میرنیوز
دکتر امیر لطفی حقیقت در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به روز جهانی خانواده و دلایل هراس جوانان برای ازدواج در عصر حاضر، اظهار کرد: در جامعه سطحی و پر لذت، افراد تصور میکنند پرداختن به لذتهای فردی و جمعی بسیار راحتتر از پذیرفتن مسئولیت ازدواج است و این تنوع طلبیها و خوشیها را به دیگران نیز "سرایت" میدهند، به طوری که دیگر افراد تمایلی به تشکیل زندگی مشترک و خانواده پیدا نمیکنند.
وی ادامه داد: بزرگترین خطر برای نهاد خانواده در جامعه امروزی، "ضعف اخلاقی" است. متاسفانه سطح اخلاق و رفتار در جامعه کاهش پیدا کرده و افزایش حجم مشغله روزانه باعث شده است تا افراد نتوانند عشق ورزی، احترام و ثبات را به معنای واقعی درک کنند.
این دکترای مشاوره همچنین این را هم گفت که عدم توانایی مالی برای تشکیل خانواده و ضعف در قوانین حوزه ازدواج و طلاق که نیازمند بازسازی و بازتعریف هستند نیز از جمله دلایل هراس جوانان از ازدواج است.
لطفی اخلاق محوری در خانواده، پذیرش نامشروط و اخلاق والا، احترام عمیق به طرف مقابل، عدم توقع بیش از حد و در عین حال عدم سادگی و ساده لوحی را از جمله مولفههای موثر در حفظ یکپارچگی خانوادهها دانست و گفت: نمیتوان سن مشخصی برای تشکیل خانواده و ازدواج در نظر گرفت اما به طور کلی زمانی که افراد به پختگی متوسط در زندگی برسند و تحت نظر یک روانشناس آموزشهای فردی و اجتماعی و گروهی را دیده باشند میتوان گفت برای تشکیل خانواده آمادهاند. هر هدفی که منجر به تعالی، آرامش، موفقیت، کسب و اهداء عشق شود از جمله اهداف متعالی برای ازدواج است.
این عضو تیم تخصصی مشاوره ازدواج و زوج انجمن ازدواج و خانواده کشور با تاکید بر اینکه افراد نیازمند تشکیل خانواده هستند، تصریح کرد: افراد یک جامعه برای داشتن آیندهای روشن نیازمند زندگی بر مبنای هنجارهای سالم هستند. ارزشهای زندگی باید درون جوامع نهادینه شود و مورد تایید قرار گیرد. افراد نیازمند تشکیل خانواده بر مبنای چارچوبهای روانشناسی اصیل هستند.
این پژوهشگر روان درمانی فراتشخیصی معتقد است که پیشرفت تکنولوژی از اهمیت خانواده در جامعه جهانی کاسته به طوری که تعلق خاطر عاطفی اعضای خانواده نسبت به یکدیگر و نسبت به مفهوم خانواده کاهش پیدا کرده است و در عین حال از بعد دیگر میتوان گفت اهمیت خانواده از بین نرفته بلکه تغییر شکل یافته است.
این پژوهشگر روان درمانی فراتشخیصی با اشاره به اهمیت "معنویت" در جوامع، تصریح کرد: مشکلات معیشتی، افت آرامش و سلامت روان و افزایش انتظارات افراد، از جمله عوامل تهدید کننده خانواده است. امروزه معنویت به عنوان عنصر مهمی در جوامع، بسیار کمرنگ شده است. زمانی که ارزشهای فرامادی کاهش پیدا میکنند کج رویها، بیاخلاقیها، خیانتها و بداخلاقیها به عنوان عناصر مادی توجیه میشوند و همین امر زنگ خطر جدی نهاد خانواده را به صدا در میآورد.
لطفی از خانواده به عنوان "عنصری بی بدیل" یاد کرد و افزود: در جوامع امروزی نرخ اختلالات روانی، خودکشی، احساس تنهایی، فقر روانی و… رو به افزایش است و در این بین متاسفانه نتوانستیم برای خانواده به عنوان یک عنصر حیاتی چارچوب درست و خوبی تعیین کنیم. تبعا خانوادههای تک نفره امروزی که در ارتباطات گذرا بسط پیدا کردهاند، دچار آسیبهای زیادی هستند.
این دکترای مشاوره تصریح کرد: در عصر حاضر افراد نمیخواهند "افشا" شوند و از طرفی نمیخواهند با دیگران از طریق وصلت و در قالب خانواده ارتباط بگیرند. حتی مایلند شخص مورد علاقه خود را در ارتباط فردی نگه دارند. کمرنگ شدن ارزشهای معنوی، کمرنگ شدن هنجارهای اخلاقی و رفتاری، صمیمیت بیش از اندازه با افراد، بدبینی بیش از حد و برداشته شدن چارچوب خانوادهها از جمله مواردی است که خانوادههای امروزی را تهدید میکند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
براساس اعلام هواشناسی پلیس نسبت به سفرهای غیرضروری هشدار داد
ترافیک نسبتا سنگین شبانگاهی در معابر تهران
شهرداری تهران انتقال زبالههای ساری به تهران را تایید کرد
درجه بندی ۹ غار با اهمیت در کارگروه ملی غارشناسی
سیل در اندونزی جان دو نفر را گرفت
جلوگیری از تعطیلی ۶۰ واحد تولیدی و بیکاری ۳۰ هزار کارگر
بسیجی، الگویی کامل، بی نظیر و نمونه برای نسل جوان است
هواشناسی هشدار داد/ پلیس: از سفرهای غیرضروری خودداری کنید
زبالههای ساری به تهران منتقل میشود؟
رونمایی از کتاب فرهنگ و بحران در دهمین کنگره سلامت در بلایا
هواشناسی هشدار داد؛ پلیس: از سفرهای غیرضروری خودداری کنید
جعل و کلاهبرداری ۲۰ میلیاردی با برنامه رسیدساز جعلی
فراخوان دیوارنگاری «دیوارهای کوچک شهر من» تمدید شد
افزایش ۲ برابری درآمدهای مناطق شهرداری تهران
جعل و کلاهبردای ۲۰ میلیاردی با برنامه رسیدساز جعلی
قیمت میوه ۵۰ درصد ارزانتر در میادین میوه و تره بار
شهید فخریزاده باعث پیشرفت جهشوار علمی کشور شد
۶ پیشنهاد ضروری اجرایی برای تحول در نظام مدیریت بحران کشور
محکومیت یک واحد آلاینده محیط زیست در ملارد
جزئیات تصادف خودروی استاندار استان مرکزی در آزادراه خلیج فارس اراک
اتصال دو منطقه ١٧ و ١٨ تهران از طریق باغراه حضرت فاطمه
پیگیری قاطع اجرای طرح شهید آرمان در تهران
رفع موانع ساخت پروژه آزمایشگاه و سالن تشریح پزشکی قانونی
جزییات پرونده یک شرکت خودرویی، خرید ملک ۳۰ میلیاردی در امارات توسط متهم ردیف اول
حضور رئیس قوه قضاییه در مراسم تشییع پیکر وزیر پیشین دادگستری
ایران دارای رتبه هفتم مخاطرات در جهان؛مهمترین چالش مدیریت بحران
جزییات رسیدگی به پرونده کثیرالشاکی یک شرکت خودرویی
بندر خمیر یکی از ۱۲ شهر برگزیده یونسکو شد
انسداد مرز با جدیت در مرزبانی پیگیری و دنبال میشود
جزای نقدی ۱۶ میلیاردی فرجام قاچاقچی لوازم خانگی