میرنیوز
محمدهادی فرحزادی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه برای مداخلات درمانی اعتیاد باید ریشه اعتیاد و فاکتورهایی که موجب اعتیاد فرد میشود مورد بررسی قرار گیرد، اظهار کرد: زمانی که معتادان متجاهر تحت درمان قرار میگیرند، پس از گذراندن دوره درمانی به حال خود رها میشوند؛ در واقع این طور تصور میشود که آنها از نظر جسمی و روانی بهبود یافتهاند، حال آنکه معتادان علاوه بر مشکلات جسمی از نظر روحی نیز بیمار هستند و زمانی که اختلالات روانی مانند اضطراب و استرس آنها درمان نشود آنها مجددا به مصرف مواد مخدر روی میآورند و مسائلی مانند اضطراب زمینهای ناشی از اعتیاد آنها باعث میشود آنها مجدداً به سمت اعتیاد کشیده شوند.
وی با بیان اینکه باید مداخلات درمانی براساس نیاز بیماران مشخص شود، گفت: اینکه معتادان متجاهر را جمعآوری و پس از گذراندن دورههای درمانی آنها را به حال خود رها کنیم روش استانداردی نیست، چراکه برخی معتادان افراد بیخانمانی هستند که شاید حتی توانایی تهیه یک وعده غذای گرم را نداشته باشند، لذا این معتادان نیازمند نگهداری و درمانهای طولانی مدت هستند. باید با ارائه درمانهای لازم و کافی و مهارتآموزی به معتادان از آنها خواست برای بازگرداندن سلامت خود تلاش کرده و دست از بزهکاری و مصرف مواد مخدر بردارند.
فرحزادی درباره موضوع اصلاح قانون نگهداری از معتادان متجاهر بیان کرد: برای اصلاح مدت زمان درمان نگهداری معتادان متجاهر در مراکز بازپروری باید به این نکته توجه شود که روند درمانی معتادان با یکدیگر متفاوت است؛ برخی معتادان به دلیل افسردگی به مصرف مواد مخدر روی آوردهاند، حال اگر قرار باشد این افراد به صورت مستمر در مراکز بازپروری نگهداری شوند و برای مدتی از خانواده، دوستان و آشنایان خود دور باشند بیماری و افسردگی آنها تشدید خواهد شد که به طور قطع این روش درمانی برای این نوع از بیماران استاندارد نیست.
مسئول کمیته پژوهش کانون سراسری انجمنهای صنفی مراکز درمان اعتیاد کشور پیشنهاد کرد که باید برای مشخص شدن میزان مدت زمان نگهداری معتادان در مراکز بازپروری غربالگری توسط پزشکان و متخصصان میان بیماران انجام و علت اعتیاد هر یک از معتادان مشخص و بررسی شود. نمیتوان برای دوره درمان و نگهداری معتادان زمان واحد و مشخصی را مدنظر داشت. شاید برخی معتادان برای درمان باید بیش از دو سال در مراکز بازپروری نگهداری شوند و برای برخی دیگر حتی نگهداری آنها در مراکز به ضررشان باشد.
وی در پاسخ به این سوال که کدام دسته از معتادان باید در مدت زمان بیشتری در مراکز بازپروری نگهداری شوند؟ توضیح داد: معتادانی که از امکاناتی مانند سرپناه، غذا و امنیت محروم هستند، باید در مدت زمان طولانی در مراکز بازپروری نگهداری و توسط سازمانهای حمایتگر حمایت شوند. همچنین معتادانی که عوامل اعتیاد آنها در محیط کار و خانه (دوست ناباب یا همسر و والدینی که باعث اعتیاد آنها شده است) باید برای مدت زمان طولانی از این افراد دور باشند و در مراکز بازپروری نگهداری شوند. همچنین معتادانی که دچار اختلالات مرزی و اختلالات اجتماعی هستند نیز نیازمند نگهداری و درمانهای طولانی مدت هستند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
رونمایی از کتاب فرهنگ و بحران در دهمین کنگره سلامت در بلایا
هواشناسی هشدار داد؛ پلیس: از سفرهای غیرضروری خودداری کنید
جعل و کلاهبرداری ۲۰ میلیاردی با برنامه رسیدساز جعلی
فراخوان دیوارنگاری «دیوارهای کوچک شهر من» تمدید شد
افزایش ۲ برابری درآمدهای مناطق شهرداری تهران
جعل و کلاهبردای ۲۰ میلیاردی با برنامه رسیدساز جعلی
قیمت میوه ۵۰ درصد ارزانتر در میادین میوه و تره بار
شهید فخریزاده باعث پیشرفت جهشوار علمی کشور شد
۶ پیشنهاد ضروری اجرایی برای تحول در نظام مدیریت بحران کشور
محکومیت یک واحد آلاینده محیط زیست در ملارد
جزئیات تصادف خودروی استاندار استان مرکزی در آزادراه خلیج فارس اراک
اتصال دو منطقه ١٧ و ١٨ تهران از طریق باغراه حضرت فاطمه
پیگیری قاطع اجرای طرح شهید آرمان در تهران
رفع موانع ساخت پروژه آزمایشگاه و سالن تشریح پزشکی قانونی
جزییات پرونده یک شرکت خودرویی، خرید ملک ۳۰ میلیاردی در امارات توسط متهم ردیف اول
حضور رئیس قوه قضاییه در مراسم تشییع پیکر وزیر پیشین دادگستری
ایران دارای رتبه هفتم مخاطرات در جهان؛مهمترین چالش مدیریت بحران
جزییات رسیدگی به پرونده کثیرالشاکی یک شرکت خودرویی
بندر خمیر یکی از ۱۲ شهر برگزیده یونسکو شد
انسداد مرز با جدیت در مرزبانی پیگیری و دنبال میشود
جزای نقدی ۱۶ میلیاردی فرجام قاچاقچی لوازم خانگی
قیمت انواع میوه در میادین و بازارهای تره بار اعلام شد
کشف ۲۰۰ میلیاردی ابزار کار قاچاق در تهران
ایران جزو ۴ کشور برتر در زمینه رشد شاخص توسعه انسانی است
سراج: بسیج محلات خط مقدم مقابله با آسیبهای اجتماعی است
رشد ۱۸ درصدی نوسازی تاکسیها در مقایسه با سال گذشته
جزئیات برنامههای مجمع شهرداران در سالگرد شهادت شهید سلیمانی
۲۴۷ عملیات امدادونجات طی ۷۲ ساعت گذشته صورت گرفت
کاظمی: حداقل ۱۰۰ هزار کتابخانه مدرسه باید ایجاد شود
هشدار درباره فعالیت کلاهبرداران در لباس پستچی