میرنیوز
دکتر احسان مصطفوی در گفتوگو با ایسنا، درباره وضعیت فعلی بیماری در کشور، گفت: همانطور که میدانید از اوایل هفته دوم فروردین ماه کشور درگیر پیک چهارم اپیدمی شد. این پیک در مقایسه با پیکهای قبلی شیب بسیار تند صعودی داشته و در نتیجه تعداد موارد بستری و سرپایی روزانه در زمانی کوتاه به حد بالایی رسید که این موضوع در ارتباط با موارد مرگ هم تقریبا با تاخیر یک هفتهای اتفاق افتاد. با این حساب افزایش مرگ و میر و ابتلا تقریبا در تمام استانهای کشور همچنان دیده میشود هرچند که در روزهای اخیر این شیب شتاب کمتری پیدا کرده و روند موارد بستری در بعضی از استانهای کشور روند نزولی هم به خود گرفته است. در عین حال باید توجه کنیم که در برخی استانها اکنون تعداد موارد بستری از موارد بستری در پیکهای قبلی هم فراتر رفته است. با این وجود انتظار داریم طی روزهای آتی همچنان شاهد افزایش موارد مرگ ناشی از کرونا در کشور باشیم.
وی درخصوص زمان لازم برای تاثیر محدودیتها بر کاهش بار بیماری در کشور، اظهار کرد: از ابتدا هم میتوانستیم پیشبینی کنیم که زمان ۱۰ روزه برای تاثیرگذاری محدودیتها بر بار بیماری چندان کافی نیست. محدودیتهایی که در شرایط مشابه در سایر کشورها دنبال میشود بیش از دو هفته و حداقل تا یک ماه طول میکشد بنابراین؛ مدت زمان اعمال محدودیت و تمرکز بر اعمال صحیح محدودیتها بسیار مهم است. از طرفی به نظر میرسد محدودیتهای فعلی چندان توسط اصناف و گروههای مرتبط رعایت نمیشود و در نتیجه آنچه که انتظار میرفت در بازه زمانی دو هفتهای محدودیتها حاصل شود رخ نداد و به زمان بیشتری نیاز است.
عضو هیئت علمی انستیتو پاستور ایران درمورد تفاوت موج چهارم کرونا با موجهای پیشین، تصریح کرد: شیب این موج بسیار تند و صعودی بوده و تقریبا همه استانهای کشور باهم درگیر پیک اپیدمی شدند و این بر خلاف پیکهای قبلی بود که هم شیب صعودی ملایمتری داشتند و هم در زمانهای مختلف درگیری استانهای مختلف را شاهد بودیم و این درگیری به یک باره در تمام استانها رخ نمیداد. همچنین رکورد موارد ابتلا در این موج شکسته شد.
وی افزود: البته خوشبختانه در موج چهارم شاهد افزایش ظرفیت تست تشخیصی کرونا بودیم که سبب میشد موارد بیشتری از بیماری را شناسایی کرده و در نتیجه آنچه در پیک فعلی میبینیم نسبت به پیکهای قبلی بیشتر نزدیک به واقعیت است.
مصطفوی درخصوص واریانتهای موجود از ویروس کرونا در کشور، بیان کرد: ما یک سیستم پایش برای واریانت انگلیسی در اکثر استانهای کشور راه اندازی کردیم و ظرفیت شناسایی این گونه جهش یافته در کشور فراهم است. در مورد پایش سایر واریانتها گرچه طراحیهایی در سطح کشوری برای این موضوع انجام شده است ولی دور از ذهن نیست که ما سایر واریانتهای در گردش در کشور را در ایران داشته باشیم بنابراین موضوع پایش واریانتها بسیار موضوع مهمی است و نباید رصد تنها قائم به واریانتهای شناخته شده ویروس باشد. از طرفی به نظر میرسد علائم مبتلایان به گونه جهش یافته از ویروس چندان متفاوت با گونه قبلی نیست بنابراین اصل موضوع در ابتدا شدت سرایت پذیری بالاتر و دوم عدم ایجاد ایمنی نسبت به بعضی واریانتهای قبلی در واریانتهای جدید بویژه در واریانت برزیلی و آفریقای جنوبی مطرح است.
رئیس مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید انستیتو پاستور افزود: افرادی که به نوع ووهان ویروس مبتلا میشوند ممکن است به واریانتهای جدید هم آلوده شوند و شاید افرادی که پیشتر سابقه ابتلا به نوع کلاسیک بیماری را داشتند، ایمنی ناشی از ابتلای قبل کمک کننده برای پیشگیری از ابتلای مجدد آن ها نباشد. این امر هم نشان دهنده اهمیت پایش واریانتهای جدید است. با توجه به اینکه کشور ۱۴ ماه است که درگیر اپیدمی کرونا است نیاز داریم که اطلاعات جدیدی در خصوص عفونت مجدد دربارهی افراد مبتلا داشته باشیم تا بررسی کنیم میزان عفونت مجدد در چه حد است.
وی در ادامه در خصوص تاثیر وجود نقاهتگاهها، افزود: در پیکهای قبلی بیماری بویژه پیک اول و دوم این تجربه را امتحان کردیم که مردم از آنها استقبال نکردند و ترجیح دادند بیمار در منزل یا بیمارستان بماند. در نتیجه یک مشکل فرهنگی در پذیرش استفاده از نقاهتگاه ها داریم. اگر این بستر ایجاد شود که بتوانیم از نقاهتگاهها استفاده کنیم شرایط درمان بیماران مبتلا به کرونا مطلوبتر پیش خواهد رفت.
رئیس مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید انستیتو پاستور در خاتمه درباره طرحهایی که پیرامون افزایش غربالگری مبتلایان بی علامت کرونا مطرح میشود، تاکید کرد: اگر قرار است این هدف با رپید تستها دنبال شود باید بدانیم این تستها بیشتر برای شناسایی افراد دارای علائم بیماری طراحی شده است و حساسیت کمی برای افراد فاقد علامت دارد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
سردار جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
آستانه اقدام جدیدی در حوزه خدمترسانی به شهروندان هستیم
مجتمع هزار واحدی مروارید غرب تهران سنددار شد
بانک تجارت نحوه محاسبه جریمه دیر کرد تسهیلات را اصلاح کرد
ایجاد مسیر گردشگری ۴۷ کیلومتری در حد فاصل بوستانهای فدک
نمایش آثار زیرلعابی و بدل چینیهای استادان نایین در عصر قاجار
طرح بهزیست محله از سوی بهزیستی اجرا میشود
هشدار به مسافران مترو در خصوص فروش کارت بلیت با شارژ نامحدود
اداره پایتخت بدون مشارکت مردم امکان پذیر نیست
سخنگوی شهرداری تهران به کلیسای ارامنه رفت
باند سارقان سند نمره کار متلاشی شد
رونمایی از دیوارنگاره شهید ترور سید مجتبی هاشمی
دستگیری باند دلالان ارز تقلبی در میدان آزادی
محمدی: انتقال زباله از ساری به تهران برای حل بحران در این شهر بود
تعاونی روستایی حامی طرحهای نوین کشاورزی
گزارش سازمان بازرسی درباره آشوراده؛ اقدام موثر برای دریافت عوارض آلایندگی
نه قانون و نه عرف به شورا اجازه دخالت در انتصابات شهرداری نمیدهد
اولین آزمون اختبار وکالت تخصصی رشته دعاوی مالیاتی برگزار شد
رشد ۵ درصدی تصادفات فوتی زنان
جزئیات سومین جلسه رسیدگی به پرونده موسوم به چای دبش منتشر شد
یک واحد صنفی نانوایی به دلیل عرضه خارج از شبکه آرد محکوم شد
۲۶ سردیس از مفاخر و چهرههای ماندگار در شهر تهران رونمایی میشود
جایگاه دار سوخت ۷۰ میلیارد جریمه شد
یک معدن ناایمن با دستور قضایی بسته شد
آغاز ثبت نام حج تمتع از امروز
بارش برف و باران از امشب در تهران؛ آمادهباش نیروهای خدمات شهری
توصیههای پلیس راه برای انجام سفرهای زمستانی
جرایم یکساله از امروز برای رانندگان پیامک میشود؛ سقف خلافی برای توقیف خودرو
ارائه بیش از ۲۰۰ طرح از سوی زنان کنشگر مسجدمحور پایتخت
هشدار پلیس درباره خاموشی چراغهای جادهها و افزایش خطر تصادفات