میرنیوز
دکتر طاهر درودی در گفتوگو با ایسنا، درباره وضعیت اعزام حجاج به مراسم حج امسال، گفت: اتفاقی که درباره حج افتاده، این است که وزارت حج عربستان سعودی چند روز پیش اعلام کرد که امسال حج با حضور کشورهای اسلامی برگزار خواهد شد، اما هنوز اعلام نکردند که حج با چه ترکیبی، چه درصدی و با چه شرایطی برگزار میشود. در عین حال وزارت حج عربستان اعلام کرده که جزئیات شرایط و پروتکلهای بهداشتی و اینکه چه افرادی و با چه سن و سالی میتوانند به حج روند و... را وزارت صحه عربستان باید مشخص کند. البته تاکنون وزارت بهداشت سعودی چیزی در این زمینه اعلام نکرده است. همچنین وزارت حج عربستان نیز هنوز با طرف ایرانی و عمده کشورهای اسلامی مذاکره مستقیمی را مبنی بر عدم برگزاری یا برگزری مراسم حج نداشته است. در حالی که در سالهای قبل چند ماه قبل از موسم حج، کشورهای اسلامی تفاهمنامههای حجشان را با وزارت حج سعودی امضا کرده بودند، اما امسال هنوز تکلیف مشخص نیست.
وی افزود: قاعدتا از آنجایی که متولی این موضوع در ایران سازمان حج و زیارت است، ما منتظریم تا سازمان برای اجرا یا عدم اجرای مراسم حج و شرایط آن تعیین تکلیف کند تا بعد از آن، ما وارد بحث اجرا شویم. فعلا هنوز اتفاقی نیفتاده است.
دروردی درباره آمادگی هلال احمر برای واکسیناسیون حجاج علیه کرونا در صورت برگزاری مراسم حج و اعزام حجاج ایرانی، گفت: واکسیناسیونهای روتین که جزو تعهدات هلال احمر بوده و سالهای قبل انجام میشده، در صورت اعزام حجاج ایرانی به حج در سال جاری هم انجام خواهد شد. موضوع حساستر واکسن کووید-۱۹ است. در این زمینه، چند ماه قبل دکتر مرعشی-رییس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر و دکتر رشیدیان- رییس سازمان حج و زیارت مشترکا با وزیر بهداشت جلسهای داشتند که دکتر نمکی قول دادند در صورت برگزاری مراسم حج، با توجه به اینکه تعداد افرادی که اعزام میشوند حداکثر ۷۰ تا ۸۰ هزار نفر است که البته این میزان برای امسال بعید است، تامین واکسن حجاج را بدون نوبت انجام داده و واکسن برایشان تامین شود.
وی افزود: در عین حال با توجه به اینکه مقدار قابل توجهی واکسن خارجی وارد میشود و واکسن ایرانی هم وارد بازار میشود، از این بابت نگرانی نداریم. فعلا اصل موضوع یعنی برگزاری یا عدم برگزاری حج و حضور یا عدم حضور حجاج ایرانی به صورت قطعی مشخص نشده و وضعیت قطعی آن را سازمان حج و زیارت به عنوان متولی، اعلام خواهد کرد. بعد از اعلام موضوع، ما پیگیری مباحث درمانی، واکسیناسیون و پیشگیری و... را انجام میدهیم.
وی گفت: البته واکسنهای کرونایی هم که از سوی هلال احمر وارد میشود، در اختیار وزارت بهداشت قرار میگیرد.
معاون حج و عمره مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر درباره وضعیت برگزاری مراسم اربعین با توجه به افزایش سرعت واکسیناسیون کرونا در کشور، گفت: هلال احمر و وزارت بهداشت به عنوان متولیهای اصلی بهداشت و درمان زائران، جلسات متعددی داشتند و طی دو ماه گذشته چندین جلسه در این زمینه برگزار شده است و ادامه هم دارد.
درودی افزود: در زمینه مراسم اربعین احتمال اجرای سناریوهای مختلفی وجود دارد؛ سناریوی اول این است که مراسم اربعین اصلا برگزار نشود، سناریوی دوم این است که با تعداد محدود برگزار شود و سناریوی سوم هم این است که با شرایط عادی مانند سالهای قبل برگزار شود. اجرای سناریوی سوم با توجه به اینکه در شهریور و مهر عاشورا و اربعین را داریم، مقداری بعید به نظر میرسد. گرچه ممکن هم هست اتفاق افتد.
وی ادامه داد: شرایط محتملتر برگزاری با شرایط محدودتر و تعداد کمتر زائرین است که کارشناسان ما در حال بررسی هستند و جلسات متعددی برگزار شده است و کارشناسان حوادث و بلایا با تیمهای بهداشت و درمان و مدیریت بیماریها در حال انجام ارزیابی خطر و تعیین میزان نیازهای بهداشتی و درمانی هستند. با این حال باید صبر کنیم تا مقداری زمان جلوتر رود و در نهایت هم ستاد مرکزی اربعین در وزارت کشور است که تصمیم نهایی را اتخاذ میکند. هلال احمر و وزارت بهداشت به عنوان کمیتههای عضو ستاد اربعین که اختصاصا بحث بهداشت و درمان را پیگیری میکنیم، گزارشات فنی و کارشناسیمان را به ستاد مرکزی تقدیم میکنیم و در نهایت تصمیمگیری نهایی برگزاری یا عدم برگزاری مراسم اربعین با ستاد مرکزی خواهد بود که قاعدتا دستورالعملهای ستاد ملی کرونا هم در آن دخیل است.
وی افزود: اگر قرار بر اعزام زائرین اربعین باشد، مشخص میکنیم که به چه ظرفیتها و زیرساختهای بهداشت و درمانی چه داخل مرزها و چه خارج از مرزها نیاز خواهیم داشت که این موارد در حال بررسی و محاسبه است و طی هفته آینده گزارش آن را مشترکا به ستاد مرکزی اربعین ارائه میدهیم تا تصمیمگیری کنند.
وی درباره واکسیناسیون کرونا برای زائرین اربعین نیز گفت: در زمینه واکسیناسیون زائران اربعین با توجه به اینکه تعدادشان قاعدتا قابل توجهتر از حجاج است، هنوز هیچ قول قطعی و مستقیمی را وزارت بهداشت نداده و مذاکراتش هم انجام نشده و نمیتوان در این زمینه اظهارنظر کرد تا زمانیکه تکلیف مشخص شود.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
اجرای ۴۱۱ طرح بدون مجوز محیط زیست در کشور
اژهای درگذشت حجتالاسلاموالمسلمین شوشتری را تسلیت گفت
اژهای در پیامی درگذشت حجتالاسلاموالمسلمین شوشتری را تسلیت گفت
باندِ گروگانگیر در تهران متلاشی شد؛ رهاییِ گروگان
آموزش مهارتهای فنی در کنار مهارتهای امنیتی به نیروهای مسلح
صالحی امیری: ایران برای مرمت آثار تاریخی آذربایجان آمادگی دارد
میدری: با فرهنگ بسیجی میتوان بسیاری از مسائل را در کشور حل کرد
پیشگیری از ساخت و ساز غیرقانونی در حریم تهران
با فرهنگ بسیجی میتوانیم بسیاری از مسائل را در کشور حل کنیم
حجت الاسلام قمی: مفهوم مقاومت عجین شده با حرکت و امید است
پیشگیری از ساخت و ساز غیرقانونی در حریم شمالغرب
مفهوم مقاومت عجین شده با حرکت و امید است
نشست شهردار تهران و کرمان پیرامون سالگرد حاج قاسم سلیمانی
دستها را که از روی گوش بردارید صدای مظلومیت را میشنوید
کاهش زباله گردی و حذف پسماند خشک از مخازن زباله با طرح نوماند
دلیل واژگونی اتوبوس کارگران معدن سونگون اعلام شد
خوشبختی همیشه آن چیزی نیست که در ذهن ما میگذرد
انتصاب رئیس میز تخصصی پرستاری در شورای عالی انقلاب فرهنگی
اهدای ۴۲۲ تن خرما و ۵ کیلو طلا برای کمک به لبنان توسط بوشهریها
زمین لرزه ۵.۱ ریشتری آئوموری ژاپن را لرزاند؛خطر سونامی وجود ندارد
بایستههای سیاستگذاری رسانهای برای روایت اقناعی از حجاب
عفو ۷ هزار نفر طی امسال؛ کاهش زمان رسیدگی به پروندههای قضائی
وضعیت جوی محورهای مواصلاتی کشور؛ انسداد جاده چالوس
۴ کشته بر اثر رانش زمین در مرکز اندونزی
شهرداری تهران جایزه جهانی شهرهای زیست پذیر را دریافت کرد
واکنش ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه علیه ایران چه بود؟
سفارتخانه مقاومت با حضور نوجوانان سراسر کشور آغاز به کار کرد
نظارت اژهای بر روند بررسی پروندههای خاص/آسیبشناسی تدوین فهرستهای عفو مناسبتی
آزادی و اعطای مرخصی به بیش از ۸ هزار زندانی در استان تهران
نظارت اژهای بر روند بررسی پروندههای خاص