میرنیوز
به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری تسنیم؛ دکتر "نیما تقوینیا" عضو هیئت علمی دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی شریف و نیز موسسه علوم و فناوری نانو و مدیرعامل شرکت دانشبنیان "توسعه فناوری شریف سولار" مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه شریف در گفتوگو با خبرنگار علمی خبرگزاری تسنیم گفت: شرکت شریف سولار در سال 1394 فعالیت خود را در مرکز رشد دانشگاه صنعتی شریف شروع کرد و اکنون در پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف، در ناحیه نوآوری شریف مستقر است. این شرکت از گروه سلولهای خورشیدی در دانشگاه صنعتی شریف جدا شد و هدف اولیه گروه، تجاریسازی فناوریهای مرتبط با سلولهای خورشیدی بود و در حال حاضر بیشترین فروش شرکت، مربوط به تجهیزات متعددی است که در حوزه سلولهای خورشیدی و حوزههای صنعتی دیگر کاربرد دارند.
وی با اشاره به ساخت سلولهای خورشیدی نسل جدید گفت: در حال حاضر فناوری غالب سلولهای خورشیدی "فناوری سیلیکون" است. این فناوری بیش از 70 سال قدمت دارد اما کشور ما در بیشتر حلقههای فناوری، شانسی برای ورود ندارد! سلولهای خورشیدی نسل جدید، عمدتاً بر پایه فناوری نانو و براساس مواد و فرایندهای جدید توسعه یافتهاند و یکی از این فناوریها، "سلولهای خورشیدی پروسکایتی" است. این سلولها بازدهی نزدیک به سلولهای سیلیکونی دارند ضمن اینکه هزینه ساخت و سرمایهگذاری آنها بسیار کمتر است و ما در صورتی که بتوانیم این فناوری را توسعه دهیم ممکن است سهمی از بازار دنیا داشته باشیم؛ در این زمینه با همکاری دانشگاه صنعتی شریف در سلولهای خورشیدی با الکترود کربن دارای پیشرفت قابل ملاحظهای بودیم و در تلاش هستیم که سلولها را در مقیاس بزرگتر ساخته و صنعتی کنیم.
این استاد دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به نقش نانوفناوری در سلولهای خورشیدی و ارتباط آنها با یکدیگر گفت: فناوری سلولهای خورشیدی نسل جدید ارتباط نزدیکی به فناوری نانو دارد. وجود لایههای نازک با ضخامتهای چند ده نانومتر، غیرفعالسازی سطوح و مرزمشترکها به هدف کم کردن بازترکیب حاملها، ساختارهای مزومتخلخل و غیره نمونههایی از کاربرد نانوفناوری در سلولهای خورشیدی نسل جدید هستند.
وی با اشاره به تدریس موضوع سلولهای خورشیدی در دانشگاههای کشور تصریح کرد: موضوع سلولهای خورشیدی در سطح جامعه و در دانشگاهها شناخته شده است. پژوهش قابل توجهی نیز در کشور در این زمینه صورت میگیرد. ما در دانشگاه میزبان کنفرانس سالیانه سلولهای خورشیدی نانوساختاری هستیم که هر سال حدود 100 مقاله به صورت شفاهی و پوستر از گروههای مختلف در آن ارائه میشود و همچنین درس سلولهای خورشیدی نانوساختاری در پژوهشکده نانو شریف، سالهاست که در سطح دکتری ارائه میشود و میزبان دانشجویانی از همه دانشگاههاست. مشکل پژوهش سلولهای خورشیدی، هزینههای زیاد تجهیزات و مواد مورد استفاده است که باعث شده برخی از گروههای فعال به دلیل این هزینهها از آن فاصله بگیرند. در دو سال اخیر با افزایش نرخ دلار، هزینه پژوهشهای آزمایشگاهی و عملی بسیار زیاد شده است و این البته مشکلی است که برای همه حوزههای پژوهشی وجود دارد.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان شریف سولار در پاسخ به این سوال که تحلیل شما از آینده وضعیت انرژیهای خورشیدی در ایران چیست، تاکید کرد: ما در کشور گریزی از انرژی خورشیدی جهت تامین بخشی از انرژی کشور نداریم. صنعت خورشیدی در کشور هنوز پا نگرفته است. منظور از صنعت کلیه عواملی هستند که اکوسیستم تولید و مصرف را در بر میگیرند که شامل بانکها، واردکنندگان، تولیدکنندگان پنل خورشیدی، تولیدکنندگان قطعات و مواد، شبکه توزیع، شرکتهای خدمات و نگهداری، استاندارد و آزمایشگاههای تست استاندارد، گروههای پژوهشی، شرکتهای دانشبنیان و ... است و دلیل اصلی این تاخیر، یارانه زیادی است که دولت برای سوختهای فسیلی به مصرفکننده میدهد و این عملاً استفاده از انرژی خورشید را غیر اقتصادی میکند. تحریم و قطع رابطه شرکتهای مهم خارجی نیز باعث شد که پروژههایی که قرار بود اجرایی شوند متوقف شوند؛ به هر حال ما گریزی نداریم و باید این صنعت را جدی بگیریم تا در آینده بتوانیم بخشی از سبد انرژی کشور را از انرژی خورشیدی تامین کنیم.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
موحدی: باید ساختارها و قالبهای سنتی را بشکنیم
اختصاص ۲.۲ همت برای تکمیل پروژههای آموزشی سیستان و بلوچستان
وعده صادق ۳ در راه است/ دوره نوجوانی بهار معنویت است
جزییات واژگونی اتوبوس در محور زاهدان از زبان پلیس راه
صدور حکم بازداشت نتانیاهو پیروزی حامیان فلسطین است
صدور حکم دیوان کیفری بینالمللی علیه نتانیاهو و گالانت پیروزی است
همکاری اسکاپ و ایران برای توانمندسازی زنان و مقابله با ریزگردها
افتتاح یاورشهر ۱۲ ویژه مردان معتاد جوان در تهران
نجات ۴ سرنشین محبوس در پی واژگونی اتوبوس
استقبال شهروندان از مرحله ثبت ایده «من شهردارم»
استقبال شهروندان از مرحله ثبت ایده «من شهردارم»
بازگشایی آزادراه تهران _ شمال و محور چالوس
زمانبندی آزمون سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد
اجرای ۴۱۱ طرح بدون مجوز محیط زیست در کشور
اژهای درگذشت حجتالاسلاموالمسلمین شوشتری را تسلیت گفت
اژهای در پیامی درگذشت حجتالاسلاموالمسلمین شوشتری را تسلیت گفت
باندِ گروگانگیر در تهران متلاشی شد؛ رهاییِ گروگان
آموزش مهارتهای فنی در کنار مهارتهای امنیتی به نیروهای مسلح
صالحی امیری: ایران برای مرمت آثار تاریخی آذربایجان آمادگی دارد
میدری: با فرهنگ بسیجی میتوان بسیاری از مسائل را در کشور حل کرد
پیشگیری از ساخت و ساز غیرقانونی در حریم تهران
با فرهنگ بسیجی میتوانیم بسیاری از مسائل را در کشور حل کنیم
حجت الاسلام قمی: مفهوم مقاومت عجین شده با حرکت و امید است
پیشگیری از ساخت و ساز غیرقانونی در حریم شمالغرب
مفهوم مقاومت عجین شده با حرکت و امید است
نشست شهردار تهران و کرمان پیرامون سالگرد حاج قاسم سلیمانی
دستها را که از روی گوش بردارید صدای مظلومیت را میشنوید
کاهش زباله گردی و حذف پسماند خشک از مخازن زباله با طرح نوماند
دلیل واژگونی اتوبوس کارگران معدن سونگون اعلام شد
خوشبختی همیشه آن چیزی نیست که در ذهن ما میگذرد