میرنیوز
الهام عزیزی در گفت و گو با ایسنا افزود: دانشمندان در هیات بینالدول تغییر اقلیم (IPCC) در حوزه تغییر اقلیم فعالیت و موضوعاتی مانند رویکرد دنیا به کاهش انتشار گازهای گلخانهای و راههای دستیابی به اهداف تعیین شده را مطالعه میکنند. مدلهای پیشبینی کاهش بارش، افزایش دما و گزارش های علمی توسط IPCC منتشر میشود.
وی با بیان اینکه زمین ظرفیت مشخصی برای پذیرش میزان دیاکسید کربن دارد، اظهارکرد: با توجه به اینکه بیش از ظرفیت زمین گازهای گلخانهای تولید کردهایم، فعالیت صنعتی کشورها باید به سمت کاهش انتشار این گازها سوق پیدا کند. در اجلاس پاریس در سال ۲۰۱۵ قرار شد کشورها به منظور کاهش گرمایش کره زمین فعالیت و در جهت کاهش انتشار این گازها برنامهریزی کنند.
رییس گروه تغییر اقلیم مرکز ملی هوای سازمان حفاظت محیط زیست افزود: بر اساس گزارش علمی هیات بینالدول تغییر اقلیم حتی اگر تمام کشورها به تعهدات کاهش انتشار عمل کنند، نمیتوانیم به هدف کاهش دمای کره زمین به ۲.۵ درجه سانتیگراد دست پیدا کنیم بنابراین نمیتوان امیدوار بود که کشورهای صنعتی بتوانند به هدف کاهش ۱.۵ درجه سانتیگراد دمای کره زمین دست پیدا کنند.
وی با بیان اینکه بیست و ششمین اجلاس تغییرات اقلیمی (COP۲۶) پس از یک سال تعویق در گلاسکوی اسکاتلند در حال برگزاری است، گفت: دبیرخانه این کنواسیون دو رکن اجرایی و علمی – اجرایی دارد. نشستهای تخصصی این کنفرانس در بخشهای مختلف برگزار میشود و در این کنفرانس مذاکراتی در زمینه رویکرد دنیا برای مقابله با تغییر اقلیم صورت میپذیرد.
عزیزی اضافه کرد: هدف اولیه این اجلاس ارایه گزارش ملی کشورها بود علاوه بر آن تنها کشورهای توسعه یافته ملزم به کاهش انتشار گازهای گلخانهای بودند سپس پروتکل کیوتو به این کنوانسیون اضافه شد البته همچنان کشورهای توسعهیافته به کاهش انتشار و رسیدن به پایه انتشار گازهای گلخانهای در سال ۱۹۹۰ التزام داشتند اما از اجلاس ۲۰۱۵ کشورهای دیگر هم دارای تکالیفی در این زمینه شدهاند.
رییس گروه تغییر اقلیم مرکز ملی هوای سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: کشورها در این کنفرانس با توجه به شرایط داخلی و رویکردشان نسبت به کاهش انتشار گازهای گلخانهای گزارش خود را ارایه میدهند. کمیتههای علمی و کاری اجلاس در ابعاد مختلف گزارش کشورها را بررسی و درباره موضوعاتی مانند تعهد کشورهای توسعهیافته برای در اختیار قراردادن منابع مالی به کشورهای در حال توسعه به منظور کاهش انتشار گازهای گلخانهای بحث میکنند.
وی اضافه کرد: کشورمان تاکنون سه گزارش ملی به دبیرخانه کنفرانس تغییرات اقلیمی ارایه کرده و سومین گزارش در سال ۲۰۱۸ به ثبت رسیده است.
عزیزی با اشاره به سخنرانی رییس هیات هر کشور در اجلاس تغییرات اقلیمی اظهارکرد: آنان مسایل مربوط به کشور خود برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای و آسیب پذیری کشور از تغییر اقلیم را بیان میکنند. در واقع این اجلاس این فرصتی برای بیان خواستههای کشورهاست.
وی درباره تعهدات ایران نسبت به کاهش انتشار گلخانهای گفت: در حال حاضر ما هیچگونه تعهد بینالمللی مبنی بر کاهش انتشار گازهای گلخانه ای نداریم و بر اساس قوانین بالادستی و سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در زمینه اصلاح الگوی مصرف انرژی و سیاستهای کاهش مصرف انرژی را میتوانیم اقداماتی انجام دهیم.
عزیزی درباره موانع داخلی برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای تاکید کرد: ایران بر اساس برنامه اقتصاد کم کربن، برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای برنامه دارد و در صورت رفع تحریمها و تامین اعتبار مالی مانعی در جهت تحقق این برنامهها وجود نخواهد داشت.
وی درباره تبعات تداوم تغییرات اقلیمی بر ایران گفت: کشورمان جزو کشورهای آسیبپذیر از نظر تغییر اقلیم است. ایران سالانه یک سوم میانگین بارش جهانی را دریافت میکند اما تبخیر آب در کشورمان سه برابر کشورهای دیگر است بنابراین تشدید تغییرات اقلیمی میتواند باعث کاهش تنوع محصولات کشاورزی، مهاجرت درونسرزمینی ، کاهش منابع آب و بروز پدیده گردوغبار شود.
عزیری در پایان درباره اقدامات سازمان محیط زیست برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای اظهارکرد: این سازمان به عنوان متولی کارگروه ملی مسوولیت هماهنگی بین دستگاهی و نظارت بر فعالیت آْنها در حوزه کاهش انتشار گازهای گلخانهای و سازگاری با اثرات تغییرات اقلیمی را دارد. اعضای کارگروه ملی وزارتخانههای نفت، نیرو، جهاد کشاورزی، صنعت، معدن، تجارت، بهداشت، دفاع، علوم، ارتباطات، و کشور و سازمان برنامه و بودجه و استاندارد و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ، معاونت حقوقی ریاست جمهوری هستند و دو زیر کمیته تخصصی ملی و بینالمللی دارد. این کارگروه در سطح وزیران تشکیل و در جلسات آن گزارشهای دستگاهها ارایه میشود. تاکنون برنامه اقتصاد کمکربن و راهبرد ملی تغییر اقلیم را تدوین کرده است البته باید عزمی ملی برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای به وجود آید.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
رژیم جعلی اسرائیل باید تحت تعقیب قرار گیرد
موزه جواهرات شهاب سنگ افتتاح میشود
«لیلا خسروی» سرپرست ادارهکل موزهها شد
درخواست ایران در اجلاس سازمان ملل در بانکوک چه بود؟
کشف ۹۰ برگه چک سفید امضا و ۳۵ کارت بانکی در مترو
در خواست ایران در اجلاس سازمان ملل در بانکوک چه بود؟
مهمترین کنش سیاسی زنان فلسطینی انتقال فرهنگ مقاومت است
بهرهمندی از ظرفیت نسل جدید در مدیریت شهری تهران
فرهنگ جهاد و شهادت گمشده امروز جامعه ماست
خداحافظی با چادرخوابی خانوادههای شهرستانی در اطراف بیمارستانها
توکلیزاده: رویکرد مدیریت شهری ترویج و توسعه کتابخوانی است
کشف سکههای تقلبی از خودروی بنز با پلاک دستنویس
جریمه دامدار متخلف به علت عرضه خارج از شبکه خوراک دام
سرقت ۱۴۳ هزار دلاری از یک شرکت خصوصی
هشدار جدی پلیس فتا به خریداران در جمعه سیاه
کشف سکههای تقلبی از خودرو بنز با پلاک دستنویس
مهم ترین کنش سیاسی زنان فلسطینی انتقال فرهنگ مقاومت است
توانبخشی به معلولین پا با ربات یک شرکت دانش بنیان ایرانی
افزایش کلاهبرداریهای اینترنتی در بلک فرایدی؛هشدار جدی پلیس فتا به خریداران در جمعه سیاه
برخورد مینیبوس با درخت در خرمآباد ۱۱ مصدوم داشت
۴ ایستگاه مترو تا پایان سال افتتاح میشود
سند ملی میراث فرهنگی تدوین میشود
مدیر کل حوزه ریاست و روابط عمومی دیوان عدالت اداری منصوب شد
رونمایی از اولین دایره المعارف ویژه نابینایان در ایران
سفر عمره گران میشود
نشست پارکینگ مسکونی در محله دارآباد تهران
دروغ بزرگی که کارگاه تولیدی را تعطیل کرد!
فروکش کردن کف پارکینگ مسکونی در محله دارآباد تهران
اعمال قانون بیش از ۲۱ هزار وسیله نقلیه به دلیل پوشش پلاک
مقابله با جاعلین و سوءاستفادهکنندگان از امضای مقامات