میرنیوز
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ در تاریخ 25 فروردین 1400 گزارشی با عنوان " ابهامات قانون مدارس غیردولتی/ درآمدهای مبهم از مؤسسات کنکور و شهریه دانشآموزان " در خبرگزاری تسنیم منتشر شد.
وزارت آموزش و پرورش و سازمان مدارس غیردولتی در واکنش به این گزارش، توضیحاتی را برای خبرگزاری تسنیم ارسال کرده است که توجه به این جوابیه یکبار دیگر بیدقتی و فضای آشفتهای که مدیران وزارت آموزش و پرورش خلق کردهاند را تایید میکند.
جهت تنویر افکار عمومی در خصوص این جوابیه و وضعیت سازمان مدارس غیردولتی به صورت مختصر به موارد زیر اشاره میشود.
هدف خبرگزاری تسنیم از انتشار این گزارشها، کمک به جامعه بزرگ معلمان، دانش آموزان و خانوادههای آنان است، بنابراین انتظار میرود مسئولان وزارت آموزش و پرورش با درک تفاوت بین خبرگزاری و روابط عمومی، به جای واکنشهای شتابزده و اتخاذ رویکرد تقابلی، توجه بیشتری را به حل مشکلات مردم و این وزارتخانه معطوف کنند.
متن جوابیه وزارت آموزش و پرورش به شرح زیر است:
با سلام و احترام؛
در پاسخ به مطلب مندرج در آن خبرگزاری به تاریخ 25-01-1400، باعنوان: «ابهامات قانون مدارس غیردولتی/ درآمدهای مبهم از مؤسسات کنکور و شهریه دانشآموزان»، پاسخ سازمان مدارس و مراکز غیر دولتی و توسعه مشارکت های مردمی وزارت آموزش و پرورش به شرح زیرجهت استحضار ارسال می شود:
1. به استناد ماده 20 قانون تاسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی «به وزارت آموزش و پرورش اجازه داده می شود سالانه معادل چهار درصد از شهریه دریافتی مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی را دریافت و به حساب درآمدهای اختصاصی ملی نزد خزانه داری کل کشور واریز نماید». با دقت و توجه در قانون مذکور ملاحظه میگردد مبلغ مورد نظر مربوط به 4 درصد از درآمد مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی و نه مدارس غیردولتی میباشد. بنابراین مطلب مندرج در روزنامه درخصوص تخمین میزان 4 درصد آن هم برای شهریه مدارس غیردولتی! حکایت از عدم آگاهی و تسلط نویسنده بر قانون تأسیس و اداره مدارس و مراکز غیردولتی دارد.
با استناد به ماده یک قانون مزبور، مدارس غیردولتی در راستای ارتقای جایگاه نظام تعلیم و تربیت کشور و ضمن تاکید بر ارتقای کمی و کیفی مدارس دولتی به منظور بهرهگیری از مشارکت همگانی در امر آموزش و پرورش و نیز در جهت اجرای سیاستهای کلی ابلاغی ایجاد تحول در نظام آموزش و پرورش کشور از سوی مقام معظم رهبری و راهبردهای کلان و راهکارهای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تاسیس و راهاندازی شده اند و مشمول پرداخت چهاردرصد نمیشوند و پرداخت وجوه مذکور مربوط به مراکز آموزشی و پرورشی از جمله آموزشگاههای زبان خارجی و علمی آزاد که جهت تقویت و جبران بنیه علمی دانشآموزان در دروس مختلف و زبانهای خارجی تاسیس شدهاند، میباشد.
در ادامه ماده مذکور نیز آمده « وجوه واریزی از این محل مطابق اعتبارات مصوب در قوانین بودجه سنواتی در اختیار سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت های مردمی قرار می گیرد تا برای نظارت در مراکز یاد شده و کیفیت بخشی به امور آموزشی و پرورشی غیردولتی مناطق محروم و کم برخوردار هزینه شود». بر این اساس و با استناد به مصوبه هشتمین جلسه شورای سیاستگذاری، برنامهریزی و نظارت مرکزی مورخ 29-03-1396 در خصوص دستورالعمل نحوه دریافت و هزینه کرد وجوه 4 درصد از شهریه دریافتی مراکز آموزشی وپرورشی غیردولتی موارد قابل هزینه از محل سهم سازمان مدارس و مراکز غیر دولتی و توسعه مشارکتهای مردمی و ادارات کل آموزش و پرورش استانها به شرح زیر میباشد:
الف. تامین هزینههای مربوط به برگزاری دورههای تربیت و آموزش ناظرین ویژه و نظارت بر عملکرد مراکز آموزشی و پرورشی غیر دولتی.
ب. بر پایی نمایشگاه دستاوردهای مراکز، برگزاری سمینارهای تخصصی داخلی و بین المللی در راستای ارتقای سطح علمی، آموزشی و پرورشی مراکز.
ج. تهیه نرم افزارهای لازم برای الگوی شهریه و ارزیابی عملکرد مالی، آموزشی و پرورشی مراکز غیر دولتی.
د. انجام پژوهشها و مطالعات تطبیقی به منظور کیفیت بخشی در محتوا و روشها.
ه. کمک به ارتقا سطح امور آموزشی و پرورشی مراکز غیر دولتی مناطق محروم و کم برخوردار.
و. کمک به فعال سازی مراکز پرورشی به منظور گسترش فعالیت های اردویی دانش آموزی در مناطق محروم و کم برخوردار.
ز. افزایش کارایی مراکز از طریق درجه بندی و استاندارد سازی آنها.
در ادامه لازم به ذکر است هر ساله گزارش نحوه اجرای ماده 20 به سازمان برنامه و بودجه کشور ارائه میگردد.
2. با استناد به ماده 18 قانون تاسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی، کلیه مدارس موظف به ثبت درآمدها و هزینه ها در دفاتر آمار بوده و این موضوع طی سال تحصیلی و در چندین مرحله توسط بازرسان، ناظران و کارشناسان ادارات آموزش و پرورش و به طور خاص توسط کارشناسان مدارس غیردولتی ادارات مورد بررسی قرار می گیرد.
ضمن آن که مدارس غیردولتی همه ساله در خرداد ماه موظفند دفاتر مالی واحد آموزشی را پس از تنظیم توسط مدیر و تایید موسس جهت رسیدگی و تایید نهایی به اداره آموزش و پرورش مربوطه و اداره امور اقتصادی و دارایی ارائه دهند. که این موضوع نیز در نظارت های مختلف مورد بررسی قرار میگیرد.
درخصوص وجوه دریافتی توسط مدارس غیردولتی نیز لازم به ذکر است شهریه مدارس غیردولتی جهت سال تحصیلی 1400-1399 براساس الگوی تعیین شهریه و پس از تایید توسط سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان وزارت صنعت، معدن و تجارت از تاریخ 27-03-1399 از طریق سامانه مشارکتها به واحدهای آموزشی غیردولتی ابلاغ شده است که اولیای دانشآموزان نیز از طریق همین سامانه و منوی استعلام شهریه مدارس، به این مبالغ دسترسی خواهند داشت.
همچنین شایان توجه است که در محاسبه شهریه مدارس غیردولتی میزان اجاره بها، حقوق و بیمه معلمان، تعداد دانش آموزان، کیفیت ارائه خدمات آموزشی و ... موثر می باشند که با توجه به افزایش بیش از 30 درصدی اجاره بها و نیز دستورالعمل جدید قانون کار و افزایش 35 درصدی حقوق معلمان و افزایش دیگر هزینهها، با وجود ارائه خدمات آموزشی به صورت مجازی و عدم حضور فیزیکی دانشآموزان، مدارس تعطیل نبوده، فعالیت های آموزشی و پرورشی ادامه داشته و لذا هزینههای مذکور حذف نشده است.
همچنین هزینههایی از جمله خرید اینترنت و نرم افزار و سخت افزارهای آموزش مجازی نیز به هزینههای این مدارس افزوده شده اند. بنابراین نرخ شهریه مصوب مدارس غیردولتی در سال تحصیلی جاری (1400-1399) مطابق با الگوی مذکور ابلاغ شده است.
همچنین لازم به ذکر است شهریه مدارس غیردولتی به منظور تامین هزینههای این مدارس جهت ارائه خدمات آموزشی و پرورشی و در راستای کمک به دولت و مشارکت های مردمی در امر آموزش و پرورش بوده و مبالغ شهریه به حساب مدارس واریز میگردد. شهریه مدارس غیردولتی (بیش از 25000 مدرسه غیردولتی) در سراسر کشور به صورت کاملا مجزا و عموما به صورت اقساطی و طی سال از اولیا اخذ میگردد و در اختیار واحد آموزشی بوده و با نظر شورای مالی مدرسه و نظارت موسس و برابر ضوابط عمومی آموزش و پرورش و قانون تاسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی برای پرداخت اجاره بها، حقوق ومزایا، حق بیمه و هزینه های جاری واحد آموزشی از قبیل مصرف آب، برق، گاز، تلفن، کاغذ، تکثیر و تجهیزات، اینترنت و ... هزینه میگردد که آن هم در شرایط اقتصادی کنونی در برخی موارد حتی جوابگوی هزینه مدارس هم نخواهد بود و بدیهی است شهریه مدارس غیردولتی هیچگونه درآمد ریالی جز کمک در پوشش تحصیلی دانش آموزان، کاهش تراکم کلاسی و ایجاد عدالت آموزشی از طریق کاهش هزینه های دولت و هزینه کرد آن برای مناطق محروم و مدارس دولتی برای وزارت آموزش و پرورش و سازمان در برنخواهد داشت.
3. براساس ماده 13 به منظور حمایت از موسسان مدارس غیردولتی با الویت مناطق محروم، «وزارت آموزش و پرورش موظف است با مشارکت موسسان و بخش غیردولتی، صندوق حمایت از توسعه مدارس غیردولتی را به صورت موسسه عمومی غیردولتی ایجاد کند و هر ساله و تا سقف 50 درصد از قیمت تمام شده سرانه سالانه دانشآموزی در بخش دولتی را به ازای کل دانش آموزان شاغل به تحصیل در مدارس غیردولتی در قالب کمک در لایحه بودجه سالانه کل کشور پیش بینی کند». در صورتی که تا کنون با وجود تصویب اساسنامه، تشکیل هیات امنا و هیات مدیره تخصیص اعتباری در این خصوص صورت نگرفته است. همچنین علی رغم مصوب شدن آییننامه ماده 12 درخصوص واگذاری به صورت اجاره یا فروش زمین و ساختمان های مازاد بر نیاز آموزش و پرورش به موسسان مدارس غیردولتی، این موضوع در سطح استانها و ادارات کل آموزش و پرورش مغفول واقع شده است.
با این وجود و علی رغم عدم وجود حمایتهای لازم از مشارکتهای مردمی در امر آموزش و پرورش و این که در شرایط اقتصادی کنونی هیچ گونه کمک مالی از سوی دولت به مدارس غیردولتی نمیگردد در راستای اجرایی شدن ماده 29 قانون مبنی بر این که «مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی موظفند به ازای کمک های دریافتی از دولت دانشآموزانی را که امکان پرداخت شهریه ندارند با معرفی آموزش و پرورش ثبت نام کنند» وزارت آموزش و پرورش با همکاری مدارس غیردولتی طرح «ایران همدل» را برای تحت پوشش قراردادن دانشآموزان نیازمند اجرا میکند. شایان ذکر است فعالیت و راهاندازی مدارس غیردولتی ضمن ارائه خدمات آموزشی با کیفیت و استقبال مردمی از این مدارس، بیش از 8000 میلیارد تومان کمک به دولت در هزینههای سرانه دانش آموزی، فضا و تجهیزات و ... داشته و با مشارکت مردم در حوزه تعلیم و تربیت در بخش غیردولتی ضمن کاهش تراکم دانش آموزی در مدارس دولتی باعث ارتقای فعالیت آموزشی این مدارس شده است.
سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی، در راستای ایجاد عدالت اجتماعی و رسیدگی و پاسخگویی به شکایات و اعتراضات سامانه تلفنی 4317 و سامانه «پاسخگویی به شکایات» ذیل سامانه مشارکتها به آدرس www.mosharekatha.ir را در نظر گرفته که اولیای دانشآموزان و کارکنان مدارس غیردولتی میتوانند شکایات خود را ثبت و پیگیری نمایند.
خواهشمنداست دستور فرمایید طبق قانون مطبوعات و رسانه ها نسبت به درج جوابیه این مرکز در همان صفحه و با همان قلم، اقدام لازم صورت گیرد.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
پرچم اهل بیت علیهم السلام را با روحیه بسیجی و جهادی در شهر برافراشتیم
بهرهمندی از ظرفیت خانوادهها در حل مشکلات پایتخت
آخرین مهلت ثبت نام در المپیاد دانشآموزی نانو
واژگونی اتوبوس کارگران در کرمان یک کشته و ۷ مصدوم بر جای گذاشت
مسجدی آرانی: بیش از ۲۲۰ هزار نمونه زیستی از مجرمان در کشور اخذ شد
۴ تصادف فوتی در پایتخت طی هفتهای که گذشت؛ عابران پیاده قربانیان تصادفات
زاکانی: رمز پیروزی ملت ایران در عرصههای مختلف وحدت کلمه و همدلی است
برخورد کامیون حامل بار نخاله با ۶ وسیله نقلیه در بزرگراه امام علی تهران
عباس نژاد: ایجاد شرایط کاری مناسب برای محیطبانان در اولویت است
چیستی و محتوای قانون حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب
عامل مسلح نفوذی به کلانتری بمپور به هلاکت رسید
انسداد آزادراه منجیل - رودبار تا ۳۰ آذر
مسدودیت آزادراه منجیل - رودبار تا ۳۰ آذر
معلمان ایرانی خطاب به اندیشمند آمریکایی: خود را از ننگ حامیان نسلکشی در غزه برهانید
معمان ایرانی خطاب به اندیشمند آمریکایی: خود را از ننگ حامیان نسلکشی در غزه برهانید
کشف ۸۰ میلیاردی لوازم آشپزخانه قاچاق در جنوب تهران
۷ هزار تخت جهت ساماندهی معتادان متجاهر به بهره برداری رسید
تخریب ۴ هزار و ۶۰۰ منزل مسکونی لبنان توسط اسرائیل
لزوم شکل گیری چرخه پیشگیری و درمان معتادان متجاهر
زورگیران پارکوی در سه استان دستگیر شدند
۳۵۰۰ متر مربع ساخت و ساز غیر مجاز در منطقه ۱۹ رفع خلاف شد
۱۱ مجروح در پی تصادف زنجیره ای ۵۳ وسیله نقلیه در کره جنوبی
کودکان مناطق کمتر برخوردار امکان تحصیل در دوره پیش دبستانی را ندارند
گلریزان ۴ میلیاردی یکی از پیام رسانها برای کمک به محور مقاومت
سردار رحیمی: قاچاق کالا سهم عمدهای در مشکلات اقتصادی دارد
۳۰ مورد سازش در مراکز مهر خانواده از ابتدای سال
ترافیک روان در معابر بزرگراههای پایتخت
در حوزه مقابله با قاچاق کالا، پلیس امنیت اقتصادی محوریت دارد
چرایی ممنوعیت رانندگی موتورسیکلتسواران در شرایط بارندگی
دیدار بهروزآذر با معاونان زنان و خانواده ۵ دوره قبلی ریاست جمهوری