میرنیوز

دارو و واکسن را با هزار فشار تهیه کردیم/مفتخریم که به جرگه واکسن‌سازان مطرح پیوستیم

دارو و واکسن را با هزار فشار تهیه کردیم/مفتخریم که به جرگه واکسن‌سازان مطرح پیوستیم 2021-06-28T13:16:09+04:30

به گزارش ایسنا، دکتر سعید نمکی در آیین توزیع کاروان‌های خانه بهداشت عشایری، ضمن تشکر از همه کسانیکه در برپایی این اقدام کمک کردند، گفت: کوچ، کوچ‌نشین و کوچ‌نشینی فقط یک حرفه نیست. فقط یک راه امرار معاش نیست. من همیشه می‌گویم که کوچ و هجرت، مبدا تاریخ ما در اسلام است. در دین حضرت مسیح تولد حضرت عیسی، مبدا است، اما در اسلام کوچ و هجرت پیامبر از مکه به مدینه مبدا تاریخ شد. هجرت و کوچ یک فرهنگ اصیل و ناب با قدمتی هزار ساله است که اگر آن را حذف کنید، تکه‌های مهمی از پازل مملکت را حذف کرده‌اید. کوچ و هجرت نه فقط جزئی از فرهنگ ایران اسلامی است، بلکه جزئی از فرهنگ بشریت است.

وی افزود: کوچ‌نشین خلق‌وخوی متفاوت از سایر آدم‌ها دارد،‌ اگر دنبال صداقت و پاکیزگی آینه‌وار می‌گردید، باید از ایل و کوچ جست‌وجو کنید. این صفای ملکوتی خانه کوچ‌نشینی است. مدت‌ها بود که فکر می‌کردیم که ما برای نظام ارائه خدمت طراحی عالمانه‌ای داشتیم به خصوص سال‌های بعد از انقلاب توانستیم و با توسعه نظام بهداشتی و درمانی کشور که امروز با افتخار باید بگویم که ۱۷ هزار و ۵۰۰ خانه بهداشت در دورترین نقاط و روستاهای این کشور داریم و نداریم جمعیت روستانشینی که بهورز و خانه بهداشت نداشته باشد.

نمکی ادامه داد: یکی از دستاوردهای ما بعد از انقلاب، همین سیستم بود که در کاهش مرگ و میر کودکان و زنان به عنوان گروه آسیب‌پذیر و امروز در مدیریت کووید۱۹ این مراکز بهداشت و درمانی و خانه‌های بهداشت بزرگترین دروازه‌بانان گرفتاری ما در این سیل عظیم بیماری بودند که اگر نبودند هرگز با تخت‌های موجود پاسخگوی این هجمه ویرانگر این ویروس نبودیم.

وی گفت: آنچه که ذهن مرا همواره مشغول می‌کرد، دو جا بود؛ یکی حاشیه شهرها بود که برایش به پایگاه‌های بهداشتی فکر کردیم و دوم جمعیت نازنین کوچ‌نشینی که دائما در سفرند و تنها امید آنها امکاناتی است که در مسیر ییلاق و قشلاق می‌گذاریم. حال اگر زن بارداری در ایل دچار عوارض بارداری و زایمان ناگهانی شد، زن بارداری که به جای استراحت کردن، با طفلی در شکم نان می‌پخت، بز دوشید، کره درست کرد، آیا باید به دلیل نبود امکانات فوری جسدش را در پای سیاه چادرش دفن کنند یا جنینی را که ۹ ماه در شکم نگه داشته، دفن کنند؟. آیا پیرمرد و پیرزنی که عمری در ایل بوده‌اند، به دلیل فشار خون بالا و عوارض ناشی از آن که به صورت مستمر کنترل نشده،‌ باید دچار سکته مغزی شود و سوار بر چهارپا کیلومترها ببرند تا به یک مرکز آی سی یو برسانند؛ در حالی که اگر فشار خونش کنترل می‌شد، دچار سکته قلبی یا مغزی نمی‌شد.

نمکی ادامه داد: ابتکار خانه‌های بهداشت عشایری به نظر من یکی از زیباترین نگاه‌های عدالت گستر در نظام سلامت بود. خانه‌های بهداشتی که ما با هزینه ۱۰ تا از آن‌ها یک تخت بیمارستانی می‌سازیم. البته من منکر توسعه تخت‌های بیمارستانی نیستم و امسال به لطف خداوند برای اولین سال تاریخ این سرزمین داریم ۱۴ هزار تخت بیمارستانی تحویل می‌دهیم، سال گذشته ۲۰۰۰ تخت آی‌سی ‌یو اضافه کردیم که در تاریخ این مملکت بی سابقه و کم‌سابقه بود. ما داریم تخت‌های آی سی یومان را به دو برابر می‌رسانیم و به هیمن دلیل بود که ما در سخت‌ترین روزهای کرونا نه بیمار مبتلا به کووید و نه بیمار غیر کووید نیازمند آی سی یو بیمار سرگردان نداشتیم که اگر بود آنهایی که بر کوچکترین نقصان‌های ما انگشت گذاشته و بزرگ می‌کنند و افکار عمومی را پریشان می‌کنند، دو سه روز به دلیل هجمه ناگهانی سازمان‌نیافته واکسیناسیون جدید در نوبت دوم دیدید که در فضای مجازی چه کردند. البته ما همواره از مردم خودمان عذرخواهیم که علی‌رغم همه خدمت‌ها، کاستی داشته‌ایم. با این حال اگر بیمار غیرکرونایی که ضربه مغزی شده بود، پشت در بیمارستانی می‌ماند،‌ آبرویی برای جمهوری اسلامی نمی‌ماند و دیدید که این اتفاق با لطف خدا نیفتاد.

نمکی اظهار کرد: اما بنده معتقدم که یک خانه بهداشت عشایری که کمتر از یک‌دهم یک تخت بیمارستانی هزینه می‌برد،‌ به شدت می‌تواند نیازمندی ما را به تخت‌های بیمارستانی کاهش دهد. ما هر چه توسعه زیرساخت‌های مویرگی در کشور داشته باشیم، نیازمندی‌مان به خدمات تخصصی گران‌قیمت پیچیده را کم می‌کند. ابتکار خوبی که به خرج داده شد، انتخاب بهورزی از جنس ایل بود. تا زبان گفتمان مشترک و درک و شرایط زیست مشترک بوده و در نتیجه با هم‌فهمی و درک متقابل با مردمی که قرار است به آنها خدمت ارائه دهند، یعنی خدمت‌دهنده از جنس خدمت‌گیرنده انتخاب شد. این حرکت باعث می‌شود که در مراقبت از کودکان، واکسیناسیون به موقع، مراقبت از زنان باردار، مراقبت از جمعیت سالمند ایل و... موفق بود. نمی‌شود که پیرمرد و پیرزن ایلیاتی را در روستا نگه داشت. زیرا نفسش وابسته به نسیم بیابانی است که از آن انرژی می‌گیرد و نمی‌توان مسائل و مشکلات ناشی از فشارو و قند و... را ندید. ما نیازمند آموزش مداوم ایل هستیم، بهورزی که با ایل می‌رود  شیوه زندگی درست،‌ تغذیه مناسب، روش‌های پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر و واگیر را هم خواهد آموخت.

نمکی گفت: کار بزرگی انجام شد. ما حدود  400 خانه بهداشت عشایری را از پارسال تا امسال داریم راه‌اندازی می‌کنیم و ان‌شاءالله این را به 600 تا می‌رسانیم و این 600 تا را هم تجهیز می‌کنیم و آماده خدمت خواهد بود. حرکت مبارکی است. دو - سه روز گذشته هر روز افتتاح داشتیم، پروژه‌هایی مانند تزریق واکسن ملی که هیچوقت ما را باور نمی‌کردند و فکر می‌کردند که همواره ما دست‌هایمان به سمت بیرون دراز است. من به عنوان وزیر و سرباز کوچک این نظام، خیلی به بیرون از این مرزها برای دریافت واکسن خواهش و تمنا کردم و گاهی اوقات التماس کردم که زودتر واکسن را از آنهایی که واکسن را در اختیار دارند، دریافت کرده و به مردم تزریق کنند. گرچه برخی باز هم دمیدند در اینکه ما تاخیر کردیم و خوشبختانه سفیر ما در روسیه روز پیش اعلام کرد که فلانی روزی هشت تا 10 بار به من زنگ می‌زد که واکسن چه شد. در عین حال آمریکایی‌ها که می‌گفتند ما در تحریم دارو، واکسن و تجهیزات پزشکی نداریم، تشت رسوایی‌شان از بام افتاد و آقای بایدن برای اولین بار گفت که اجازه می‌دهیم که به ایران دارو و تجهیزات بدهید. ما دارو و تجهیزات پزشکی و واکسن را با هزار فشار تهیه می‌کردیم. با دور زدن‌های متعدد برای  جابجایی پول و کالا.

وی تاکید کرد: امروز خوشبختانه مفتخریم به اینکه به جرگه واکسن‌سازان معروف و مطرح دنیا پیوستیم. واکسن اسپوتنیک ایرانی افتتاح شد و بعد هم آغاز فاز اول واکسن نورا در مجموعه بقیه‌الله و امروز هم پیوستن این کاروان‌های عشایری که در محروم‌ترین نقاط کشور و برای نیازمندترین مردم این سرزمین است.

نمکی گفت: حکومت‌هایی ماندگار می‌شوند که ضعفا را ببینند. ما اگر فقرا را در توسعه ملی نبینیم، قطعا طرح‌های توسعه‌مان با شکست روبرو می‌شود. رشد کشور باید فقرزدا و عادلانه باشد. قانونی در اقتصاد وجود دارد که می‌گویند وقتی سطح آب بالا می‌آید، قایق‌های کوچکتر راحت‌تر از واتر گیت عبور می‌کنند. یک هزینه 200 تا 300 میلیونی برای یک ایل‌نشین و کوچ‌رو، بزرگترین موهبت است. حال ممکن است یک بیمارستان هفت ستاره خیلی شیک برای این مردم آنقدر موهبت تلقی نشود. هفته پیش در مراوه تپه یک بیمارستان درست کردیم و امام جمعه آنجا می‌گفت که مردم اینجا بالای 80 درصد در انتخابات مشارکت داشتند که دلیلش همین بیمارستانی است که برپا شده است. بنابراین امیدبخشی با کوچکترین سرمایه‌گذاری برای افراد محروم بالاترین میزان قدرشناسی را به دنبال دارد. امیدواریم این اقدام به عنوان یک حرکت خداپسندانه بر کسانی که استفاده می‌کنند، مبارک باشد.

انتهای پیام

منبع : خبرگزاری ایسنا


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار اجتماعی

زباله‌های ساری به تهران منتقل می‌شود؟

زباله‌های ساری به تهران منتقل می‌شود؟
2024-11-23T16:20:42+03:30
یک منبع آگاه در شهرداری تهران درباره ماجرای انتقال زباله‌های ساری به آرادکوه گفت: مسأله باید در سازمان مدیریت پسماند مورد بررسی قرار گیرد و قراردادی میان شهر...

رونمایی از کتاب فرهنگ و بحران در دهمین کنگره سلامت در بلایا

رونمایی از کتاب فرهنگ و بحران در دهمین کنگره سلامت در بلایا
2024-11-23T16:07:20+03:30
کتاب فرهنگ و بحران با محتوای ثبت خاطرات و تجربیات میدانی در بحران‌های بزرگ کشور در دهمین کنگره سلامت در بلایا رونمایی شد.

هواشناسی هشدار داد؛ پلیس: از سفرهای غیرضروری خودداری کنید

هواشناسی هشدار داد؛ پلیس: از سفرهای غیرضروری خودداری کنید
2024-11-23T15:54:00+03:30
رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور فراجا با اشاره به هشدار سطح زرد هواشناسی گفت: رانندگان از سفرهای غیرضروری خودداری کنند.

جعل و کلاهبرداری ۲۰ میلیاردی با برنامه رسیدساز جعلی

جعل و کلاهبرداری ۲۰ میلیاردی با برنامه رسیدساز جعلی
2024-11-23T15:27:29+03:30
معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی فراجا گفت: مراقب کلاهبرداران با ترفند برنامه‌های رسیدساز جعلی تلفن همراه باشید.

فراخوان دیوارنگاری «دیوارهای کوچک شهر من» تمدید شد

فراخوان دیوارنگاری «دیوارهای کوچک شهر من» تمدید شد
2024-11-23T15:27:28+03:30
فراخوان دیوارنگاری «دیوارهای کوچک شهر من» در سایت سازمان زیباسازی شهر تهران تا ۱۰ آذرماه ۱۴۰۳ تمدید شد.

افزایش ۲ برابری درآمدهای مناطق شهرداری تهران

افزایش ۲ برابری درآمدهای مناطق شهرداری تهران
2024-11-23T15:27:27+03:30
معاون هماهنگی و امور مناطق شهرداری تهران از افزایش ۲ برابری درآمدهای کسب شده توسط مناطق ۲۲ گانه در سال ۱۴۰۳ خبر داد.

جعل و کلاهبردای ۲۰ میلیاردی با برنامه رسیدساز جعلی

جعل و کلاهبردای ۲۰ میلیاردی با برنامه رسیدساز جعلی
2024-11-23T15:14:01+03:30
معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی فراجا گفت: مراقب کلاهبرداران با ترفند برنامه‌های رسیدساز جعلی تلفن همراه باشید.

قیمت میوه ۵۰ درصد ارزان‌تر در میادین میوه و تره بار

قیمت میوه ۵۰ درصد ارزان‌تر در میادین میوه و تره بار
2024-11-23T15:14:01+03:30
شهروندان در هفته اخیر، میوه را ۵۱ درصد، سبزیجات ۳۴ درصد، حبوبات ۲۱ درصد و محصولات پروتئینی را ۶۳ درصد ارزان‌تر از سطح شهر خریداری کرده‌اند.

شهید فخری‌زاده باعث پیشرفت جهش‌وار علمی کشور شد

شهید فخری‌زاده باعث پیشرفت جهش‌وار علمی کشور شد
2024-11-23T15:00:41+03:30
شهردار تهران گفت: در دو قرن گذشته نفوذ استعمار باعث عقب ماندگی ایران شده بود اما مجاهدت شهدای علمی مانند شهید فخری زاده باعث پیشرفت جهش وار علمی کشور شد و ما...

۶ پیشنهاد ضروری اجرایی برای تحول در نظام مدیریت بحران کشور

۶ پیشنهاد ضروری اجرایی برای تحول در نظام مدیریت بحران کشور
2024-11-23T13:54:01+03:30
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ۶ پیشنهاد ضروری اجرایی برای تحول در نظام مدیریت بحران کشور ارائه داد.

محکومیت یک واحد آلاینده محیط زیست در ملارد

محکومیت یک واحد آلاینده محیط زیست در ملارد
2024-11-23T13:54:00+03:30
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ملارد از محکومیت متصدی یک واحد آلاینده محیط زیست در این شهرستان خبر داد.

جزئیات تصادف خودروی استاندار استان مرکزی در آزادراه خلیج فارس اراک

جزئیات تصادف خودروی استاندار استان مرکزی در آزادراه خلیج فارس اراک
2024-11-23T13:54:00+03:30
رئیس عملیات ویژه پلیس راه راهور فراجا جزئیات تصادف سواری استاندار استان مرکزی در آزادراه خلیج فارس اراک را تشریح کرد.

اتصال دو منطقه ١٧ و ١٨ تهران از طریق باغ‌راه حضرت فاطمه

اتصال دو منطقه ١٧ و ١٨ تهران از طریق باغ‌راه حضرت فاطمه
2024-11-23T13:40:42+03:30
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران گفت: با آغاز نصب پل عظیم فولادی بر روی بزرگراه آیت‌الله سعیدی مناطق ١٧ و ١٨ تهران از طریق باغ‌راه حضرت فاطمه زهرا (س) به هم ...

پیگیری قاطع اجرای طرح شهید آرمان در تهران

پیگیری قاطع اجرای طرح شهید آرمان در تهران
2024-11-23T13:27:20+03:30
شهردار منطقه ۱۰ تهران از پیگیری قاطع اجرای طرح شهید آرمان در پایتخت خبر داد.

رفع موانع ساخت پروژه آزمایشگاه و سالن تشریح پزشکی قانونی

رفع موانع ساخت پروژه  آزمایشگاه و سالن تشریح پزشکی قانونی
2024-11-23T13:27:20+03:30
رییس سازمان پزشکی قانونی کشور در سفر به استان همدان و بازدید از زمین اختصاص یافته به پروژه آزمایشگاه و سالن تشریح پزشکی قانونی استان، بر رفع موانع موجود در س...

جزییات پرونده یک شرکت خودرویی، خرید ملک ۳۰ میلیاردی در امارات توسط متهم ردیف اول

جزییات پرونده یک شرکت خودرویی، خرید ملک ۳۰ میلیاردی در امارات توسط متهم ردیف اول
2024-11-23T13:27:19+03:30
دادگاه رسیدگی به پرونده کثیرالشاکی در دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران در نظام اقتصادی کشور برگزار و جرییات آن منتشر شد.

حضور رئیس قوه قضاییه در مراسم تشییع پیکر وزیر پیشین دادگستری

حضور رئیس قوه قضاییه در مراسم تشییع پیکر وزیر پیشین دادگستری
2024-11-23T13:14:01+03:30
رئیس قوه قضاییه در مراسم تشییع پیکر مرحوم حجت‌الاسلام والمسلمین محمد اسماعیل شوشتری، وزیر پیشین دادگستری، قاضی دیوان عالی کشور حضور پیدا کرد.

ایران دارای رتبه هفتم مخاطرات در جهان؛مهم‌ترین چالش مدیریت بحران

ایران دارای رتبه هفتم مخاطرات در جهان؛مهم‌ترین چالش مدیریت بحران
2024-11-23T13:14:01+03:30
رییس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: در هر بحران و حادثه‌ای، عدم ساختار فرماندهی واحد مهم‌ترین چالش ما است که امیدواریم زودتر در جهت رفع این چالش اقدام شود.

جزییات رسیدگی به پرونده کثیرالشاکی یک شرکت خودرویی

جزییات رسیدگی به پرونده کثیرالشاکی یک شرکت خودرویی
2024-11-23T13:14:00+03:30
دادگاه رسیدگی به پرونده کثیرالشاکی در دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران در نظام اقتصادی کشور برگزار و جرییات آن منتشر شد.

بندر خمیر یکی از ۱۲ شهر برگزیده یونسکو شد

بندر خمیر یکی از ۱۲ شهر برگزیده یونسکو شد
2024-11-23T13:14:00+03:30
بندرخمیر توسط شبکه جهانی شهرهای یادگیرنده یونسکو به عنوان یکی از ۱۲ شهر برگزیده در مجموعه آنلاین «یادگیری مادام‌العمر برای اقدام اقلیمی» معرفی شد.

انسداد مرز با جدیت در مرزبانی پیگیری و دنبال می‌شود

انسداد مرز با جدیت در مرزبانی پیگیری و دنبال می‌شود
2024-11-23T12:47:21+03:30
فرمانده مزبانی انتظامی با تأکید بر مقوله انسداد مرز و هوشمندسازی مرزها، گفت: انسداد مرزها از اهمیت ویژه ای برخوردار است که با شدت و جدیت بیشتری پیگیری و دنبا...

جزای نقدی ۱۶ میلیاردی فرجام قاچاقچی لوازم خانگی

جزای نقدی ۱۶ میلیاردی فرجام قاچاقچی لوازم خانگی
2024-11-23T12:33:59+03:30
مدیرکل تعزیرات حکومتی فارس از جریمه ۱۶ میلیارد و ۸۴۲ میلیون ریالی قاچاقچی لوازم خانگی خبر داد.

قیمت انواع میوه در میادین و بازارهای تره بار اعلام شد

قیمت انواع میوه در میادین و بازارهای تره بار اعلام شد
2024-11-23T12:33:59+03:30
طبق نرخنامه سازمان مدیریت میادین، قیمت انواع میوه در میادین میوه و تره بار اعلام شد.

کشف ۲۰۰ میلیاردی ابزار کار قاچاق در تهران

کشف ۲۰۰ میلیاردی ابزار کار قاچاق در تهران
2024-11-23T12:33:58+03:30
رئیس پلیس امنیت اقتصادی تهران بزرگ از کشف بیش از ۴۱ هزار قلم ابزار کار قاچاق به ارزش ۲۰۰ میلیارد ریال خبر داد.

ایران جزو ۴ کشور برتر در زمینه رشد شاخص توسعه انسانی است

ایران جزو ۴ کشور برتر در زمینه رشد شاخص توسعه انسانی است
2024-11-23T12:20:40+03:30
رییس سازمان بسیج مستضعفین گفت: شاخص توسعه انسانی ایران بعد از انقلاب رشد چشم‌گیری داشته و ایران در بین چهار کشور برتر در این زمینه است.

سراج: بسیج محلات خط مقدم مقابله با آسیب‌های اجتماعی است

سراج: بسیج محلات خط مقدم مقابله با آسیب‌های اجتماعی است
2024-11-23T11:40:44+03:30
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: خط مقدم مواجهه با مسائل اجتماعی محلات هستند و سر انگشتان ما در محلات پایگاه‌های بسیج است.

رشد ۱۸ درصدی نوسازی تاکسی‌ها در مقایسه با سال گذشته

رشد ۱۸ درصدی نوسازی تاکسی‌ها در مقایسه با سال گذشته
2024-11-23T11:40:43+03:30
مدیرعامل سازمان تاکسیرانی شهر تهران از رشد ۱۸ درصدی نوسازی تاکسی‌ها در مقایسه با سال گذشته خبر داد.

جزئیات برنامه‌های مجمع شهرداران در سالگرد شهادت شهید سلیمانی

جزئیات برنامه‌های مجمع شهرداران در سالگرد شهادت شهید سلیمانی
2024-11-23T11:27:19+03:30
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران جزئیات برنامه‌ها در سالگرد شهادت شهید سلیمانی را تشریح کرد.

۲۴۷ عملیات امدادونجات طی ۷۲ ساعت گذشته صورت گرفت

۲۴۷ عملیات امدادونجات طی ۷۲ ساعت گذشته صورت گرفت
2024-11-23T11:27:18+03:30
رئیس سازمان امدادونجات جمعیت هلال احمر کشور گفت: ۲۴۷ عملیات امداد و نجات طی ۷۲ ساعت گذشته به عمل آمده است، که ۵۱۹ نفر از خدمات امداد و نجات بهره‌مند شدند.

کاظمی: حداقل ۱۰۰ هزار کتابخانه مدرسه باید ایجاد شود

کاظمی: حداقل ۱۰۰ هزار کتابخانه مدرسه باید ایجاد شود
2024-11-23T11:14:06+03:30
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به سه مأموریت آموزش و پرورش در توسعه امر کتابخوانی گفت: حداقل ۱۰۰ هزار کتابخانه مدرسه باید ایجاد شود.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)