میرنیوز
به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری تسنیم، سومین دوره آموزش تخصصی "هستههای پیشرفت منطقهای" با عنوان صراط پیشرفت، بههمت ستاد پیشرفت جامع منطقهای ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) و همیاران مردمی پیشرفت ایرانیان (همپا) در اردوگاه فرهنگی شهدای خرماکلای مازندران برگزار شد.
"سید اویس میراسماعیلی" مدیر آموزش، رشد و توانمندسازی همیاران مردمی پیشرفت ایرانیان (همپا) و ناظر برگزاری این دوره در گفتوگو با خبرنگار تسنیم گفت: ما بهدنبال این هستیم تا پیشرفت را رقم بزنیم که البته هزاران نفر درباره موضوع "پیشرفت" صحبت کردهاند و در کشور نیز حداقل 10 تا 15 نفر از بزرگان تا افراد دانشگاهی در حوزه پیشرفت، صاحبنظر هستند که در نهایت یک نفر کلمه "پیشرفت" را گفته است که آن هم مقام معظم رهبری است لذا سعی کردیم از دل سخنان رهبری و مبانی ایشان، بحث پیشرفت را موشکافی کنیم.
وی ادامه داد: از نگاه مقام معظم رهبری، آن کسی که قادر است این پیشرفت را رقم بزند، "مردم" هستند که ایشان در سخنرانی سال 98 خود فرمودهاند که "حلقههای میانی" قادرند که این پیشرفت را رقم بزنند؛ اما اطلاعات زیادی درباره این حلقههای میانی نیست چرا که نه رهبری زیاد در مورد آن صحبت کردهاند و نه در جای دیگر از آن استفاده شده است.
مدیر آموزش، رشد و توانمندسازی مجموعه "همپا" افزود: سؤال بعدی این است که این حلقههای میانی را چگونه پیدا کنیم و باید مکانیزمی برای آن وجود داشته باشد، برای این منظور 2 اتفاق باید انجام شود؛ اول اینکه حلقه میانی و ویژگیهای آن چیست و اینکه چگونه متوجه شویم که این ویژگیها را دارد یا خیر. در اینجا 2 کتاب با نامهای "سند نشا" و "نبرد معما" تولید شده است که در کتاب سند نشا میگوییم که حلقه میانی چه ویژگیهایی را باید داشته باشد؟ (نشا در این کتاب مخفف "نقش، شایستگی و انتظارات" است) و در کتاب نبرد معما نیز میگوییم که چگونه میفهمیم که آیا این شایستگیها وجود دارد یا خیر.
میراسماعیلی با بیان اینکه "در گام سوم ما باید معنای پیشرفت را احصا کنیم"، تصریح کرد: یک کتاب دیگر با عنوان "معماری پیشرفت" تولید کردهایم که در آن گفته شده که پیشرفت از منظر مقام معظم رهبری چه معنایی دارد و یک کار مبنایی در دل سخنرانیهای ایشان انجام دادهایم که در کتاب نشا گفتهایم که چه کسانی قادرند تا این پیشرفت را رقم بزنند و در واقع با مطالعه این 3 جلد کتاب، پیشرفت از مبنا تا عمل به طور کامل توضیح داده شده است.
مدیر آموزش، رشد و توانمندسازی مجموعه "همپا" با بیان اینکه استارت این کار بزرگ از سال 1397 خورده است، گفت: رویدادهای زیادی قبل از سال 1399 برگزار شد که از دل آن 100 گروه آمدند و در نهایت 30 گروه انتخاب شدند. "کانونهای ارزیابی" تکنیکی است که از سال 1397 برای پیدا کردن حلقههای میانی به کار گرفتهایم و شرکت خصوصی همپا نیز از دل این جریانات شکل گرفت در حالی که در آغاز فقط یک پروژه بود. در واقع همپا را با این دید شکل دادیم که قرار است سندهای پیشرفت در میدان، محقق شود یعنی همپا ناظر به هدف و نه فرایند شکل گرفته است و همپا برای اینکه این سندها محقق شود به مبنا نیاز دارد که برگزاری دورههایی شبیه همین دوره صراط پیشرفت در راستای همین اهداف بوده است.
وی گفت: در ابتدا نزدیک به 1400 گروه را در سطح کشور شناسایی کردیم که میتوانستیم با آنها طرح بحث کنیم. همه این گروهها از کوچک تا بزرگ برای ما بسیار محترم هستند اما برای رسیدن به نقشه پیشرفت فقط یکسری از گروهها این توانمندی و استعدادها را دارا هستند. در کتاب «نشا»، این موضوع آمده است و براساس آن، 1400 گروه از کریدورهای مختلف را شناسایی کردیم و با اجرای پارامترهای اولیه مثل مصاحبه تلفنی و... به 300 گروه رسیدیم که برای این 300 گروه قرار شد که خودمان به میدان رفته و از نزدیک آنها را ببینیم که آیا حرفهای آنها منطبق با واقعیت است یا خیر. از این تعداد نیز 100 گروه انتخاب شدند که آنها را به رویدادهای ملی معرفی کردیم که به صورت گروههای 8 نفری دعوت شوند تا به نوعی با یکدیگر رقابت کنند که البته رقابت، ظاهر کار است چرا که ادبیات صحبت با گروههای مردمی بسیار متفاوت است و شما نمیتوانید به گروههای مردمی بگویید که بنشینید و من میخواهم با شما مصاحبه کنم! در واقع باید در قالب یک رویداد آنها را درگیر کنید تا آن شایستگیها را احصا کنید!
میراسماعیلی ادامه داد: گروههای منتخب باید حداقل 5 تا 7 نفر باشند که در این رقابتها، داوران و همچنین یکسری پارامترها وجود دارد و این گروهها در روزهای مختلف، کارهای متفاوتی انجام میدهند که این داوران براساس آن پارامترها به گروهها امتیاز یا نمره میدهند. همزمان با این رقابت و داوریها، شایستگیهایی که ما در کتاب سند نشا گفتهایم به وسیله ارزیابهای دیگری که اصلاً جزو داوران ما نیستند، رصد میشوند. به ازای هر گروه، یک ارزیاب و به ازای هر چند گروه، یک مصاحبهگر و مباحثهگر وجود دارد. این مصاحبهگرها به اسم مصاحبهگر در مقابل شما قرار ندارند و به اسم ثبت تجربیات با شما صحبت میکنند! و در واقع میگوید که من قرار است تجربیات مسئول گروه را پیاده کنم اما به مصاحبهگرها قبلاً اعلام شده است که این شایستگیهای خاص، مدنظر ما است و با تکنیکهای خاصی قرار است سؤالات پرسیده شود و در واقع هدف این است که هیچگاه نباید در کانونهای ارزیابی گارد ایجاد شود.
وی با بیان اینکه ارزیابهای ما به اسم "راهبر" فعالیت میکنند، عنوان کرد: این راهبرها در واقع کسانی هستند که در کنار گروه بوده و به آنها کمک میکنند اما کمکی که تأثیری در رفتار گروه نگذارد بلکه در نمرههای داوران تأثیر بگذارد. روزانه یکسری بازیهایی انجام میشود که در هر بازی نیز یکسری از شایستگیهای مدّنظر ما نهفته است؛ به عنوان مثال ما یک بازی به اسم "نبرد معما" طراحی کردیم که نزدیک به نصف روز طول میکشد و در این بازی از دل 23 شایستگی، 6 شایستگی که برای ما مهم است احصا میشود. در بازی نبرد معما در ابتدای کار، یک برگهای به هر مسئول گروهی داده میشود که بالای آن یکسری اعداد مبهم نوشته شده است؛ ضمن اینکه هر گروهی 10 سکه را در اختیار دارد که سکههایی با رنگهای مختلف و 10 امتیازی است. در این بازی به عنوان مثال یک نفر از گروه دیگر با گرفتن 2 سکه اعلام میکند که میتواند محتوای برگه را تحلیل و ارزیابی کند و به همین صورت بازی ادامه پیدا میکند و در آخر هر کسی که تعداد سکه بیشتری داشته باشد برنده این بازی خواهد بود و در اینجا مراودات شکل میگیرد که بعضی از شایستگیهای ما از جنس این مراودات در طول بازی شناسایی میشود.
میراسماعیلی ادامه داد: در واقع باید محیط آزمایشگاهی شبهواقعیت برای گروهها درست کنیم. به هر گروهی در برگهها یک لوکیشن یا GPS موقعیت جداگانه ارسال میشود که آن گروهها به آن مناطق اعزام میشوند و در آنجا یک پاکت نامه را مییابند که داخل آن یک پاسخنامه است که در جدول پاسخنامه گروههای مختلف، چیزهای مختلفی یافت میشود و بسیاری از آنها با یکدیگر لینک میشوند و اینجا باید ببینیم که این گروهها، توانایی ارتباطگیری با یکدیگر را دارند یا خیر. در واقع برای ما، با هم کار کردن در میدان بسیار مهم است و این گروهها قرار است پیشرفت را رقم بزنند و این پیشرفت بدون گروه منسجم، محقق نخواهد شد.
مدیر آموزش، رشد و توانمندسازی مجموعه "همپا" با بیان اینکه تا به امروز سه دوره از دورههای صراط پیشرفت برگزار شده است، خاطرنشان کرد: شرایط کرونا بسیار حساس و پیچیده است و رنگبندی شهرها و استانهای کشور باعث شده است که در برگزاری دورهها و دعوت از گروهها، کار سخت شود.
وی گفت: دورههای صراط زیاد است اما هر گروه فقط در یک دوره صراط شرکت میکند. ستون خیمه پیشرفت "شاخص" است و در این دورهها به تمام گروهها آموزش داده میشود که شاخص چیست و اینکه هر کسی در منطقه خود چگونه باید این شاخصها را پایش کند ضمن اینکه تهیه "نقشه پیشرفت" توسط گروههای مردمی، کاملاً اقناعی است و اصلاً اجباری و با وعده و عید نبوده است.
انتهای پیام/؛
منبع : خبرگزاری تسنیم
اعلام نرخ قطعی حج تمتع تا ۲ ماه آینده
بارگیری ۵ هزار تخته پتو و ۲۰ تن مواد غذایی برای کمک به مردم مظلوم لبنان
مطالبه بازنشستگان از دولت باید کنترل تورم باشد
لزوم اصلاح نظام بنگاهداری در صندوقهای بازنشستگی
بیش از ۶ هزار هکتار بافت فرسوده در تهران در مسیر نوسازی
برگزاری رزمایش دریایی محمد رسول الله ۳ مرزبانی فراجا در آب های عمان
کشف بیش از ۷ میلیون لیتر انواع فرآوردههای نفتی قاچاق
شناسایی و انهدام باند جاعلان اسناد و املاک موروثی میلیاردی
صدور رای برای نتانیاهو و گالانت یعنی شکست بزرگ آمریکا
١٠ هزار وکیل در دیوان کیفری بین المللی علیه نتانیاهو گزارش ارائه کردند
تعاونی تامین نیاز واحدهای بومگردی با رویکرد صنایعدستی تشکیل شد
هلال احمر ایران تعهد پایداری به اقدامات بشردوستانه دارد
اجرای بیش از ۲ هزار تن آسفالت در معابر پایانههای مسافری جنوب
موحدی: ضارب امام جمعه کازرون سابقه بمبگذاری داشت
ماجرای اخراج دانشجویان دانشگاه فرهنگیان چه بود؟
خبرنگار مهر سفیر «اطلاع رسانی سلامت در حوادث و بلایا» شد
تفکر بسیجی، بنبستشکن در مسیر مقابله با جبهه استکبار است
اژهای: گاهی برخی گرانیها باعث مسائل روانی برای جامعه هستند
ایجاد ورودیهای جدید برای ایستگاههای متروی مصلا و شهیدبهشتی
حسینی: جریمههای رانندگی مستند با تصاویر پلاک خودرو صادر میشود
دبیرکل و معاون امور بینالملل هلالاحمر عازم بیروت شدند
اژهای: به قولهایی که میدهید عمل کنید
اژهای: تأثیر گرانی بر امنیت اجتماعی جامعه؛ به قولهایی که میدهید عمل کنید
فرهنگ نماز باید توسعه پیدا کند
دستگیری گروگانگیران اتباع خارجی
۱۷ نفر در تصادف اتوبوس در شرق برزیل کشته شدند
۱۳ کشته و ۱۸ زخمی بر اثر رانش زمین و سیل در اندونزی
زاکانی: حمل و نقل عمومی از ۳۴ درصد به ۷۰ درصد ارتقا مییابد
آیلیگ ، یک نرم افزار هیجان انگیز
فضاهای حاشیه رود دره اوین به مجموعه گردشگری باغ سبز تبدیل میشود