میرنیوز
به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزیر بهداشت در مراسم تقدیر از دست اندرکاران بسیج کنترل فشار خون با بیان اینکه این کمپین برگ زرینی در کارنامه نظام سلامت ایران محسوب میشود، گفت: در کشور ما در سال ۲۰۱۷ حدود ۳۰۰ هزار مرگ بر اثر بیماریهای غیر واگیر رخ داده است و این بیماری ها بیش از ۷۶ درصد از بار بیماریها را در کشور به خود اختصاص میدهند. یعنی اگر در سال حدود ۳۸۰ هزار مرگ در کشور داریم، ۳۰۰ هزار موردش بر اثر بیماریهای غیر واگیر اتفاق میافتد.
وی گفت: ۸۲ درصد از مرگ های ناشی از بیماریهای غیر واگیر ناشی از این چهار بیماری است. از سال ۱۹۹۰ تا سال ۲۰۱۶ افزایشی که در حوزه مرگ و میرهای ناشی از بیماریهای غیر واگیر اتفاق افتاده هشداری جدی است که باید بیشتر به آن توجه کنیم.
معاون وزیر بهداشت تاکید کرد: در عین حال اگر با همین فرمان در حوزه بیماریهای غیر واگیر پیش رویم و کاری بیش از اینکه در حال حاضر انجام می دهیم برنامه ریزی نکنیم تا سال ۲۰۴۰ حدود ۳۹۰ هزار مرگ دیگر در مرگهای ناشی از بیماریهای غیرواگیر اضافه خواهد شد. به طوری که تا سال ۲۰۴۰ نزدیک به ۷۹۹ هزار و ۶۱۷ مرگ بر اثر بیماریهای غیر واگیر خواهیم داشت.
رئیسی با اشاره به اینکه در کشور ایران سه درصد GDP کشور صرف بیماری های غیرواگیر میشود که از این میزان ۴۵ هزار میلیارد تومان در سال برای بیماریهای غیر واگیر هزینه میشود، گفت: ۲۴ هزار میلیارد تومان از این هزینه به صورت غیر مستقیم و ناشی از هزینه هایی مانند غیبت از کار یا حضور غیر موثر در کار به دلیل بیماری های غیرواگیر است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه ۱۵ درصد احتمال مرگ های قبل از سن ۷۰ سالگی به دلیل چهار بیماری غیرواگیر اصلی است، اظهار کرد: در چهار حوزه اصلی حیطه های اصلی برنامههای پیشگیری و کنترل بیماری های غیر واگیر برنامه ریزی کردیم. به طوری که برای سال ۲۰۲۵ سند ملی و سیاست و برنامههایمان را در حوزه بیماری های غیرواگیر تدوین کردیم.
وی تاکید کرد: سازمان جهانی بهداشت ۸۵ مداخله موثر را در حوزه بیماریهای غیرواگیر لیست کرده که از بین آن ها ۱۶ مداخله را موثرترین مداخله ها اعلام کرده است که در بین این عوامل بحث مصرف دخانیات، مصرف الکل، تغذیه ناسالم و کم تحرکی جزو مهمترین این عوامل هستند.
رئیسی افزود: در حال حاضر در حوزه NCD اطلاعات کاملا دقیقی در سطح کشور، استان ها و حتی شهرها در زمینه چهار بیماری اصلی غیرواگیر داریم که در منطقه بی نظیر است. اقدام دیگرمان تقویت نظام ملی مراقبت است که اطلاعات مربوط به سرطان را در کشور ثبت کردهایم.
وی تاکید کرد: در حوزه پیشگیری باید بدانیم که بنابراین ما چهار بیماری غیرواگیر اصلی شامل دیابت، بیماری های مزمن تنفسی، قلبی_عروقی و سرطان داریم، همچنین چهار عامل خطر رفتاری شامل تغذیه ناسالم، مصرف دخانیات، مصرف الکل و کم تحرکی بوده، چهار عامل خطر فیزیولوژیک شامل چاقی، اختلال چربی، قند و فشار خون بالا بود و بحث سلامت روان را هم سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۱۹ به این عوامل اضافه کرد و در نهایت آلودگی هوا نیز به عنوان عامل خطر محیطی محسوب میشود.
رئیسی با اشاره به اجرای برنامه ایراپن، گفت: یکی از اقداماتمان در نظام شبکه ادغام برنامه های پیگیری و کنترل بیماری های غیرواگیر در مراقبت های اولیه شبکه بود که در تمام دانشگاه ها و برای یک جمعیت ۵۰ هزار نفری این برنامه در حال اجراست که بعد از بررسی اولین نتایج در کشور، آن را بررسی میکنیم.
وی گفت: در بیماریهای قلبی عروقی، بحث خطرسنجی، فشار خون، اختلال چربی، کم تحرکی و چاقی را در قالب این برنامه دنبال میکند، در حوزه سرطان پیگیری سه سرطان را نیز دنبال میکنیم و برنامه های آسم را هم در هفت استان اجرا کرده ایم که کاری بسیار ارزشمند است.کاهش عوامل خطر نیز مانند افزایش فعالیت بدنی، برنامه جامع مبارزه با دخانیات، برچسب گذاری مواد غذایی، کاهش مصرف نمک، شکر و چربی و... را با کمک سایر دستگاه ها انجام میدهیم.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به برگزاری کمپینگ فشار خون در کشور، گفت: در کشور میزان ابتلا به فشار خون ۳۰ درصد است که ۲۸ درصد در زنان و ۲۵ درصد در مردان بوده است. همچنین سالانه ۹۷ هزار مرگ به دلیل فشار خون در کشور رخ میدهد. آگاهی مردم در این حوزه ۵۷ درصد در سطح شهر و روستاست و پوشش ما نیز در زمینه فشار خون ۴۰ درصد در سطح شهر و روستاست.
وی گفت: همچنین ۴۰ درصد افرادی را که می دانستند مبتلا به فشار خون هستند، کنترل میکردیم. بر این اساس کمپین فشار خون با دستور وزیر بهداشت با هدف افزایش شناسایی، کنترل و آگاهی در زمینه فشار خون آغاز شد. هدف ما در این کمپین این بود که فشار خون ۲۰ میلیون نفر را اندازه گیری کنیم و دو میلیون نفر مبتلا به فشار خون بالا را کشف کنیم، یک میلیون نفر را تحت درمان قرار دهیم و ۵۰ درصد افزایش آگاهی ایجاد کنیم. گروه هدفمان افراد بالای ۳۰ سال به اضافه زنان باردار و مبتلایان به بیماری های کلیوی در همه گروه های سنی بود.
رئیسی با بیان اینکه کمپینگ فشار خون دو ویژگی داشت، ادامه داد: اول اینکه حتی یک روز هم از برنامه عدول نکردیم و دوم اینکه کاملا الکترونیک بود و حتی یک برگ کاغذ هم مصرف نشد. طی این کمپین فشار خون افراد اندازه گیری شده و نتیجه برای افراد پیانو میشد. در این برنامه ۴۰ هزار ایستگاه موقت و ثابت و ۴۸ هزار سنجشگر داشتیم. همچنین بسیاری از سازمان ها و دستگاه ها با ما همکاری کردند و تمام عملکردها به صورت آنلاین ارائه میشد.
وی تاکید کرد: طی این کمپین فشار خون ۳۰ میلیون و ۵۴۰ هزار و ۷۳۷ نفر ثبت شد که از این تعداد ۱۵ میلیون نفر فشار خون طبیعی داشتند و سه میلیون و ۷۰۰ هزار نفر دارای فشار خون بالا بودند که یک میلیون و ۲۴۸ هزار نفرشان در سامانه های ما سوابق ثبت شده داشتند و دو میلیون و ۴۰۰ هزار نفر فشار خون کشف کردیم که اطلاعاتشان در سیستم ما وجود نداشت. همچنین هشت میلیون نفر را هم شناسایی کردیم که در معرض فشار خون قرار داشتند.
رئیسی ادامه داد: یک میلیون و ۳۲۰ هزار نفر سابقه دیابت داشتند، ۱۳۲ هزار نفر سابقه بیماری کلیوی، ۱۱۱ هزار نفر سابقه سکته مغزی و ۲۱۰ هزار نفر سابقه سکته قلبی داشتند که طی این کمپین شناسایی شدند. در عین حال اعلام کردیم که هدف از کمپین فشار خون فقط ثبت فشار خون نیست، بلکه دانشگاه های علوم پزشکی باید موارد را پیگیری کنند. بعد از این کمپین ۷۵ درصد دانشگاه های ما مجددا افراد شرکت کننده در کمپین را بررسی کردند که اعلام کردیم که تا پایان امسال دانشگاه ها باید ۱۰۰ درصد افرادی را که در کمپین شرکت کردند، مجددا بررسی کنند.
وی تاکید کرد: در عین حال به طور رندم با ۵۱ هزار نفر از افرادی را که در کمپین شرکت کرده بودند، تماس گرفتیم که از این تعداد ۵۳ درصد زن و ۴۷ درصدشان مرد بودند. ۵۶ درصد از آن ها از طریق مراکز بهداشتی و درمان و ۱۷ درصد از طریق اینترنت، تبلیغات و... از کمپین اطلاع پیدا کرده بودند. همچنین از این تعداد یک درصدشان که به عنوان فشار خونی تشخیص داده شدند، اعلام کردند که بلافاصله با آمبولانس به بیمارستان منتقل شدند، ۲۸ درصد اعلام کردند طی ۲۴ ساعت اول به بیمارستان رفتند، ۲۹ درصداعلام کردند طی یک هفته به پزشک مراجعه کردند، ۱۶ درصد اعلام کردندبعد از یک هفته به پزشک مراجعه کردند، ۲۶ درصد اعلام کردند که علی رغم فشار بالا به پزشک مراجعه نکردیم.
معاون وزیر بهداشت افزود: از این افراد ۴۵ درصد به درمانگاههای دولتی مراجعه کردند، ۳۳ درصد به مطب پزشک مراجعه کرند، ۱۵ درصد به بیمارستان های دولتی، دو درصد به بیمارستان های خصوصی و چهار درصد در درمانگاه های خصوصی مراجعه کردند.
رئیسی ادامه داد: بر اساس پاسخ های این ۵۱ هزار نفر، بعد از مراجعه به پزشک ۳۴ درصد فشار خون خیلی بالا داشتند، ۲۲ درصد بالاتر از طبیعی، ۱۹ درصد طبیعی است. حال ۹۵ درصد افرادی که به پزشک مراجعه کردند، برایشان دارو تجویز شده است. پنج درصد همنیاز به اصلاح سبک زندگی داشتند. از افرادی که دارو برایشان تجویز شده ۹۰ درصد اعلام کردند که دارو مصرف میکنیم و ۱۰ درصد اعلام کردند که دارو مصرف نمی کنیم. ۹۳ درصد هم اعلام کردند که سبک زندگی را اصلاح میکنیم و هفت درصد اعلام کردند که اصلاح نمی کنیم. همچنین ۸۶ درصد از این کمپینگ رضایت داشتند و یک درصد رضایت نداشتند.
وی گفت: بعد از اجرای این کمپینگ نیز ۶۳ درصد آگاهی ایجاد شده است. از دیدگاه شرکت کنندگان ۹۷ درصد این اقدام را موثر و بسیار موثر دانستند. در عین حال از سازمان بهداشت جهانی خواستیم که اقدام ما را ارزیابی کند که این اقدام را انجام دادند و اعلام کردند که وزارت بهداشت ایران در یک مدت زمان کوتاه توانست یک پویش ملی را با تمرکز بر فشار خون ایجاد کند که موفق بوده است و مدیر منطقه ای سازمان بهداشت جهانی هم پیامی را درباره این پویش صادر کردند.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری فارس
موحدی: باید ساختارها و قالبهای سنتی را بشکنیم
اختصاص ۲.۲ همت برای تکمیل پروژههای آموزشی سیستان و بلوچستان
وعده صادق ۳ در راه است/ دوره نوجوانی بهار معنویت است
جزییات واژگونی اتوبوس در محور زاهدان از زبان پلیس راه
صدور حکم بازداشت نتانیاهو پیروزی حامیان فلسطین است
صدور حکم دیوان کیفری بینالمللی علیه نتانیاهو و گالانت پیروزی است
همکاری اسکاپ و ایران برای توانمندسازی زنان و مقابله با ریزگردها
افتتاح یاورشهر ۱۲ ویژه مردان معتاد جوان در تهران
نجات ۴ سرنشین محبوس در پی واژگونی اتوبوس
استقبال شهروندان از مرحله ثبت ایده «من شهردارم»
استقبال شهروندان از مرحله ثبت ایده «من شهردارم»
بازگشایی آزادراه تهران _ شمال و محور چالوس
زمانبندی آزمون سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد
اجرای ۴۱۱ طرح بدون مجوز محیط زیست در کشور
اژهای درگذشت حجتالاسلاموالمسلمین شوشتری را تسلیت گفت
اژهای در پیامی درگذشت حجتالاسلاموالمسلمین شوشتری را تسلیت گفت
باندِ گروگانگیر در تهران متلاشی شد؛ رهاییِ گروگان
آموزش مهارتهای فنی در کنار مهارتهای امنیتی به نیروهای مسلح
صالحی امیری: ایران برای مرمت آثار تاریخی آذربایجان آمادگی دارد
میدری: با فرهنگ بسیجی میتوان بسیاری از مسائل را در کشور حل کرد
پیشگیری از ساخت و ساز غیرقانونی در حریم تهران
با فرهنگ بسیجی میتوانیم بسیاری از مسائل را در کشور حل کنیم
حجت الاسلام قمی: مفهوم مقاومت عجین شده با حرکت و امید است
پیشگیری از ساخت و ساز غیرقانونی در حریم شمالغرب
مفهوم مقاومت عجین شده با حرکت و امید است
نشست شهردار تهران و کرمان پیرامون سالگرد حاج قاسم سلیمانی
دستها را که از روی گوش بردارید صدای مظلومیت را میشنوید
کاهش زباله گردی و حذف پسماند خشک از مخازن زباله با طرح نوماند
دلیل واژگونی اتوبوس کارگران معدن سونگون اعلام شد
خوشبختی همیشه آن چیزی نیست که در ذهن ما میگذرد