میرنیوز
فریده زنوزی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه تنبلی چشم علت نابینایی یا کمبینایی بیش از یک میلیون نفر از مردم کشور است، اظهار کرد: تنبلی چشم کاهش دید یک یا دو طرفه است که با رفع نقایص (عوامل به وجود آورنده) رفع نمیشود. تنبلی چشم خود یک بیماری نیست، بلکه زاییده بیماریهای چشم نظیر عیوب انکساری (دوربینی، نزدیکبینی، یا آستیگماتیسم)، انحراف چشمی و یا عدم شفافیت مسیر بینایی (ناشی از عواملی نظیر آب مروارید، کدورت قرنیه یا افتادگی پلک) است که در صورت عدم تشخیص و درمان به موقع میتواند باعث کاهش بینایی شدید یا نابینایی شود.
به گفته وی، از هر ۱۰۰ نفر، سه یا چهار نفر به تنبلی چشم مبتلا هستند که شایعترین عامل نابینایی یک چشم در افراد زیر ۲۰ سال است.
کارشناس مسئول برنامه غربالگری بینایی اداره کل بهزیستی استان تهران با بیان اینکه تنبلی چشم اغلب اوقات هیچ علامتی ندارد، اظهار کرد: تنها راه پیشگیری از آن تشخیص به موقع عوامل ایجادکننده آن است و چون بسیاری از این عوامل برای خانوادهها ناشناخته است، کودک باید بعد از تولد در زایشگاه توسط متخصص کودکان و در سه تا چهار ماهگی توسط متخصص معاینه شود و پس از آن از ۳ تا ۶ سالگی، سالی یکبار در مراکز غربالگری بررسی شود تا در صورت نیاز توسط متخصصان مجرب معاینه شود.
زنوزی در ادامه درباره راههای درمان تنبلی چشم یادآور شد: تنبلی چشم در صورتی که در زمان مناسب تشخیص داده شود به راحتی قابل درمان است؛ نکتهای که باید به آن توجه داشت این است که تکامل دستگاه بینایی از دوره جنینی آغاز و تا حدود ۸ الی ۱۰ سالگی ادامه دارد، اما حداکثر رشد آن تا ۵ سالگی است، نتیجه تکامل دستگاه بینایی در این دوران دید واضح و کامل است، هر عاملی که باعث اشکال در دید یک یا هر دو چشم کودک شود رشد و تکامل دستگاه بینایی را متوقف میکند و در نتیجه باعث کاهش میزان بینایی طفل میشود.
وی ادامه داد: معنی این سخن آن است که امکان دارد چشمی که از نظر ظاهر کاملاً طبیعی است، از بینایی کامل و طبیعی برخوردار نباشد، در صورتی که اشکال در دید کودک بر اثر بیماریهای مادرزادی مانند آب مروارید، افتادگی پلک یا دیگر عیوب ساختمانی ایجاد شده باشد، باید قبل از سه ماهگی درمان شود و اگر به علتهای دیگر به وجود آمده باشد درمان قطعی و موثر تا قبل از پنج سالگی امکانپذیر است، به طوری که حتی اگر چشم دچار تنبلی نیز شده باشد بینایی به طور کامل برمیگردد اما هرچه تشخیص عقب بیفتد درمان دشوارتر میشود و میزان بهبودی کمتر خواهد بود.
کارشناس مسئول برنامه غربالگری بینایی اداره کل بهزیستی استان تهران با اشاره به اینکه در سال ۱۳۹۸، ۶۱۶ هزار و ۱۹۰ کودک معادل (۸۷.۴ درصد کودکان ۳ تا ۶ سال) در سطح استان در ۲۱۲۵ مرکز معاینه شد، افزود: از این تعداد ۱۸ هزار و ۴۲۹ کودک بیمار و ۲۵۷۳ کودک آمبلیوپ شناسایی شدند.
وی یادآور شد: سازمان بهزیستی استان تهران در سال جاری با توجه به شرایط حاکم از لحاظ بیماری کرونا در سطح جامعه جهت پوشش حداکثری کودکان رده سنی ۳ تا ۶ سال با دستگاههای غربالگری اقدام به بررسی شرایط دید کودکان واجد شرایط سنی کردیم؛ این گروه که بالغ بر ۷۳۵ هزار نفر هستند با به کارگیری ۹۰۰ نیرو در بخش غربال و تشخیص در ۳۸۰ مرکز غربال شدند.
بنابر اظهارات زنوزی، از ابتدای سال ۹۹ تا انتهای بهمنماه، ۳۷۰ هزار کودک غربال و حدود ۱۵۰۰ کودک آمبلیوپی شناسایی شدند.
کارشناس مسئول برنامه غربالگری بینایی اداره کل بهزیستی استان تهران با اشاره به تاثیر کرونا در اجرای این طرح تصریح کرد: نگرانی مردم از ابتلای کودکان به کرونا مانعی جهت حضورشان در مراکز غربالگری است و این در حالیست که با رعایت کلیه پروتکلهای بهداشتی و بدون تماس فیزیکی در مراکز غربال با دستگاه اقدام به ارائه خدمات غربال کردیم.
وی افزود: والدین کودکان ۳ ساله اقبال چندانی به حضور در مراکز غربالگری نشان نمیدهند. با توجه به اینکه هر چه سن شناسایی بیمار کمتر باشد میزان دستیابی به درمان صددرصدی بالاتر است، لذا اهمیت حضور این رده سنی در فرایند برنامه اهمیت بسزایی دارد.
زنوزی همچنین گفت: لازم است والدین کودکان مبتلا با دوری از چالشهای روحی و روانی روند درمان کودک خود را تا انتهای ۱۰ سالگی مدیریت کنند، چرا که امکان عود مجدد گاهی وجود دارد. همچنین برخی خانوادهها تصور میکنند از سن ۳ تا ۶ سالگی اگر یک بار کودک خود را بررسی و غربال کنند کفایت میکند؛ در صورتی که مراجعه سالانهشان برای غربال ضروری است.
به گزارش ایسنا، والدینی که دارای کودک ۳ تا ۶ ساله هستند برای ارزیابی بینایی او به پایگاههای سنجش بینایی مراجعه و از سلامت دید کودکانشان مطمئن شوند. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر مربوط به پایگاهها، با شمارههای ۳۶۸۰۶۸۸۰_ ۷۷۵۱۰۰۶۷_ ۸۸۷۸۷۱۹۸_ ۸۸۷۷۹۳۵۶ تماس بگیرند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
۶ پیشنهاد ضروری اجرایی برای تحول در نظام مدیریت بحران کشور
محکومیت یک واحد آلاینده محیط زیست در ملارد
جزئیات تصادف خودروی استاندار استان مرکزی در آزادراه خلیج فارس اراک
اتصال دو منطقه ١٧ و ١٨ تهران از طریق باغراه حضرت فاطمه
پیگیری قاطع اجرای طرح شهید آرمان در تهران
رفع موانع ساخت پروژه آزمایشگاه و سالن تشریح پزشکی قانونی
جزییات پرونده یک شرکت خودرویی، خرید ملک ۳۰ میلیاردی در امارات توسط متهم ردیف اول
حضور رئیس قوه قضاییه در مراسم تشییع پیکر وزیر پیشین دادگستری
ایران دارای رتبه هفتم مخاطرات در جهان؛مهمترین چالش مدیریت بحران
جزییات رسیدگی به پرونده کثیرالشاکی یک شرکت خودرویی
بندر خمیر یکی از ۱۲ شهر برگزیده یونسکو شد
انسداد مرز با جدیت در مرزبانی پیگیری و دنبال میشود
جزای نقدی ۱۶ میلیاردی فرجام قاچاقچی لوازم خانگی
قیمت انواع میوه در میادین و بازارهای تره بار اعلام شد
کشف ۲۰۰ میلیاردی ابزار کار قاچاق در تهران
ایران جزو ۴ کشور برتر در زمینه رشد شاخص توسعه انسانی است
سراج: بسیج محلات خط مقدم مقابله با آسیبهای اجتماعی است
رشد ۱۸ درصدی نوسازی تاکسیها در مقایسه با سال گذشته
جزئیات برنامههای مجمع شهرداران در سالگرد شهادت شهید سلیمانی
۲۴۷ عملیات امدادونجات طی ۷۲ ساعت گذشته صورت گرفت
کاظمی: حداقل ۱۰۰ هزار کتابخانه مدرسه باید ایجاد شود
هشدار درباره فعالیت کلاهبرداران در لباس پستچی
مراسم ترحیم حجتالاسلام شوشتری در مسجد ارک برگزار شد
ولیزاده: با همکاری بسیج برخی محلهای غیر قانونی سقط جنین جمع شد
امروز بزرگترین تهدید پیش روی نظام حوزه مسائل اجتماعی است
دوره مهارت آموزی کتابخوانی برای معلمان برگزار میشود/ قادر به تامین کتابخانه برای همه مدارس نیستیم
سازمان محیط زیست پیگیر افزایش حمایت قضایی از محیط بانان
آمادگی شرکت واحد برای مشارکت در طرح من شهردارم
ناکامی قاچاقچیان سوخت گازوئیل
ولیزاده: تفکر بسیج در منطقه و جبهه مقاومت راهگشا است