میرنیوز
دکتر علیرضا ناجی - ویروس شناس، در گفتوگو با ایسنا، درباره معیارهای رنگبندی کرونا در کشور، گفت: اکنون معیار رنگبندی در کشور وضعیت بیمارستانها است؛ یعنی تعداد و موارد مثبت بستری. این موضوع به این معناست که شاید نزدیک دو هفته تا یک ماه از بروز و پیشبینی اپیدمی کووید میتوانیم عقب باشیم.
وی افزود: باید توجه کرد که موارد مثبت روزانه، مراجعات سرپایی و پایشهای ژنتیکی کووید، مواردی است که در رنگبندی موثر بوده و حتی شاید مهمتر باشند. بنابراین اگر بخواهیم روند اپیدمی را پیشبینی کنیم، باید این مولفهها را داشته باشیم. این موضوع چندین بار در کمیتههای علمی کووید مطرح شده که معیارهایمان را تغییر داده، بروز موارد بیماری را هم در تعیین رنگبندی وارد کرده و رنگبندی را بر اساس موارد بروز و واریانتهای موجود و در گردش مشخص کنیم. این موارد باید وارد شود و بر اساس این موارد است که میتوانیم پیشبینی زودهنگام کرده و زودتر اقدام کنیم و در این صورت بتوانیم بر اساس اطلاعات درست به مبارزه با کووید بپردازیم.
ناجی تاکید کرد: البته هرچند گاهی در ایران دیده میشود که ممکن است این اطلاعات را تا حدودی هم داشته باشیم و ببینیم، اما اقدام نمیکنیم. امیدوارم در دوره جدید، وزارت بهداشت آنقدر قدرت داشته باشد که بتواند دیگران را مجاب کند که کارها و نظرات کارشناسی را قبول کنند و اجرا شود. در دوره قبلی اقدامات کارشناسی تا حدودی انجام میشد، اما اجرا نمیشد و وزارت بهداشت را به عنوان مغز متفکر قبول نمیکردند. امیدوارم در دولت جدید به این مغز متفکر اهمیت داده شود. بنابراین معیارهای رنگبندی و در دسترس بودن اطلاعات و دخیل کردن افراد فنی و علمی بسیار مهم است و میتواند در کنترل کووید به ما کمک کند.
وی درباره وضعیت واریانتهای جدید، گفت: واریانت مختلف دیده میشود و در گوشهگوشه دنیا وجود دارند، اما تاکنون هیچ واریانتی نتوانسته است بر واریانت دلتا غالب شود. البته هیچکس هم نمیتواند گارانتی بدهد که از این به بعد، این اتفاق نیفتد. باید توجه کرد که وقتی واریانتهای مختلف در کنار هم میچرخند، ممکن است که واریانتهای جدیدی حاصل از ممزوج شدن آنها ایجاد شود. بر همین اساس اصرار داریم که ابتدا باید با اقدامات درمانی و واکسیناسیون بیماری را تا حدی کنترل کنیم تا گردش ویرس کاهش یابد تا احتمال وقوع واریانتهای جدید کمتر شود.
ناجی در ادامه صحبتهایش درباره قرص ضد ویروس مولنوپیراویر که از سوی یک شرکت داروسازی در آزمایشات بالینی برای مقابله با کرونا سودمند اعلام شده است، گفت: یکی از بهترین داروهایی که تاکنون به دست آمده و بر ضد کووید ساخته شده، همین دارو است. این دارو اختصاصا برای کووید ساخته شده است و در مطالعات اثربخشی بسیار بالایی را هم در زمینه درمان و هم در زمینه پیشگیری نشان داده است. این دارو اختصاصا برای کووید ساخته شده و نتایج بسیار خوبی داشته و حتی روی واریانت های مختلف هم اعم از مو، دلتا و... کار کردند و روی آنها هم تاثیر زیادی داشته است.
وی افزود: امیدواریم با ورود این دارو به لیست داروهای ایران و واردات آن بتوانیم عملکرد مناسبی در این زمینه داشته باشیم. در عین حال شنیدهام که شرکتهای داروسازی داخلی هم اقداماتی انجام دادند تا بتوانند مواد اولیه این دارو را تهیه کنند و دارو ساخته شود. در هر صورت ساخت این دارو یکی از موفقیتهای بزرگ است. نتایج مطالعه انجام شده برای این دارو، اینطور بوده که در ۵۰ درصد از مواردی که مورد استفاده قرار گرفته از بستری شدن و بیماری وخیم جلوگیری کرده است که عدد بالا و نویدبخشی است. به نظر می رسد که FDA آمریکا آن را تایید کند و در این صورت همه کشورها به دنبال آن خواهند بود و ما هم از هم اکنون باید برای واردات یا تولید این دارو در داخل برنامهریزی کنیم.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
چیستی و محتوای قانون حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب
عامل مسلح نفوذی به کلانتری بمپور به هلاکت رسید
انسداد آزادراه منجیل - رودبار تا ۳۰ آذر
مسدودیت آزادراه منجیل - رودبار تا ۳۰ آذر
معلمان ایرانی خطاب به اندیشمند آمریکایی: خود را از ننگ حامیان نسلکشی در غزه برهانید
معمان ایرانی خطاب به اندیشمند آمریکایی: خود را از ننگ حامیان نسلکشی در غزه برهانید
کشف ۸۰ میلیاردی لوازم آشپزخانه قاچاق در جنوب تهران
۷ هزار تخت جهت ساماندهی معتادان متجاهر به بهره برداری رسید
تخریب ۴ هزار و ۶۰۰ منزل مسکونی لبنان توسط اسرائیل
لزوم شکل گیری چرخه پیشگیری و درمان معتادان متجاهر
زورگیران پارکوی در سه استان دستگیر شدند
۳۵۰۰ متر مربع ساخت و ساز غیر مجاز در منطقه ۱۹ رفع خلاف شد
۱۱ مجروح در پی تصادف زنجیره ای ۵۳ وسیله نقلیه در کره جنوبی
کودکان مناطق کمتر برخوردار امکان تحصیل در دوره پیش دبستانی را ندارند
گلریزان ۴ میلیاردی یکی از پیام رسانها برای کمک به محور مقاومت
سردار رحیمی: قاچاق کالا سهم عمدهای در مشکلات اقتصادی دارد
۳۰ مورد سازش در مراکز مهر خانواده از ابتدای سال
ترافیک روان در معابر بزرگراههای پایتخت
در حوزه مقابله با قاچاق کالا، پلیس امنیت اقتصادی محوریت دارد
چرایی ممنوعیت رانندگی موتورسیکلتسواران در شرایط بارندگی
دیدار بهروزآذر با معاونان زنان و خانواده ۵ دوره قبلی ریاست جمهوری
ترافیک سنگین و پر حجم شبانه در معابر و بزرگراههای پایتخت
افتتاح ۳۰ هزار واحد مسکونی شهری در بافتهای فرسوده تهران
تاکنون بیش از ٢٥٠٠ تن اقلام زیستی برای مردم مظلوم لبنان ارسال شد
تحقق ۸۶ درصدی بودجه در ۶ ماهه نخست سال
۸ آذر بهعنوان روز کشتار نوزادان غزه توسط رژیم صهیونیستی ثبت جهانی شود
اعظم کریمی سرپرست اداره کل طرح های ملی وفراگیر جوانان شد
تفاوت مدت قرارداد و مدت تعهد چیست؟
واژگونی اتوبوس در محور نجف آباد به تیران ۱۲ مصدوم و دو کشته برجای گذاشت
هم افزایی نهادها برای حل چالشهای مدیریت بحران تهران ضروری است