میرنیوز
به گزارش ایسنا، مصطفی سراج درخصوص آخرین آمار و اطلاعات واکسیناسیون جامعه هدف و کارکنان مراکز دولتی و غیردولتی سازمان بهزیستی تا پایان مردادماه و با اشاره به واکسیناسیون مراکز شبانهروزی توانبخشی که در فاز اول برنامه واکسیناسیون ستاد مقابله با کرونا قرار داشتهاند گفت: تعداد کل دریافتکنندگان واکسن مراکز سالمندان شامل سالمندان و کارکنان این مراکز ۱۹ هزار و ۶۲۰ نفر (۹۳.۴ درصد کل افراد مقیم و پرسنل) بوده است.
وی با بیان اینکه عمده افراد مقیم و پرسنل مراکز سالمندان نیز دوز دوم را دریافت کردهاند، مگر اینکه شرایط خاصی داشتهاند که امکان دریافت واکسن را نداشتند، گفت: تعداد کل دریافتکنندگان واکسن دوز اول مراکز شبانهروزی توانبخشی اعم از معلولان ذهنی، جسمی، بیماران روانی مزمن و سالمندان شامل مددجویان و کارکنان ۶۱ هزار و ۵۱۱ نفر (۸۷ درصد افراد مقیم و کارکنان این مراکز) بوده است. همچنین تعداد کل دریافتکنندگان دوز دوم واکسن نیز ۴۷ هزار و ۲۶۹ نفر بوده است؛ یعنی ۷۷ درصد دریافتکنندگان دوز اول، دوز دوم را دریافت کردهاند و به عبارتی ۶۶.۵ درصد کل افراد مقیم و پرسنل دوز دوم را دریافت کردهاند.
مدیرکل توانبخشی مراقبتی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه با انجام واکسیناسیون در مراکز شبانهروزی توانبخشی میزان ابتلا و فوت کاهش محسوسی داشت، اظهار کرد: در مطالعه مقایسهای چهار ماهه، در دو بازه زمانی مشخص سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ که واکسیناسیون انجام شد، شاهد کاهش ۵۷.۴ درصدی ابتلا در مراکز سالمندان و کاهش ۷۵.۲ درصدی فوت بر اثر کرونا را شاهد بودیم. در کل مراکز شبانهروزی اعم از معلولان و سالمندان و بیماران روانی مزمن در مقایسه این دو بازه زمانی کاهش ۳۶.۴ درصدی ابتلا و کاهش ۶۲.۳ درصدی فوت را شاهد بودیم.
سراج در ادامه درخصوص واکسیناسیون افراد دارای معلولیت مقیم در خانواده گفت: واکسیناسیون ۵۱۷ هزار نفر از افراد دارای معلولیت شدید و خیلی شدید ۱۸ تا ۵۸ سال از نیمه اول مردادماه شروع شده است که افراد با ثبتنام در سامانه وزارت بهداشت و تعیین زمان و مکان، واکسن را دریافت میکنند. علیرغم درخواست سازمان بهزیستی از وزارت بهداشت تاکنون به ما اعلام نشده که چند نفر از اسامی افراد دارای معلولیت شدید و خیلی شدیدی که اعلام کردیم، واکسن دریافت کردهاند.
مدیرکل توانبخشی مراقبتی سازمان بهزیستی کشور افزود: البته پیشبینی ما این است که مشکلی وجود نداشته، زیرا علاوه بر اطلاعرسانی به خانوادهها اعلام شد که چنانچه در مراحل دریافت واکسن با مشکل مواجه شدند به مددکاران و واحدهای بهزیستی مراجعه کنند که تاکنون در این خصوص مشکل خاصی از استانها گزارش نشده است.
سراج یادآور شد: درخصوص واکسیناسیون افراد مقیم در خانه، انتظار ما از وزارت بهداشت این است که طی روزهای آینده سهمیه واکسن افراد دارای معلولیت متوسط و خفیف بالای ۱۸ سال را هم به ما اعلام کنند که به جامعه هدف اطلاعرسانی کنیم تا این افراد جهت دریافت واکسن به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند.
وی همچنین این را هم گفت که باتوجه به اینکه واکسیناسیون فاز سه نیز شروع شده که طبق برنامه ستاد ملی مقابله با کرونا شامل زندانها، گرمخانهها، کمپها، پرسنل بانکها و... بوده، قاعدتا در این فاز هم باید کلیه مراکز شبانهروزی و روزانه مانند مراکز نگهداری درمان و کاهش آسیب معتادان متجاهر، مراکز اقامتی بهبود و بازتوانی اعتیاد، مراکز شبه خانواده، مراکز آسیبدیدگان اجتماعی، اورژانس اجتماعی، کلینیکهای مددکاری، مراکز مشاوره و دیگر مراکز تحت پوشش سازمان و هم مددجویان تحت پوشش بهزیستی مقیم در خانواده مانند زنان سرپرست خانوار با اعضای خانواده، فرزندان امدادبگیر و کارکنان واحدها و ادارات بهزیستی نیز در این مرحله که بالغ بر ۴ میلیون نفر هستند واکسن دریافت کنند که از وزارت بهداشت درخواست داریم باتوجه به شرایط خاصی که مراکز و جامعه هدف سازمان دارد در فاز سه هم کارکنان و هم واحدهای تابعه ما در اولویت قرار گیرند و در این خصوص نیز آمار گروهها را به تفکیک به وزارت بهداشت اعلام کردیم.
مدیرکل توانبخشی مراقبتی سازمان بهزیستی کشور گفت: باتوجه به اینکه پذیرش در مراکز شبانهروزی بهزیستی، تحت هر شرایطی اجتنابناپذیر است و ما ورودی جدید خواهیم داشت (به ویژه در مورد افرادی که فاقد سرپرست هستند یا سرپرست موثر ندارند)، واکسیناسیون این افراد که ورودیهای جدید مراکز هستند باید در برنامه کاری دانشگاه علوم پزشکی قرار گیرد تا ایمنی و سلامت همه جامعه هدف مقیم در این مراکز حفظ شود، زیرا ماهیت مراکز تجمعی به گونهای است که با ابتلا یک فرد همه افراد آن مرکز میتوانند در معرض خطر باشند.
وی در ادامه با بیان اینکه انجام واکسیناسیون از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، اما کافی نیست، افزود: رعایت کامل شیوهنامههای بهداشتی به ویژه در مراکز تابع بهزیستی که افراد مقیم در آن از سیستم ایمنی ضعیفتری نسبت به عموم جامعه برخوردارند و بیشتر در معرض آسیب هستند اهمیت بسزایی دارد لذا در کمیته پیشگیری از بیماریهای سازمان بهزیستی تلاش میشود به طور مستمر به صدور بخشنامهها و دستورالعملها و اتخاذ تدابیر لازم ایمنی، حفاظتی و حمایتی این مهم مورد غفلت قرار نگیرد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
اجرای ۴۱۱ طرح بدون مجوز محیط زیست در کشور
اژهای درگذشت حجتالاسلاموالمسلمین شوشتری را تسلیت گفت
اژهای در پیامی درگذشت حجتالاسلاموالمسلمین شوشتری را تسلیت گفت
باندِ گروگانگیر در تهران متلاشی شد؛ رهاییِ گروگان
آموزش مهارتهای فنی در کنار مهارتهای امنیتی به نیروهای مسلح
صالحی امیری: ایران برای مرمت آثار تاریخی آذربایجان آمادگی دارد
میدری: با فرهنگ بسیجی میتوان بسیاری از مسائل را در کشور حل کرد
پیشگیری از ساخت و ساز غیرقانونی در حریم تهران
با فرهنگ بسیجی میتوانیم بسیاری از مسائل را در کشور حل کنیم
حجت الاسلام قمی: مفهوم مقاومت عجین شده با حرکت و امید است
پیشگیری از ساخت و ساز غیرقانونی در حریم شمالغرب
مفهوم مقاومت عجین شده با حرکت و امید است
نشست شهردار تهران و کرمان پیرامون سالگرد حاج قاسم سلیمانی
دستها را که از روی گوش بردارید صدای مظلومیت را میشنوید
کاهش زباله گردی و حذف پسماند خشک از مخازن زباله با طرح نوماند
دلیل واژگونی اتوبوس کارگران معدن سونگون اعلام شد
خوشبختی همیشه آن چیزی نیست که در ذهن ما میگذرد
انتصاب رئیس میز تخصصی پرستاری در شورای عالی انقلاب فرهنگی
اهدای ۴۲۲ تن خرما و ۵ کیلو طلا برای کمک به لبنان توسط بوشهریها
زمین لرزه ۵.۱ ریشتری آئوموری ژاپن را لرزاند؛خطر سونامی وجود ندارد
بایستههای سیاستگذاری رسانهای برای روایت اقناعی از حجاب
عفو ۷ هزار نفر طی امسال؛ کاهش زمان رسیدگی به پروندههای قضائی
وضعیت جوی محورهای مواصلاتی کشور؛ انسداد جاده چالوس
۴ کشته بر اثر رانش زمین در مرکز اندونزی
شهرداری تهران جایزه جهانی شهرهای زیست پذیر را دریافت کرد
واکنش ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه علیه ایران چه بود؟
سفارتخانه مقاومت با حضور نوجوانان سراسر کشور آغاز به کار کرد
نظارت اژهای بر روند بررسی پروندههای خاص/آسیبشناسی تدوین فهرستهای عفو مناسبتی
آزادی و اعطای مرخصی به بیش از ۸ هزار زندانی در استان تهران
نظارت اژهای بر روند بررسی پروندههای خاص