میرنیوز

حصول ایمنی جمعی تا اوایل آذر ماه/ تصمیم‌گیری کمیته علمی کرونا برای تزریق دز بوستر

حصول ایمنی جمعی تا اوایل آذر ماه/ تصمیم‌گیری کمیته علمی کرونا برای تزریق دز بوستر 2021-10-09T07:50:14+03:30

دکتر حمیدرضا جماعتی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره وضعیت کاهش مرگ و میر و بستری ناشی از کرونا در جمعیت واکسن زده، گفت: به طور کلی بررسی‌های انجام شده نشان داده است افرادی که واکسن تزریق می‌کنند، بر اساس کارایی واکسنی که تزریق می‌شود، هم از نظر میزان بستری شدن بیماران در بیمارستان‌ها، هم از نظر بستری در بخش‌های مراقبت ویژه و میزان مرگ‌ومیر به میزان قابل توجهی آمار کم می‌شود. این بر اساس واکسنی است که تزریق می‌شود و ما این کارکرد را نه فقط در واکسن کرونا، بلکه در واکسن‌های دیگر مانند واکسن آنفلوآنزا هم داریم.

تزریق واکسن کرونا؛ کاهش شدت ابتلا و میزان مرگ

وی افزود: بسیاری از افراد تصور می‌کنند که اگر واکسن تزریق کنند، دیگر به بیماری مبتلا نمی‌شوند. در حالی که در بسیاری مواقع با وجود تزریق واکسن، با توجه به پاندمی که در کشور ما و در دنیا وجود دارد، امکان ابتلا به بیماری هست. اگر آمار کشورهای دیگر را هم نگاه کنید، می‌بینید تعداد مبتلایان و کسانیکه به کرونا مبتلا شدند، ممکن است با وجود تزریق واکسن زیاد باشد. منتها اگر قرار باشد این افراد بیماری شدید یا متوسط پیدا کنند که کارشان به بستری در بیمارستان کشیده شود یا بیماری بسیار شدید و بحرانی پیدا کنند که کارشان به آی سی یو کشیده شود یا بر اثر کرونا دچار مرگ شوند، تزریق واکسن در حقیقت یک تا دو درجه شدت بیماری را کمتر می‌کند.

جماعتی ادامه داد: به عنوان مثال اگر قرار باشد کسی در آی سی یو بخوابد، ممکن است با تزریق واکسن اصلا کارش به بیمارستان نرسد یا اگر کسی قرار باشد به دلیل ابتلا به کرونا از بین برود، ممکن است با تزریق واکسن، فقط در بخش‌های معمولی بستری شود. بنابراین تزریق واکسن شدت بیماری را از حالت بحرانی و شدید به حالت متوسط بیاورد. بنابراین تزریق واکسن باعث می‌شود که شدت بیماری، درگیری ریوی مبتلایان و میزان مرگ و میر و... به شدت کاهش یابد و بیماری به صورت خفیف درآید. به طوری که به درمان‌های حاضر پاسخ داده و با سلامتی از بیمارستان ترخیص شوند. افرادی هم که ممکن بود بیماری خفیف بگیرند، با تزریق واکسن ممکن است اصلا مبتلا نشوند. بنابراین این موارد از مطالعاتی که در دنیا انجام شده، مشخص شده است. منتها آمارها در کشورهای مختلف بر اساس زمان مراجعه بیمار، نوع واکسنی که تزریق می‌کنند، زمان تزریق واکسن و نوع پیک و پاندمی که وجود دارد، کاملا باهم متفاوت است.

چرا برخی با وجود تزریق واکسن با ابتلای شدید به کرونا فوت می‌کنند؟

دبیر کمیته علمی کشوری کرونا درباره افرادی که واکسن کرونا تزریق کرده‌اند، اما مجددا به کرونا مبتلا شده و جان باخته‌اند، گفت: اولا باید توجه کرد که بعد از تزریق دز دوم واکسن کرونا، حداقل سه هفته طول می‌کشد تا ایمنی در بدن ایجاد شود. دومین نکته این است که کارایی هیچ واکسنی در دنیا ۱۰۰ درصد نیست که مصونیت و ایمنی ۱۰۰ درصدی دهد، سومین نکته این است که آیا فردی که به کرونا مبتلا می‌شود، بیماری زمینه‌ای دارد یا خیر. باید توجه کرد که هرچه تعداد بیماری‌های زمینه‌ای در فرد بیشتر باشد، احتمال شدت بیماری و خدای ناکرده به سمت مرگ رفتن را افزایش می‌دهد. نکته دیگر هم سن افراد است. هرچه سن بالاتر باشد، ریسک ابتلا به کرونا بالاتر است. زیرا سیستم ایمنی فرد ضعیف‌تر است.

چرا واکسن‌های کرونا زود وارد عرصه واکسیناسیون جهانی شدند؟

جماعتی در پاسخ به برخی ابهامات مبنی بر اینکه چرا واکسن‌های کرونا برخلاف سایر واکسن‌ها، زود وارد عرصه واکسیناسیون شدند، گفت: از آنجایی که جوامع بشری به پاندمی کرونا مبتلا شدند، مجبور بودند که هرچه زودتر واکسن را ایجاد کنند. زیرا هیچ‌یک از درمان‌هایی که برای کرونا استفاده می‌کنیم، درمان قطعی نیستند، بلکه همه به طور نسبی اثر بهبودی را در بیمار به وجود می‌آورند. بنابراین از آنجایی که هنوز هیچ درمان قطعی برای بیماری کرونا وجود ندارد، بنابراین بهترین راه حل برای پیشگیری از ابتلا به عفونت کرونا، دو نکته است؛ یکی بحث بهداشت فردی و اجتماعی که شامل استفاده از ماسک، فاصله‌گذاری، شست‌وشوی مرتب دست با آب و صابون و... است. دومین نکته‌ای که باید از سوی حکام جوامع مورد ارزیابی قرار می‌گرفت، بحث واکسیناسیون بود. بنابراین بهداشت و واکسیناسیون دو عاملی هستند که از عفونت کرونا پیشگیری می‌کنند.

وی افزود: از آنجایی که هنوز برای بیماری کووید ۱۹ درمان قطعی نداریم، پیشگیری بسیار موثرتر از درمان است. بنابراین تمام اقدامات باید به سمت پیشگیری رود. مهمترین عامل پیشگیری هم بحث اقدامات بهداشتی و واکسن است. بنابراین از آنجایی که یک پاندمی ایجاد شده بود و میزان مرگ‌ومیر بالایی در جوامع به وجود می‌آورد، باید واکسن را هرچه سریع‌تر تهیه می‌کردیم. این اقدام قابل تقدیر است. زیرا اگر واکسن اکنون تهیه نمی‌شد و چهار سال دیگر به وجود می‌آمد، محاسبه کنید که تمام جوامع با چه مرگ و میر و درجه گرفتاری از درگیری و ناتوانی ریوی، اختلالات روانی و... مواجه بودند. بنابراین به ناچار برای پیشگیری از پاندمی به سمت تهیه واکسن گام برداشته شد و باعث شد که کمکی در جهت پیشگیری از عفونت کرونا و شکسته شدن زنجیره انتقال عفونت در جامعه انسانی انجام شود.

چند درصد جمعیت واکسینه شود، کرونا کنترل می‌شود؟

جماعتی درباره میزان جمعیتی که باید واکسینه شوند تا بتوان گفت که کرونا در جامعه کنترل شده است، گفت: ما شاخصی به نام R۰ که این شاخص میزان سرایت‌زایی یک بیماری عفونی را نشان می‌دهد. به عنوان مثال در این شاخص درباره نوع آلفای ویروس کرونا ۲.۵ تا ۳ است؛ به این معنا که یک فرد مبتلا می‌تواند ۲.۵ تا ۳ نفر را مبتلا کند. حال اگر ۱۰ سیکل از افرادی که مبتلا هستند، بگذرد، یک نفر می‌تواند بعد از ۱۰ سیکل حدود ۹۵۰۰ نفر را مبتلا کند. درباره ویروس دلتا این شاخص شش است؛ یعنی یک نفر می‌تواند شش نفر را مبتلا کند و بعد از ۱۰ سیکل ۶۰ میلیون نفر می‌توانند مبتلا شوند و به همین دلیل در هندوستان کشتار عجیبی که کرونا توانست انجام دهد، به دلیل این قدرت سرایت‌زایی دلتا بود.

هدف وزارت بهداشت برای پوشش ۷۵ درصدی واکسیناسیون علیه کرونا

حصول ایمنی جمعی تا اوایل آذر ماه

وی ادامه داد: حال میزان پوشش واکسیناسیونی که باید ایجاد شود تا بتوان گفت که ایمنی جمعی در جامعه ایجاد می‌شود، بر اساس همین شاخص سرایت‌زایی محاسبه می‌شود. به عنوان مثال اگر دلتا ویروس در جامعه رواج داشته باشد، طبق محاسبات اگر ۸۳ درصد جامعه به عفونت دلتا مبتلا شده یا واکسنه شوند، آن جامعه ایمنی جمعی پیدا می‌کند. از آنجایی که در کشور ما مقداری سوش آلفا و مقداری هم سوش دلتا وجود دارد، وزارت بهداشت اعلام کرده که هدف ما برای پوشش واکسیناسیون حدود ۷۵ درصد است تا بتواند بیماری را مدیریت کند. بنابراین اگر در ۷۵ درصد از جمعیت تقریبا ۸۴ میلیونی ایران واکسن تزریق شود، باعث می‌شود که ایمنی جمعی ان‌شاءالله در کل کشور ایجاد شود.

دبیر کمیته علمی کشوری کرونا با اشاره به بازگشایی‌ها و اجرای قرنطینه هوشمند، گفت: مهمترین اصل این است که ما به ایمنی جمعی برسیم که برای آن بهترین وسیله این است که ۷۵ درصد جمعیت را واکسینه کنیم. طبق پیش‌بینی‌های انجام شده و با سرعت واکسیناسیونی که در ۱.۵ ماه اخیر انجام می‌شود، امیدواریم تا اوایل آذر ماه بتوانیم به میزان پوشش واکسیناسیون ۷۵ درصدی در جامعه برسیم.

جماعتی درباره میزان اثربخشی واکسن‌های کرونایی که تزریق می‌شود، گفت: مطالعاتی که در این زمینه انجام شده، بر اساس تولید آنتی‌بادی در بدن است. در این مطالعات نشان داده شده که میزان آنتی‌بادی در بدن بعد از شش تا هشت ماه از تزریق واکسن بالا است و بعد از آن میزان آنتی‌بادی پایین می‌آید. حال نکته این است که مهمترین عامل دفاعی سیستم ایمنی بدن در برابر ویروس کرونا، ایمنی سلولی است. یعنی سلول‌های دفاعی بدن در برابر ویروس کرونا، مهمترین عامل دفاعی هستند و تولید آنتی‌بادی در درجه دوم قرار دارد. منتها از آنجایی که بررسی سلولی به اقدامات تخصصی و هزینه‌بر نیاز دارد و به همین دلیل در هیچ یک از کشورهای جهان در مطالعات زیاد روی آن تاکید نمی‌کنند.  حال در برخی مطالعات نشان داده شده که وقتی این ایمنی سلولی در بدن به وجود می‌آید، مدت‌ها در بدن می‌ماند. اگر ما به ۷۰ درصد واکسیناسیون برسیم و با همان ویروس کرونایی باشد که واکسن می‌تواند بر علیه آن اثر کند، فعلا برای جامعه کافی است.

چه کسانی باید دز بوستر تزریق کنند؟

وی درباره تزریق دز بوستر، گفت: عمدتا توصیه می‌کنند که دز بوستر در افرادی که مدام با کرونا برخورد دارند و در معرض آن قرار دارند، مانند پرسنل بیمارستانی، پزشکان، کسانیکه در بخش‌های بیماران مبتلا به کرونا کار می‌کنند، دز بوستر را تزریق کنند یا در افرادی که به هر علتی نقص سیستم ایمنی دارند. افرادی که نقص ایمنی دارند مشخص نیست که با دو دز واکسن، چقدر ایمنی به دست آوردند و توصیه می‌شود که برای این افراد هم دز بوستر را تزریق کنیم.

تصمیم‌گیری کمیته علمی کرونا برای تزریق دز بوستر

دبیر کمیته علمی کشوری کرونا درباره تصمیم‌گیری کمیته علمی کرونا برای تزریق دز بوستر در کشور، گفت: در این زمینه تصمیم‌گیری شده و طبق مصوبه اخیرمان پیشنهاد کردیم که حتما دز بوستر در نظر گرفته شود و از طریق منابع داخلی یا خارجی دز بوستر از سوی وزارت بهداشت تهیه شود و در اختیار افرادی که سیستم ایمنی ضعیف دارند و کادر درمان، پزشکان، پرستارانی که در معرض کرونا هستند، قرار گرفته شود. باید توجه کرد که معمولا وقتی کمیته علمی چیزی را مصوب می‌کند، از طریق وزارت بهداشت در ستاد ملی مطرح شده و در آنجا هم تصویب می‌شود. البته معمولا تصمیم‌گیری در ستاد ملی در جهت همگرایی و اجرایی شدن تصمیمات کمیته علمی است.

انتهای پیام

منبع : خبرگزاری ایسنا


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار اجتماعی

از دلیل انتصابات مداوم در شهرداری تهران تا افتتاح خانه روزنامه‌نگاران

از دلیل انتصابات مداوم در شهرداری تهران تا افتتاح خانه روزنامه‌نگاران
2024-11-25T11:54:01+03:30
سخنگوی شهرداری تهران با اشاره به انتصابات مداوم در شهرداری گفت: برخی تغییرات قهری و ناگریز است.

در آستانه اقدامات جدید در حوزه خدمت‌رسانی به شهروندان هستیم

در آستانه اقدامات جدید در حوزه خدمت‌رسانی به شهروندان هستیم
2024-11-25T11:40:40+03:30
سخنگوی شهرداری تهران با اشاره به انتصابات مداوم در شهرداری گفت: در آستانه اقدام جدیدی در حوزه خدمت‌رسانی به شهروندان هستیم.

در آستانه اقدام جدیدی در حوزه خدمت‌رسانی به شهروندان هستیم

در آستانه اقدام جدیدی در حوزه خدمت‌رسانی به شهروندان هستیم
2024-11-25T11:27:23+03:30
سخنگوی شهرداری تهران با اشاره به انتصابات جدید در شهرداری گفت: در آستانه اقدام جدیدی در حوزه خدمت‌رسانی به شهروندان هستیم.

قدردانی نماینده حزب الله لبنان از جراحان ایرانی

قدردانی نماینده حزب الله لبنان از جراحان ایرانی
2024-11-25T11:27:22+03:30
نماینده حزب الله در ایران از دستاوردهای پزشکی ایران و کمک پزشکان ایرانی به مجروحان لبنانی قدردانی کرد.

سردار جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم

سردار جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
2024-11-25T11:14:03+03:30
رئیس پدافند غیر عامل گفت: در آینده یک اپیدمی جدید مارا تهدید خواهد کرد.

آستانه اقدام جدیدی در حوزه خدمت‌رسانی به شهروندان هستیم

آستانه اقدام جدیدی در حوزه خدمت‌رسانی  به شهروندان هستیم
2024-11-25T11:00:44+03:30
سخنگوی شهرداری تهران گفت: در آستانه اقدام جدیدی در حوزه خدمت‌رسانی هستیم.

مجتمع هزار واحدی مروارید غرب تهران سنددار شد

مجتمع هزار واحدی مروارید غرب تهران سنددار شد
2024-11-25T10:47:24+03:30
مجتمع هزار واحدی مروارید غرب تهران پس از رفع موانع ثبتی به همت کارکنان ثبت کن سنددار شد.

بانک تجارت نحوه محاسبه جریمه دیر کرد تسهیلات را اصلاح کرد

بانک تجارت نحوه محاسبه جریمه دیر کرد تسهیلات را اصلاح کرد
2024-11-25T10:47:24+03:30
در پی ورود سازمان بازرسی به موضوع نحوه محاسبه و اخذ جریمه دیرکرد، بانک تجارت نحوه محاسبه جریمه دیر کرد تسهیلات را اصلاح کرد.

ایجاد مسیر گردشگری ۴۷ کیلومتری در حد فاصل بوستان‌های فدک

ایجاد مسیر گردشگری ۴۷ کیلومتری در حد فاصل بوستان‌های فدک
2024-11-25T10:47:23+03:30
معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران از احداث و راه‌اندازی مسیر گردشگری ۴۷ کیلومتری ویژه پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری در حد فاصل بوستان‌های فدک خبر داد.

نمایش آثار زیرلعابی و بدل چینی‌های استادان نایین در عصر قاجار

نمایش آثار زیرلعابی و بدل چینی‌های استادان نایین در عصر قاجار
2024-11-25T10:20:47+03:30
نخستین نشست و نمایش آثار زیرلعابی استادان کاشی‌ساز و بدل‌چینی‌ساز نائین در عصر قاجار، همراه با رونمایی از نسخه خطی تاریخ نائین، ۱۱ آذرماه در موزه آبگینه و سف...

طرح بهزیست محله از سوی بهزیستی اجرا می‌شود

طرح بهزیست محله از سوی بهزیستی اجرا می‌شود
2024-11-25T10:20:46+03:30
رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به طرح بهزیست محله گفت: محله می‌تواند بستری برای ارائه خدمات مهارت آموزی، سالمند یاری، کودک یاری و آموزش‌های مربوط به ازدواج موف...

هشدار به مسافران مترو در خصوص فروش کارت بلیت‌ با شارژ نامحدود

هشدار به مسافران مترو در خصوص فروش کارت بلیت‌ با شارژ نامحدود
2024-11-25T10:20:45+03:30
معاون طرح و برنامه شرکت بهره‌برداری مترو تهران و حومه نسبت به خریدوفروش غیرمجاز کارت بلیت‌ با شارژ نامحدود مترو و اتوبوس از طریق تارنماهای درج آگهی در اینترن...

اداره پایتخت بدون مشارکت مردم امکان پذیر نیست

اداره پایتخت بدون مشارکت مردم امکان پذیر نیست
2024-11-25T10:07:23+03:30
معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران گفت: اداره پایتخت بدون مشارکت مردم امکان پذیر نیست.

سخنگوی شهرداری تهران به کلیسای ارامنه رفت

سخنگوی شهرداری تهران به کلیسای ارامنه رفت
2024-11-25T09:54:04+03:30
سخنگوی شهرداری تهران در کلیسای گریگور مقدس با شهروندان ارامنه منطقه ۸ دیدار و گفت‌وگو کرد.

باند سارقان سند نمره کار متلاشی شد

باند سارقان سند نمره کار متلاشی شد
2024-11-25T09:54:03+03:30
دادستان عمومی و انقلاب قم از دستگیری اعضای یک باند سند نمره کار خودروهای اجاره‌ای و سرقتی خبر داد.

رونمایی از دیوارنگاره شهید ترور سید مجتبی هاشمی‌

رونمایی از دیوارنگاره شهید ترور سید مجتبی هاشمی‌
2024-11-25T09:54:03+03:30
دیوارنگاره سردار شهید سید مجتبی هاشمی در منطقه ۱۲ پایتخت رونمایی شد.

دستگیری باند دلالان ارز تقلبی در میدان آزادی

دستگیری باند دلالان ارز تقلبی در میدان آزادی
2024-11-25T09:54:02+03:30
رئیس پلیس امنیت اقتصادی تهران بزرگ از دستگیری باند دلالان ارز تقلبی در محدوده میدان آزادی خبر داد.

محمدی: انتقال زباله از ساری به تهران برای حل بحران در این شهر بود

محمدی: انتقال زباله از ساری به تهران برای حل بحران در این شهر بود
2024-11-25T09:54:02+03:30
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند گفت: یک بحران برای شهر ساری پیش آمد که ما پذیرفتیم در بازه زمانی ۱۰ روزه حدود ۴ هزار تن از زباله‌ها را تحویل بگیریم که به انداز...

تعاونی روستایی حامی طرح‌های نوین کشاورزی

تعاونی روستایی حامی طرح‌های نوین کشاورزی
2024-11-25T09:54:01+03:30
تعاونی روستایی با حمایت مردم در مناطق محروم می‌تواند با ارائه تسهیلات و برگزاری کلاس‌های آموزشی برای جایگزینی کشت محصولات کم آب به اشتغالزایی و توسعه روستاها...

گزارش سازمان بازرسی درباره آشوراده؛ اقدام موثر برای دریافت عوارض آلایندگی

گزارش سازمان بازرسی درباره آشوراده؛ اقدام موثر برای دریافت عوارض آلایندگی
2024-11-25T09:40:42+03:30
رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص دریافت عوارض آلایندگی اقدامات موثرتری انجام دهد.

نه قانون و نه عرف به شورا اجازه دخالت در انتصابات شهرداری نمی‌دهد

نه قانون و نه عرف به شورا اجازه دخالت در انتصابات شهرداری نمی‌دهد
2024-11-25T09:27:25+03:30
سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران گفت: انتصابات و جابجایی‌ها حق شهردار است و شورا این اختیار را به شهردار تهران داده است.

اولین آزمون اختبار وکالت تخصصی رشته دعاوی مالیاتی برگزار شد

اولین آزمون اختبار وکالت تخصصی رشته دعاوی مالیاتی برگزار شد
2024-11-25T09:27:25+03:30
معاون وکلای مرکز قوه قضائیه از برگزاری اولین آزمون اختبار کتبی و شفاهی رشته دعاوی مالیاتی وکالت تخصصی توسط معاونت وکلای مرکز با حضور جمعی از وکلا و کارآموزان...

رشد ۵ درصدی تصادفات فوتی زنان

رشد ۵ درصدی تصادفات فوتی زنان
2024-11-25T09:27:24+03:30
رئیس دایره تصادفات پلیس راهور تهران بزرگ از رشد ۵ درصدی تصادفات فوتی زنان در پایتخت خبر داد.

جزئیات سومین جلسه رسیدگی به پرونده موسوم به چای دبش منتشر شد

جزئیات سومین جلسه رسیدگی به پرونده موسوم به چای دبش منتشر شد
2024-11-25T09:27:24+03:30
سومین جلسه رسیدگی به پرونده موسوم به چای دبش در شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی ویژه رسیدگی به جرایم اخلال‌گران کلان و عمده در نظام اقتصادی به ریاست قاضی پسندی...

یک واحد صنفی نانوایی به دلیل عرضه خارج از شبکه آرد محکوم شد

یک واحد صنفی نانوایی به دلیل عرضه خارج از شبکه آرد محکوم شد
2024-11-25T09:14:04+03:30
مدیرکل تعزیرات حکومتی سیستان و بلوچستان از محکومیت ۱۳ میلیارد ریالی یک واحد صنفی نانوایی به دلیل عرضه خارج از شبکه آرد خبر داد.

۲۶ سردیس از مفاخر و چهره‌های ماندگار در شهر تهران رونمایی می‌شود

۲۶ سردیس از مفاخر و چهره‌های ماندگار در شهر تهران رونمایی می‌شود
2024-11-25T09:14:03+03:30
آئین رونمایی از ۲۶ سردیس چهره‌های ماندگار در شهر تهران با حضور اعضای شورای اسلامی شهر تهران، خانواده شهدا و مدیران شهری در محل خانه طهران برگزار می‌شود.

جایگاه دار سوخت ۷۰ میلیارد جریمه شد

جایگاه دار سوخت ۷۰ میلیارد جریمه شد
2024-11-25T09:14:03+03:30
مدیرکل تعزیرات حکومتی سیستان و بلوچستان از محکومیت ۷۰ میلیارد و ۱۸۱ میلیون ریالی جایگاه دار سوخت خبر داد.

یک معدن ناایمن با دستور قضایی بسته شد

یک معدن ناایمن با دستور قضایی بسته شد
2024-11-25T09:14:02+03:30
رئیس کل دادگستری گلستان گفت: معدن غرب کلات آزادشهر به علت نقص ایمنی با دستور دادستان این شهرستان‌، بسته شد.

آغاز ثبت نام حج تمتع از امروز

آغاز ثبت نام حج تمتع از امروز
2024-11-25T08:47:21+03:30
معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت با بیان اینکه حدود یک ماه آینده هزینه قطعی حج اعلام می‌شود گفت: پیش ثبت نام حج تمتع از ساعت ۱۰ صبح امروز دوشنبه پنجم آذر ما...

بارش برف و باران از امشب در تهران؛ آماده‌باش نیروهای خدمات شهری

بارش برف و باران از امشب در تهران؛ آماده‌باش نیروهای خدمات شهری
2024-11-25T08:47:21+03:30
مدیرکل خدمات شهری شهرداری تهران با تاکید بر آمادگی مدیریت شهری برای بارش‌های احتمالی گفت: تدابیر درخصوص لایروبی‌های انهار در سطح مناطق ۲۲گانه انجام شده است.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)