میرنیوز

سواد سلامت جامعه از آسیب های کرونا جلوگیری می کند/۲۵ میلیون دانش آموز در جهان به مدرسه بازنمی گردند

سواد سلامت جامعه از آسیب های کرونا جلوگیری می کند/۲۵ میلیون دانش آموز در جهان به مدرسه بازنمی گردند 2021-06-14T11:44:58+04:30

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا زالی فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران صبح امروز در مراسم اختتامیه جشنواره و پویش مدافعان و سفیران سلامت که در مجموعه فرهنگی ورزشی انقلاب برگزار شد، گفت: کرونا باعث شد تعامل بین وزارت آموزش و پرورش و وزارت بهداشت و اینکه هر دانش آموز یک سفیر سلامت در حوزه کرونا شکل بگیرد. باید هم قسم شویم که این شعار محقق شود.

وی ادامه داد: به دلیل ظرفیت جسارت آمیزی که دانش آموزان دارند و نگاه بلندپروازانه و قدرت اجتماعی و نفوذ افزایش یافته دانش آموزان ‬در بستر خانواده هاست که می گوییم اهمیت دارد این طرح.

زالی بیان کرد: این سفیران به صورت مستقیم و غیرمستقیم باعث ارتقای سلامت جمعی مردم ایران می توانند باشند. در کشورهایی که سواد سلامت جامعه از استاندارد جهانی بالاتر بود شاهد بودیم آسیب های جسمی و روانی کمتری از کرونا دیدند.

وی بیان کرد: ایران برای رسیدن به استانداردهای جهانی آموزش فاصله بسیاری دارد، کرونا این چهره جدید پنهان را هم نمایان کرد.

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران ادامه داد: نیاز به بازنگری اساسی اقتصادی و ساختاری در آموزش و پرورش وجود دارد که دولت جدید باید نسبت به مشکلات آموزش و پرورش و رفع مشکلات اعتباری اندیشه کند.

زالی گفت: کرونا یک بحث جهانی است و بسیاری از رخدادهای مترتب از کرونا فقط مربوط به کشور ما نیست. براساس اعلام بانک جهانی، بیش از ۱۰ تریلیون دلار آسیب اقتصادی متوجه مدارس و مراکز آموزشی در دنیا بوده است. در جهان بیش از ۲۵ میلیون دانش آموز دیگر به مدرسه باز نخواهند گشت.

وی ادامه داد: ماندن در منازل و تغییر سرای سیاق آموزش موجب شد که اشکالات متعدد فیزیکی و روانشناختی فراهم شود. کم نیستند افرادی که به دلیل تغذیه تنقلاتی دچار تغییر در ساختار bmi، الگوی چاقی و افزایش زمینه برای بیماری‌های غیر واگیر در آینده خواهند شد.

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران گفت: اضطراب، پرخاشگری، غوطه‌ور شدن در فضای مجازی، از هم گسیختگی روانی- هویتی، افت تحصیلی، کاهش انگیزه‌های تحصیلی و کاهش انگیزه یادگیری از جمله عوامل کرونا در جهان بوده است. باید ما در تهران روی این موضوع مطالعه و بررسی انجام دهیم. در حال حاضر مدارس ۱۳۵ کشور جهان تعطیل است و ۱۰۵ کشور استراتژی برای بازگشایی مدارس دارند که ما می‌توانیم از استراتژی آن‌ها به نوعی ایده بگیریم.

زالی بیان کرد: کرونا شرایطی را فراهم کرد که مطالبات فروخفته ما در آموزش و پرورش شناسایی شود و به گوش کاندیداهای ریاست‌جمهوری برسد. کرونا بیش از هر زمان دیگری به آسیب‌های ساختاری و بنیادی در ایران را نمایان و آشکار کرد.

وی اظهار کرد: متوسط سرانه دانش آموزی در دنیا ۹ هزار و ۳۰۰ دلار است اما در ایران با این تغییرات ارضی به زیر ۲۰۰ دلار رسیده است. به عنوان مثال در کشور ترکیه که تعداد دانش آموزان آنها معادل تعداد دانش‌آموز ما است، سرانه دانش آموز ۳۱۰۰ دلار است. آینده ایران با این سرانه‌ها ساخته نمی‌شود. همین الان در تهران و شهرهای محروم با کمبود معلم روبرو هستیم.

زالی ادامه داد: کمبود معلم یعنی وجود کلاس‌های متراکم‌تر و حدود ۶۰ درصد کلاس‌های درس لاجرم باید بیش از ۲۶ نفر دانش آموزان را در خود جای دهد. در سال آینده با بحران معلم روبرو خواهیم شد در صورتی که با وجود کرونا باید پروتکل‌ها رعایت شود از فضاهای گسترده داشته باشیم.

وی افزود: کرونا نشان داد که رابطه والدین با مدارس نقص دارد و سهم بی‌سوادی مادران و پدران ۳ تا ۴ درصد است و این میزان در مناطق محروم خیلی نگران کننده‌تر است. حال با موضوع دیجیتال این موضوع خیلی نگران کننده‌تر هم می‌شود. همین موضوع بازماندگی از تحصیل شاخصی بود که در دوره کرونا به شدت خودش را نشان داد.

زالی گفت: ما یک طرح پایلوت عملیاتی در منطقه بازار تهران برای غربالگری انجام دادیم چیزی که برای ما جلب توجه کرد این بود که تعداد کودکان کار در آنجا بسیار زیاد بود و آنها بدون ماسک در آنجا مستقر بودند. پیش از کرونا ما چنین صحنه‌ای را در بازار نمی‌دیدیم و حالا که کرونا شده این تعداد کودکان کار در بازار افزایش داشته است. اکنون محصلان ما به کودکان کار تبدیل می‌شوند که این به تنهایی یک خطر است.

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران گفت: سفره خانواده‌ها با وجود کرونا، تورم و مشکلات اقتصادی کوچک‌تر شده، بنابراین بار آن هم بر دانش آموزان و کودکان اضافه شده است. از مسئولان دولت آینده می‌خواهیم که نسبت به آموزش و پرورش و غفلت‌هایی که در سال‌های متمادی در کشور انجام شده توجه کرد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران افزود: این حرف درستی است که کرونا کمتر کودکان را درگیر می‌کند. در تهران ۷۷ درصد کودکان که در بیمارستان‌های تهران بودند در زیر ۱۰ سال بودند و بیماری‌های زمینه‌ای داشتند. کودکان ابر پخش کننده‌های ویروس تلقی می‌شوند. در آلمان یک تحقیقاتی انجام شد که نشان داد آنتی بادی کودکان ۶ برابر بوده است یعنی آن‌ها کرونا رو گرفتند و حتی منتقل هم کردند.

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران در پایان گفت: در تهران برای بازگشایی مدارس علاوه بر مد نظر داشتن همه جنبه‌ها باید یک نیم نگاهی هم به تردد درون شهری داشته باشیم. روز گذشته ۹۲۲ هزار نفر از مترو استفاده کردند که پیش از این، آمار استفاده از مترو دو میلیون و خرده‌ای در روز بوده است که آمار قابل توجه آن به فعالان آموزشی از جمله دانش‌آموزان، دانشجویان و معلمان اختصاص دارد.

منبع : خبرگزاری مهر


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار اجتماعی

میدری: امکانات خدماتی و درمانی برای کمک به زلزله‌زدگان خوزستان بسیج شود

میدری: امکانات خدماتی و درمانی برای کمک به زلزله‌زدگان خوزستان بسیج شود
2025-02-17T00:02:58+03:30
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خواستار بسیج تمام امکانات برای کمک به زلزله‌زدگان خوزستان شد.

امام موسی صدر توانمندسازی زنان را یکی از ارکان محرومیت‌زدایی می‌دانست

امام موسی صدر توانمندسازی زنان را یکی از ارکان محرومیت‌زدایی می‌دانست
2025-02-16T19:23:08+03:30
معاون زنان و خانواده گفت: الگوی امام موسی صدر در محرومیت‌زدایی دو رکن مهم داشت. نخست، تغییر ذهنیت زنان در آن زمان بود.

الگوی امام موسی صدر در محرومیت‌زدایی تغییر ذهنیت زنان در آن زمان بود

الگوی امام موسی صدر  در محرومیت‌زدایی تغییر ذهنیت زنان در آن زمان بود
2025-02-16T19:10:44+03:30
معاون زنان و خانواده گفت: الگوی امام موسی صدر در محرومیت‌زدایی دو رکن مهم داشت. نخست، تغییر ذهنیت زنان در آن زمان بود.

ششمین دوره شب های شعر انقلاب برگزار شد

ششمین دوره شب های شعر انقلاب برگزار شد
2025-02-16T19:10:37+03:30
ششمین دوره شب های شعر انقلاب عصر امروز در تهران برگزار شد.

آماده‌باش امدادگران هلال احمر در ۵ استان کشور

آماده‌باش امدادگران هلال احمر در ۵ استان کشور
2025-02-16T19:10:25+03:30
سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر از آماده‌باش امدادگران هلال احمر در ۵ استان کشور خبر داد.

روایت خبرنگار مهر از محل قتل امیرمحمد خالقی

روایت خبرنگار مهر از محل قتل امیرمحمد خالقی
2025-02-16T19:10:17+03:30
شهروندان محلی که امیرمحمد خالقی به دست سارقان جان خود را از دست داد درخواست برخورد بدون اغماض با قاتلان را دارند و می‌گویند تاریکی و نبود گشت پلیس میزان جرم ...

القاصی: ۱۳۰ مرکز دپو سوخت قاچاق در استان شناسایی شده است

القاصی: ۱۳۰ مرکز دپو سوخت قاچاق در استان شناسایی شده است
2025-02-16T16:56:21+03:30
رئیس کل دادگستری استان تهران گفت: مرکز دپو سوخت قاچاق در استان شناسایی شده است.

مرمت کاخ صاحبقرانیه در دستور کار قرار گرفت

مرمت کاخ صاحبقرانیه در دستور کار قرار گرفت
2025-02-16T16:56:21+03:30
معاون میراث‌فرهنگی گفت: مرمت کاخ صاحبقرانیه، راه‌اندازی موزه در تالار عصر و ایجاد مرکز پهلوی‌شناسی در مرکز اسناد» از جمله برنامه‌های مهم کاخ نیاوران است که د...

برنامه ریزی جهت برگزاری ۳۵ساعت کلاس آموزشی برای حجاج

برنامه ریزی جهت برگزاری ۳۵ساعت کلاس آموزشی برای حجاج
2025-02-16T16:42:59+03:30
با برنامه ریزی صورت گرفته در سازمان حج و زیارت ۳۵ساعت آموزش موضوعات اجرایی و احکام و مناسک برای ارتقاء سطح شناختی حجاج ایرانی پیش بینی شده است.

فرماندهی یگان‌های حفاظتی تکیه‌گاه دستگاه‌ها و سازمان‌ها است

فرماندهی یگان‌های حفاظتی تکیه‌گاه دستگاه‌ها و سازمان‌ها است
2025-02-16T16:30:00+03:30
جانشین فرمانده کل انتظامی کشور گفت: یگان‌های حفاظتی و انتظامی تکیه‌گاه دستگاه‌ها و سازمان‌های تحت پوشش هستند.

درگیری فراجا با اشرار مسلح

درگیری فراجا با اشرار مسلح
2025-02-16T15:22:59+03:30
فرمانده یگان های تکاوری قرارگاه عملیاتی ابوذر از درگیری مسلحانه بین اشرار مسلح و تکاوران گردان تکاوری ۱۱۴ خبر داد.

بیانیه «گام دوم انقلاب» یکی از اساسی ترین سند های بالا دستی معماری آینده پلیس است

بیانیه «گام دوم انقلاب» یکی از اساسی ترین سند های بالا دستی معماری آینده پلیس است
2025-02-16T15:09:57+03:30
فرمانده کل انتظامی کشور اظهار داشت: یکی از برجسته ترین کارهایی که ما در راستای بیانیه «گام دوم انقلاب» انجام دادیم معماری پلیس آینده بود.

برپایی مراسم شب احیا در برخی از مساجد تاریخی

برپایی مراسم شب احیا در برخی از مساجد تاریخی
2025-02-16T15:09:55+03:30
معاون میراث‌فرهنگی کشور گفت: امسال به دلیل تقارن نوروز و شب‌های قدر، مراسم شب احیاء در برخی مساجد تاریخی برگزار خواهد شد.

اعتبارات تکمیل تصفیه‌خانه‌های فاضلاب جنوب غرب تهران در مسیر تأمین

اعتبارات تکمیل تصفیه‌خانه‌های فاضلاب جنوب غرب تهران در مسیر تأمین
2025-02-16T15:09:49+03:30
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران از معرفی پروژه‌های تصفیه‌خانه فاضلاب پرند و رباط‌کریم برای دریافت تسهیلات ویژه از صندوق ملی محیط زیست خبر داد.

روش‌های مشارکت مردم در جشن نیکوکاری اعلام شد

روش‌های مشارکت مردم در جشن نیکوکاری اعلام شد
2025-02-16T14:29:39+03:30
معاون توسعه مشارکت‌های کمیته امداد استان تهران با اشاره به آمادگی پایگاه‌ها و دفاتر کمیته امداد این استان برای جمع‌آوری کمک‌های مردمی روش‌های مشارکت در جشن ن...

تشکیل کارگروه ویژه برای توسعه بازارهای محلی

تشکیل کارگروه ویژه برای توسعه بازارهای محلی
2025-02-16T14:29:39+03:30
مدیرعامل سازمان مدیریت میادین میوه و تره‌بار شهرداری تهران از تشکیل کارگروه ویژه با هدف توسعه بازارهای محلی در منطقه ۱۵ خبر داد.

عملیات عمرانی مسیر تراموا در منطقه ۶ تهران

عملیات عمرانی مسیر تراموا در منطقه ۶ تهران
2025-02-16T14:16:18+03:30
معاون فنی و عمران شهرداری منطقه ۶ تهران از اجرای گسترده عملیات تراش و روکش مکانیزه آسفالت به میزان تقریبی ۲ هزار تن در مسیر حرکت تراموا خبر داد.

دستگیری یک هزار و ۴۰۰ نفر از اعضای شرکت بازاریابی شبکه‌ای

دستگیری یک هزار و ۴۰۰ نفر از اعضای شرکت بازاریابی شبکه‌ای
2025-02-16T14:16:18+03:30
رئیس پلیس آگاهی فراجا از دستگیری یک هزار و ۴۰۰ نفر از اعضای شرکت بازاریابی شبکه‌ای خبر داد.

اتمام ۳۰ پروژه مطالعاتی صنعتی بنیاد مستضعفان

اتمام ۳۰ پروژه مطالعاتی صنعتی بنیاد مستضعفان
2025-02-16T14:16:17+03:30
رئیس بنیاد مستضعفان در دیدار با اساتید طرح‌های پژوهشی تحقیق و توسعه بنیاد مستضعفان ضمن اشاره به توسعه شبکه همکاری بنیاد با دانشگاه‌ها بر پیشتازی این نهاد در ...

بازدید سفرا و دیپلمات‌های خارجی از جاذبه‌های گردشگری تهران

بازدید سفرا و دیپلمات‌های خارجی از جاذبه‌های گردشگری تهران
2025-02-16T14:16:17+03:30
جمعی از سفرا و دیپلمات‌های خارجی در چارچوب دهمین تور گردشگری تهران از جاذبه‌های منطقه ۱۱ بازدید کردند.

روایت خبرنگار مهر از محل قتل امیر محمد خالقی

روایت خبرنگار مهر از محل قتل امیر محمد خالقی
2025-02-16T14:03:00+03:30
شهروندان محلی که امیر محمد خالقی به دست سارقان جان خود را از دست داد در خواست برخود بدون اغماض با قاتلان را دارند و می‌گویند تاریکی و نبود گشت پلیس میزان جرم...

راه‌اندازی اینترنت رایگان در پردیس مسافری شرق تهران

راه‌اندازی اینترنت رایگان در پردیس مسافری شرق تهران
2025-02-16T13:09:39+03:30
مدیرعامل سازمان مدیریت پایانه‌های مسافری شهر تهران، از ارائه بسته هدیه اینترنت رایگان در پردیس مسافری شرق خبر داد.

کشته و مجروح شدن ۲ نفر در پی تیراندازی در میلان

کشته و مجروح شدن ۲ نفر در پی تیراندازی در میلان
2025-02-16T12:29:42+03:30
به گزارش خبرگزاری های ایتالیا، در تیراندازی در یک نانوایی در شمال ایتالیا، یک مرد کشته و یک نفر دیگر به شدت مجروح شد.

هشدار به پلتفرم‌های ثبت آگهی درباره کلاهبرداری‌های حوزه وام

هشدار به پلتفرم‌های ثبت آگهی درباره کلاهبرداری‌های حوزه وام
2025-02-16T12:16:17+03:30
رئیس پلیس فتا فراجا گفت: به همه پلتفرم‌های ارائه‌دهنده خدمات درج آگهی محور واسط اعلام می‌شود به‌فوریت از انتشار هرگونه آگهی تحت عنوان وام، تسهیلات و موارد مش...

فراخوان مشمولان اعزامی پایه خدمتی اسفند ماه سال ۱۴۰۳

فراخوان مشمولان اعزامی پایه خدمتی اسفند ماه سال ۱۴۰۳
2025-02-16T12:16:16+03:30
سازمان وظیفه عمومی فراجا در اطلاعیه ای اعلام کرد: همه مشمولان دارای برگ آماده به خدمت به تاریخ اسفند ماه سال ۱۴۰۳ باید در محل و مراکز مندرج در برگ معرفی نامه...

دستورالعمل جذب ویژه طلاب داوطلب تصدی منصب قضا تصویب شد

دستورالعمل جذب ویژه طلاب داوطلب تصدی منصب قضا تصویب شد
2025-02-16T12:03:03+03:30
دستورالعمل جذب ویژه طلاب داوطلب تصدی منصب قضا به تصویب رئیس قوه قضاییه رسید.

۱ کشته و ۱ مجروح در پی تیراندازی در میلان

۱ کشته و ۱ مجروح در پی تیراندازی در میلان
2025-02-16T12:03:03+03:30
به گزارش خبرگزاری های ایتالیا، در تیراندازی در یک نانوایی در شمال ایتالیا، یک مرد کشته و یک نفر دیگر به شدت مجروح شد.

آتش سوزی در کارخانه ای در پنجاب پاکستان ۲ کشته و ۳ زخمی برجای گذاشت

آتش سوزی در کارخانه ای در پنجاب پاکستان ۲ کشته و ۳ زخمی برجای گذاشت
2025-02-16T12:03:02+03:30
پلیس روز یکشنبه اعلام کرد که بر اثر آتش سوزی در کارخانه ای در استان پنجاب شرقی پاکستان، دو نفر کشته و سه نفر دیگر زخمی شدند.

خلیلی: مذاکره با آمریکا شرافتمندانه نیست

خلیلی: مذاکره با آمریکا شرافتمندانه نیست
2025-02-16T11:49:41+03:30
معاون اول قوه قضائیه با اشاره به اینکه مذاکره با آمریکا شرافتمندانه نیست، گفت:دین ما اجازه چنین مذاکره‌ای را نخواهد داد.

همکاری نیروهای متخصص غار علیصدر با کشورهای خارجی

همکاری نیروهای متخصص  غار علیصدر با کشورهای خارجی
2025-02-16T11:49:40+03:30
مدیرعامل غار علیصدر از همکاری نیروهای متخصص این غار گردشگری با استان و شهرهای دیگر خبر داد و گفت: سطح همکاری ما در سطح بین الملل و کشورهای خارجی افزایش پیدا ...
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)