میرنیوز
به گزارش ایسنا، دکتر حسامالدین علامه رییس دبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور در نشست شورای سیاستگذاری اولین "همایش ملی سالمندی" که به همت جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی در پاییز ۹۹ برگزار میشود، با اشاره به ضرورت ایجاد هماهنگی و یکپارچگی میان سازمانها و ارگانهای زیربط در حوزه سالمندی، اظهار کرد: در رابطه با سالمندی دو بعد سالمندی فردی و جمعیتی داریم که هرکدام ویژگیهای خاصی داشته و نیازمند برنامهریزی و سیاستگذاری منحصر به خود است.
وی با اشاره به وجود آمار شناور و متغییر در حوزه سالمندی، اظهار کرد: سن امید به زندگی در کشور نسبت به اوایل انقلاب ۲۰ سال افزایش یافته، ولی آیا برنامهریزی و سیاستگذاری مناسبی برای مواجهه با سالمندی فعال داشتهایم و یا بخش جداگانهای در دستگاههای مختلف برای بحث سالمندی پیشبینی شده است؟.
وی با طرح این سوال که چرا سالمندی جمعیتی به یک چالش و بحران تبدیل میشود، ادامه داد: شتاب جمعیت سالمندی در کشور یکی از دلایل است، چراکه در اغلب کشورها جمعیت سالمندی طی یک دوره ۵۰ تا ۲۰۰ ساله دوبرابر شده ولی در کشور ما این آمار شتاب بالایی دارد به گونه ای که جمعیت سالمندی کشور از ۵ درصد در ۲۰ سال گذشته، امروز به ۱۰ درصد رسیده و در ۳۵ سال آینده به ۳۳ درصد افزایش پیدا میکند که همین مساله ضرورت و اهمیت برنامهریزی و بسترسازی در این حوزه را دو چندان میکند.
وی شیب افزایش جمعیت سالمندی را یک هشدار دانست و گفت: تغییر سریع ویژگیهای سالمندی از دیگر موضوعات قابل توجه در بحران سالمندی است و نقش آینده پژوهی و رصد تغییرات جمعیتشناختی در این بخش غیرقابل انکار است.
علامه در این رابطه به مسایلی همچون تغییرات بعد خانوار، درصد مستمری بگیران در ۲۰ سال آینده، تاثیر هوش مصنوعی و اینترنت در زندگی آینده سالمندان اشاره کرد و گفت: مساله تجرد سالمندان نیز موضوع مهمی است، به گونهای که امروز آمار تجرد قطعی در سالمندان (افرادی که هرگز ازدواج نکردهاند) حدود ۸۰ هزارنفر است که البته با مجموع مطلقهها و افرادی که همسرانشان فوت کردهاند، این آمار بسیار بیشتر است. مساله قابل توجه اینجاست که در حال حاضر جمعیت تجرد قطعی در میانسالان حدود ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر است که این جمعیت طی چند سال آینده به سالمندی رسیده و از امروز باید برای ارتقای کیفیت زندگی آنان برنامهریزی کنیم.
وی با اشاره به برگزاری "همایش ملی سالمندی" توسط جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن تقدیر از این اقدام، تصریح کرد: طی این همایش باید اولویت های امروز جامعه در حوزه سالمندی مورد بحث و بررسی قرار گرفته و موضوعاتی همچون جمعیت شناختی حوزه سالمندی، آمار سالمندی و تاثیر تکنولوژهای جدید همچون هوش مصنوعی بر زندگی افراد نیز در قالب محورهای مختلف همایش دیده شود.
رییس دبیرخانه شورای ملی سالمندان با تاکید بر ضرورت راهاندازی سامانه جامع سالمندی جهت تقویت هماهنگی و همکاریهای بین بخشی، اظهار کرد: بررسی تغییرات و برنامههای حوزه سالمندی، رصد دستگاهها، بارگذاری دادهها و نظارت بر برنامههای عملیاتی و اجرایی این حوزه برای استفاده مسئولان و ذینفعان با ایجاد سامانه جامع سالمندی دنبال میشود.
وی با اشاره به اهمیت ترویج آموزش در حوزه سالمندی نیز، مطرح کرد: نیازهای آموزشی در حوزههای اقتصادی، ورزش، سلامت، اجتماعی و غیره باید بررسی شده و در قالب پکیج های خودمراقبتی برای سالمندان و سواد سالمندی برای کارشناسان و مدیران منتشر شده و در اختیار سازمان ها و افراد قرار گیرد.
وی با تاکید بر توجه به بحث بومیسازی، سنت و فرهنگ در حوزه سالمندی و با بیان اینکه تحقق عملیاتی برنامههای حوزه سالمندی به یک دوره زمانی چندساله نیاز دارد، گفت: بنابراین باید از امروز برای این برنامهها هدفگذاری کرده و به این سمت حرکت کنیم.
علامه همچنین با تاکید بر موضوعاتی همچون تحلیل ذینفعان و نگاشت نهادی در حوزه سالمندی، اظهار کرد: در این راستا باید بررسی شود که دستگاهها و ارگانهای مختلف بر اساس قوانین موجود تاکنون در حوزه سالمندی چه کارهایی انجام داده و برای آینده چه برنامهای دارند تا بتوان با هماهنگی و همکاریهای بین بخشی بهترین نتیجه را کسب کرد.
رییس دبیرخانه شورای ملی سالمندان در خاتمه با اشاره به ساختار و کارگروههای شورای ملی سالمندی کشور، اظهار کرد: این شورا می کوشد تا با سیاست گذاری و ایجاد سیستم یکپارچه و منسجم،خدمات جامع سالمندی را در کشور گسترش و تسری دهد و ازاین طریق به افزایش سطح کیفیت زندگی سالمندان و رعایت تکریم و جایگاه اجتماعی آنان کمک کند و در این راستا در قالب کارگروههای مختلفی همچون سلامت و بهزیستی، کمک های رفاهی و اقتصادی، امور اجتماعی، حقوقی، مذهبی، فرهنگی و دینی و کارگروه مدیریتی، پژوهشی و آموزشی فعالیت میکند.
گفتنی است؛ اولین همایش ملی سالمندی به همت معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی پاییز ۹۹ برگزار میشود.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
تفاوت مدت قرارداد و مدت تعهد چیست؟
واژگونی اتوبوس در محور نجف آباد به تیران ۱۲ مصدوم و دو کشته برجای گذاشت
هم افزایی نهادها برای حل چالشهای مدیریت بحران تهران ضروری است
قاچاقچی خودرو جگوار به پرداخت ۱۱۴ میلیارد محکوم شد
اعلام نتایج نهایی آزمون کارشناسان رسمی سال ۱۴۰۲
با بهرهگیری از خرد جمعی درصدد اصلاح قانون تسهیل هستیم
پیشرفت ۹۰ درصدی عملیات مناسب سازی خیابان بهبودی
قاچاقی یک خودرو جگوار به پرداخت ۱۱۴ میلیارد محکوم شد
سرانجام بیمه بافندگان فرش و شاغلین صنایعدستی
جشنواره «خشت بهشت» یک رویداد بسیار بزرگ در حوزه خدمات شهری
واژگونی اتوبوس در محور نجف آباد به تیران با ۱۲ مصدوم و دو کشته برجای گذاشت
دستورالعمل تأمین مالی و سرمایهگذاری شهرداریها و دهیاریها به زودی ابلاغ میشود
فرهنگ بسیجی مترادف با خستگی ناپذیری است
اکرانهای فرهنگی و نصب سردیس شهدا مایه امید و افتخار برای خانوادههای شهدا
جزئیات دومین جلسه رسیدگی به پرونده کثیرالشاکی «رضایت خودرو طراوت نوین»
فرهنگ بسیجی یک تفکر و مکتب است
راه اندازی ۶ شهردخت جدید تا روز دختر
فروش هزار میلیارد ریالی هنرمندان در نمایشگاه صنایع دستی
تقویت تلاشها برای دسترسی جانبازان شیمیایی کشور به دارو و تجهیزات پزشکی
لزوم اعمال مزد پایه سنوات و مزایای حق تأهل در لیستهای بیمهای از ابتدای دیماه
طلاق در تحصیل کردهها بیشتر است
«سامانه همدم»؛ پیوند سنت و فناوری برای تشکیل خانواده
ماهانه حدود ۳۰۰ اتوبوس به ناوگان شهری تهران اضافه خواهد شد
فتحی آشتیانی: در ایران به ۱۰۰ هزار روانشناس و مشاور نیاز داریم
۲۵۰۰ نفر به عنوان مدرس آموزش خانواده جذب آموزش و پرورش شدند
کشاورز: برای ثبت مهریه هزینهای نباید پرداخت شود
پرونده پرداخت دیه به راننده مقصر حادثه در دیوان عالی کشور تایید شد
از اتصال ۴۴ درصد مشاوران املاک به سامانه کاتب تا حدنگاری اسناد اراضی ملی
ماجرای تیراندازی در شرق تهران چه بود؟
٨٨ درصد از حدنگاری اسناد اراضی ملی صادر شده است