میرنیوز
به گزارش ایسنا، حجتالله غلامعلی با بیان اینکه برگزاری جشنوارههای ایدهپردازی برای دستیابی به ایدههای جدید برای حل مشکلات در موضوعات مختلف مرسوم است، گفت: در کشور ما هم برگزاری چنین جشنوارههایی سابقه داشته است. در حوزه مدیریت شهری این اتفاق عمدتا بهصورت محلی انجام شده بود و بعضی از شهرداریها در موضوع ایدهپردازی در حوزه مدیریت شهری اقدام به برگزاری جشنوارههای محلی کرده بودند اما بهصورت ملی سابقه نداشتیم که جوانان بتوانند برای شهر و محله خود در یک مقیاس ملی، ایدههایشان را در جشنواره مطرح کنند و ایدههایشان در مقیاس محله پشتیبانی و اجرایی شود.
وی با بیان اینکه ایدهپردازی سه رکن اساسی دارد، افزود: اول شناخت موقعیت و موضوعات، دوم شناخت نیازها و سوم راهحلیابی برای موضوعاتی که مطرح شده است. در گام اول برای ایدهپردازی مسالهیابی میکنیم، در گام دوم نیازسنجی میکنیم و در مرحله سوم بر مبنای نیازسنجی، راهحل مناسب را مطرح میکنیم. این سه رکن در ایدهپردازی در موضوعات مدیریت شهری و ارائه خدمات شهری مورد توجه مسوولان شهری است. برای اینکه نظام ارائه پیشنهادات و نظام بررسی مسائل شهری، نظام کارآمدی باشد، اولین گام این بوده که در قالب جشنواره، حساسیت را در اقشار مختلف ایجاد کنیم که ایدههایشان را مطرح کنند و بدانند نظراتشان و ایدههایشان شنیده میشود.
وی ادامه داد: ما هم سعی کردیم این نیازسنجی و مسالهیابی را در شهرها داشته باشیم و از طرفی در بیانیه گام دوم مقام معظم رهبری تاکید شده که مشکلات و مسائل کشور عمدتا با ظرفیت جوان قابل حل است و ما هم یک نگاه جدی به این موضوع داشتیم که این ظرفیت را به میدان آورده و بهخصوص در حوزه مدیریت شهری و مدیریت محلی به نحو مطلوب استفاده کنیم. برگزاری این جشنواره نیز اولین گام است برای اینکه این ظرفیت شکل بگیرد و درحوزه مدیریت شهری استفاده شود.
معاون فرهنگی سازمان شهرداریها و دهیاریها با بیان اینکه شکلگیری جشنواره به دور از فضای نسل جوان نیست، افزود: عمده تیم برگزارکننده جشنواره از جوانان تحصیلکرده و صاحب تجربه در حوزه مدیریت شهری هستند و هر کدام توانمندیهایی داشتند که به این جمع اضافه شدند. ما یک شورای سیاستگذاری در محدوده سنی بین ۳۰ تا ۴۰ ساله داریم که عمدتا توانمندی و تحصیلات مرتبط و سابقه کار میدانی در حوزه مدیریت شهری را دارند و این موارد را بهعنوان یک امتیاز اساسی در انتخاب همکاران در برگزاری این رویداد لحاظ کردیم.
وی با بیان اینکه یک داوری چندلایه و سطحبندیشده برای این رویداد پیشبینی شده، اظهار کرد: در مرحله اول کسانی که ایدههایشان را ثبت میکنند، موضوع کلان و عنوان ایدهشان را در سامانه جشنواره ثبت خواهند کرد و بعد از داوری اولیه، ایدههایی که قابل تاملتر و قابل پذیرشتر هستند، پردازش شده و برای مراحل بعدی بهصورت تفصیلی رسیدگی میشود. در مرحله دوم داوری شاخصها را برای شناخت ایدههای برتر حوزههای مختلف لحاظ میکنیم. بعد از اینکه ایدهها در این سطوح بررسی شده و با مشاورههایی که به ایدهپردازان داده میشود، تقویت و قابل بررسی شد و ارزش افزده لازم را پیدا کرد، به داوری نهایی میرسیم و در هر حوزه ایدههای برتر را شناسایی و تقدیر کنیم.
معاون فرهنگی سازمان شهرداریها و دهیاریها با بیان اینکه تا کنون ۱۸ موضوع در سامانه جشنواره بهعنوان سرفصل ایدههای مورد نظر درج شده است و در نهایت ۵۴ ایده برتر خواهیم داشت، گفت: بر مبنای این موضوعبندی، تیمهایی را تشکیل میدهیم و از ظرفیت نخبگان جوان در کنار پیشکسوتان و همچنین افراد صاحب علم و آکادمیک که در حوزه تجربی مدیریت شهری سابقه قابل قبولی دارند، برای داوریهای مرحله بعد استفاده میکنیم.
غلامعلی ادامه داد: اینکه داوری به صورت ملی انجام شود و یا مرحله استانی هم برای داوریها داشته باشیم، در شورای سیاستگذاری در حال بررسی است. به تناسب آثاری که به دبیرخانه جشنواره ارسال شود، بهلحاظ کمی و کیفی تصمیم میگیریم که اگر آثار حجم بالایی داشته و نیازمند این باشد که در مرحله اول یک پالایش در سطح استان انجام شود و بعد آن را در سطوح بعدی بررسی خواهیم کرد. یک سری از ایدهها برای حل مشکلات شهری که افراد ساکن هستند، خواهد بود و ایدههای کلی و در سطوح ملی در قالب دیگری بررسی خواهد.
وی تاکید کرد: در شورای سیاستگذاری تدابیری داشتیم که ایدهها به نام ارائهدهندگان ثبت و در کتاب جشنواره منتشر میشود تا یک مالکیت معنوی برایشان ایجاد شده و قابلیت کپیبرداری و نقض مالکیت معنوی وجود نداشته باشد. همچنین ما یک ظرفیت برای انتقال ایدهها به مبداشان ایجاد کردیم، یعنی ایدهها پس از بررسی در جشنواره، برای شهرداریها و مناطق ایدهپردازان، از طریق سازمان شهرداریها و دهیاریها ارسال شده و برای اجرایی شدن ایدهها هم پیگیریهایی به عمل خواهد آمد که افراد بتوانند نتیجه تحقق این ایدهها را هم در مبدا مشاهده کنند و این ایدهها منشا اثر باشد.
معاون فرهنگی سازمان شهرداریها و دهیاریها با اشاره به بخش ثبت نظرات و پیشنهادات در کنار بخش رقابتی جشنواره، بیان کرد: ما فضایی در قالب راهبرد مشارکت پیشبینی کردیم تا جوانانی که از سایت جشنواره دیدن میکنند و ممکن است ایده خاصی هم نداشته باشند، اما انتقاد یا شکایت قابل رسیدگی نسبت به شهرداریهای محل سکونت خود دارند، نظرات و پیشنهادات خود را ارائه کنند. این نظرات به مبدا ارسال و از طریق سازمان شهرداریها و دهیاریها اجرایی شدن و رسیدگی به آنها، پیگیری میشود. ما برای اینکه رسیدگی به موضوعاتی که در حوزه مدیریت شهری جریان دارد، این شکایات و انتقادات را بررسی میکنیم.
وی در ادامه با بیان اینکه یک بخش دیگر تحت عنوان شهرداران جوان پیشبینی شده، افزود: افرادی که علاقهمند هستند در جمع ایدهپردازان حوزه مدیریت شهری، حضور داشته باشند، در تشکلی به نام شهرداران جوان ثبتنام میکنند و با آنها ارتباطی هم در حوزه استانی و هم ملی خواهیم داشت و سعی میکنیم از ظرفیت آنها بهنحو مقتضی استفاده کنیم. تمام دستگاههایی که درگیر برگزاری جشنواره هستند از جمله وزارت ورزش و جوانان، سازمان شهرداریها و بقیه مجموعهها که در شورای سیاستگذاری و حمایت از جشنواره حضور دارند، از ظرفیت افرادی که در سامانه شهرداران جوان ثبتنام میکنند استفاده خواهند کرد.
بر اساس گزارش روابط عمومی جشنواره ملی ایدهها و طرحهای جوانان برای شهری بهتر، غلامعلی درباره جوایز شرکتکنندگان در جشنواره توضیح داد: علاوه بر لوح تقدیر و تندیس، جوایز نقدی شامل پنج میلیون تومان به نفر اول، سه میلیون تومان به نفر دوم و یک میلیون تومان به نفر سوم هر بخش بهعنوان صاحبان ایدههای برتر تقدیم میشوند. البته جوایز فراتر از مبالغ نقدی است. در کنار جوایز نقدی، ظرفیتهای دیگری در حوزه حمایت از اجرای ایده با سپردن اجرای ایده به خود ایدهپردازان خواهیم داشت و زمانی که تصمیمگیری برای این موارد به نتیجه برسد، اعلام خواهد شد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
موحدی: باید ساختارها و قالبهای سنتی را بشکنیم
اختصاص ۲.۲ همت برای تکمیل پروژههای آموزشی سیستان و بلوچستان
وعده صادق ۳ در راه است/ دوره نوجوانی بهار معنویت است
جزییات واژگونی اتوبوس در محور زاهدان از زبان پلیس راه
صدور حکم بازداشت نتانیاهو پیروزی حامیان فلسطین است
صدور حکم دیوان کیفری بینالمللی علیه نتانیاهو و گالانت پیروزی است
همکاری اسکاپ و ایران برای توانمندسازی زنان و مقابله با ریزگردها
افتتاح یاورشهر ۱۲ ویژه مردان معتاد جوان در تهران
نجات ۴ سرنشین محبوس در پی واژگونی اتوبوس
استقبال شهروندان از مرحله ثبت ایده «من شهردارم»
استقبال شهروندان از مرحله ثبت ایده «من شهردارم»
بازگشایی آزادراه تهران _ شمال و محور چالوس
زمانبندی آزمون سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد
اجرای ۴۱۱ طرح بدون مجوز محیط زیست در کشور
اژهای درگذشت حجتالاسلاموالمسلمین شوشتری را تسلیت گفت
اژهای در پیامی درگذشت حجتالاسلاموالمسلمین شوشتری را تسلیت گفت
باندِ گروگانگیر در تهران متلاشی شد؛ رهاییِ گروگان
آموزش مهارتهای فنی در کنار مهارتهای امنیتی به نیروهای مسلح
صالحی امیری: ایران برای مرمت آثار تاریخی آذربایجان آمادگی دارد
میدری: با فرهنگ بسیجی میتوان بسیاری از مسائل را در کشور حل کرد
پیشگیری از ساخت و ساز غیرقانونی در حریم تهران
با فرهنگ بسیجی میتوانیم بسیاری از مسائل را در کشور حل کنیم
حجت الاسلام قمی: مفهوم مقاومت عجین شده با حرکت و امید است
پیشگیری از ساخت و ساز غیرقانونی در حریم شمالغرب
مفهوم مقاومت عجین شده با حرکت و امید است
نشست شهردار تهران و کرمان پیرامون سالگرد حاج قاسم سلیمانی
دستها را که از روی گوش بردارید صدای مظلومیت را میشنوید
کاهش زباله گردی و حذف پسماند خشک از مخازن زباله با طرح نوماند
دلیل واژگونی اتوبوس کارگران معدن سونگون اعلام شد
خوشبختی همیشه آن چیزی نیست که در ذهن ما میگذرد