میرنیوز
به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی پژوهشکده سوانح طبیعی، سومین نشست معاونین هماهنگی امور عمرانی استانداریهای سراسر کشور با حضور مهدی جمالینژاد معاون هماهنگی امور عمرانی و توسعه شهری و روستایی وزارت کشور، معاونین و مدیران این حوزه امروز چهارشنبه مورخ ۲۴ آذرماه ۱۴۰۰ در پژوهشکده سوانح طبیعی برگزار شد.
در سومین نشست معاونین هماهنگی امور عمرانی استانداریهای سراسر کشور، مهدی جمالینژاد معاون هماهنگی امور عمرانی و توسعه شهری و روستایی وزارت کشور ضمن تشکر از پژوهشکده سوانح طبیعی، بر تشکیل منظم جلسات و کمیسیونهای مربوطه تأکید کرد و گفت: معاونین عمرانی باید در شهرها و روستاها نقشآفرین بوده و حضور فعال و پررنگ داشته باشند. علاوه بر این، باید گزارشدهی مستمر داشته باشند.
جمالینژاد ادامه داد: رویکرد معاونین عمرانی استانداریها میبایست هدایت، حمایت و نظارت باشد. معاونین عمرانی مسئول شهرداریها و دهیاریها هستند و در صورت بروز مشکل باید به معاونین عمرانی رجوع شود تا مسیرشان تسهیل شود. شهرداریها و دهیاریها نباید رها شوند و باید با معاونین عمرانی تعامل مستمر داشته باشند.
وی همچنین به ضرورت ایجاد درآمد پایدار با استفاده از ظرفیتهای موجود در شهرها و روستاها تأکید کرد.
جمالینژاد افزود: باید به روستاهای بالای ۲۰ خانوار، دهیاری داده شود. این موضوع برای روستاهای مرزی بسیار مهم است و همانند پدافند غیرعامل عمل میکند.
جمالینژاد همچنین بر اهمیت مدیریت پسماند تأکید کرد و گفت: این موضوع از اولویتهای کشور است و در صورت ارائه طرح کارشناسی، به آن بودجه تخصیص پیدا میکند.
جمالینژاد گفت: به منظور توزیع عادلانه تجهیزات و ماشینآلات، قرارگاه ویژهای برای این امر در نظر گرفته شده است. همچنین اصلاح نظامنامهها و آییننامهها در دولت جدید در حال پیگیری است.
وی در پایان ضمن تأکید بر اهمیت توجه به موضوعات هوای پاک، فرونشست زمین و هویت ایرانی-اسلامی، لزوم تفویض قدرت به مردم و توجه به اهمیت شوراها را خاطرنشان ساخت.
در این نشست، سید امیرحسین گرکانی رئیس پژوهشکده سوانح طبیعی نیز ضمن خوشامدگویی به میهمانان از مهندس علیرضا تابش، رئیس فقید بنیاد مسکن یاد کرد.
گرکانی با تأکید بر خسارات مستقیم و غیرمستقیم ناشی از بروز مخاطرات به پدیدهای به نام خشکی اجتماعی اشاره کرد و گفت: رخداد مخاطرات ممکن است به تهدیدهای امنیتی منجر شود.
در ادامه، رئیس پژوهشکده سوانح طبیعی به معرفی تاریخچهای از پژوهشکده، گروههای پژوهشی و واحدهای وابسته و نیز تخصصهای موجود پرداخت و تأکید کرد: برگزاری نشستهای تخصصی و استارتاپها در حوزه مدیریت سوانح از فعالیتهای در دست اقدام پژوهشکده است.
وی با بیان این که تدوین اسناد ذیل قانون مدیریت بحران کشور در سال ۱۳۹۸ به پژوهشکده سوانح طبیعی ابلاغ شد، اظهار داشت: ۲۳ سند ذیل قانون توسط پژوهشکده در کمیتههای تخصصی و با حضور بالغ بر ۳۰۰ متخصص تدوین شده است. همچنین طرح آسیبشناسی قانون مدیریت بحران کشور نیز در پژوهشکده در حال انجام است.
گرکانی گزارشی از آخرین وضعیت اسناد ذیل قانون ارائه کرد و گفت: تاکنون ۳ آییننامه به تصویب هیئت وزیران رسیده است و سایر آییننامهها نیز در حال طی کردن مراحل تصویب است. همچنین سند راهبرد ملی مدیریت بحران کشور، برنامه ملی کاهش خطر حوادث و سوانح، برنامه ملی آمادگی و پاسخ، برنامه ملی بازسازی و بازتوانی، سند مدیریت رسانهای بحران و برنامه جامع آموزش در مدیریت بحران نیز در ستاد ملی پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران مطرح شدهاند.
وی افزود: از دیگر موضوعات مهم، طرح موارد مغفول در قانون مدیریت بحران در قالب آییننامه اجرایی مربوطه است و تمامی دستگاههای اجرایی در تدوین این اسناد مشارکت داشتهاند.
رئیس پژوهشکده سوانح طبیعی در ادامه به تشریح طرح شناسایی روستاهای در معرض خطر سوانح طبیعی در سطح کشور و سامانه پرداخت.
در ادامه، محمدجواد بلورچی به تشریح وضعیت فرونشست در کشور پرداخت و به بیان دلایل فرونشست در کشور به نمونههایی از فرونشست و فروچالهها در سراسر کشور اشاره کرد.
بلورچی گفت: از ۶۰ دریاچه و تالاب در کشور همگی ۶۰ تا ۱۰۰ درصد خشک شدهاند و در معرض نابودی هستند. در هر جایی که در کشور چاه هست، فرونشست زمین داریم؛ کافی است زمین ریزدانه باشد.
بلورچی تأکید کرد: چیزی که از دست میدهیم بازیافتنی نیست. اگر امروز از من بپرسید که برای ساخت یک مجموعه مهم، کجا بهتر است، خواهم گفت که در کوهستانها زمینلرزه و زمینلغزش داریم و در دشتها فرونشست و سیلاب؛ بنابراین هیچ جای مناسبی برای احداث مجموعههای مهم نداریم.
وی در بخش دیگری از سخنرانی به ضرورت کنترل میزان برداشت آب از آبخوانها اشاره کرد و افزود: فرونشست پدیدهای نیست که بشود آن را بازسازی یا احیا کرد، فقط باید جلوی پیشروی آن را گرفت. در حالی که متوسط برداشت آب زیرزمینی در دنیا ۲۰ درصد است، میزان برداشت آب در ایران بیش از ۱۰۰ درصد است. ما بالاترین میزان مصرف آب در دنیا را داریم و در حالی که کشورهای دیگر به دنبال واردات آب مجازی هستند، ما هنوز به دنبال صادرات هستیم.
وی تأکید کرد: بارندگی روز به روز کاهش مییابد، درجه حرارت روز به روز افزایش مییابد؛ تغییرات اقلیمی واقعی است و جهان دارد خشک و خشکتر میشود.
سپس مصوبات جلسات پیشین معاونین هماهنگی امور عمرانی استانداریهای سراسر کشور از جمله ضرورت توجه به مناطق حاشیهنشین، ایجاد قرارگاه پشتیبانی لجستیکی شهرداریها در حوزه ترافیک، ضرورت توجه به قانون هوای پاک از سوی استانداران، نظارت بر ساختوسازهای غیر مجاز و افزایش بیرویه کرایه حملونقل و نیز موضوعات مرتبط با خشکسالی و فرونشست زمین مورد تأکید قرار گرفت.
در ادامه، تبادلنظر میان معاونین هماهنگی امور عمرانی استانداریها صورت گرفت و در این بخش، مواردی از قبیل لزوم تدقیق ارتباط ساختار مدیریت بحران با معاونین عمرانی، لایحه ۱۴۰۱، توجه ویژه به بافتهای فرسوده و غیررسمی، موضوع انتقال آب و لزوم تطبیق طرحها با آمایش سرزمین مطرح گردید.
همچنین پیشنهاد تشکیل کارگروه مشترک معاونین عمرانی با پژوهشکده سوانح طبیعی با هدف آسیبشناسی قانون مدیریت بحران کشور و تطبیق شرح وظایف با توقعات و توجه به ایمنسازی روستاهای در معرض خطر از دیگر موارد مطرحشده بود.
قابل ذکر است در حاشیه این نشست و به مناسبت هفته پژوهش، آزمایشگاه ژئوتکنیک و مقاومت مصالح و ارزیابی غیر مخرب سازهها افتتاح گردید و همچنین استارتاپها و شرکتهای دانشبنیان در پژوهشکده سوانح طبیعی استقرار یافتند و بازدید معاونین سازمان شهرداریها و دهیاریها، مدیرکل دفتر فنی وزارت کشور و معاونین هماهنگی امور عمرانی استانداریها صورت گرفت.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
اعلام نرخ قطعی حج تمتع تا ۲ ماه آینده
بارگیری ۵ هزار تخته پتو و ۲۰ تن مواد غذایی برای کمک به مردم مظلوم لبنان
مطالبه بازنشستگان از دولت باید کنترل تورم باشد
لزوم اصلاح نظام بنگاهداری در صندوقهای بازنشستگی
بیش از ۶ هزار هکتار بافت فرسوده در تهران در مسیر نوسازی
برگزاری رزمایش دریایی محمد رسول الله ۳ مرزبانی فراجا در آب های عمان
کشف بیش از ۷ میلیون لیتر انواع فرآوردههای نفتی قاچاق
شناسایی و انهدام باند جاعلان اسناد و املاک موروثی میلیاردی
صدور رای برای نتانیاهو و گالانت یعنی شکست بزرگ آمریکا
١٠ هزار وکیل در دیوان کیفری بین المللی علیه نتانیاهو گزارش ارائه کردند
تعاونی تامین نیاز واحدهای بومگردی با رویکرد صنایعدستی تشکیل شد
هلال احمر ایران تعهد پایداری به اقدامات بشردوستانه دارد
اجرای بیش از ۲ هزار تن آسفالت در معابر پایانههای مسافری جنوب
موحدی: ضارب امام جمعه کازرون سابقه بمبگذاری داشت
ماجرای اخراج دانشجویان دانشگاه فرهنگیان چه بود؟
خبرنگار مهر سفیر «اطلاع رسانی سلامت در حوادث و بلایا» شد
تفکر بسیجی، بنبستشکن در مسیر مقابله با جبهه استکبار است
اژهای: گاهی برخی گرانیها باعث مسائل روانی برای جامعه هستند
ایجاد ورودیهای جدید برای ایستگاههای متروی مصلا و شهیدبهشتی
حسینی: جریمههای رانندگی مستند با تصاویر پلاک خودرو صادر میشود
دبیرکل و معاون امور بینالملل هلالاحمر عازم بیروت شدند
اژهای: به قولهایی که میدهید عمل کنید
اژهای: تأثیر گرانی بر امنیت اجتماعی جامعه؛ به قولهایی که میدهید عمل کنید
فرهنگ نماز باید توسعه پیدا کند
دستگیری گروگانگیران اتباع خارجی
۱۷ نفر در تصادف اتوبوس در شرق برزیل کشته شدند
۱۳ کشته و ۱۸ زخمی بر اثر رانش زمین و سیل در اندونزی
زاکانی: حمل و نقل عمومی از ۳۴ درصد به ۷۰ درصد ارتقا مییابد
آیلیگ ، یک نرم افزار هیجان انگیز
فضاهای حاشیه رود دره اوین به مجموعه گردشگری باغ سبز تبدیل میشود