میرنیوز
شبنم طلوعی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: وقتی نوجوان به مرحله هویت یابی و استقلال میرسد اما والدین همچنان همانند دوران کودکی بجای تعامل با او شروع به نادیده گرفتن نقطه نظرات او و دستور دادن به نوجوان میکنند، تنها نتیجه حاصله "لجبازی" نوجوان با والدین است.
وی همچنین این را هم گفت: هنگامی که والدین تمام ابعاد شخصیتی و توانایی نوجوان را نادیده میگیرند و به نوعی تنها بر کمکاریهای او تمرکز میکنند در نهایت فرزند کمبود اعتماد به نفس و عزت نفس را تجربه خواهد کرد.
طلوعی معتقد است که عدم تایید کودک و نوجوان از سوی والدین منجر به ایجاد زمینه تایید آنها از سوی عوامل بیرونی و فضای مجازی میشود. چه بسا افراد با سوءاستفاده از این موقعیت به کودک و نوجوان نزدیک شوند و والدین ناخواسته به تضعیف عزت نفس و اعتماد به نفس فرزندان خود کمک کنند.
این روانشناس به بیان نشانههای کمبود اعتماد به نفس کودکان و نوجوانان در برقراری ارتباط پرداخت و ادامه داد: میتوان گفت کودک و نوجوانی که اعتماد به نفس پایینی دارد در جمع صحبت نمیکند، از دوستان و همسالان خود دوری میکند، تمایل به تنها بازی کردن و تنها درس خواندن دارد، علیرغم آگاهی نسبت به ضعفهای خود اما دوستان و اطرافیان را در بروز مشکلات مقصر میداند و در نهایت یا دوستان کمی دارد و یا هیچ دوستی ندارد؛ از اعتماد به نفس پایینی برخوردار است.
وی با اشاره به اهمیت متزلزل شدن اقتدار والدین نزد فرزندان در کاهش و افزایش اعتماد به نفس آنها، خاطر نشان کرد: خانواده و اقتدار آن مظهر عزت، هویت و اعتماد به نفس کودک و نوجوان است. از این رو با متزلزل شدن عزت پدر و مادر درون خانواده حتی به واسطه مسائلی نظیر جدایی؛ به راحتی زمینه متزلزل شدن هویت و اعتماد به نفس و عزت نفس فرزندان و تبدیل شدن آنها به افرادی توخالی فراهم میشود.
طلوعی با بیان اینکه والدین باید سه مولفه اصلی بازی، اسباب بازی و همبازی را از دوران کودکی برای فرزندان خود تامین کنند، گفت: مجازی شدن ارتباطات و کاهش ارتباطات حقیقی این سه مولفه اصلی کودکان را نیز زیر سوال برده است و منجر به کاهش تبادل اطلاعات و اعتماد به نفس کودکان و نوجوانان شده است. داشتن دوست، همراه و برقراری ارتباط با دیگران به نوعی حمایتهای اجتماعی محسوب و این حمایتهای اجتماعی علاوه بر افزایش اعتماد به نفس، منجر به کاهش استرس و اضطراب افراد نیز میشوند.
این روانشناس در پایان با تاکید بر اهمیت ایجاد و افزایش اعتماد به نفس در کودکی و نوجوانی توسط والدین، افزود: اعتماد به نفس آنقدر مهم است که فرد مطابق با آن در جامعه حاضر میشود و دست بر انتخاب دوست، همسر، شغل و ... میزند. تمام افراد رده بالای اجتماعی از اعتماد به نفس بالایی برخوردارند. والدین باید بدانند ارتباط ضعیف و نامناسب آنها با فرزندان، نداشتن همصحبت و همراز درون خانواده منجر به ایجاد احساس عدم امنیت در فرزندان میشود. این کاهش عدم امنیت به نوعی بر کاهش اعتماد به نفس آنها نیز اثر میگذارد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
کمک یک میلیاردی دیوان عالی کشور به پویش ایران همدل
هزینه ۲۰۰ میلیاردتومانی نگهداشت پلهای عابر
پروژه تونل شهید متوسلیان نیازمند سرمایهگذار است
توقیف سواری تویوتا به علت ۵۲۵ فقره تخلف و جریمه ۵۹ میلیون تومانی
نظام فنی و اجرایی اختصاصی بناها و بافتهای تاریخیفرهنگی ابلاغ شد
برخورد قاطع با دستکاری پلاک خودروها
واکنش «زاکانی» به چادرخوابی همراهان بیمار
سند مالکیت چهلستون صادر شد
آخرین وضعیت ترافیک صبحگاهی معابر و بزرگراههای تهران
بسیج مولود انقلاب، مکتب خداجویی و حق طلبی
رویکرد مبتنی بر گفتمان تحول پایهگذاری شد
برخورد قاطع پلیس با متخلفان دستکاری پلاک خودروها
اعلام نرخ قطعی حج تمتع تا ۲ ماه آینده
بارگیری ۵ هزار تخته پتو و ۲۰ تن مواد غذایی برای کمک به مردم مظلوم لبنان
مطالبه بازنشستگان از دولت باید کنترل تورم باشد
لزوم اصلاح نظام بنگاهداری در صندوقهای بازنشستگی
بیش از ۶ هزار هکتار بافت فرسوده در تهران در مسیر نوسازی
برگزاری رزمایش دریایی محمد رسول الله ۳ مرزبانی فراجا در آب های عمان
کشف بیش از ۷ میلیون لیتر انواع فرآوردههای نفتی قاچاق
شناسایی و انهدام باند جاعلان اسناد و املاک موروثی میلیاردی
صدور رای برای نتانیاهو و گالانت یعنی شکست بزرگ آمریکا
١٠ هزار وکیل در دیوان کیفری بین المللی علیه نتانیاهو گزارش ارائه کردند
تعاونی تامین نیاز واحدهای بومگردی با رویکرد صنایعدستی تشکیل شد
هلال احمر ایران تعهد پایداری به اقدامات بشردوستانه دارد
اجرای بیش از ۲ هزار تن آسفالت در معابر پایانههای مسافری جنوب
موحدی: ضارب امام جمعه کازرون سابقه بمبگذاری داشت
ماجرای اخراج دانشجویان دانشگاه فرهنگیان چه بود؟
خبرنگار مهر سفیر «اطلاع رسانی سلامت در حوادث و بلایا» شد
تفکر بسیجی، بنبستشکن در مسیر مقابله با جبهه استکبار است
اژهای: گاهی برخی گرانیها باعث مسائل روانی برای جامعه هستند