟ وکیل باید پایبند نظام و قانون اساسی باشد و این امر نص قانون است؛ مرکز وکلای قوه قضائیه حتماً استقلال خود را در مقام دفاع از اصحاب دعوی و موکل به عنوان یک اصل اساسی در نظر می‌گیرد و احدی نسبت به استقلال وکیل حرفی ندارد.

مصدق در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان اینکه ادامه فعالیت دو نهاد موازی مرکز وکلا و کانون وکلا را به مصلحت نمی‌دانیم، گفت: ضرورت دارد دو نهاد مربوط به وکالت یعنی مرکز وکلا و کانون وکلا تجمیع شوند تا بدین واسطه قانون جامع وکالت تدوین شود چرا که معطلی‌های ناشی از افتراق این دو نهاد تاکنون مانع از تدوین قانون جامع وکالت شده است؛ از رئیس مرکز وکلای قوه قضائیه می‌خواهیم قانونی در توضیح ساختار این مجموعه تدوین کند و می‌دانیم مجلس انقلابی هم ظرفیت تصویب آن را دارد.

فرار کوشا از یک حقیقت آشکار!

می‌توان این سخنرانی را نقطه عطفی در بحث وکالت در کشور دانست؛ جایی که یک مسئول عالی قضائی بدون تعارفات و رودربایستی‌های کسل‌کننده قبلی، به بیان آنچه مطلوب دستگاه قضائی کشور است می‌پردازد و قطع به یقین این هدف با توجه به اراده‌ای که در دوره تحول و تعالی قوه قضائیه دیده می‌شود، محقق خواهد شد.

اما این صحبت‌های معاون اول دستگاه قضا، یک منتقد خاص دارد! جعفر کوشا که دو جا به آن واکنش تند نشان داده است؛ یکی در یادداشتی اینستاگرامی و دیگری هنگام سخنرانی در مراسم معارفه هیئت رئیسه جدید اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران (اسکودا) که ریاست آن را دوباره در اختیار گرفته است.

کوشا ابتدا در اینستاگرام خود نوشت: " الفاظ بار معنایی مشخصی دارند. وقتی از استقلال وکیل سخن می‌گوییم، منظومه معنایی روشنی را مراد کرده‌ایم که هر کسی با اندک آشنایی با دانش حقوق آن را متوجه می‌شود. اطلاق صفت مستقل به مجموعه‌ای که همه مقدّرات آن در یدِ قدرت مراجع رسمی و حاکمیتی است، اگر به طنز بیان نشده باشد، به سخره گرفتن دانش واژگانی مخاطب است. استقلال وکیل، اساسِ دادرسی منصفانه است. نمی‌شود که از استقلال سخن بگوییم و به لوازم آن پایبند نباشیم. نمی‌شود در لفظ دادِ استقلال سر دهیم اما در عمل به هر بهانه‌ای خواستار ابطال پروانه وکالت افراد شویم. تجربه ابطال پروانه وکالت یکی از حقوقدان‌های برجسته کشور به بهانه طرح برخی انتقادات، سنگ محک خوبی برای تشخیص این است که کدام نهاد واقعاً استقلال دارد و کدام ندارد. بله، ما به چنین رویکردی قائل نیستیم و به پشتوانه قانون اجازه این نوع دخالت‌ها را در امور نهاد وکالت نخواهیم داد. کسانی که با انگیزه سیطره بر نهاد وکالت، نهاد موازی را راه انداختند، امروز حرف‌های خطرناک‌تری می‌زنند که با سیاست‌های اعلامی رئیس محترم قوه قضائیه در تناقض است. در شرایطی که جناب آقای محسنی‌اژه‌ای مکرراً به همدلی و هم‌افزایی نهاد وکالت و دستگاه قضا تأکید کرده و می‌کند، طرح برخی اظهارات تفرقه‌افکنانه از درون سیستم قضائی کشور مایه تعجب است. تقابل میان دو نهاد قضاوت و وکالت را کسانی ایجاد می‌کنند که در توسعه‌طلبی و بسط قدرت، حدِّ یَقِف نمی‌شناسند. معیار کنشگری همه بازیگران در نظام حقوقی کشور، قانون است. به نفع کشور و مردم است که همه به نقش و جایگاه قانونی خود بسنده کنند."

طرح ادعای تعامل همزمان با بالا زدن آستین‌ها!

اینطور به نظر می‌آید که رئیس اسکودا در این یادداشت، شمشیر را از رو بسته است تا با استفاده از ادبیات خوشایند بخشی از افکار عمومی، برای خود مشروعیتِ یک مدافعِ آزادی کسب کند! بله، با جمله اول این مطلب موافق هستیم که "الفاظ بار معنایی مشخصی دارند" و قرار نیست واژگان را مصادره به‌مطلوب کنیم و برداشت خود را به‌عنوان معنای واژه و الفاظ به خورد جماعت دهیم. اتفاقاً اصرار داریم تا استقلال را در اینجا بسط معنا کنیم و بگوییم؛ استقلالِ وکیل یعنی آزادی مدافع حق و قانون! دقت کنید؛ آزادی مدافع حق و قانون! و باز تأکید می‌کنیم؛ آزادی مدافع حق و قانون!

چرا این ذهنیت در یک نهاد وکالت ریشه دوانده که حق هر آنچه است که مخالفت با بخشی از بدنه سیستم را دارد؟! آیا هر وکیلی که برخلاف قانون مصوب کشور رفتار و گفتار و کردار دارد، باید مصون از تعقیب باشد به این دلیل که چماغی به نام استقلال وکیل داریم؟ وکیل باید مجری قانون باشد و اگر برخلاف قانون رفتار کند، آیا می‌تواند از قانون دفاع کند؟! اصلاً چگونه است که وکیلی می‌تواند قانون کشوری را به سخره بگیرد و بعد با استناد یه یک بند قانونی دیگر از همان قانون و با حمایت هم‌صنفی‌های خود، دادِ وا قانونا وا قانونا سر دهد و بگوید استقلال قانونی‌اش زیر سؤال رفته و باید از او حمایت قانونی کرد تا بعد از این هم بتواند به دفاع از قانون بپردازد!!

از یک فراز از یادداشت آقای کوشا وام می‌گیرم و می‌گویم؛ این نوع طلب استقلال کردن "اگر به طنز بیان نشده باشد، به سخره گرفتن دانش واژگانی مخاطب است."

رئیس اسکودا همچنین درخواست برای ابطال پروانه وکالت وکلای متخلف را نافی استقلال وکیل می‌داند! و البته استنادی اعلام نمی‌کند که چرا باید یک قشر از جامعه باید مصون از تعقیب در برابر خطا باشند؟!

در این نوشتار، منکر زحمات و خدمات قشر وکلا برای تمام کشور نیستیم اما چگونه است که یک نفر که عنوان و نام وکیل را یدک می‌کشد، آشکارا به استهزاء عرف و قانون و شرع مردم همین کشور می‌پردازد ـ نمونه مثالی آن کشف حجاب در ملأ عام یک وکیل که محاکمه خود را نادعالانه و از روی عداوت می‌داند! اما حکومت حق این را ندارد که با آن هنجارشکن برخورد کند؟ این قدرت نامرئی و حق ناعادلانه از کجا به نهاد وکالت و وکلا اعطا شده است؟!

کما اینکه در محاکم، رویارویی علمی در کنار روابط دوستانه مبتنی بر تعامل شهروندانه بین وکیل و قاضی وجود دارد و اگر وکیلی در محکمه‌ای نتوانست قاضی را مجاب به پیروزی موکلش کند، حتماً یک وکیل دیگر با استدلالات قانونی بهتر و لایحه دفاعی قوی‌تر در این امر موفق بوده است و هر محکمه‌ای بدون شک یک برنده و یک بازنده (به معنای مرسوم آن) دارد و به‌ استناد اینکه وکیلی در محاکم مختلف سربلند نیست، به معنای زیرسؤال رفتن استقلال وکیل نیست و باید این علت را جای دیگری جستجو کرد؛ مثلاً ضعف علمی در کارآموزی‌های ارائه شده در کانون‌های وکلای و برخی مناسبات ناسالم، می‌تواند یکی از علل آن باشد.

حال فرض کنید که همان وکیل برای پنهان کردن ضعف علمی خود اعلام کند چون وکیلی آزادی‌خواه است و استقلال وکیل را درخواست کرده است، مغضوب قضات (بخوانید نظام و سیستم قضائی) است تا برای خود مشروعیتی کاذب و محبوبیتی تهوع‌آور دست و پا کند و صد افسوس و شوربختانه، نهاد وکالت هم در دام این موضوعات اسیر می‌شود و دادِ استقلال وکیل را از سر گشاد سرنا می‌سراید.

خطاکار باید مجازات شود و این نص قانون است

این اعتقاد را قویاً بازگو می‌کنیم که هر مسؤلی، وزیری و وکیلی در نظام جمهوری اسلامی دچار خطا شود، به‌نحوی که خطای او به جمع عمومی آسیب بزند، نه‌تنها باید صلاحیت اجتماعی او زیر سؤال برود بلکه باید تحت تعقیب قرار بگیرد؛ بر این اساس است که تقاضاها برای محاکمه رئیس جمهور سابق رسانه‌ای می‌شود بی‌آنکه نه شخص رئیس جهمور سابق و نه دولت و کابینه و هیئت وزیران، دادِ مصونیت و استقلالِ عمل سر دهند! از معاون رئیس‌جمهور تا وزیر و وکیل مردم در خانه ملت در این سیستم قضائی محاکمه شده‌اند و هیچ ارگانی از مصونیت و استقلال حرفی نزده چون، خطاکار باید برابر قانون با او برخورد شود آن هم در جایگاه و مقامی.

قوه قضائیه، وظیفه ذاتی دارد که متخلفان از قانون را تنبیه یا محدود از فعالیت کند تا تخلف در چرخه تکرار نباشد؛ این کار را در درون خود هم انجام می‌دهد و با رسانه‌ای شدن رسیدگی‌ها، مردم از برخی از آنها مطلع‌ و باخبرند. نظارت بر رفتار وکلا هم از آنجا که بخشی از بدنه قضا و رسیدگی قضائی هستند، امری منطقی است اما اسکودا و کانون‌های وکلای دادگستری آن را نمی‌پذیرند چون مدعی هستند: استقلال وکیل زیر سؤال می‌رود و از قدرت آزادی بیان او در محاکم می‌کاهد!

سؤال؛ آیا نظارت بر رفتار وکیل در محاکم اتفاق می‌افتد؟ اینکه او در دفاع از موکلش که آن را دفاع از حق می‌داند سخنی به زبان بیاورد، سریعآً به نهاد ناظر گزارش می‌شود؟ دست‌اندرکاران نهاد وکالت می‌دانند که اینگونه نیست. وکیل اگر در چارچوب قانون اظهار نظر کند، نه‌تنها مورد بازخواست قرار نمی‌گیرد بلکه شجاعت او مورد تحسین است. اما دوستان اسکودا بیایند و موضوع را از زاویه دیگری بررسی کنند؛ اگر وکیلی پشت درهای بسته دفتر خود، خطایی را مرتکب شد، آن وقت چه؟ شکایت‌های خصوصی متعدد از گروهی معدود و اندک‌ از جماعت وکلا که خواسته‌های غیرقانونی و نامشروع از دریافت حق‌الوکاله بیشتر از نرخ تعرفه و ... از موکل خود مطرح می‌کنند، چه؟ تماماً در دادگاه انتظامی رسیدگی می‌شود؟ آمارها را بررسی و در میان خود تجزیه و تحلیل کنید و بعد پاسخ را پیش وجدان بیدار و عادل خودتان قضاوت کنید؛ آیا نیازی به ورود ناظری بدون داشتن تعلقات و تفکرات صنفی به این موضوعات زیر سؤال بردن استقلال وکیل در دفاع از حق است؟!

اما کوشا در نشست خبری روز دوشنبه 6 دی‌ماه خود که به مناسبت معارفه هیئت رئیسه جدید اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران (اسکودا) برگزار شد، دومین واکنش تند و نامعقول خود را نسبت به سخنرانی روز شنبه معاون اول قوه قضائیه نشان داد.

چه کسانی از پیشنهاد ادغام کانون وکلا و مرکز وکلا احساس خطر می‌کنند؟!

کوشا در سخنرانی خود در مراسم معارفه، تأکید رئیس قوه قضائیه بر وفاق و همدلی بین کانون‌های وکلا و دستگاه قضائی را یادآور شد و پیشنهاد معاون قوه قضائیه برای ادغام دو نهاد وکالت (کانون وکلای دادگستری و مرکز وکلای قوه قضائیه) را مخالف آن می‌داند.

اگر کار وکیل دفاع از حق است، چه فرقی می‌کند که پروانه وکالت خود را از کجا دریافت کرده باشد؟ دغدغه نهاد وکالت اگر اجرای قانون و عدالت است، چه فرقی می‌کند که مدیریت امور صنفی آن با چه کسی باشد؟ هدف اگر این است که محاکم بهترین تصمیم و قضاوت را در پرونده‌ها و با کمک وکلا داشته باشند، چه فرقی می‌کند که پشت وکیل به کدام هیئت مدیره توانمند گرم است؟

چرا عده‌ای از طرح این پیشنهاد باید احساس خوف و خطر کنند؟ پیشنهاد اتفاق و اتحاد منطقی و عاقلانه است یا اصرار بر ادامه اختلافات؟ جالب اینکه دادِ از قانون سر می‌دهند؛ اما از اینکه آرزو شود مجلس دهم این طرح را به‌تصویب برساند و آن را قانون کند، ناراحت‌ هستند و احساس خطر می‌کنند!

کوشا همچنین نقبی به بند دیگری از سخنان معاون اول قوه قضائیه زده و گفته "آقای مصدق گفته‌اند چرا پروانه وکالت وکلای مخالف نظام ابطال نمی‌شود؟" و این پرسش را زیر سؤال برده است! اما آقای کوشا حتماً می‌داند که نخستین اصل دموکراسی، اجرای قانون است و هر کسی چه وکیل کانون وکلای دادگستری باشد و یا نه، اگر رفتار غیرقانونی داشت، باید محاکمه شود و در جریان محاکمه است که وکیل صلاحیت‌سنجی دوباره می‌شود و اگر اصول نظام را قبول نداشته باشد، صلاحیت دفاع از حق در چارچوب این نظام را ندارد و مسلّم است که باید پروانه وکالت او ابطال شود حتی اگر حقوقدان بزرگی باشد اما وقتی عامل به حقوق نیست، شأن وکالت ندارد.

اسکودا زمانی قافیه را باخت که در مناظره با مرکز وکلا شرکت نکرد!

رئیس اسکودا در اظهارات اخیر خود مدعی شده: "من از آقای مصدق دعوت می‌کنم که به مناظره تشریف بیاورند! مناظره‌ای پایاپای در رسانه ملی، مقابل انظار مردم. ایشان ادله خود را بفرمایند، من هم دلایل خود را می‌گویم. تصمیم‌گیری نیز با خرد جمعی و با شرط آگاهی مردم باشد."

نمی‌دانیم که پاسخ معاون اول قوه قضائیه به این مناظره چه خواهد بود؛ اما باید اشاره‌ای به مشاهده عینی خود در گروه قضائی خبرگزاری تسنیم داشته باشیم و پاسخ رئیس محترم اسکودا را هم بشنوییم؛ در تابستان گذشته که شاهد اختلافات رسانه‌ای بین اسکودا و کانون وکلای دادگستری مرکز از یک طرف و مرکز وکلای قوه قضائیه در طرف دیگر بودیم، به رئیس وقت مرکز وکلا پیشنهاد دادم که در مناظره‌ای با یکی از مسئولان اسکودا در تسنیم شرکت کند تا جوانب امر و علت اختلافات و اینکه حق با کدام طرف است، یک بار برای همیشه برای همگان روشن شود؛ بهادری‌جهرمی با روی باز و اشتیاق فراوان، این پیشنهاد را پذیرفت اما مشروط به اینکه مناظره با یکی از مسئولان رده‌بالای اسکودا برگزار شود؛ موضوع را با یک مدیر بلندپایه اسکودا که از نزدیکان آقای کوشا بود، در میان گذاشتیم اما او نپذیرفت و مناظره برگزار نشد!

انتهای پیام/

منبع : خبرگزاری تسنیم


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار اجتماعی

پایان انحصار آمریکا در گرده‌افشانی با پهپادهای ایرانی!

 پایان انحصار آمریکا در گرده‌افشانی با پهپادهای ایرانی!
2024-04-14T13:18:23+03:30
یک شرکت دانش‌بنیان موفق به طراحی و ساخت پهپاد گرده‌افشان شد. این ماژول که قابلیت نصب بر روی انواع پهپادهای ایرانی و خارجی را دارد، به صورت هوشمند می‌تواند ب...

ربودن دختر ۱۷ساله توسط خواستگار شرور در تهران!

 ربودن دختر ۱۷ساله توسط خواستگار شرور در تهران!
2024-04-14T12:51:47+03:30
فرد شرور که در جریان خواستگاری از دختر مورد علاقه خود جواب منفی شنیده بود در اقدامی هولناک دست به آدم‌ربایی این دختر زد اما با اقدام ضربتی و به‌موقع پلیس دس...

ماجرای سنگ‌اندازی برای واردات واگن‌های متروی تهران چیست؟

 ماجرای سنگ‌اندازی برای واردات واگن‌های متروی تهران چیست؟
2024-04-14T12:38:24+03:30
عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران درباره ماجرای سنگ‌اندازی برای واردات واگن‌های چینی مورد نیاز متروی تهران توضیح داد.

رویه غلط سازمان محیط زیست برای توسعه "قرق‌های شکار"

 رویه غلط سازمان محیط زیست برای توسعه "قرق‌های شکار"
2024-04-14T12:38:23+03:30
یک سالیست که سازمان محیط زیست با نادیده گرفتن حکم شرعی شکار و تاکید رهبر انقلاب بر لزوم توقف شکار، بدون پاسخگویی به نقدهای دانشگاهیان و بی‌توجه به ابعاد اجت...

ساخت پهپادهای آشیانه‌دار توسط یک شرکت دانش‌بنیان

 ساخت پهپادهای آشیانه‌دار توسط یک شرکت دانش‌بنیان
2024-04-14T11:58:31+03:30
متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان موفق به ساخت پهپادهای آشیانه‌دار برای تصویربرداری از مناطق صعب‌العبور شدند.

حل مشکلات ۱۲ساله تملکات ملکی پروژه روددره فرحزاد

 حل مشکلات ۱۲ساله تملکات ملکی پروژه روددره فرحزاد
2024-04-14T11:58:31+03:30
معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران از حل مشکلات ۱۲ساله تملکات ملکی پروژه روددره فرحزاد خبر داد و گفت: با آغاز فرایند پرداخت و تملک معارضات ملکی؛ پیش...

آغاز اجرای طرح "نور" برای برخورد با ناهنجاری‌های اجتماعی

 آغاز اجرای طرح "نور" برای برخورد با ناهنجاری‌های اجتماعی
2024-04-14T11:58:30+03:30
فرمانده انتظامی تهران بزرگ گفت: پلیس از امروز در همه معابر و اماکن عمومی، اقدامات خود را به منظور برخورد با ناهنجاری‌های اجتماعی مانند بی‌حجابی با جدیت بیشت...

شناسایی ۷۹ مبتلا به وبا در سال گذشته/کاهش چشمگیر آمار بیماری

 شناسایی ۷۹ مبتلا به وبا در سال گذشته/کاهش چشمگیر آمار بیماری
2024-04-14T11:58:30+03:30
رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به شناسایی ۷۹ مورد ابتلا به وبا در سال گذشته، از کاهش چشمگیر آمار این بیماری در کشور نسبت به سال‌ ۱۴...

طرح کالا برگ فجرانه در ایستگاه پایانی

 طرح کالا برگ فجرانه در ایستگاه پایانی
2024-04-14T11:58:29+03:30
مرحله اول طرح فجرانه از ۱۸ بهمن ۱۴۰۲ آغاز شد. مرحله دوم آن از ۲۰ اسفند تا ۱۸ فروردین ماه ۱۴۰۳ ادامه داشت و مرحله سوم نیز از ۲۰ فروردین آغاز شده و تا ۱۸ اردی...

التیام سریع‌تر زخم‌های دیابتی با کمک پانسمان نانویی

 التیام سریع‌تر زخم‌های دیابتی با کمک پانسمان نانویی
2024-04-14T11:58:29+03:30
یک شرکت دانش‌بنیان زخم‌پوش نانویی تولید کرده که می‌تواند به التیام سریع‌تر زخم‌های دیابتی کمک کند. این پانسمان باکتری‌ها را از بین برده و روند بهبود را تسری...

۳ میدان میوه و تره‌بار در جنوب تهران احداث می‌شود

 ۳ میدان میوه و تره‌بار در جنوب تهران احداث می‌شود
2024-04-14T11:58:29+03:30
شهردار منطقه ۱۷ با اشاره به احداث و بهره‌برداری از ۳ میدان میوه و تره‌بار در سطح منطقه گفت: در راستای تکمیل شبکه توزیع میوه و کالاهای اساسی، میدان های میوه ...

مشکلات واگن‌های مترو با ورود رئیس‌جمهور حل می‌شود؟

 مشکلات واگن‌های مترو با ورود رئیس‌جمهور حل می‌شود؟
2024-04-14T11:58:28+03:30
رئیس شورای شهر تهران با اشاره به مشکلات پیش آمده برای واگن‌های وارداتی از سوی وزارت کشور گفت: به همین جهت شخص رئیس جمهور برای برطرف کردن موانع و مشکلات ورود...

تقویت دانش لازمه مدیریت سرمایه انسانی

 تقویت دانش لازمه مدیریت سرمایه انسانی
2024-04-14T11:31:56+03:30
معاون شهردار تهران، تولید و تقویت دانش سرمایه انسانی را لازمه مدیریت چالش‌های این حوزه دانست.

امتحانات شبه نهایی دانش‌آموزان دهم و یازدهم از دوشنبه

 امتحانات شبه نهایی دانش‌آموزان دهم و یازدهم از دوشنبه
2024-04-14T11:31:55+03:30
دانش‌آموزان پایه‌های دهم و یازدهم دوره متوسطه دوم از روز دوشنبه ۲۷ فروردین در امتحانات شبه نهایی شرکت می‌کنند.

ورود واگن‌های مترو امسال منتفی نیست

 ورود واگن‌های مترو امسال منتفی نیست
2024-04-14T11:31:54+03:30
رئیس شورای شهر تهران گفت: ورود واگن‌های مترو امسال منتفی نیست.

ثبت‌نام رسمی برای دریافت مشوق‌های سربازی از ۱۵ اردیبهشت

 ثبت‌نام رسمی برای دریافت مشوق‌های سربازی از ۱۵ اردیبهشت
2024-04-14T11:31:54+03:30
فرمانده قرارگاه مرکزی مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح گفت: سامانه مشوق‌های سربازی تولید شده و در حال تست است، ثبت‌نام رسمی واجدین شرایط از ۱۵ اردیبشه...

چند درصد از زائران حج تمتع امسال زنان هستند؟

 چند درصد از زائران حج تمتع امسال زنان هستند؟
2024-04-14T11:31:54+03:30
مدیرکل دفتر طرح و برنامه سازمان حج و زیارت گفت: حدود ۳۷ درصد زائران شیعه حج تمتع امسال، مرد و ۴۷ درصد زائران شیعه را زنان تشکیل می‌دهند.

افزایش ۳۰۰ درصدی برداشت میگو از مزارع خاکی پرورش میگو

 افزایش ۳۰۰ درصدی برداشت میگو از مزارع خاکی پرورش میگو
2024-04-14T11:31:54+03:30
طرح بهسازی و نوسازی مزارع خاکی پرورش میگو به همت مرکز مدیریت طرح‌های کلان و پیشران معاونت علمی به منظور تکمیل و بهسازی اجرای فرایند پرورش میگو در مزارع و اف...

انتقاد بهزیستی از کم‌کاری مسئولان شهری در قبال معلولان

 انتقاد بهزیستی از کم‌کاری مسئولان شهری در قبال معلولان
2024-04-14T11:31:53+03:30
رئیس سازمان بهزیستی کشور نسبت به عدم توجه مدیریت شهری به معلولان انتقاد کرد.

ربودن دختر ۱۷ ساله توسط خواستگار شرور در تهران!

 ربودن دختر ۱۷ ساله توسط خواستگار شرور در تهران!
2024-04-14T11:31:53+03:30
شرور که در جریان خواستگاری از دختر مورد علاقه خود، جواب منفی شنیده بود در اقدامی هولناک دست به آدم‌ربایی این دختر زد اما با اقدام ضربتی و به‌موقع پلیس دستگی...

"زورگیران مسلح اتوبان صدر" دستگیر شدند

 "زورگیران مسلح اتوبان صدر" دستگیر شدند
2024-04-14T11:31:52+03:30
رئیس مرکز اطلاع‌رسانی تهران بزرگ از دستگیری زورگیران مسلح در اتوبان صدر خبر داد.

"برقی شدن پایتخت" فروردین پاک تهران را همیشگی می‌کند

 "برقی شدن پایتخت" فروردین پاک تهران را همیشگی می‌کند
2024-04-14T11:31:52+03:30
یک کارشناس صنعت خودرو معتقد است که برقی کردن حمل و نقل عمومی و ارتقای سیستم احتراق خودروهای داخلی باعث می‌شود تا هوای مطلوبی که در این فروردین تجربه می‌کنیم...

فوت ۱۶۸ نفر در حوادث ویژه هفته گذشته/ ۱۵۹۴ مصدوم در تصادفات

 فوت ۱۶۸ نفر در حوادث ویژه هفته گذشته/ ۱۵۹۴ مصدوم در تصادفات
2024-04-14T11:31:52+03:30
رئیس سازمان اورژانس کشور با اشاره به فوت ۱۶۸ نفر در حوادث ویژه طی هفته گذشته در ایران،‌ گفت: در تصادفات هفته گذشته ۱۵۹۴ نفر دچار مصدومیت شده‌اند.

احتمال تغییر زمان آغاز سال تحصیلی

 احتمال تغییر زمان آغاز سال تحصیلی
2024-04-14T11:31:52+03:30
دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش درباره تغییر زمان آغاز و پایان سال تحصیلی گفت: این موضوع در کمیسیون آموزش تصویب شده و در انتظار بررسی و تصویب در صحن علنی مج...

استخدام ۱۰۰۰۰ معلم ورزش در سال ۱۴۰۳/ دانش‌آموزان موفق رشته‌های ورزشی بدون کنکور معلم می‌شوند

 استخدام ۱۰۰۰۰ معلم ورزش در سال ۱۴۰۳/ دانش‌آموزان موفق رشته‌های ورزشی بدون کنکور معلم می‌شوند
2024-02-26T06:00:47+03:30
معاون وزارت آموزش‌وپرورش با اشاره به استخدام ۱۰ هزار معلم تربیت‌بدنی در آزمون استخدامی فروردین ۱۴۰۳ گفت:دانش‌آموزان قهرمان رشته‌های ورزشی بدون کنکور وارد دا...

غربالگری اختلالات یادگیری دانش‌آموزان دبستانی بعد از تعطیلات عید

 غربالگری اختلالات یادگیری دانش‌آموزان دبستانی بعد از تعطیلات عید
2024-02-26T06:00:47+03:30
مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش‌وپرورش از اجرای غربالگری اختلالات یادگیری برای دانش‌آموزان دوره ابتدایی خبر داد.

کشف ۳۴۲ عدد لوازم خانگی قاچاق در خیابان فدائیان اسلام

 کشف ۳۴۲ عدد لوازم خانگی قاچاق در خیابان فدائیان اسلام
2024-02-26T06:00:46+03:30
رئیس پلیس امنیت اقتصادی تهران بزرگ از کشف بیش از ۳۰۰ قلم انواع لوازم آشپزخانه قاچاق خبر داد و گفت: کارشناسان ارزش کالاها کشف شده را بیش از ۱.۵ میلیارد تومان...

ترخیص خودروهای توقیفی به مناسبت نیمه شعبان

 ترخیص خودروهای توقیفی به مناسبت نیمه شعبان
2024-02-26T06:00:46+03:30
سخنگوی پلیس از ترخیص خودروهای توقیفی به مناسبت نیمه شعبان خبر داد.

توصیه‌های پلیس درپی هشدار هواشناسی/ سفر غیرضروری نروید

 توصیه‌های پلیس درپی هشدار هواشناسی/ سفر غیرضروری نروید
2024-02-26T06:00:45+03:30
پلیس راهور فراجا طی اطلاعیه‌ای اعلام کرد: با توجه به صدور هشدار سطح نارنجی از سوی سازمان هواشناسی، هم‌میهنان در صورت لزوم به سفر با آمادگی کامل اقدام به سفر...

صفر تا صد میزان افزایش عوارض ساختمانی، طرح ترافیک و پارک حاشیه‌ای در سال ۱۴۰۳

 صفر تا صد میزان افزایش عوارض ساختمانی، طرح ترافیک و پارک حاشیه‌ای در سال ۱۴۰۳
2024-02-26T06:00:45+03:30
براساس مصوبه شورای شهر تهران عوارض ساختمانی، مشاغل سیار و بی‌کانون، نصب دکل، طرح ترافیک، پارک حاشیه‌ای و حفظ و گسترش فضای سبز در سال ۱۴۰۳ افزایش پیدا کرد.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)