میرنیوز
به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ ملک فاضلی درباره دسترسی مردم سراوان به پزشک اظهار کرد: سراوان به نوعی دورترین یا شرقیترین شهر کشور است. سراوان تا زاهدان به عنوان مرکز استان که در آن خدمات پزشکی در سطح تخصصی و فوقتخصصی عرضه میشود، 250 کیلومتر فاصله دارد. مردم بالاجبار برای دسترسی به پزشک از راههای فرعی بین سراوان-خاش رفتوآمد میکنند که میزان تصادفاتی که در این منطقه اتفاق میافتد بسیار بالاست و در سالهای گذشته چندین تصادف منجر به مرگ و معلولیت دائم را در این محور شاهد بودیم.
نماینده مردم سراوان در مجلس افزود: امروزه نیز موارد بسیاری گزارش میشود که بیمار در حین مسافرت برای دسترسی به پزشک از سراوان به زاهدان، فوت کرده است.
فاضلی درباره پوشش خدمات پزشکی در روستاها گفت: در چند سال گذشته، مراکزی که باید سه پزشک در آن مستقر باشد، در 80 درصد مواقع تنها یک پزشک داشتهاند!
وی همچنین با اشاره به اینکه سرانه پزشک در سراوان دو پزشک به ازای هر 10 هزار نفر است، عنوان کرد: همین سرانه دو پزشک هم ناپایدار است و پزشکان حضور دائمی در این مناطق ندارند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد: آمارهایی که وزارت بهداشت در خصوص تعداد پزشک میگوید، اشتباه نیست اما در این اعداد اصلاً اشارهای به کیفیت و دسترسی نمیشود به طور مثال جایی را اعلام میکنند چهار پزشک دارد اما این پزشکان، 4 ساعت میآیند، سر میزنند و برمیگردند. متاسفانه خدمت رسانی به این نواحی انجام تکلیف نیست و صرفاً رفع تکلیف است.
وی با اشاره به این که در شهر سیرکان باید حداقل سه پزشک داشته باشیم، خاطرنشان کرد: فاصله سیرکان از سراوان حدود 250 کیلومتر است و از نظر فاصلهی زمانی تقریباً سه ساعت فاصله دارد اما این شهر تنها یک پزشک دارد همچنین در مناطق مرزی استان مثل کشتگان یا دهشک درمانگاههایی را میبینیم که خالی هستند.
فاضلی با تایید اینکه مردم بمپشت، از توابع شهرستان سراوان استان سیستان و بلوچستان، برای دسترسی به پزشک راهی پاکستان میشوند، گفت: سراوان حدود 84 کیلومتر مرز مشترک با کشور پاکستان دارد، خاصیت مرز به خصوص در سراوان این است که روستاهای این منطقه با روستاهای پاکستان بسیار نزدیک هستند و فاصلهشان در حد 5 کیلومتر است. کمبود پزشک در منطقه سراوان و سهولت دسترسی به این مراکز در حدی است که مردم برای دسترسی به پزشک راهی این مراکز در بعضی از شهرهای بلوچستان پاکستان میشوند!
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درباره راهکارهای جبران کمبود پزشک و لزوم جذب بیشتر دانشجوی پزشکی گفت: گزینش نیروی پزشکی باید با استناد به نیاز منطقه باشد و گزینش از محل یا بومی گزینی باید با اخذ تعهد محضری جهت خدمت به همان منطقه صورت گیرد. همچنین رقابت بین دانشآموزان منطقه سه باید با همان منطقه باشد.
وی درباره بومی گزینی دانشجویان عنوان کرد: دانشگاههای هر ناحیه از کشور باید سهمیهای برای شهرستانهای تابعه داشته باشد؛ به طور مثال دانشگاه زاهدان باید سهمیه جداگانه برای سراوان، سهمیه برای خاش و... داشته باشد. نماینده مردم سراوان در مجلس یازدهم افزود: پزشک تا زمانی که تضمین برای خودش نبیند در مناطق روستایی ماندگاری ندارد. مگر اینکه با تعهد باشد. در همین راستا و برای ایجاد انگیزه و ضمانت برای پزشکان، اولین کاری که میشود انجام داد آن است که امکان هیئت علمی شدن پزشکان را فراهم کنیم و لازمه آن احداث دانشکده پزشکی است.
فاضلی در آخر با اشاره به کمبود شدید پزشک در سراوان یادآور شد: جمعیت سراوان نزدیک به 500 هزار نفر است و نیاز مبرم به پذیرش دانشجوی پزشکی دارد و برای تامین پزشک خود باید دانشکده علوم پزشکی داشته باشد.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
اجرای ۴۱۱ طرح بدون مجوز محیط زیست در کشور
اژهای درگذشت حجتالاسلاموالمسلمین شوشتری را تسلیت گفت
اژهای در پیامی درگذشت حجتالاسلاموالمسلمین شوشتری را تسلیت گفت
باندِ گروگانگیر در تهران متلاشی شد؛ رهاییِ گروگان
آموزش مهارتهای فنی در کنار مهارتهای امنیتی به نیروهای مسلح
صالحی امیری: ایران برای مرمت آثار تاریخی آذربایجان آمادگی دارد
میدری: با فرهنگ بسیجی میتوان بسیاری از مسائل را در کشور حل کرد
پیشگیری از ساخت و ساز غیرقانونی در حریم تهران
با فرهنگ بسیجی میتوانیم بسیاری از مسائل را در کشور حل کنیم
حجت الاسلام قمی: مفهوم مقاومت عجین شده با حرکت و امید است
پیشگیری از ساخت و ساز غیرقانونی در حریم شمالغرب
مفهوم مقاومت عجین شده با حرکت و امید است
نشست شهردار تهران و کرمان پیرامون سالگرد حاج قاسم سلیمانی
دستها را که از روی گوش بردارید صدای مظلومیت را میشنوید
کاهش زباله گردی و حذف پسماند خشک از مخازن زباله با طرح نوماند
دلیل واژگونی اتوبوس کارگران معدن سونگون اعلام شد
خوشبختی همیشه آن چیزی نیست که در ذهن ما میگذرد
انتصاب رئیس میز تخصصی پرستاری در شورای عالی انقلاب فرهنگی
اهدای ۴۲۲ تن خرما و ۵ کیلو طلا برای کمک به لبنان توسط بوشهریها
زمین لرزه ۵.۱ ریشتری آئوموری ژاپن را لرزاند؛خطر سونامی وجود ندارد
بایستههای سیاستگذاری رسانهای برای روایت اقناعی از حجاب
عفو ۷ هزار نفر طی امسال؛ کاهش زمان رسیدگی به پروندههای قضائی
وضعیت جوی محورهای مواصلاتی کشور؛ انسداد جاده چالوس
۴ کشته بر اثر رانش زمین در مرکز اندونزی
شهرداری تهران جایزه جهانی شهرهای زیست پذیر را دریافت کرد
واکنش ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه علیه ایران چه بود؟
سفارتخانه مقاومت با حضور نوجوانان سراسر کشور آغاز به کار کرد
نظارت اژهای بر روند بررسی پروندههای خاص/آسیبشناسی تدوین فهرستهای عفو مناسبتی
آزادی و اعطای مرخصی به بیش از ۸ هزار زندانی در استان تهران
نظارت اژهای بر روند بررسی پروندههای خاص