میرنیوز
به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ بسیاری از کشورهای جهان در قوانین خود برای والدینی که به تازگی فرزند خود را به دنیا آوردهاند، امتیاز و تمیداتی را در نظر میگیرند؛ دولتها برای رفاه حال والدین و تربیت و نگهداری از فرزندان توسط والدین، مرخصی اعطا میکنند.
این مرخصیها که با نام "مرخصی زایمان" شناخته میشود، امکان حضور در کنار فرزند تازه متولد شده و مراقب از او را برای والدین فراهم میآورد؛ اکثر روزهای مرخصی در نظر گرفته شده در قانون، همراه با حقوق است و والدینی که از مرخصی استفاده میکنند، از دریافت حقوق خود نگرانی ندارند.
یکی از دغدغههای مادرانی که بهتازگی کودک خود را به دنیا آوردهاند، نگهداری و مراقبت از کودک تازه متولد شده بعد از زایمان است؛ بسیاری از کشورها برای راحتی مادران و پدران، مرخصیهایی را در نظر میگیرند تا آنها به تربیت کودک خود بپردازند.
یکی از این کشورها "استرالیا" است که سعی کرده قوانینی را در حمایت والدین به منظور نگهداری و تربیت فرزندشان تصویب کند.
بر اساس گزارش پایگاه اطلاعاتی "business insider"، تمامی مادران شاغل استرالیایی میتوانند از 12 ماه "مرخصی زایمان" استفاده کنند؛ بر اساس قوانین این کشور به مادران شاغلی که باردار هستند برای زایمان و پس از زایمان، 12 ماه مرخصی اعطا میشود.
طبق قوانین کشور استرالیا، مادرانی که از مرخصی زایمان استفاده میکنند، به مدت 18 هفته مبلغ 695 دلار از طرف دولت دریافت میکنند؛ این پرداخت شامل همه مشاغل حتی مشاغل کوچک هم میشود؛ تنها شرط اعطای این مبلغ این است که شخص 10 ماه از 12 ماه قبل از تولد همان کار را انجام داده باشد.
علاوه بر مادران، پدران نیز میتوانند از مرخصی 2 هفتهای برای نگهداری از همسر و فرزند خود استفاده کنند؛ این مرخصی همراه با حقوق حداقلی ملی (695 دلار) است که به پدر پرداخت میشود.
بسیاری از مادارن و پدران شاغل استرالیایی که به دریافت مرخصی مباردت میورزند، هیچ نگرانی نسبت به از دست دادن کار خود ندارند؛ آنها با اطمینان از این مسئله، درخواست مرخصی میدهند و به امورات نوزاد و خانواده خود میپردازند.
آمارهای رسمی در سال 2011 نشان میدهد که بیش از نیمی از والدینی که از مرخصی زایمان استفاده کردهاند، به محل کار خود بازگشته و کار خود را ادامه دادند؛ این آمار در سال 2017 به 90 درصد افزایش پیدا کرده است که حکایت از "امنیت شغلی" والدین در این کشور دارد.
والدین استرالیایی علاوه بر مرخصی زایمان، میتوانند از "مرخصی مشترک والدین" نیز در صورت درخواست استفاده کنند؛ این مرخصی 18 هفتهای به درخواست والدین اعطا میشود که بین هر دوی آنها تقسیم میشود.
مرخصی مشترک والدین همراه با حقوق است که بر اساس حداقل نرخ دستمزد ملی پرداخت میشود؛ والدینی که میخواهند از این مرخصی استفاده کنند باید در خواست خود را به کارفرمایشان ارسال کنند؛ این مرخصی باید به تایید کارفرما برسد.
یکی از امتیازاتی که دولت استرالیا به منظور مراقبت از کودکان برای والدین در نظر میگیرد، حق استفاده از امداد دولتی است؛ بر اساس این طرح والدین استرالیایی میتوانند تا 50 درصد از هزینههای مراقبت از کودکان را از دولت دریافت کنند.
میزان امداد دولت بیش از 7000 دلار در سال است که با هدف تشویق افراد شاغل به فرزندآوری پرداخت میشود تا هیچ نگرانی از هزینههای مراقبت فرزند نداشته باشند.
رشد و توسعه انسانی در جوامع نیاز به حمایتهای دولتی دارد و در این راستا، کشورهای مختلف دنیا سعی کردهاند با ارائه راهکارهایی تشویقی، خانوادهها را به فرزندآوری ترغیب کنند؛ از جمله این روشها باید به مرخصی زایمان برای پدرها اشاره کرد که نقش حضور مؤثر آنها نهتنها بهعنوان یاریرسان همسر در حساسترین دوره عمرش بلکه در سال اول تولد فرزند هم بهلحاظ علمی اثبات شده است.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
زبالههای ساری به تهران منتقل میشود؟
رونمایی از کتاب فرهنگ و بحران در دهمین کنگره سلامت در بلایا
هواشناسی هشدار داد؛ پلیس: از سفرهای غیرضروری خودداری کنید
جعل و کلاهبرداری ۲۰ میلیاردی با برنامه رسیدساز جعلی
فراخوان دیوارنگاری «دیوارهای کوچک شهر من» تمدید شد
افزایش ۲ برابری درآمدهای مناطق شهرداری تهران
جعل و کلاهبردای ۲۰ میلیاردی با برنامه رسیدساز جعلی
قیمت میوه ۵۰ درصد ارزانتر در میادین میوه و تره بار
شهید فخریزاده باعث پیشرفت جهشوار علمی کشور شد
۶ پیشنهاد ضروری اجرایی برای تحول در نظام مدیریت بحران کشور
محکومیت یک واحد آلاینده محیط زیست در ملارد
جزئیات تصادف خودروی استاندار استان مرکزی در آزادراه خلیج فارس اراک
اتصال دو منطقه ١٧ و ١٨ تهران از طریق باغراه حضرت فاطمه
پیگیری قاطع اجرای طرح شهید آرمان در تهران
رفع موانع ساخت پروژه آزمایشگاه و سالن تشریح پزشکی قانونی
جزییات پرونده یک شرکت خودرویی، خرید ملک ۳۰ میلیاردی در امارات توسط متهم ردیف اول
حضور رئیس قوه قضاییه در مراسم تشییع پیکر وزیر پیشین دادگستری
ایران دارای رتبه هفتم مخاطرات در جهان؛مهمترین چالش مدیریت بحران
جزییات رسیدگی به پرونده کثیرالشاکی یک شرکت خودرویی
بندر خمیر یکی از ۱۲ شهر برگزیده یونسکو شد
انسداد مرز با جدیت در مرزبانی پیگیری و دنبال میشود
جزای نقدی ۱۶ میلیاردی فرجام قاچاقچی لوازم خانگی
قیمت انواع میوه در میادین و بازارهای تره بار اعلام شد
کشف ۲۰۰ میلیاردی ابزار کار قاچاق در تهران
ایران جزو ۴ کشور برتر در زمینه رشد شاخص توسعه انسانی است
سراج: بسیج محلات خط مقدم مقابله با آسیبهای اجتماعی است
رشد ۱۸ درصدی نوسازی تاکسیها در مقایسه با سال گذشته
جزئیات برنامههای مجمع شهرداران در سالگرد شهادت شهید سلیمانی
۲۴۷ عملیات امدادونجات طی ۷۲ ساعت گذشته صورت گرفت
کاظمی: حداقل ۱۰۰ هزار کتابخانه مدرسه باید ایجاد شود