میرنیوز
رضا تویسرکان منش- مدیرکل درمان و حمایتهای اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به وضعیت پوشش بیمهای درمان اعتیاد طی سالهای اخیر در کشور بیان کرد: براساس تبصره ۲ ماده ۱۵ قانون مبارزه با مواد مخدر دولت مکلف است تا تمامی خدمات درمان و کاهش آسیب را در بیمههای پایه لحاظ و هر ساله اعتبارات آن را تامین کند اما در عمل در اعتبارات مصوب کشور از سال ۱۳۹۲ اعتباری برای بیمه درمان اعتیاد در نظر گرفته شد که ارقام آن در سالهای مختلف متفاوت است.
وی گفت: طی چند سال گذشته میزان جذب اعتبارات بیمه درمان اعتیاد بسیار پایین بود، به طوریکه در سال ۱۳۹۳، ۱۵ درصد از میزان اعتبارات و در سال ۱۳۹۴، ۱۶ درصد از اعتبارات جذب شد؛ در واقع مبلغی برای بیمه درمان تصویب، در بودجه کل کشور لحاظ و به سازمان بیمه سلامت ابلاغ میشد، اما به دلایلی جذب نمیشد، به طوریکه در سال ۱۳۹۸ میزان جذب اعتبارات درمان اعتیاد به صفر رسید. با تلاشها و پیگیریهای ستاد مبارزه با مواد مخدر در سال ۱۳۹۹ اعتبار درمان اعتیاد احیا شد و در سال ۱۳۹۹ اعتباری به میزان ۵۰ میلیارد تومان به تصویب رسید.
تویسرکان منش ادامه داد: بررسیهای انجام شده در ماههای گذشته روند نگرانکنندهای را از میزان جذب این منابع نشان میدهد، در این راستا جلسات متعددی برگزار و با استانهای مختلف مکاتباتی در خصوص چرایی جذب نشدن این اعتبارات صورت گرفت. درنهایت مجموعهای از دلایل به دست آمد و بر روی آنها کار کردیم و طبق گزارش به دست آمده از دبیرخانه شورای عالی بیمه سلامت و سازمان بیمه سلامت، خبر خوش این است که تا امروز بخش قابل توجهی از این ۵۰ میلیارد تومان جذب شده است؛ جلسه ۷۸ و ۷۹ کمیته درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر به طور ویژه به موضوع بیمه درمان اعتیاد اختصاص یافت و در جلسه ۷۸ همهذینفعان از جمله دکتر رضوی- دبیر و رییس دبیرخانه شورای عالی بیمه سلامت نیز حضور داشتند؛ در نتیجه اجرای مصوبات این جلسه طی دو ماه گذشته بخش عمده اعتبارات بیمه درمان اعتیاد سال ۱۳۹۹ را جذب کردیم.
اعتبار بیمه درمان اعتیاد در سال ۱۴۰۰، به ۷۵ میلیارد تومان افزایش یافت
مدیرکل درمان و حمایتهای اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه میزان اعتبار بیمه درمان اعتیاد برای سال ۱۴۰۰ به ۷۵ میلیارد تومان افزایش پیدا کرد، افزود: میزان افزایش این اعتبار بسیار خوب و رقم قابل توجهی است.
ثبت بیش از ۲۰ هزار کد یونیک برای معتادان متجاهر
وی در ادامه به مشکلات معتادان متجاهر در این زمینه اشاره کرد و گفت: بسیاری از معتادان غیرمتجاهر که اغلب دارای شغل و درمان داوطلبانه هستند، بیمه پایه دارند و از بیمه پایه خود (چه برای بیماری و چه برای درمان اعتیاد) استفاده میکنند، اما به طور کلی معتادان متجاهر افرادی هستند که عمدتا بیمه نیستند. زمانی که توسط دولت مصوب شد که معتادان متجاهر بیمه شوند،ما با مشکل نداشتن هویت معتادان متجاهر مواجه شدیم. درنهایت قرار بر این شد که این افراد از طریق مشخصات بیومتریک و اسکن عنبیه شناسایی شوند. در این راستا ستاد مبارزه با مواد مخدر بودجهای را تخصیص داد و مراکز جمعآوری سازمان بهزیستی به تدریج به دستگاه اسکنر عنبیه تجهیز شدند و تا امروز بیش از ۲۰ هزار رکورد ثبت و کد یونیک برای افراد تعیین شده است.
تویسرکان منش یادآور شد: برای سال ۱۴۰۰ مصوبه جلسه ۱۴۱ ستاد نیز این است که این موضوع (اسکن عنبیه) به همه مراکز و همه معتادان گسترش پیدا کند و به تدریج با اتصال این سامانه به سازمان ثبت احوال، برای معتادان اسناد هویتی صادر شود تا مشکلی نداشته باشند، اما در حال حاضر با کدی که توسط سازمان بهزیستی صادر میشود، معتادان میتوانند از خدمات بیمهای بهرهمند شوند.
مدیرکل درمان و حمایتهای اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر در پاسخ به سوالی مبنی بر میزان پوشش بیمهای درمان اعتیاد برای معتادان در سال ۱۳۹۹ اظهار کرد: در سال ۱۳۹۹ حدود ۴۰ هزار نفر از بیمه درمان اعتیاد استفاده کردند و بیش از ۲۵۹ مرکز در سراسر کشور قرارداد بیمهای دارند.
قرارداد تمامی مراکز درمان و کاهش آسیب دولتی با سازمان بیمه سلامت
وی با اشاره به اینکه قصد داریم تا پوشش بیمهای را به حداکثر برسانیم، افزود: در مصوبه شماره ۸ جلسه ۷۹ کمیته درمان مقرر شده است که برای سال ۱۴۰۰ تمامی مراکز درمان و کاهش آسیب دولتی اعم از سازمان بهزیستی و دانشگاه علوم پزشکی به طور مستقیم و اجبارا با سازمان بیمه سلامت قرارداد داشته باشند، بنابراین میخواهیم پوشش صددرصدی در مراکز دولتی ایجاد شود و برای بخش خصوصی نیز مشوق بگذاریم، به این معنی که در تلاشیم تا در سال جاری سهمیه دارو، تعداد بیماران، شیفتهای کاریشان و... تمهیداتی ایجاد شود که بخش خصوصی نیز داوطلبانه با بیمه قرارداد ببندد.
تویسرکان منش یادآور شد: هدفگذاری ما این است که همه مراکز دولتی و تمامی افرادی که از خدمات دولتی استفاده میکنند بیمه شوند و همچنین با استفاده از سیستمهای مشوق مراکز خصوصی نیز به تدریج تحت پوشش بیمه اعتیاد قرار گیرند؛ در صورتی که این اتفاق رخ دهد پیشبینی میشود اعتبار موردنیاز به مراتب بیشتر باشد. طی سالهای گذشته حدود ۱۵ درصد از اعتبار جذب میشد و این نشاندهنده این است که بر روی موضوعات به خوبی کار نمیشد و پولی که باید هزینه میشد به خزانه برمیگشت، اما امسال با کار جهادی که انجام شد موانع رفع خواهد شد و اگر بتوانیم به تدریج کار را پیش ببریم شاید اعتبارات چهار تا پنج برابری هم کافی نباشد.
افزایش قیمت مواد مخدر و هجوم معتادان به سمت مراکز درمانی
مدیرکل درمان و حمایتهای اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه در حال حاضر باتوجه به وضعیت اقتصادی و افزایش قیمت مواد مخدر، هجوم به سمت مراکز درمان و کاهش آسیب افزایش یافته است، گفت: طبیعتا در سال آینده تعرفهها و قیمت دارو افزایش مییابد و راه نجات، «پوشش بیمهای» است. بیمه در خصوص افراد بیبضاعت عمده خدمات را تا ۹۰ درصد هزینهها و درخصوص افراد عادی تا ۷۰ درصد خدمات سرپایی و ۹۰ درصد بستری را پوشش میدهد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
اژهای درگذشت حجتالاسلاموالمسلمین شوشتری را تسلیت گفت
اژهای در پیامی درگذشت حجتالاسلاموالمسلمین شوشتری را تسلیت گفت
باندِ گروگانگیر در تهران متلاشی شد؛ رهاییِ گروگان
آموزش مهارتهای فنی در کنار مهارتهای امنیتی به نیروهای مسلح
صالحی امیری: ایران برای مرمت آثار تاریخی آذربایجان آمادگی دارد
میدری: با فرهنگ بسیجی میتوان بسیاری از مسائل را در کشور حل کرد
پیشگیری از ساخت و ساز غیرقانونی در حریم تهران
با فرهنگ بسیجی میتوانیم بسیاری از مسائل را در کشور حل کنیم
حجت الاسلام قمی: مفهوم مقاومت عجین شده با حرکت و امید است
پیشگیری از ساخت و ساز غیرقانونی در حریم شمالغرب
مفهوم مقاومت عجین شده با حرکت و امید است
نشست شهردار تهران و کرمان پیرامون سالگرد حاج قاسم سلیمانی
دستها را که از روی گوش بردارید صدای مظلومیت را میشنوید
کاهش زباله گردی و حذف پسماند خشک از مخازن زباله با طرح نوماند
دلیل واژگونی اتوبوس کارگران معدن سونگون اعلام شد
خوشبختی همیشه آن چیزی نیست که در ذهن ما میگذرد
انتصاب رئیس میز تخصصی پرستاری در شورای عالی انقلاب فرهنگی
اهدای ۴۲۲ تن خرما و ۵ کیلو طلا برای کمک به لبنان توسط بوشهریها
زمین لرزه ۵.۱ ریشتری آئوموری ژاپن را لرزاند؛خطر سونامی وجود ندارد
بایستههای سیاستگذاری رسانهای برای روایت اقناعی از حجاب
عفو ۷ هزار نفر طی امسال؛ کاهش زمان رسیدگی به پروندههای قضائی
وضعیت جوی محورهای مواصلاتی کشور؛ انسداد جاده چالوس
۴ کشته بر اثر رانش زمین در مرکز اندونزی
شهرداری تهران جایزه جهانی شهرهای زیست پذیر را دریافت کرد
واکنش ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه علیه ایران چه بود؟
سفارتخانه مقاومت با حضور نوجوانان سراسر کشور آغاز به کار کرد
نظارت اژهای بر روند بررسی پروندههای خاص/آسیبشناسی تدوین فهرستهای عفو مناسبتی
آزادی و اعطای مرخصی به بیش از ۸ هزار زندانی در استان تهران
نظارت اژهای بر روند بررسی پروندههای خاص
۵۰ درصد مددجویان بهزیستی بعد از رهسپاری مستاجر میشوند