میرنیوز

پاسخ به چند پرسش پرتکرار درباره واکسیناسیون کودکان و نوجوانان با "سینوفارم"

پاسخ به چند پرسش پرتکرار درباره واکسیناسیون کودکان و نوجوانان با "سینوفارم" 2021-09-20T08:24:57+04:30

دکتر علیرضا ناجی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره الزامات رفتن به سوی بازگشایی‌ها در کشور با توجه به روند کاهشی بیماری کرونا، گفت: به عنوان مثال درباره دانشگاه‌ها اگر سرعت واکسیناسیون در دانشجویان بالا رود، بسیار خوب است. به هر حال بسیاری از دروس دانشگاه‌ها به صورت عملی است و آموزش آنلاین چه در دوره دانشگاه و چه در دوره دبیرستان و... خیلی مناسب نیست. بنابراین اگر بازگشایی دانشگاه‌ها را به این منوط کنیم که درصد بالایی از دانشجویان واکسینه شوند، خوب است. آنطور که مشاهده می‌شود اکنون تامین واکسن نسبت به قبل تحول یافته و در حال واردات واکسن هستیم.

پوشش واکسیناسیون بالا در کل جامعه یکی از الزامات بازگشایی‌ها

وی با بیان اینکه البته یکی دیگر از الزامات بازگشایی‌ها پوشش واکسیناسیون در کل جامعه است، گفت: اگر جامعه پوشش مناسبی نداشته باشد، ممکن است که باز هم در افرادی که غیر واکسینه هستند،  شیوع اتفاق بیفتد. همانطور که در انگلستان یا آمریکا اتفاق افتاد. به هر حال واریانت دلتا زیاد گردش می‌کند، قدرت انتقال بالایی دارد و دیده شده که ۹۵ درصد از موارد هم در افراد غیرواکسینه است. بنابراین اگر بخواهیم جامعه را به حالت عادی بازگردانیم، حتما باید نیم‌نگاهی به پوشش واکسیناسیون داشته باشیم. حتی کشورهایی هم که بیش از ۷۰ درصد جامعه خود را واکسینه کردند، باز هم دیدیم که دلتا در آنها شیوع پیدا کرد. البته ممکن است شیوع خیلی بالایی نداشته باشد، اما در هر صورت این موضوع وجود دارد.

واکسن‌های کرونایی که می‌توان برای کودکان تزریق کرد

ناجی همچنین با اشاره به بازگشایی مدارس، گفت: درباره مدارس دو حالت وجود دارد؛ بازگشایی باز هم منوط به واکسیناسیون جامعه و دانش آموزان می‌شود. اگر افراد ۱۸ سال به بالای مدارس را واکسینه کنیم، می‌توانیم مدارس را ایمن نگه داریم. بر همین اساس اگر به نقطه‌ای برسیم که در جامعه برای افراد بالای ۱۸ سال واکسیناسیون مناسب انجام داده باشیم، می‌توانیم تا حدودی افراد را ایمن نگه داریم، اما واکسیناسیون در کودکان هم مهم است که خوشبختانه در حال انجام است.

وی ادامه داد: واکسن‌هایی در ایران داریم که بتوانیم آنها را برای کودکان تزریق کنیم. به عنوان مثال واکسن سینوفارم مجوز مصرف در کودکان را گرفته و در چین و امارات هم این مجوز را دریافت کرده است. در عین حال واکسن فایزر نیز برای ۵ تا ۱۶ سال از سازمان جهانی بهداشت مجوز اضطراری دریافت کرده و مدرنا هم بین ۱۲ تا ۱۷ سال را مجوز اضطراری گرفته است. مطالعاتی هم برای واکسن‌های دیگر مانند جانسون و جانسون و آسترازنکا برای کودکان در جریان است. ما هم واکسن سینوفارم و واکسن سوبرانا را داریم که سوبرانا در کوبا مجوز مصرف برای دو تا ۱۷ سال را در آن کشور دریافت کرد و در کشور ما هم این مجوز را دریافت کرد.

وی با بیان اینکه مساله مهم ایمن بودن این واکسن‌ها برای سنین مختلف و تنظیم کردن دزهای مربوط به گروه‌های سنی است، گفت: با توجه به اهمیت کودکان، اگر واکسیناسیون کودکان انجام شود، به این معنا است که به سمت نقطه‌ای بسیار ایده‌آل حرکت می‌کنیم و اگر این اقدام انجام شود، جای خوشحالی هم دارد. در عین حال این موضوع یک قسمت مهم دیگر هم دارد و آن هم پذیرش مردم است. فکر می‌کنم که باید با مردم صحبت کرد و اطمینان‌شان را جلب کرد و اعلام کنیم که این واکسن‌ها ایمن هستند. با یک مطالعه بالینی دو ماهه می‌توان عوارض را در کودکان بررسی کرد. همانطور که فایزر و مدرنا هم بر همین اساس این اقدامات را انجام می‌دهند و کشورهای دیگر هم همین اقدام را انجام می‌دهند. بنابراین بر اساس مقدورات‌مان اگر می‌توانیم واکسن‌هایی که مجوز مصرف اضطراری سازمان جهانی بهداشت را دریافت کردند، داشته باشیم، بسیار خوب است، اگر نه می توانیم به واکسن هایی فکر کنیم که به آن‌ها دسترسی داریم  و اطلاعات را از آن‌ها دریافت کرده یا خودمان مورد مطالعه قرار دهیم و بعد به سمت تزریق واکسن رویم که در این صورت به جامعه ایده‌آلی می‌رسیم که می‌تواند بازگشایی‌های مناسبی داشته باشد، اما همه این موارد منوط به این است که چند درصد از جامعه را واکسینه کنیم.

جزییات مطالعات "سینوفارم" و "پاستور" برای تزریق به کودکان

ناجی در ادامه صحبت‌هایش با اشاره به دو واکسن سینوفارم و پاستور که برای تزریق به کودکان از سازمان غذا و داروی ایران مجوز دریافت کرده‌اند، گفت: کودکان عضو بسیار مهمی در جامعه هستند که هم در گسترش شیوع کرونا موثرند و هم خودشان به عنوان یکی از هدف‌های این بیماری هستند. به ویژه در دوره جدید، با توجه به واریانت‌های موجود مانند دلتا می‌بینیم که بسیار کودکان تحت تاثیر قرار گرفته و به بیماری مبتلا شده‌اند. به طوری که دیگر اینطور نیست که بگوییم فقط بزرگسالان به کرونا مبتلا می‌شوند.

وی با بیان اینکه بر همین اساس واکسیناسیون و ایمن‌سازی کودکان بسیار حائز اهمیت است، افزود: از سوی دیگر برای رسیدن به ایمنی جمعی دیگر مصونیت ۷۰ درصدی جامعه که برای واریانت ووهان مطرح می‌شد، صدق نمی‌کند، بلکه با توجه به افزایش انتقال ویروس و بالا رفتن قدرت بیماری‌زایی، پوشش مصونیت جمعی باید به بالای ۸۰ تا ۹۰ درصد برسد. بنابراین برای ایجاد و استقرار ایمنی جمعی باید حتما کودکان را هم واکسینه کنیم.

میزان اثربخشی سینوفارم و پاستور برای کودکان

عضو کمیته علمی کشوری کووید ۱۹، گفت: در ایران دو واکسن وجود دارد که می‌توانیم آنها را برای کودکان استفاده کنیم؛ یکی واکسن سینوفارم است که چند روز پیش اطلاعات مربوط به اثربخشی و ایمن بودن این واکسن در مجله لنست چاپ شد و نشان داد که برای کودکان بسیار واکسن اثربخش و بی‌ضرری است و اثربخشی بسیار خوبی دارد. همانطور که گفتم کشور چین و امارات مجوز مصرف سینوفارم را برای سن سه تا ۱۷ سال را به صورت اضطراری صادر کردند.

وی ادامه داد: واکسن دیگر واکسن سوبرانا یا پاستوکووک است که محصول مشترک ایران و کوبا است. اطلاعات مربوط به مطالعه بالینی که خود کوبا انجام داده، نشان داده که این واکسن هم برای کودکان موثر و بی‌ضرر است. البته در این مورد چاپ مقاله علمی نداریم، اما گزارشات‌شان نشان از این موضوع دارد و آن‌ها هم مجوز مصرف را برای گروه سنی دو تا ۱۷ سال صادر کرده‌اند.

این ویروس شناس گفت: بنابراین دو واکسن داریم که می‌توان برای کودان تزریق کرد. به ویژه درباره واکسن سینوفارم که جدی‌تر است و با توجه به مقاله‌ای که در لنست چاپ شده، می‌توانیم از نفعی که واکسن دارد، از آن‌ها استفاده کرد و همزمان با بزرگسالان، کودکان را هم واکسینه کرده و بتوانیم آنها را به زندگی اجتماعی بازگردانیم.

سینوفارم کودکان با بزرگسالان متفاوت است؟

ناجی درباره برخی اظهارات مبنی بر تفاوت سینوفارمی که به بزرگسالان تزریق می‌شود با سینوفارم مناسب برای کودکان، گفت: چنین چیزی نیست و تفاوتی بین سینوفارمی که بزرگسالان تزریق می‌کنند با واکسن سینوفارمی که کودکان تزریق می‌کنند، وجود ندارد. سینوفارمی که برای کودکان تزریق می‌شود، همان سینوفارمی است که برای بزرگسالان استفاده می‌شود و مطالعه‌ای هم که انجام شده درباره همان واکسن سینوفارم است و تفاوتی وجود ندارد.

وی درباره امکان انجام مطالعه بالینی برای این واکسن‌ها در کشور خودمان، گفت: اگر زمان داشته باشیم و در کودکان خودمان هم مطالعه کنیم، خوب است، اما می‌توانیم مانند واکسن‌هایی که در بزرگسالان هم مورد پذیرش قرار گرفت و مصرف شد، مانند سینوفارم، اسپوتنیک، آسترازنکا و... این کار را هم قبول کنیم. ما با توجه به تاییدیه‌های بین‌المللی یا ملی و با توجه به پرونده فنی واکسن، آن‌ها را انتخاب می‌کنیم و مطمئنا پایش عوارض و اثربخشی این واکسن‌ها هم جزو وظایفی است که باید در ایران انجام شود. با توجه به اطلاعات موجود درباره سینوفارم راحت‌تر می‌توانیم آن را قبول کرده و جلو رویم. واکسن پاستور هم پروتئینی است و با توجه به اطلاعاتی که از کوبا آمده، می‌توان به آن اطمینان کرد. البته باز هم تاکید می‌کنم که در طول مصرفی که اتفاق می‌افتد، اثربخشی و بی‌ضرر بودن عوارض آن‌ها هم حتما باید در ایران مورد پایش قرار گیرد.

عوارض واکسن ها در کودکان

فاصله بین تزریق ۲ دز واکسن در کودکان چقدر است؟

ناجی گفت: باتوجه به اطلاعاتی که از مقاله مربوط به سینوفارم چاپ شده، عوارض همان عوارضی است که در بزرگسالان هم دیده می‌شود. مانند سردرد، تب، بدن‌درد، درد محل تزریق و ... چیزی بیش از آن نیست و فاصله بین دز اول و دز دوم در کودکان هم مانند بزرگسالان است و ۲۱ تا ۲۸ روز است. درباره پاستور هم همین فاصله ۲۸ روزه است و طبق گزارش‌ها عوارض هم همان عوارض معمولی است. البته مطمئنا ایران اگر قبول کرده که این واکسن را در کودکان استفاده کند، قطعا گزارش مفصل را از کوبا دریافت کرده است. در عین حال در ایران هم امکان پایش این موارد را داریم تا هرچه سریع‌تر بتوانیم کودکان را واکسینه کرده و بازگشایی مدارس را به صورت حضوری داشته باشیم.

اثربخشی سینوفارم در سنین بالای ۵۵ سال و لزوم تزریق دز بوستر

وی با بیان اینکه طبق مقاله لنست اثربخشی سینوفارم در کودکان مناسب بوده است، گفت: به طور کلی سینوفارم واکسن موثر و خوبی در پیشگیری از بیماری شدید، مرگ و میر و بستری در آی سی یو است. در گروه سنی بالای ۵۵ سال اما به اندازه سایر واکسن‌ها مانند فایزر، مدرنا و آسترازنکا و اسپوتنیک، اثربخشی ندارد. بر این اساس باید در واکسیناسیون سنین بالا، حتی برای انتخاب دز بوستر هم که واجب است در گروه سنی بالای ۵۵ سال تزریق شود، باید واکسنی را انتخاب کنیم که اثربخشی مناسب‌تری داشته باشد.

ناجی گفت: خیلی‌ها اظهارات غیرعلمی را مطرح می‌کنند که اگر واکسن بزنید، دو سال دیگر فوت می‌کنید و ...، به هر حال اکنون سابقه واکسیناسیون در واکسن‌های فایزر و مدرنا از دو سال گذشته است و هیچ یک از افراد بعد از این دو سال به دلیل واکسن اتفاقی برایشان نیفتاده است. در عین حال باید توجه کرد که نمی‌توان گفت کسی که واکسن می‌زند، تا ۱۰ سال دیگر هیچ اتفاقی برایش نمی‌افتد. به هر حال عوارض واکسن در درازمدت مشخص خواهد شد. با همه این اوصاف باید بدانیم که فواید واکسن‌ها بسیار بسیار بالاتر از مضراتش و همچنین مضرات عفونتی است که اتفاق می‌افتد. عوارض واکسن موقتی است و باید این موضوع را در نظر گرفت و از واکسن‌هایی که در گروه‌های سنی مختلف بی‌خطر هستند، استقبال کرد.

انتهای پیام

منبع : خبرگزاری ایسنا


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار اجتماعی

براساس اعلام هواشناسی پلیس نسبت به سفرهای غیرضروری هشدار داد

براساس اعلام هواشناسی پلیس نسبت به سفرهای غیرضروری هشدار داد
2024-11-23T19:40:42+03:30
رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور فراجا با اشاره به هشدار سطح زرد هواشناسی گفت: رانندگان از سفرهای غیرضروری خودداری کنند.

ترافیک نسبتا سنگین شبانگاهی در معابر تهران

ترافیک نسبتا سنگین شبانگاهی در معابر تهران
2024-11-23T19:40:41+03:30
رئیس مرکز جامع اطلاع رسانی پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ، از ترافیک نسبتاً سنگین در معابر و بزرگراه‌ها خبر داد.

شهرداری تهران انتقال زباله‌های ساری به تهران را تایید کرد

شهرداری تهران انتقال زباله‌های ساری به تهران را تایید کرد
2024-11-23T19:27:22+03:30
رئیس سازمان مدیریت پسماند شهر تهران رسماً انتقال پسماندهای ساری به تهران را تأیید کرد و گفت: زباله‌های ساری با کامیون به تهران منتقل و در آرادکوه دفن می‌شوند.

درجه بندی ۹ غار با اهمیت در کارگروه ملی غارشناسی

درجه بندی ۹ غار با اهمیت در کارگروه ملی غارشناسی
2024-11-23T18:20:42+03:30
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی از درجه بندی ۹ غار در کارگروه ملی غارشناسی ایران خبر داد.

سیل در اندونزی جان دو نفر را گرفت

سیل در اندونزی جان دو نفر را گرفت
2024-11-23T18:20:42+03:30
به گفته آژانس ملی مدیریت بلایای طبیعی در سیل ناگهانی که سه روستا در منطقه تاپانولی جنوبی، استان سوماترای شمالی، اندونزی را در اوایل صبح روز شنبه در گرفت، دو ...

جلوگیری از تعطیلی ۶۰ واحد تولیدی و بیکاری ۳۰ هزار کارگر

جلوگیری از تعطیلی ۶۰ واحد تولیدی و بیکاری ۳۰ هزار کارگر
2024-11-23T18:20:41+03:30
رئیس کل دادگستری استان تهران ۶ اقدام مهم و عملیاتی دادگستری کل استان تهران در حوزه حمایت از چرخه تولید و صیانت از امنیت سرمایه‌گذاری را تشریح کرد.

بسیجی، الگویی کامل، بی نظیر و نمونه برای نسل جوان است

بسیجی، الگویی کامل، بی نظیر و نمونه برای نسل جوان است
2024-11-23T18:20:41+03:30
فرماندهی انتظامی کشور در پیامی ضمن گرامیداشت هفته بسیج گفت:بسیج و بسیجی، الگویی کامل، بی نظیر و نمونه برای نسل جوان است که این نشان از تفکر والا و بزرگ بسیجی...

هواشناسی هشدار داد/ پلیس: از سفرهای غیرضروری خودداری کنید

هواشناسی هشدار داد/ پلیس: از سفرهای غیرضروری خودداری کنید
2024-11-23T18:20:40+03:30
رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور فراجا با اشاره به هشدار سطح زرد هواشناسی گفت: رانندگان از سفرهای غیرضروری خودداری کنند.

زباله‌های ساری به تهران منتقل می‌شود؟

زباله‌های ساری به تهران منتقل می‌شود؟
2024-11-23T16:20:42+03:30
یک منبع آگاه در شهرداری تهران درباره ماجرای انتقال زباله‌های ساری به آرادکوه گفت: مسأله باید در سازمان مدیریت پسماند مورد بررسی قرار گیرد و قراردادی میان شهر...

رونمایی از کتاب فرهنگ و بحران در دهمین کنگره سلامت در بلایا

رونمایی از کتاب فرهنگ و بحران در دهمین کنگره سلامت در بلایا
2024-11-23T16:07:20+03:30
کتاب فرهنگ و بحران با محتوای ثبت خاطرات و تجربیات میدانی در بحران‌های بزرگ کشور در دهمین کنگره سلامت در بلایا رونمایی شد.

هواشناسی هشدار داد؛ پلیس: از سفرهای غیرضروری خودداری کنید

هواشناسی هشدار داد؛ پلیس: از سفرهای غیرضروری خودداری کنید
2024-11-23T15:54:00+03:30
رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور فراجا با اشاره به هشدار سطح زرد هواشناسی گفت: رانندگان از سفرهای غیرضروری خودداری کنند.

جعل و کلاهبرداری ۲۰ میلیاردی با برنامه رسیدساز جعلی

جعل و کلاهبرداری ۲۰ میلیاردی با برنامه رسیدساز جعلی
2024-11-23T15:27:29+03:30
معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی فراجا گفت: مراقب کلاهبرداران با ترفند برنامه‌های رسیدساز جعلی تلفن همراه باشید.

فراخوان دیوارنگاری «دیوارهای کوچک شهر من» تمدید شد

فراخوان دیوارنگاری «دیوارهای کوچک شهر من» تمدید شد
2024-11-23T15:27:28+03:30
فراخوان دیوارنگاری «دیوارهای کوچک شهر من» در سایت سازمان زیباسازی شهر تهران تا ۱۰ آذرماه ۱۴۰۳ تمدید شد.

افزایش ۲ برابری درآمدهای مناطق شهرداری تهران

افزایش ۲ برابری درآمدهای مناطق شهرداری تهران
2024-11-23T15:27:27+03:30
معاون هماهنگی و امور مناطق شهرداری تهران از افزایش ۲ برابری درآمدهای کسب شده توسط مناطق ۲۲ گانه در سال ۱۴۰۳ خبر داد.

جعل و کلاهبردای ۲۰ میلیاردی با برنامه رسیدساز جعلی

جعل و کلاهبردای ۲۰ میلیاردی با برنامه رسیدساز جعلی
2024-11-23T15:14:01+03:30
معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی فراجا گفت: مراقب کلاهبرداران با ترفند برنامه‌های رسیدساز جعلی تلفن همراه باشید.

قیمت میوه ۵۰ درصد ارزان‌تر در میادین میوه و تره بار

قیمت میوه ۵۰ درصد ارزان‌تر در میادین میوه و تره بار
2024-11-23T15:14:01+03:30
شهروندان در هفته اخیر، میوه را ۵۱ درصد، سبزیجات ۳۴ درصد، حبوبات ۲۱ درصد و محصولات پروتئینی را ۶۳ درصد ارزان‌تر از سطح شهر خریداری کرده‌اند.

شهید فخری‌زاده باعث پیشرفت جهش‌وار علمی کشور شد

شهید فخری‌زاده باعث پیشرفت جهش‌وار علمی کشور شد
2024-11-23T15:00:41+03:30
شهردار تهران گفت: در دو قرن گذشته نفوذ استعمار باعث عقب ماندگی ایران شده بود اما مجاهدت شهدای علمی مانند شهید فخری زاده باعث پیشرفت جهش وار علمی کشور شد و ما...

۶ پیشنهاد ضروری اجرایی برای تحول در نظام مدیریت بحران کشور

۶ پیشنهاد ضروری اجرایی برای تحول در نظام مدیریت بحران کشور
2024-11-23T13:54:01+03:30
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ۶ پیشنهاد ضروری اجرایی برای تحول در نظام مدیریت بحران کشور ارائه داد.

محکومیت یک واحد آلاینده محیط زیست در ملارد

محکومیت یک واحد آلاینده محیط زیست در ملارد
2024-11-23T13:54:00+03:30
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ملارد از محکومیت متصدی یک واحد آلاینده محیط زیست در این شهرستان خبر داد.

جزئیات تصادف خودروی استاندار استان مرکزی در آزادراه خلیج فارس اراک

جزئیات تصادف خودروی استاندار استان مرکزی در آزادراه خلیج فارس اراک
2024-11-23T13:54:00+03:30
رئیس عملیات ویژه پلیس راه راهور فراجا جزئیات تصادف سواری استاندار استان مرکزی در آزادراه خلیج فارس اراک را تشریح کرد.

اتصال دو منطقه ١٧ و ١٨ تهران از طریق باغ‌راه حضرت فاطمه

اتصال دو منطقه ١٧ و ١٨ تهران از طریق باغ‌راه حضرت فاطمه
2024-11-23T13:40:42+03:30
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران گفت: با آغاز نصب پل عظیم فولادی بر روی بزرگراه آیت‌الله سعیدی مناطق ١٧ و ١٨ تهران از طریق باغ‌راه حضرت فاطمه زهرا (س) به هم ...

پیگیری قاطع اجرای طرح شهید آرمان در تهران

پیگیری قاطع اجرای طرح شهید آرمان در تهران
2024-11-23T13:27:20+03:30
شهردار منطقه ۱۰ تهران از پیگیری قاطع اجرای طرح شهید آرمان در پایتخت خبر داد.

رفع موانع ساخت پروژه آزمایشگاه و سالن تشریح پزشکی قانونی

رفع موانع ساخت پروژه  آزمایشگاه و سالن تشریح پزشکی قانونی
2024-11-23T13:27:20+03:30
رییس سازمان پزشکی قانونی کشور در سفر به استان همدان و بازدید از زمین اختصاص یافته به پروژه آزمایشگاه و سالن تشریح پزشکی قانونی استان، بر رفع موانع موجود در س...

جزییات پرونده یک شرکت خودرویی، خرید ملک ۳۰ میلیاردی در امارات توسط متهم ردیف اول

جزییات پرونده یک شرکت خودرویی، خرید ملک ۳۰ میلیاردی در امارات توسط متهم ردیف اول
2024-11-23T13:27:19+03:30
دادگاه رسیدگی به پرونده کثیرالشاکی در دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران در نظام اقتصادی کشور برگزار و جرییات آن منتشر شد.

حضور رئیس قوه قضاییه در مراسم تشییع پیکر وزیر پیشین دادگستری

حضور رئیس قوه قضاییه در مراسم تشییع پیکر وزیر پیشین دادگستری
2024-11-23T13:14:01+03:30
رئیس قوه قضاییه در مراسم تشییع پیکر مرحوم حجت‌الاسلام والمسلمین محمد اسماعیل شوشتری، وزیر پیشین دادگستری، قاضی دیوان عالی کشور حضور پیدا کرد.

ایران دارای رتبه هفتم مخاطرات در جهان؛مهم‌ترین چالش مدیریت بحران

ایران دارای رتبه هفتم مخاطرات در جهان؛مهم‌ترین چالش مدیریت بحران
2024-11-23T13:14:01+03:30
رییس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: در هر بحران و حادثه‌ای، عدم ساختار فرماندهی واحد مهم‌ترین چالش ما است که امیدواریم زودتر در جهت رفع این چالش اقدام شود.

جزییات رسیدگی به پرونده کثیرالشاکی یک شرکت خودرویی

جزییات رسیدگی به پرونده کثیرالشاکی یک شرکت خودرویی
2024-11-23T13:14:00+03:30
دادگاه رسیدگی به پرونده کثیرالشاکی در دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران در نظام اقتصادی کشور برگزار و جرییات آن منتشر شد.

بندر خمیر یکی از ۱۲ شهر برگزیده یونسکو شد

بندر خمیر یکی از ۱۲ شهر برگزیده یونسکو شد
2024-11-23T13:14:00+03:30
بندرخمیر توسط شبکه جهانی شهرهای یادگیرنده یونسکو به عنوان یکی از ۱۲ شهر برگزیده در مجموعه آنلاین «یادگیری مادام‌العمر برای اقدام اقلیمی» معرفی شد.

انسداد مرز با جدیت در مرزبانی پیگیری و دنبال می‌شود

انسداد مرز با جدیت در مرزبانی پیگیری و دنبال می‌شود
2024-11-23T12:47:21+03:30
فرمانده مزبانی انتظامی با تأکید بر مقوله انسداد مرز و هوشمندسازی مرزها، گفت: انسداد مرزها از اهمیت ویژه ای برخوردار است که با شدت و جدیت بیشتری پیگیری و دنبا...

جزای نقدی ۱۶ میلیاردی فرجام قاچاقچی لوازم خانگی

جزای نقدی ۱۶ میلیاردی فرجام قاچاقچی لوازم خانگی
2024-11-23T12:33:59+03:30
مدیرکل تعزیرات حکومتی فارس از جریمه ۱۶ میلیارد و ۸۴۲ میلیون ریالی قاچاقچی لوازم خانگی خبر داد.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)