میرنیوز
به گزارش ایسنا، مصطفی سراج درخصوص آخرین آمار و اطلاعات واکسیناسیون جامعه هدف و کارکنان مراکز دولتی و غیردولتی سازمان بهزیستی تا پایان مردادماه و با اشاره به واکسیناسیون مراکز شبانهروزی توانبخشی که در فاز اول برنامه واکسیناسیون ستاد مقابله با کرونا قرار داشتهاند گفت: تعداد کل دریافتکنندگان واکسن مراکز سالمندان شامل سالمندان و کارکنان این مراکز ۱۹ هزار و ۶۲۰ نفر (۹۳.۴ درصد کل افراد مقیم و پرسنل) بوده است.
وی با بیان اینکه عمده افراد مقیم و پرسنل مراکز سالمندان نیز دوز دوم را دریافت کردهاند، مگر اینکه شرایط خاصی داشتهاند که امکان دریافت واکسن را نداشتند، گفت: تعداد کل دریافتکنندگان واکسن دوز اول مراکز شبانهروزی توانبخشی اعم از معلولان ذهنی، جسمی، بیماران روانی مزمن و سالمندان شامل مددجویان و کارکنان ۶۱ هزار و ۵۱۱ نفر (۸۷ درصد افراد مقیم و کارکنان این مراکز) بوده است. همچنین تعداد کل دریافتکنندگان دوز دوم واکسن نیز ۴۷ هزار و ۲۶۹ نفر بوده است؛ یعنی ۷۷ درصد دریافتکنندگان دوز اول، دوز دوم را دریافت کردهاند و به عبارتی ۶۶.۵ درصد کل افراد مقیم و پرسنل دوز دوم را دریافت کردهاند.
مدیرکل توانبخشی مراقبتی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه با انجام واکسیناسیون در مراکز شبانهروزی توانبخشی میزان ابتلا و فوت کاهش محسوسی داشت، اظهار کرد: در مطالعه مقایسهای چهار ماهه، در دو بازه زمانی مشخص سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ که واکسیناسیون انجام شد، شاهد کاهش ۵۷.۴ درصدی ابتلا در مراکز سالمندان و کاهش ۷۵.۲ درصدی فوت بر اثر کرونا را شاهد بودیم. در کل مراکز شبانهروزی اعم از معلولان و سالمندان و بیماران روانی مزمن در مقایسه این دو بازه زمانی کاهش ۳۶.۴ درصدی ابتلا و کاهش ۶۲.۳ درصدی فوت را شاهد بودیم.
سراج در ادامه درخصوص واکسیناسیون افراد دارای معلولیت مقیم در خانواده گفت: واکسیناسیون ۵۱۷ هزار نفر از افراد دارای معلولیت شدید و خیلی شدید ۱۸ تا ۵۸ سال از نیمه اول مردادماه شروع شده است که افراد با ثبتنام در سامانه وزارت بهداشت و تعیین زمان و مکان، واکسن را دریافت میکنند. علیرغم درخواست سازمان بهزیستی از وزارت بهداشت تاکنون به ما اعلام نشده که چند نفر از اسامی افراد دارای معلولیت شدید و خیلی شدیدی که اعلام کردیم، واکسن دریافت کردهاند.
مدیرکل توانبخشی مراقبتی سازمان بهزیستی کشور افزود: البته پیشبینی ما این است که مشکلی وجود نداشته، زیرا علاوه بر اطلاعرسانی به خانوادهها اعلام شد که چنانچه در مراحل دریافت واکسن با مشکل مواجه شدند به مددکاران و واحدهای بهزیستی مراجعه کنند که تاکنون در این خصوص مشکل خاصی از استانها گزارش نشده است.
سراج یادآور شد: درخصوص واکسیناسیون افراد مقیم در خانه، انتظار ما از وزارت بهداشت این است که طی روزهای آینده سهمیه واکسن افراد دارای معلولیت متوسط و خفیف بالای ۱۸ سال را هم به ما اعلام کنند که به جامعه هدف اطلاعرسانی کنیم تا این افراد جهت دریافت واکسن به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند.
وی همچنین این را هم گفت که باتوجه به اینکه واکسیناسیون فاز سه نیز شروع شده که طبق برنامه ستاد ملی مقابله با کرونا شامل زندانها، گرمخانهها، کمپها، پرسنل بانکها و... بوده، قاعدتا در این فاز هم باید کلیه مراکز شبانهروزی و روزانه مانند مراکز نگهداری درمان و کاهش آسیب معتادان متجاهر، مراکز اقامتی بهبود و بازتوانی اعتیاد، مراکز شبه خانواده، مراکز آسیبدیدگان اجتماعی، اورژانس اجتماعی، کلینیکهای مددکاری، مراکز مشاوره و دیگر مراکز تحت پوشش سازمان و هم مددجویان تحت پوشش بهزیستی مقیم در خانواده مانند زنان سرپرست خانوار با اعضای خانواده، فرزندان امدادبگیر و کارکنان واحدها و ادارات بهزیستی نیز در این مرحله که بالغ بر ۴ میلیون نفر هستند واکسن دریافت کنند که از وزارت بهداشت درخواست داریم باتوجه به شرایط خاصی که مراکز و جامعه هدف سازمان دارد در فاز سه هم کارکنان و هم واحدهای تابعه ما در اولویت قرار گیرند و در این خصوص نیز آمار گروهها را به تفکیک به وزارت بهداشت اعلام کردیم.
مدیرکل توانبخشی مراقبتی سازمان بهزیستی کشور گفت: باتوجه به اینکه پذیرش در مراکز شبانهروزی بهزیستی، تحت هر شرایطی اجتنابناپذیر است و ما ورودی جدید خواهیم داشت (به ویژه در مورد افرادی که فاقد سرپرست هستند یا سرپرست موثر ندارند)، واکسیناسیون این افراد که ورودیهای جدید مراکز هستند باید در برنامه کاری دانشگاه علوم پزشکی قرار گیرد تا ایمنی و سلامت همه جامعه هدف مقیم در این مراکز حفظ شود، زیرا ماهیت مراکز تجمعی به گونهای است که با ابتلا یک فرد همه افراد آن مرکز میتوانند در معرض خطر باشند.
وی در ادامه با بیان اینکه انجام واکسیناسیون از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، اما کافی نیست، افزود: رعایت کامل شیوهنامههای بهداشتی به ویژه در مراکز تابع بهزیستی که افراد مقیم در آن از سیستم ایمنی ضعیفتری نسبت به عموم جامعه برخوردارند و بیشتر در معرض آسیب هستند اهمیت بسزایی دارد لذا در کمیته پیشگیری از بیماریهای سازمان بهزیستی تلاش میشود به طور مستمر به صدور بخشنامهها و دستورالعملها و اتخاذ تدابیر لازم ایمنی، حفاظتی و حمایتی این مهم مورد غفلت قرار نگیرد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
القاصی: ۱۳۰ مرکز دپو سوخت قاچاق در استان شناسایی شده است
مرمت کاخ صاحبقرانیه در دستور کار قرار گرفت
برنامه ریزی جهت برگزاری ۳۵ساعت کلاس آموزشی برای حجاج
فرماندهی یگانهای حفاظتی تکیهگاه دستگاهها و سازمانها است
درگیری فراجا با اشرار مسلح
بیانیه «گام دوم انقلاب» یکی از اساسی ترین سند های بالا دستی معماری آینده پلیس است
برپایی مراسم شب احیا در برخی از مساجد تاریخی
اعتبارات تکمیل تصفیهخانههای فاضلاب جنوب غرب تهران در مسیر تأمین
روشهای مشارکت مردم در جشن نیکوکاری اعلام شد
تشکیل کارگروه ویژه برای توسعه بازارهای محلی
عملیات عمرانی مسیر تراموا در منطقه ۶ تهران
دستگیری یک هزار و ۴۰۰ نفر از اعضای شرکت بازاریابی شبکهای
اتمام ۳۰ پروژه مطالعاتی صنعتی بنیاد مستضعفان
بازدید سفرا و دیپلماتهای خارجی از جاذبههای گردشگری تهران
روایت خبرنگار مهر از محل قتل امیر محمد خالقی
راهاندازی اینترنت رایگان در پردیس مسافری شرق تهران
کشته و مجروح شدن ۲ نفر در پی تیراندازی در میلان
هشدار به پلتفرمهای ثبت آگهی درباره کلاهبرداریهای حوزه وام
فراخوان مشمولان اعزامی پایه خدمتی اسفند ماه سال ۱۴۰۳
دستورالعمل جذب ویژه طلاب داوطلب تصدی منصب قضا تصویب شد
۱ کشته و ۱ مجروح در پی تیراندازی در میلان
آتش سوزی در کارخانه ای در پنجاب پاکستان ۲ کشته و ۳ زخمی برجای گذاشت
خلیلی: مذاکره با آمریکا شرافتمندانه نیست
همکاری نیروهای متخصص غار علیصدر با کشورهای خارجی
غریبآبادی: ترور ۲۳ هزار انسان بیگناه، نشانهای از قربانی بودن ایران در برابر تروریسم است
۱۵ زخمی بر اثر واژگونی مینی بوس در شمال افغانستان
فراجا: قاتلان دانشجوی دانشگاه تهران هنوز دستگیر نشدهاند
اجازه نخواهیم داد که به صورت عمد، حقوق بشر نقض شود
قیمت میوه در میادین میوه و تره بار شهر تهران اعلام شد
رکورد بازدید از نمایشگاههای بینالمللی شکسته شد