میرنیوز
به گزارش ایسنا، رضوان حکیم زاده در خصوص چرایی و چگونگی اجرای این طرح افزود: جابر ابن حیان و فرصتهای متنوع یادگیری زمینه تحقق اهداف دوره ابتدایی، مصوب شورای عالی آموزشوپرورش را در پیوند آموختههای درون مدرسهای با کاربردهای واقعی آن در زندگی فراهم می کند. همچنین تقویت مهارتهای زندگی دانش آموزان، نظیر تصمیمگیری ـ حل مسئله ـ برقراری ارتباط با دیگران و... از اهداف این طرح است.
معاون آموزش ابتدایی ضمن تأکید بر اهمیت شناسایی و تقویت استعدادهای فردی دانش آموزان و ایجاد زمینهای مناسب برای کارآفرینی گفت: پروژهی علمی، فرصت مناسبی به وجود میآورد که میتوان این استعدادها را مشاهده، شناسایی و تقویت کرد.
حکیم زاده در مورد تاریخچه اجرای این طرح نیز اظهار کرد: یکی از ضرورتها و اولویتهای نظامهای آموزشی کشورهای توسعهیافته بهویژه در دوره ابتدایی ایجاد شرایط و فرصتهای متنوع جهت تلفیق دانش، مهارت و نگرشهای لازم برای دانش آموزان است. در همین راستا معاونت آموزش ابتدایی از سال تحصیلی ۹۰- ۸۹ اقدام به طراحی، تدوین و اجرای جشنواره پروژههای علمی ـ پژوهشی (جشنواره جابر بن حیان) در چهار سطح آموزشگاهی، منطقهای، استانی و کشوری کرده است. و آمار دانش آموزان شرکتکننده از ۳۳۲هزار و ۴۲۱ نفر در سال ۹۰-۸۹ به سه میلیون و ۶۰۰ هزار در سال ۹۹-۹۸ رسیده است.
معاون آموزش ابتدایی در پاسخ به این سؤال که «آیا تاکنون در معاونت آموزش ابتدایی آسیبشناسی در خصوص اجرای این جشنواره صورت گرفته است؟ » عنوان کرد: با توجه به اجرای برنامه در سنوات گذشته و با نظرسنجی از معاونین آموزش ابتدایی کشور از طریق برگزاری جلسه ویدئو کنفرانس و همچنین دریافت نظرات معلمان کارشناسان و اولیاء، سال گذشته آسیبشناسی انجام شد و مواردی بهعنوان مهمترین مشکلات اجرای برنامه اعلام شد.
به گفته وی محدود بودن جشنواره به ارائه پروژههای علمی و عدم ارائه سایر آثار و دستاوردهای دانش آموزان مانند هنری، ادبی و فناورانه، آثار ارائهشده دانش آموزان اصیل نبوده و نقش والدین به دلیل رقابتی بودن جشنواره بسیار پررنگتر از دانش آموزان بوده است. بازخوردهای ارائهشده به دانش آموزان صرفاً در سطح مدرسه و محدود به معلم بوده و عدم ارائه بازخورد به آثار دانش آموزان در مراحل منطقهای و استانی و رقابتی شدن و رفتن بهسوی رتبهبندی آثار دانش آموزان و دوری از اهداف اولیه اجرای برنامه از جمله مشکلات اجرای این برنامه بوده است.
وی افزود: همچنین ارائه آثار دانش آموزان بهصورت تک ساحتی و عمدتاً در مدل تحقیق و طراحی و در حوزه علمی و فناورانه، عدم توجه به نقشهای تعریفشده در اجرای مطلوب برنامه (نقش معلم،نقش اولیا، نقش دانش آموزان) و در حاشیه بودن نقش معلمان و دانش آموزان و پررنگ بودن نقش اولیا در طراحی و ارائه آثار دانش آموزان، سهیم نبودن شورای مدارس وخصوصا معلمان،کارشناسان و معاون آموزشی مناطق داستان در تعیین ملاکهای ارزیابی و نحوهی انتخاب آثار دانش آموزان از دیگر مشکلات اجرای برنامه است.
وی افزود: پس از آسیبشناسی و دریافت نظرات و پیشنهادات دریافتی، اصلاحات لازم به عمل آمد و نحوه اجرای آن در سال تحصیلی ۹۹-۹۸ در دو بخش (دانشآموزی و معلمان ) و با توجه به تمام ساحتهای سند تحول شامل ( تعلیم و تربیت اعتقادی عبادی و اخلاقی، اجتماعی و سیاسی، زیستی و بدنی، زیباشناختی هنری، اقتصادی و حرفهای، علمی وفناورانه) و با تغییر نام به پروژههای علمی، ادبی، فناورانه (جشنواره جابر بن حیان و فرصتهای متنوع یادگیری ) برگزار شد.
حکیم زاده ضمن این توضیح که در بخش دانشآموزی تمام فعالیتهای فکری و دست سازههای دانش آموزان ابتدایی بدون محدودیت و قالب خاصی با هدایت معلمین تولید و در نمایشگاههای مدرسهای به نمایش درخواهد آمد تصریح کرد: هیچگونه ارزیابی و رتبهبندی در این بخش وجود نداشته و برای تمامی دانش آموزان بازخورد توصیفی بهصورت بیان نقاط قوت و قابلبهبود ارائه و بهتمامی شرکتکنندگان لوح شرکت در جشنواره اهدا و از آنان تقدیر خواهد شد.
وی ادامه داد: توجه به ایفای نقشهای معلم بهعنوان راهنما، دانشآموز عامل اصلی انجام فعالیت و اولیا بهعنوان حامی ویاری رسان در انجام فرایند حائز اهمیت بوده و این جشنواره محل بروز و ظهور خلاقیتها ،توانمندی و یادگیری و توسعه مهارتهای دانش آموزان ابتدایی خواهد بود .همچنین گنجاندن و تلفیق فعالیتهایی چون (تکالیف مهارت محور ، عید داستان،بازی و یادگیری و...) در فعالیتهای جشنواره جابر که در ارتقای شایستگی دانش آموزان مؤثر هستند مورد تأکید است.
معاون آموزش ابتدایی در پایان ضمن تأکید بر ضرورت ایجاد زمینههای تربیت تمام ساحتی تصریح کرد: دوره ابتدایی فرصت مناسبی برای تقویت اعتمادبهنفس و فراهم آوردن زمینه فرصتهای متنوع یادگیری است.
به گزارش روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش؛ گفتنی است با توجه به نظرسنجی بهعملآمده از اجرای برنامه مذکور در سالهای گذشته و پیشنهادات مطروحه از طرف استانها در این خصوص اجرای این برنامه در سال تحصیلی ۴۰۰-۱۳۹۹ صرفاً در سطح مدارس و باهدف تعمیق یادگیری و پرهیز از حافظه محوری دانش آموزان و در راستای توانمندسازی و بسترسازی پرورش استعدادهای هنری، توجه به سبک یادگیری دست ورزی، تقویت برنامه درسی هنر، ایجاد آرامش و توسعه بهداشت روانی از طریق تقویت حس زیباییشناختی، افزایش اعتمادبهنفس با خلق آثار و نمایش مهارتها و تمرین آداب و مهارتهای زندگی از طریق ایفای نقش برگزار شد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
موحدی: باید ساختارها و قالبهای سنتی را بشکنیم
اختصاص ۲.۲ همت برای تکمیل پروژههای آموزشی سیستان و بلوچستان
وعده صادق ۳ در راه است/ دوره نوجوانی بهار معنویت است
جزییات واژگونی اتوبوس در محور زاهدان از زبان پلیس راه
صدور حکم بازداشت نتانیاهو پیروزی حامیان فلسطین است
صدور حکم دیوان کیفری بینالمللی علیه نتانیاهو و گالانت پیروزی است
همکاری اسکاپ و ایران برای توانمندسازی زنان و مقابله با ریزگردها
افتتاح یاورشهر ۱۲ ویژه مردان معتاد جوان در تهران
نجات ۴ سرنشین محبوس در پی واژگونی اتوبوس
استقبال شهروندان از مرحله ثبت ایده «من شهردارم»
استقبال شهروندان از مرحله ثبت ایده «من شهردارم»
بازگشایی آزادراه تهران _ شمال و محور چالوس
زمانبندی آزمون سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد
اجرای ۴۱۱ طرح بدون مجوز محیط زیست در کشور
اژهای درگذشت حجتالاسلاموالمسلمین شوشتری را تسلیت گفت
اژهای در پیامی درگذشت حجتالاسلاموالمسلمین شوشتری را تسلیت گفت
باندِ گروگانگیر در تهران متلاشی شد؛ رهاییِ گروگان
آموزش مهارتهای فنی در کنار مهارتهای امنیتی به نیروهای مسلح
صالحی امیری: ایران برای مرمت آثار تاریخی آذربایجان آمادگی دارد
میدری: با فرهنگ بسیجی میتوان بسیاری از مسائل را در کشور حل کرد
پیشگیری از ساخت و ساز غیرقانونی در حریم تهران
با فرهنگ بسیجی میتوانیم بسیاری از مسائل را در کشور حل کنیم
حجت الاسلام قمی: مفهوم مقاومت عجین شده با حرکت و امید است
پیشگیری از ساخت و ساز غیرقانونی در حریم شمالغرب
مفهوم مقاومت عجین شده با حرکت و امید است
نشست شهردار تهران و کرمان پیرامون سالگرد حاج قاسم سلیمانی
دستها را که از روی گوش بردارید صدای مظلومیت را میشنوید
کاهش زباله گردی و حذف پسماند خشک از مخازن زباله با طرح نوماند
دلیل واژگونی اتوبوس کارگران معدن سونگون اعلام شد
خوشبختی همیشه آن چیزی نیست که در ذهن ما میگذرد