میرنیوز

تنها ۱۰ درصد از حجم شکار سالیانه کشف می شود/ به دنبال بازگشت مرجعیت تنوع زیستی هستیم

تنها ۱۰ درصد از حجم شکار سالیانه کشف می شود/ به دنبال بازگشت مرجعیت تنوع زیستی هستیم 2021-11-13T12:09:12+03:30

به گزارش خبرنگار مهر، حسن اکبری، در اولین نشست خبری حوزه سرپرستی خود به تشریح وضعیت محیط طبیعی کشور پرداخت و گفت: در خوشبیانه ترین حالت ۳۰ درصد تنوع زیستی کشور در مناطق حفاظت شده کشور جای می‌گیرند در حالی که ما هر سال بیش از ۸۰ هزار موجود زنده در جاده‌های کشور زیر چرخ ماشین‌های کشور که می‌شوند. و این اتفاق ناشی از تخریب و تکه تکه شدن زیستگاه‌ها است.

وی ادامه داد: یکی از دلایلی که نتوانستیم یوزپلنگ را نجات دهیم این بود که زیستگاه‌های های این گونه تکه تکه شده بود. در مورد دیگر گوشتخواران بزرگ و دیگر گونه‌ها نیز همین مساله وجود دارد و پیچیده‌ترین و سخت‌ترین معادله حفظ تنوع زیستی ما در مناطق آزاد است که ابراز قانونی مناسبی برای حفاظت از آن نداریم.

۲ هزار لاشه جمع آوری شده شکار از متخلفین تنها ۱۰ درصد از شکار غیرمجاز است

سرپرست معاونت محیط زیست طبیعی سازمان محیط زیست با اشاره به اینکه به دنبال این هستیم که قانون جامع حفاظت از تنوع زیستی کشور را تدوین کنیم تا هر دستگاهی که در طبیعت کار می‌کند و به تنوع زیستی آسیب می‌زند مسئولیت خود را بپذیرد. ابراز داشت: شکار غیرمجاز چالش بعدی ماست و بر اساس آمار در هر سال هزار تا ۲ هزار لاشه پستانداران بزرگ جثه از متخلفین ضبط می‌شود، این عدد کمتر از ۱۰ درصد تخلفی که اتفاق می‌افتد و اگر این رقم را با شکار غیر مجاز جمع بزنیم که چیزی حدود ۲۰ هزار مورد در هر سال است، نشان می‌دهد که چالش ما در حوزه شکار چقدر بالاست، در حالی که جمعیت حیات وحش (کل، بز، قوچ و میش) حدود ۲۰۰ هزار رأس که طی سال‌های گذشته برآورد شده که این عدد با توجه به میزان شکار موجود افزایشی نبوده‌اند.

اکبری گفت: شکار غیر مجاز عموماً تابع قواعد خاصی نیست که نر یا مسن را شکار کنند و بنابراین ضربه بزرگی را به حیات وحش می‌زند.

جوامع محلی باید در حفظ تنوع زیستی و درآمدزایی از آن سهیم شوند

سرپرست معاونت محیط زیست طبیعی سازمان محیط زیست با اشاره به اینکه سالانه صدها هزار کشاورز به خاطر حمله حیات وحش به مزارع خسارت می‌بینند، و ما به جای تأمین منافع به آنها خسارت وارد می‌کنیم گفت: باید بتوانیم تنوع زیستی را به سمت درآمدزایی ببریم تا منافع جوامع محلی را تأمین کنیم.

وی گفت: نمی‌توانیم منافع جوامع محلی را نادیده بگیریم و باید برای برگشت منافع به سمت حفاظت مشارکتی برویم و قاعدتاً آموزش هم بدون این مساله نتیجه ندارد.

اکبری توجه به بیماری‌های حیات وحش و واکسیناسیون آنها، افزایش سطح مناطق حفاظت شده، همکاری جدی با سمن‌ها و دانشگاه‌ها برای آموزش فراگیر را از دیگر برنامه‌های این معاونت عنوان کرد و به مساله درآمدزایی از منابع زیستی نیز اشاره کرده و گفت: می‌توانیم با توسعه اکوتوریسم، برگشت عادلانه منافع شکار و شفافیت هزینه کرد آن از طریق اطلاع رسانی عملکرد صندوق محیط زیست پیش برویم.

سرپرست معاونت محیط زیست طبیعی سازمان محیط زیست تاکید کرد: باید انتشار گزارش‌های صحیح و مستند دنبال شود و در پژوهش و تعریف سناریوهای آینده وارد مذاکره شویم.

وی تاکید کرد: در این دوره سعی می‌کنیم، کار غیر علمی، تعدد تکثیر و پرورش در استان‌ها و جا به جایی حیات وحش متوقف شود و استفاده از بخش خصوصی در حفاظت از حیات وحش، توجه به گونه‌های غیر از پستانداران بزرگ در حوزه حفاظتی با کمک مراجع دانشگاهی را دنبال کنیم.

صدور پروانه شکار باید براساس گزارش سرشماری جمعیت انجام گیرد / ‏‬ با سازوکار صدور پروانه شکار پرندگان مخالفم

اکبری گفت: شکار برای این اتفاق می‌افتد که جمعیت‌ها را بهتر حفظ کنیم بنابراین با ارزیابی و سرشماری و گزارش هزینه کردهای شکار در این باره تصمیم گیری می‌کنیم اما درباره شکار پرنده با مکانیزم حاضر سازمان موافق نیستم، چون ارزیابی ما دقیق نیست اما در این شرایط به تعداد مراجع کنندگان، پروانه صادر می‌کنیم که به جمعیت آسیب می‌زند و باید این مساله نظام مند شود تا بتوانیم ذخایر را مشخص کنیم.

وی ادامه داد: در تمام دنیا استفاده از ظرفیت بخش خصوصی برای حفاظت اتفاق می‌افتد و این مساله در کشور ما که بالای ۸۰ درصد زیستگاه‌های در مناطق آزاد واقع شده است بیشتر حائز اهمیت است چراکه ما که نمی‌توانیم به همه مناطق دسترسی داشته باشیم و عمده شکار کشف شده هم در مناطق آزاد است.

از قرق های اختصاصی برای حفاظت کمک می‌گیریم

سرپرست معاونت محیط زیست طبیعی سازمان محیط زیست با بیان اینکه نحوه مدیریت قرق های اختصاصی اشکال دارد گفت: با این وجود نباید صورت مساله را پاک کنیم و چون در این صورت مناطق آزاد را کنار می‌گذاریم.

وی درباره افزایش تعداد مجوز احداث قرق های اختصاصی گفت: به دنبال این هستیم که از تمام روش‌های حفاظتی کمک بگیریم که یکی از آنها قرق های اختصاصی است که از سال ۱۳۴۶ پیش بینی شده بود و بسیار مترقیانه بوده است چراکه که متکی بر دولت برای همیشه نمی‌توان حیات وحش را حفظ کرد.

اکبری افزود: در مساله قرق های اختصاصی نه واگذاری عرصه است و نه دائمی است و نه حق مالکیت برای قرق دار ایجاد می‌کند، بلکه کمک می‌کند که با روش‌های مختلف بتوانیم مناطق آزاد را با سطح و کیفیت بهتر حفظ کنیم.

وی درباره معضل سگ‌های ولگرد نیز گفت: سگ‌های ولگرد و بلاصاحب، مخزن ویروس هاری هستند و به انسان و حیات وحش آسیب می‌زنند و غذا دهی به آنها دست بردن چرخه زندگی آنهاست و معضلاتی را ایجاد می‌کند.

اکبری افزود: مدیریت سگ‌های بلاصاحب را تابع دستورات وزارت کشور با سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها است و سازمان محیط زیست اجازه ورود به این مساله را ندارد.

در حال بررسی بازگشت مرجعیت تنوع زیستی به سازمان محیط زیست هستیم

وی در پاسخ به سوال مهر درباره بازگشت مرجعیت کنوانسیون تنوع زیستی به سازمان محیط زیست گفت: هرچند وزارت جهاد کشاورزی به لحاظ جایگاه و افراد شرایط بهتری را برای راهبری موضوعی دارد اما در استان‌ها و مجموعه‌های جهاد کشاورزی عمدتاً رویکرد حمایت از کشاورزی است و خروجی از این مساله دیده نمی‌شود و بازگشت مرجعیت این کنوانسیون به سازمان محیط زیست در حال بررسی است و امیدواریم نتیجه کارکردی از موضوع بگیریم.

سرپرست معاونت محیط زیست طبیعی سازمان محیط زیست افزود: در حوزه شکار می‌خواهیم تصمیم گیری منطقی داشته باشیم، چراکه گاهی شکار خودش کمک به حفاظت است.

در مدیریت مناطق حفاظت شده اشکالات اساسی وجود دارد

اکبری در پاسخ به این سوال که افزایش سطح مناطق حفاظت شده تحت نظارت سازمان محیط زیست در شرایطی که امکان مدیریت آن در سازمان وجود ندارد نبه چه دلیل انجام می‌گیرد، توضیح داد: وقتی منطقه‌ای حفاظت شده اعلام شود دیگر امکان واگذاری و امکان اجرای طراح‌های توسعه‌ای ندارد و این ابزار قانونی خود به نوعی مدیریت است.

وی افزود: در مدیریت مناطق حفاظت شده اشکالات اساسی وجود دارد اما با افزایش مناطق جلوی تغییر کاربری‌ها را می‌گیریم.

تلفات ۲۱۳ رأس حیات وحش براثر شیوه تب نشخوارکنندگان کوچک

سرپرست معاونت محیط زیست طبیعی سازمان محیط زیست درباره میزان تلفات حیات وحش بر اثر ابتلاء به تب نشخوار کنندگان نیز توضیح داد: سال ۹۹ حدود ۷۰۰ رأس امسال از حیات وحش بر اثر ابتلاء به این بیماری تلف شده‌اند و در سال جاری تاکنون ۲۱۳ رأس در ۱۰ کانون تلفات طاعون داشته‌ایم و قطعاً تلفات بیشتر است.

وی درباره تأمین خسارت کشاورزان و پوشش بیمه‌ای نیز گفت: خسارت حیات وحش بالاتر از پوشش بیمه‌ای و چندین برابر بودجه سازمان است و همیشه وجود داشته است، قبلاً خود کشاورز مقابله می‌کرد اما الان اجازه نمی‌دهیم و باید به سمت مدیریت با برگشت درآمد، مثل شکار تروفه یا مشارکت، رونق گرفتن اکوتوریسیم برویم، اما بیمه حمله حیات وحش به دام به دلیل رقم پایین مورد استقبال قرار نگرفته است.

منبع : خبرگزاری مهر


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار اجتماعی

براساس اعلام هواشناسی پلیس نسبت به سفرهای غیرضروری هشدار داد

براساس اعلام هواشناسی پلیس نسبت به سفرهای غیرضروری هشدار داد
2024-11-23T19:40:42+03:30
رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور فراجا با اشاره به هشدار سطح زرد هواشناسی گفت: رانندگان از سفرهای غیرضروری خودداری کنند.

ترافیک نسبتا سنگین شبانگاهی در معابر تهران

ترافیک نسبتا سنگین شبانگاهی در معابر تهران
2024-11-23T19:40:41+03:30
رئیس مرکز جامع اطلاع رسانی پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ، از ترافیک نسبتاً سنگین در معابر و بزرگراه‌ها خبر داد.

شهرداری تهران انتقال زباله‌های ساری به تهران را تایید کرد

شهرداری تهران انتقال زباله‌های ساری به تهران را تایید کرد
2024-11-23T19:27:22+03:30
رئیس سازمان مدیریت پسماند شهر تهران رسماً انتقال پسماندهای ساری به تهران را تأیید کرد و گفت: زباله‌های ساری با کامیون به تهران منتقل و در آرادکوه دفن می‌شوند.

درجه بندی ۹ غار با اهمیت در کارگروه ملی غارشناسی

درجه بندی ۹ غار با اهمیت در کارگروه ملی غارشناسی
2024-11-23T18:20:42+03:30
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی از درجه بندی ۹ غار در کارگروه ملی غارشناسی ایران خبر داد.

سیل در اندونزی جان دو نفر را گرفت

سیل در اندونزی جان دو نفر را گرفت
2024-11-23T18:20:42+03:30
به گفته آژانس ملی مدیریت بلایای طبیعی در سیل ناگهانی که سه روستا در منطقه تاپانولی جنوبی، استان سوماترای شمالی، اندونزی را در اوایل صبح روز شنبه در گرفت، دو ...

جلوگیری از تعطیلی ۶۰ واحد تولیدی و بیکاری ۳۰ هزار کارگر

جلوگیری از تعطیلی ۶۰ واحد تولیدی و بیکاری ۳۰ هزار کارگر
2024-11-23T18:20:41+03:30
رئیس کل دادگستری استان تهران ۶ اقدام مهم و عملیاتی دادگستری کل استان تهران در حوزه حمایت از چرخه تولید و صیانت از امنیت سرمایه‌گذاری را تشریح کرد.

بسیجی، الگویی کامل، بی نظیر و نمونه برای نسل جوان است

بسیجی، الگویی کامل، بی نظیر و نمونه برای نسل جوان است
2024-11-23T18:20:41+03:30
فرماندهی انتظامی کشور در پیامی ضمن گرامیداشت هفته بسیج گفت:بسیج و بسیجی، الگویی کامل، بی نظیر و نمونه برای نسل جوان است که این نشان از تفکر والا و بزرگ بسیجی...

هواشناسی هشدار داد/ پلیس: از سفرهای غیرضروری خودداری کنید

هواشناسی هشدار داد/ پلیس: از سفرهای غیرضروری خودداری کنید
2024-11-23T18:20:40+03:30
رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور فراجا با اشاره به هشدار سطح زرد هواشناسی گفت: رانندگان از سفرهای غیرضروری خودداری کنند.

زباله‌های ساری به تهران منتقل می‌شود؟

زباله‌های ساری به تهران منتقل می‌شود؟
2024-11-23T16:20:42+03:30
یک منبع آگاه در شهرداری تهران درباره ماجرای انتقال زباله‌های ساری به آرادکوه گفت: مسأله باید در سازمان مدیریت پسماند مورد بررسی قرار گیرد و قراردادی میان شهر...

رونمایی از کتاب فرهنگ و بحران در دهمین کنگره سلامت در بلایا

رونمایی از کتاب فرهنگ و بحران در دهمین کنگره سلامت در بلایا
2024-11-23T16:07:20+03:30
کتاب فرهنگ و بحران با محتوای ثبت خاطرات و تجربیات میدانی در بحران‌های بزرگ کشور در دهمین کنگره سلامت در بلایا رونمایی شد.

هواشناسی هشدار داد؛ پلیس: از سفرهای غیرضروری خودداری کنید

هواشناسی هشدار داد؛ پلیس: از سفرهای غیرضروری خودداری کنید
2024-11-23T15:54:00+03:30
رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور فراجا با اشاره به هشدار سطح زرد هواشناسی گفت: رانندگان از سفرهای غیرضروری خودداری کنند.

جعل و کلاهبرداری ۲۰ میلیاردی با برنامه رسیدساز جعلی

جعل و کلاهبرداری ۲۰ میلیاردی با برنامه رسیدساز جعلی
2024-11-23T15:27:29+03:30
معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی فراجا گفت: مراقب کلاهبرداران با ترفند برنامه‌های رسیدساز جعلی تلفن همراه باشید.

فراخوان دیوارنگاری «دیوارهای کوچک شهر من» تمدید شد

فراخوان دیوارنگاری «دیوارهای کوچک شهر من» تمدید شد
2024-11-23T15:27:28+03:30
فراخوان دیوارنگاری «دیوارهای کوچک شهر من» در سایت سازمان زیباسازی شهر تهران تا ۱۰ آذرماه ۱۴۰۳ تمدید شد.

افزایش ۲ برابری درآمدهای مناطق شهرداری تهران

افزایش ۲ برابری درآمدهای مناطق شهرداری تهران
2024-11-23T15:27:27+03:30
معاون هماهنگی و امور مناطق شهرداری تهران از افزایش ۲ برابری درآمدهای کسب شده توسط مناطق ۲۲ گانه در سال ۱۴۰۳ خبر داد.

جعل و کلاهبردای ۲۰ میلیاردی با برنامه رسیدساز جعلی

جعل و کلاهبردای ۲۰ میلیاردی با برنامه رسیدساز جعلی
2024-11-23T15:14:01+03:30
معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی فراجا گفت: مراقب کلاهبرداران با ترفند برنامه‌های رسیدساز جعلی تلفن همراه باشید.

قیمت میوه ۵۰ درصد ارزان‌تر در میادین میوه و تره بار

قیمت میوه ۵۰ درصد ارزان‌تر در میادین میوه و تره بار
2024-11-23T15:14:01+03:30
شهروندان در هفته اخیر، میوه را ۵۱ درصد، سبزیجات ۳۴ درصد، حبوبات ۲۱ درصد و محصولات پروتئینی را ۶۳ درصد ارزان‌تر از سطح شهر خریداری کرده‌اند.

شهید فخری‌زاده باعث پیشرفت جهش‌وار علمی کشور شد

شهید فخری‌زاده باعث پیشرفت جهش‌وار علمی کشور شد
2024-11-23T15:00:41+03:30
شهردار تهران گفت: در دو قرن گذشته نفوذ استعمار باعث عقب ماندگی ایران شده بود اما مجاهدت شهدای علمی مانند شهید فخری زاده باعث پیشرفت جهش وار علمی کشور شد و ما...

۶ پیشنهاد ضروری اجرایی برای تحول در نظام مدیریت بحران کشور

۶ پیشنهاد ضروری اجرایی برای تحول در نظام مدیریت بحران کشور
2024-11-23T13:54:01+03:30
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ۶ پیشنهاد ضروری اجرایی برای تحول در نظام مدیریت بحران کشور ارائه داد.

محکومیت یک واحد آلاینده محیط زیست در ملارد

محکومیت یک واحد آلاینده محیط زیست در ملارد
2024-11-23T13:54:00+03:30
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ملارد از محکومیت متصدی یک واحد آلاینده محیط زیست در این شهرستان خبر داد.

جزئیات تصادف خودروی استاندار استان مرکزی در آزادراه خلیج فارس اراک

جزئیات تصادف خودروی استاندار استان مرکزی در آزادراه خلیج فارس اراک
2024-11-23T13:54:00+03:30
رئیس عملیات ویژه پلیس راه راهور فراجا جزئیات تصادف سواری استاندار استان مرکزی در آزادراه خلیج فارس اراک را تشریح کرد.

اتصال دو منطقه ١٧ و ١٨ تهران از طریق باغ‌راه حضرت فاطمه

اتصال دو منطقه ١٧ و ١٨ تهران از طریق باغ‌راه حضرت فاطمه
2024-11-23T13:40:42+03:30
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران گفت: با آغاز نصب پل عظیم فولادی بر روی بزرگراه آیت‌الله سعیدی مناطق ١٧ و ١٨ تهران از طریق باغ‌راه حضرت فاطمه زهرا (س) به هم ...

پیگیری قاطع اجرای طرح شهید آرمان در تهران

پیگیری قاطع اجرای طرح شهید آرمان در تهران
2024-11-23T13:27:20+03:30
شهردار منطقه ۱۰ تهران از پیگیری قاطع اجرای طرح شهید آرمان در پایتخت خبر داد.

رفع موانع ساخت پروژه آزمایشگاه و سالن تشریح پزشکی قانونی

رفع موانع ساخت پروژه  آزمایشگاه و سالن تشریح پزشکی قانونی
2024-11-23T13:27:20+03:30
رییس سازمان پزشکی قانونی کشور در سفر به استان همدان و بازدید از زمین اختصاص یافته به پروژه آزمایشگاه و سالن تشریح پزشکی قانونی استان، بر رفع موانع موجود در س...

جزییات پرونده یک شرکت خودرویی، خرید ملک ۳۰ میلیاردی در امارات توسط متهم ردیف اول

جزییات پرونده یک شرکت خودرویی، خرید ملک ۳۰ میلیاردی در امارات توسط متهم ردیف اول
2024-11-23T13:27:19+03:30
دادگاه رسیدگی به پرونده کثیرالشاکی در دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران در نظام اقتصادی کشور برگزار و جرییات آن منتشر شد.

حضور رئیس قوه قضاییه در مراسم تشییع پیکر وزیر پیشین دادگستری

حضور رئیس قوه قضاییه در مراسم تشییع پیکر وزیر پیشین دادگستری
2024-11-23T13:14:01+03:30
رئیس قوه قضاییه در مراسم تشییع پیکر مرحوم حجت‌الاسلام والمسلمین محمد اسماعیل شوشتری، وزیر پیشین دادگستری، قاضی دیوان عالی کشور حضور پیدا کرد.

ایران دارای رتبه هفتم مخاطرات در جهان؛مهم‌ترین چالش مدیریت بحران

ایران دارای رتبه هفتم مخاطرات در جهان؛مهم‌ترین چالش مدیریت بحران
2024-11-23T13:14:01+03:30
رییس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: در هر بحران و حادثه‌ای، عدم ساختار فرماندهی واحد مهم‌ترین چالش ما است که امیدواریم زودتر در جهت رفع این چالش اقدام شود.

جزییات رسیدگی به پرونده کثیرالشاکی یک شرکت خودرویی

جزییات رسیدگی به پرونده کثیرالشاکی یک شرکت خودرویی
2024-11-23T13:14:00+03:30
دادگاه رسیدگی به پرونده کثیرالشاکی در دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران در نظام اقتصادی کشور برگزار و جرییات آن منتشر شد.

بندر خمیر یکی از ۱۲ شهر برگزیده یونسکو شد

بندر خمیر یکی از ۱۲ شهر برگزیده یونسکو شد
2024-11-23T13:14:00+03:30
بندرخمیر توسط شبکه جهانی شهرهای یادگیرنده یونسکو به عنوان یکی از ۱۲ شهر برگزیده در مجموعه آنلاین «یادگیری مادام‌العمر برای اقدام اقلیمی» معرفی شد.

انسداد مرز با جدیت در مرزبانی پیگیری و دنبال می‌شود

انسداد مرز با جدیت در مرزبانی پیگیری و دنبال می‌شود
2024-11-23T12:47:21+03:30
فرمانده مزبانی انتظامی با تأکید بر مقوله انسداد مرز و هوشمندسازی مرزها، گفت: انسداد مرزها از اهمیت ویژه ای برخوردار است که با شدت و جدیت بیشتری پیگیری و دنبا...

جزای نقدی ۱۶ میلیاردی فرجام قاچاقچی لوازم خانگی

جزای نقدی ۱۶ میلیاردی فرجام قاچاقچی لوازم خانگی
2024-11-23T12:33:59+03:30
مدیرکل تعزیرات حکومتی فارس از جریمه ۱۶ میلیارد و ۸۴۲ میلیون ریالی قاچاقچی لوازم خانگی خبر داد.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)