میرنیوز
به گزارش ایسنا، سردار حسین رحیمی در اجرای طرح ظفر که پیش از ظهر امروز در محله هرندی به اجرا درآمد، درباره افزایش حضور معتادان متجاهر در برخی از معابر گفت: وظیفه نیروی انتظامی جمع آوری معتادان متجاهر است. ما توانایی این را داریم که تمامی این افراد را ظرف یک هفته جمع کنیم اما باید درخواست کنم از دستگاههایی مانند بهزیستی و ... که در فرآیند نگهداری و بازپروری این افراد همکاری کنند.
وی ادامه داد: مثلا ما معتادان متجاهر را جمعآوری میکنیم، مدتی در مراکز میماند و وقتی منتظر دستگاه ها می مانیم و هیچ اتفاقی صورت نمی گیرد و این افراد هم نیم ساعت بعد به خاستگاه خودشان که در مناطق شوش و مولوی و هرندی و ... برمیگردند.
فرآیند بازپروری معتادان باید اصلاح شود
رحیمی با تاکید بر اینکه باید فرآیند بازپروری معتادان اصلاح شود، گفت: وقتی فرد معتاد از مرکز بیرون میآید باید بتواند به جامعه و خانواده برگردد. ما مشکلی در جمع آوری نداریم اما دستگاهی که باید این افراد را به جامعه برگرداند لازم است همکاری لازم را انجام دهد.
رییس پلیس پایتخت با تاکید بر اینکه نگهداری از معتادان متجاهر وظیفه پلیس نیست، اظهارکرد: پلیس وظیفه جمعآوری این افراد را برعهده دارد و در همین راستا نیز از ابتدای سال تاکنون ۸۰۸۲ معتاد متجاهر از سطح شهر تهران جمعاوری شدهاند. در طرح ظفر اخیر نیز طی سه روز ۱۸۰۰ معتاد متجاهر مرد و ۷۰ معتاد متجاهر زن جمعآوری شدند.
مراکز نگهداری معتدان باید از محل زندگی مردم جمعآوری شود
رحیمی ادامه داد: در زمینه جمعآوری معتادان متجاهر و برخورد با آنان ناجا به تنهایی دارای مسوولیت نیست و دستگاه های دیگر هم باید پای کار بیایند. سه سال و نیم است که فریاد میزنیم ۱۲ مرکز کاهش آسیب و متادون درمانی و گرمخانه در محله شوش، مولوی و هرندی داریم؛ مراکزی که در کنار خانههای مردم ساخته شده است و روزانه بالغ بر ۴۰۰۰ نفر به این مراکز مراجعه میکنند. باید این مراکز از محل زندگی مردم جمعآوری شود اما کسی اعتنایی نمیکند و جای تاسف دارد که تاکنون کاری در این زمینه صورت نگرفته است. این مراکز باید به خارج از شهر و محل زندگی مردم منتقل شود.
وی ادامه داد: چهار سال است که فریاد میزنیم ۲۰۰۰ معتاد متجاهر داریم که این تعداد دارای بیماریهای عفونی و واگیردار هستند اما محلی برای نگهداری این بیماران به پلیس داده نمیشود. در طرحهای جمعآوری معتادان متجاهر ۵۰ درصد از معتادان پذیرش نمیشوند و به جامعه بازمی گردند چرا که یا کبر سن و یا صغر سن و یا دارای زخمهای باز هستند و یا دارای بیماریهایی مانند هپاتیت و ایدز.
رحیمی با بیان اینکه ۳۸۱۷ نفر از هشت هزار نفری که در این مدت جمعآوری شدهاند، به دلیل کهولت سن، بیماری، معلولیت جسمی و غیره پذیرش نمیشوند، اظهارکرد:حتی برخی از این افراد کارتهای متادون درمانی هم دارند.
فرمانده انتظامی تهران بزرگ با ابراز گلایه از عدم همکاری با پلیس گفت: وقتی هیچ نهادی برای نگهداری از معتادان متجاهر با ما همکاری نمیکند، باید چه کار کنیم؟ مردم فکر میکنند ناجا کم کاری کرده است اما اجازه بدهید بگویم که ناجا در زمینه مبارزه با مواد مخدر کاملاً تنهاست. در همین شهر تهران حدود ۲۰ هزار معتاد متجاهر وجود دارد اما ظرفیت نگهداری از معتادان متجاهر در پایتخت ۱۰ هزار نفر است یعنی همیشه ما ۱۰ هزار معتاد متجاهر رها در جامعه داریم.
رحیمی در پاسخ به پرسشی در مورد پلمب منازل و پاتوقهای محل مصرف اظهارکرد: ۱۴۳ باب منزل را از اواخر سال ۹۷ پلمب کردیم که این منازل ۸۵۵ اتاقک قرار داشت و تماما به محلی برای مصرف مواد بدل شده بود. متأسفانه در ابتدای امسال متوجه شدیم این منازل رفع پلمب شدهاند.
وی با اشاره تاثیرات اعتیاد بر وقوع جرائم گفت: معتادان متجاهر ۶۰ درصد سرقتهای خرد را انجام میدهند. برخی از آنان به خفتگیری روی میآورند علاوه بر آن اعتیاد یکی از اصلیترین دلایل طلاق است و همین موارد آسیبهای بسیاری را به دنبال دارد.
رییس پلیس پایتخت همچنین روزگذشته در پاسخ به پرسشی درباره انتشار ویدیویی از معتادان در حال استعمال مواد مخدر در محله هرندی گفت: به محض انتشار این فیلم همکاران من در همان محل حضور پیدا کردند و بررسی های لازم را انجام دادند که در جریان آن مشخص شد این فیلم قدیمی است و در حال حاضر چنین وضعیتی در آن محل وجود ندارد البته که موضوع معتادان متجاهر جزو اولویت های پلیس و چالش های این منطقه محسوب می شود و ما همواره طرح هایی را در این مناطق اجرا می کنیم بهطوری که طی ۴۸ ساعت گذشته حدود ۵۰۰ معتاد متجاهر از این مناطق جمع آوری شدند و متاسفانه محله هایی نظیرهرندی، شوش و مولوی به فضایی برای تجمع معتادان متجاهر بدل شدهاند و علی رغم تمام اقدامات انجام شده باید «تمام دستگاه ها» اقداماتی را در این زمینه انجام دهند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
براساس اعلام هواشناسی پلیس نسبت به سفرهای غیرضروری هشدار داد
ترافیک نسبتا سنگین شبانگاهی در معابر تهران
شهرداری تهران انتقال زبالههای ساری به تهران را تایید کرد
درجه بندی ۹ غار با اهمیت در کارگروه ملی غارشناسی
سیل در اندونزی جان دو نفر را گرفت
جلوگیری از تعطیلی ۶۰ واحد تولیدی و بیکاری ۳۰ هزار کارگر
بسیجی، الگویی کامل، بی نظیر و نمونه برای نسل جوان است
هواشناسی هشدار داد/ پلیس: از سفرهای غیرضروری خودداری کنید
زبالههای ساری به تهران منتقل میشود؟
رونمایی از کتاب فرهنگ و بحران در دهمین کنگره سلامت در بلایا
هواشناسی هشدار داد؛ پلیس: از سفرهای غیرضروری خودداری کنید
جعل و کلاهبرداری ۲۰ میلیاردی با برنامه رسیدساز جعلی
فراخوان دیوارنگاری «دیوارهای کوچک شهر من» تمدید شد
افزایش ۲ برابری درآمدهای مناطق شهرداری تهران
جعل و کلاهبردای ۲۰ میلیاردی با برنامه رسیدساز جعلی
قیمت میوه ۵۰ درصد ارزانتر در میادین میوه و تره بار
شهید فخریزاده باعث پیشرفت جهشوار علمی کشور شد
۶ پیشنهاد ضروری اجرایی برای تحول در نظام مدیریت بحران کشور
محکومیت یک واحد آلاینده محیط زیست در ملارد
جزئیات تصادف خودروی استاندار استان مرکزی در آزادراه خلیج فارس اراک
اتصال دو منطقه ١٧ و ١٨ تهران از طریق باغراه حضرت فاطمه
پیگیری قاطع اجرای طرح شهید آرمان در تهران
رفع موانع ساخت پروژه آزمایشگاه و سالن تشریح پزشکی قانونی
جزییات پرونده یک شرکت خودرویی، خرید ملک ۳۰ میلیاردی در امارات توسط متهم ردیف اول
حضور رئیس قوه قضاییه در مراسم تشییع پیکر وزیر پیشین دادگستری
ایران دارای رتبه هفتم مخاطرات در جهان؛مهمترین چالش مدیریت بحران
جزییات رسیدگی به پرونده کثیرالشاکی یک شرکت خودرویی
بندر خمیر یکی از ۱۲ شهر برگزیده یونسکو شد
انسداد مرز با جدیت در مرزبانی پیگیری و دنبال میشود
جزای نقدی ۱۶ میلیاردی فرجام قاچاقچی لوازم خانگی