میرنیوز
به گزارش خبرنگار محیط زیست باشگاه خبرنگاران پویا؛ بحث ترک فعل هر 23 سازمان مسئول در قبال قانون هوای پاک مشهود است و کوتاهی این سازمانها در قبال وظایفی که مکلف به انجام آن بودهاند منجر به افزایش سالانه آلودگی هوای کلانشهرها و در نتیجه مرگ 27 هزار و 600 نفر از هموطنان به دلیل آلودگی هوا شده است.
همچنین گلعلیزاده معاون دفتر هوا و اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست مدعی است که این حجم عظیم از آلودگی هوا باعث خسارت سالانه 30 میلیارد دلاری به اقتصاد کشور شده است.
به گفته معاون هوا و تغییر اقلیم سازمان محیط زیست حدود 80 درصد آلایندهها در نتیجه تردد وسایل نقلیه متحرک ایجاد میشود که به نظر میرسد بخش زیادی از این آلاینده مربوط به ناکارآمدی تجهیزات فیلتر دوده در خودروهای داخلی است. این ناکارآمدی قطعات, ترک فعل قانون هوای پاک را متوجه وزارت صمت و خودروسازان داخلی میکند.
محمدرضا نجفی, رئیس انجمن قطعه سازان کشور با حضور در یک برنامه تلویزیونی در ارتباط با فیلترهای دوده (کاتالیزور) مورد استفاده در خودروهای داخلی گفت: کاتالیزورهای مورد استفاده در خودروهای داخلی یک سال بیشتر کار نمیکند و این خودروها به دلیل اینکه استانداردهای زیست محیطی لازم را ندارند, نمیتوانند دوام داشته باشند و پس از یک سال در معاینه فنی رد میشوند. با این وجود دوره معاینه فنی خودروهای صفر کیلومتر ساخت داخل بهجای اینکه هر سال انجام شود, 4 ساله است.
داریوش گلعلیزاده, معاون دفتر هوا و اقلیم سازمان محیط زیست درباره دوره معاینه فنی 4 ساله خودروهای صفر کیلومتر داخلی گفت: در زمان نوشتن قانون هوای پاک پیشنهاد سازمان محیط زیست این بود که معاینه فنی خودروهای صفر کیلومتر داخلی به صورت سالانه انجام شود و در ابتدای تصویب این قانون نیز دوره معاینه فنی یک ساله بود اما زمانی که این قانون در صحن علنی مجلس مطرح شد, دوره معاینه فنی از یک سال به 4 سال تغییر یافت.
وی افزود: یکی از دلایلی که معاینه فنی از یک سال به 4 سال افزایش یافت ناکارآمدی فیلتر دوده خودروهای داخلی بود؛ کاتالیزور این خودروها کارایی لازم را ندارند و پس از یک سال کارایی خود را از دست میدهند.اگر دوره معاینه فنی یک ساله بود خودروسازان موظف بودند قطعه کاتالیزور را که پس از یک سال کارایی خود را از دست میدهد شامل گارانتی کنند و هزینه تعویض آن را بر عهده بگیرند اما با افزایش دوره معاینه فنی به 4 سال خودروسازان دیگر الزامی برای گارانتی کردن این قطعه هزینهبر ندارند.
به گزارش تسنیم, کاتالیست خودرو، قطعه تاثیرگذاری در کاهش میزان آلودگی هوا است که با هدف فیلتر آلایندگیها، روی اگزوز قرار میگیرد. نصب کاتالیست خودرو روی اگزوز با هدف کنترل انتشار آلایندگیها، کمک بزرگی به کاهش انتشار گازهای آلوده در هوا دارد اما برخی به اشتباه این قطعه مهم را از ماشین جدا میکنند. در صورت استفاده از قطعه کاتالیزور مناسب در خودروها طول عمر آنها به حدود 80 هزار کیلومتر میرسد که در حالت عادی تا چهار سال دوام دارند.
منبع : خبرگزاری تسنیم
میزان حقوق سربازان برای سال آینده اعلام شد
کشف ۲۰ میلیاردی کالای قاچاق در جنوب تهران
۶ هزار و ۸۵۰ میلیارد تومان برای خرید اتوبوس پرداخت شد
کشف بیش از ۳ کیلوگرم موادمخدر شیشه در فرودگاه امام (ره)
توسعه زیرساختهای آموزشی و رفع مشکلات ترک تحصیل دختران در سیستان و بلوچستان
پیشنهاد بیش از ۷۰۰ ایده از سوی شهروندان در سومین دوره «من شهردارم»
غرق شدن قایق سافاری در جنوب شرقی مصر/ ۱۶ نفر مفقود هستند
آغاز اجرای برنامه اقدام ملی حفاظت از فوک خزری
توزیع ۱۱۰ هزار فیش عوارض پایدار شهری
قتل مقابل دریاچه چیتگر؛ دستگیری در شیراز
نوسازی ۴۰۰ اتوبوس بی آر تی ۱۸ متری دیزلی در تهران
۲۶ سردیس چهرههای ماندگار تهران در خانه اتحادیه رونمایی شد
۶ خودروی خارجی متعلق به شرکت کوروش کمپانی به مزایده گذاشته میشود
حکم پرونده چای دبش تا پایان ماه صادر میشود
توفان برت بریتانیا را درنوردید/ ۳ نفر کشته شدند
بیانیه نشست کارگاهی ذخیرهگاههای زیست کره ایران
۴ نفر در پی بارش برف سنگین در ترکیه ناپدید شدند
قیمت انواع گوشت قطعه بندی و بسته بندی بوقلمون اعلام شد
متهم ردیف اول پرونده چای دبش در دادگاه چه گفت؟
ماجرای واریز یک میلیون تومان به حساب بازنشستگان چه بود؟
برنامه بررسی تخلفات سردفتران با هوش مصنوعی تدوین میشود
افزایش قاچاق چوب با صدور مجوز برداشتن درختان شکسته
رمزارزها پر تکرارترین معضل مطرح شده در سامانه مشکلات حقوقی
کنترل تورم مطالبه بازنشستگان از دولت
فروش ۷ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان کالای تملیکی در ۸ ماهه امسال
دستگیری شیاد تلگرامی: دختران کمسن طعمه فریبکاران فضای مجازی شدند
کمک یک میلیاردی دیوان عالی کشور به پویش ایران همدل
هزینه ۲۰۰ میلیاردتومانی نگهداشت پلهای عابر
پروژه تونل شهید متوسلیان نیازمند سرمایهگذار است
توقیف سواری تویوتا به علت ۵۲۵ فقره تخلف و جریمه ۵۹ میلیون تومانی