میرنیوز
محمدرضا واعظمهدوی در گفتوگو با ایسنا، در این باره اظهار کرد: اصلاحات پارامتریک نظام تامین اجتماعی در سال های اخیر در همه جای دنیا مدنظر قرار گرفته و اعمال شده است.
وی افزود: نظام تامین اجتماعی در دهههای اخیر با پدیدههای جدیدی در دموگرافی جمعیتی مواجه شده است. افزایش سن امید به زندگی، پیدایش تکنولوژیهای جدید پزشکی که هزینههای درمان دوران سالمندی را افزایش میدهد، پاندمی کرونا و نظایر آن، هزینههای بیمه را افزایش میدهد.
معاون اسبق وزارت رفاه با بیان اینکه همه اینها باعث میشود عدم تعادل بر نظام بازنشستگی میان منابع و مصارف ایجاد شود گفت: یکی از راهحلهایی که برای مقابله با این عدم تعادل وجود دارد همین اصلاحات پارامتریک است یعنی بالابردن سن بازنشستگی مترادف با سن امید به زندگی به نحوی که شاغلین دوره طولانیتری در حوزه دستمزدبگیری طی کنند. حتما باید دوران اشتغال بیمه شدگان از دوران مستمریبگیری طولانی تر باشد.
واعظمهدوی افزود: تعادل منابع و مصارف بازنشستگی فقط در شرایطی قابل تحقق و تخمین و برآورد است که دوران مستمری بگیری یک سوم دوران اشتغال باشد. به عنوان مثال اگر امید به زندگی را حدود ۷۴ سال در ایران در نظر بگیرید و فردی در سن ۲۰ سالگی وارد شغل شود، دو سوم این ۵۴ سال باید در حوزه اشتغال و یک سوم در دوره مستمریبگیری بگذرد. یعنی حدود ۳۵ سال دوره اشتغال فرد طی شود و حدود ۲۰ سال مستمریبگیری داشته باشد. در چنین حالتی تعادل ایجاد میشود.
وی با بیان اینکه این موضوع باید بهویژه برای مشاغلی چون مشاغل اداری و کارکنان دولت برقرار باشد، نه کارگری که در معدن ذغال سنگ کار میکند و بدنش بیش از ۲۰ سال کشش کار ندارد گفت: اما برای کارگر، کارمند، مشاغل عادی و اداری، معلمان و امثالهم باید این اصلاحات انجام شود.
رئیس انجمن علمی اقتصاد سلامت تاکید کرد که اصلاح نظام درآمد - هزینه و تعادل منابع و مصارف صندوقهای بازنشستگی تنها با صرف اصلاحات پارامتریک، امری دست نیافتنی خواهد بود و لازم است اقدامات ساختاری نیز صورت بگیرد. در کشورهای نروژ و اسکاندیناوی تمام درآمدهای نفتی به صندوقهای بین نسلی منتقل میشود و غیراز منابع حاصل از پرداخت حق بیمهها منابع حاصل از سرمایهگذاری اموال و درآمدهای نفت هم کمک میکند تا این بودجه تامین شود.
واعظمهدوی با بیان اینکه در قانون نظام جامع رفاه هم لایه بیمههای تکمیلی دیده شده که متاسفانه تا به امروز وزارت رفاه روی این موضوع برنامه ریزی و اقدامی نکرده است گفت: لذا لازم است که طراحی لایههای بیمه بازنشستگی تکمیلی هم علاوه بر اصلاحات پارامتریک در دستورکار قرار بگیرد.
وی افزود: لازم است که وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی کاهش یابد، درآمدهای حاصل از واگذاری داراییهای سرمایهای یا نفت یا واگذاری و فروش اموال مازاد دولت، همه اینها به سمت ایجاد ذخایر برای صندوقهای بازنشستگی بین نسلی هدایت شود؛ چرا که کارگران امروز، بازنشستگان فردا خواهند بود.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
پویش ایران همدل چیست؟
طرح ابراهیم با طوفانالاقصی به باد رفت/اسرائیل نباید احساس امنیت کند
بزرگترین پروژه بازآفرینی شهری در تهران به کجا رسید؟
صدور احکام بازنشستگان تامین اجتماعی در آبانماه
آمادهباش امدادگران هلال احمر در پی صدور هشدار نارنجی سازمان هواشناسی
صدور احکام بازنشستگان در آبانماه
موزه عبرت در کاخ سعدآباد
قوانین مربوط به ایثارگران بازنگری، اصلاح و تجمیع شود
هوشمندسازی خدمات در بخشهای مختلف تأمین اجتماعی قوت میگیرد
ارائه بستههای معیشتی به خانوادههای جانباختگان معدن طبس
کشف تریاک در بستههای آجیل
کشف آبمیوه با طعم شیشه در فرودگاه امام خمینی (ره)
تقویت بسیج دانش آموزی در مدارس غیردولتی با رویداد چفیههای بهشتی
افتتاح ۱۱۰پروژه مدیریت شهری در شهرری
توسعه عدالت و ارتقا کیفیت آموزشی برای همه دانش آموزان
توفان ترامی در هاینان چین ۷ کشته و ۱ مفقود بر جای گذاشت
احداث مجموعه نمایشی الگونما در منطقه۱۱
هوای پایتخت در شرایط قابل قبول است
تردد روان در محورهای شمالی/ ترافیک در محور شهریار_تهران
محمد زارعی قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر شد
زنان ما در حوزههای نوآوری ظرفیتهای فراوانی دارند
شرکت تولید کننده مواد پلیمری به دلیل گرانفروشی جریمه شد
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده وارد دوحه شد
جزییات انهدام باند قاچاق و کشف ۱۰ کیلو هروئین در محورهای مواصلاتی تهران
نقشه مراکز تخلیه ایمن اضطراری محلات تهران بهروز رسانی میشود
کلاهبرداری ۴۰ میلیاردی توسط شرکت جعلی پارسا خودرو
پایان فعالیت باند بزرگ جعل طلا و سکه در پایتخت
مشارکت حدود ۲۰ میلیارد تومانی مردم تهران برای کمک به مردم لبنان
دستگیری اراذل و اوباش فراری شرق تهران
هشدار معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه نسبت به تخلفات صنفی