میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، سید حجتالله علمالهدی در همایش بررسی چالشهای حقوقی کرونا که با حضور رئیس کل محاکم عمومی و انقلاب تهران در سالن شهید بهشتی (ره) پژوهشگاه قوه قضائیه برگزار شد، اظهار کرد: متأسفانه بیش از یکسال از شیوع ویروس کرونا در جهان میگذرد و امروز این ویروس منحوس به جز لاینفک زندگی بشری تبدیل شده است به طوری که حتی کارآمدی و موفقیت بسیاری از دولتها و دولتمردان در دنیا، بر اساس کنترل این بیماری سنجیده میشود.
رئیس پژوهشگاه قوه قضائیه ادامه داد: در کشور ما نیز قوه قضائیه در کنار سایر دستگاههای حاکمیتی و دولتی، با ویروس کرونا و آثار و تبعات آن در پروندهها و دعاوی مواجه شد.
علمالهدی با بیان اینکه هرگونه تغییر و تحول اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی و به طور کلی هر تحولی که در زندگی مردم به وجود میآید، آثار خود را در پروندههای قضائی به جای میگذارد، گفت: قوه قضائیه از جمله نهادهایی است که با اتکا به پروندههای تشکیل شده میتواند تحولات رخ داده در جامعه را رصد کند و بازخورد بدهد و ورودی متفاوت و مختلفی که بر اثر شیوع ویروس کووید ۱۹ در محاکم داشتیم، شاهد مثال همین موضوع است.
رئیس پژوهشگاه قوه قضائیه ادامه داد: در همین ارتباط با شیوع ویروس کرونا، دعاوی حقوقی و کیفری و دعاوی خانوادگی در برخی مصادیق افزایش یافت و به طور کلی شیوع این پدیده، اثر خود را در پروندهها و دعاوی مختلفی مانند ایفای تعهدات مالی و غیرمالی، مطالبه وجه، مباحث مرتبط با اجارهبها و معوقات بانکی نشان داد و در مجموع فضای کسب و کار و اقتصاد کشور، تحت تأثیر شیوع این ویروس قرار گرفت.
علمالهدی تأکید کرد: هر چند کشور ما در سالهای گذشته بحرانهای مختلفی را از سر گذرانده اما در ارتباط با شیوع ویروس کرونا، برخی ضعفهای مدیریتی ناشی از ستاد ملی مقابله با کرونا و شورای هماهنگی اقتصادی نشان میدهد، تدابیر نظاممندی برای مقابله با بحران کرونا وجود ندارد.
رئیس پژوهشگاه قوه قضائیه با بیان اینکه مقابله با بحران کرونا نیازمند قانون سلامت عمومی است، گفت: باید از شیوع این ویروس درس گرفت و در خصوص سایر مصادیق بحران، ضمن آسیبشناسی مشکلات موجود، نقاط ضعف را برطرف و نقاط قوت را تقویت کرد.
علمالهدی با اشاره به اینکه دعاوی مربوط به فضای مجازی و رایانهای در دوران شیوع ویروس کرونا، افزایش قابل توجهی داشت گفت: در پژوهشگاه قوه قضائیه، از اواخر سال ۹۸ و از همان ماههای ابتدایی شیوع ویروس کرونا، کارها و فعالیتهای مطالعاتی مرتبط با این موضوع آغاز شد تا بتوانیم آسیبشناسی، تحلیل و آیندهنگری و تأثیر شیوع کووید ۱۹ بر دستگاه قضائی را بررسی کنیم و به عبارتی برای عبور از این بحران به دستگاه قضائی مشورت علمی بدهیم.
وی افزود: تا کنون هفت اثر پژوهشی مرتبط با چالشهای حقوقی کرونا از سوی پژوهشگاه قوه قضائیه انجام شده که خروجی این آثار علمی – پژوهشی در قالب کتاب به صورت مجزا به انتشار خواهد رسید.
منبع : خبرگزاری مهر
ارائه بیش از ۲۰۰ طرح از سوی زنان کنشگر مسجدمحور پایتخت
هشدار پلیس درباره خاموشی چراغهای جادهها و افزایش خطر تصادفات
تداوم هوای آلوده در تهران؛ وضعیت همچنان نارنجی
کاهش تأثیر تحریمها بر توانمندسازی زنان
جزئیات تصادف مرگبار در محور فرعی خوشاب-فیروزه با ۴ کشته و ۲ مصدوم
امضای تفاهمنامه پژوهشگاه میراث فرهنگی با موزه شانگهای چین
جای خالی مالکیت معنوی میراثفرهنگی در موزههای خارجی
جزییات و نحوه محاسبه متناسبسازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی
رژیم جعلی اسرائیل باید تحت تعقیب قرار گیرد
موزه جواهرات شهاب سنگ افتتاح میشود
«لیلا خسروی» سرپرست ادارهکل موزهها شد
درخواست ایران در اجلاس سازمان ملل در بانکوک چه بود؟
کشف ۹۰ برگه چک سفید امضا و ۳۵ کارت بانکی در مترو
در خواست ایران در اجلاس سازمان ملل در بانکوک چه بود؟
مهمترین کنش سیاسی زنان فلسطینی انتقال فرهنگ مقاومت است
بهرهمندی از ظرفیت نسل جدید در مدیریت شهری تهران
فرهنگ جهاد و شهادت گمشده امروز جامعه ماست
خداحافظی با چادرخوابی خانوادههای شهرستانی در اطراف بیمارستانها
توکلیزاده: رویکرد مدیریت شهری ترویج و توسعه کتابخوانی است
کشف سکههای تقلبی از خودروی بنز با پلاک دستنویس
جریمه دامدار متخلف به علت عرضه خارج از شبکه خوراک دام
سرقت ۱۴۳ هزار دلاری از یک شرکت خصوصی
هشدار جدی پلیس فتا به خریداران در جمعه سیاه
کشف سکههای تقلبی از خودرو بنز با پلاک دستنویس
مهم ترین کنش سیاسی زنان فلسطینی انتقال فرهنگ مقاومت است
توانبخشی به معلولین پا با ربات یک شرکت دانش بنیان ایرانی
افزایش کلاهبرداریهای اینترنتی در بلک فرایدی؛هشدار جدی پلیس فتا به خریداران در جمعه سیاه
برخورد مینیبوس با درخت در خرمآباد ۱۱ مصدوم داشت
۴ ایستگاه مترو تا پایان سال افتتاح میشود
سند ملی میراث فرهنگی تدوین میشود