میرنیوز
جلیل مالکی در گفتوگو با خبرنگار قضائی خبرگزاری تسنیم گفت: این دیدار آخرین روز دیماه با حضور آیتالله رئیسی، رئیس قوه قضائیه و همچنین آقای اسماعیلی، سخنگوی قوه قضائیه و جمعی از رؤسای کانونهای وکلا از استانهای مختلف برگزار شد. پیش از این گله کرده بودیم که دسترسی ما به رئیس قوه قضائیه به نوعی مسدود شده که بعد از آن این نشست برگزار شد و از این بابت از قوه قضائیه تشکر میکنیم.
وی افزود: این دیدار هرچند خیلی دیر انجام شد و ما اولین جلسه خودمان را با رئیس قوه قضائیه برگزار کردیم اما دیدار خوب و در عین حال مفصلی بود که در آن به صورت شفاف و صریح، مطالبی که لازم میدانستیم پیرامون دغدغههای نهاد وکالت بیان کنیم را به استحضار آقای رئیسی رساندیم.
رئیس قوه قضائیه موضوع تشکیل اداره نظارت بر رفتار وکلا را بررسی میکند
وی با بیان اینکه نهاد وکالت دغدغههایی دارد و ما تمام آنها را خدمت رئیس قوه قضائیه بیان کردیم، گفت: در آن نشست مراتب اعتراض خودمان را به تشکیل اداره نظارت بر رفتار وکلا در قوه قضائیه اعلام کردیم و گفتیم که تشکیل این اداره هم ضروری نیست و هماینکه مطابق با قانون نیست؛ چون قانون، نظارت بر رفتار وکلا را بهعهده کانونهای وکلا گذاشته است. همچنین اختیارات موردی که قانون به قوه قضائیه داده مبنی بر اینکه تخلفات وکلا را به کانونهای وکلا گزارش کند، دلیل بر نظارت سازمانیافته نیست. این نکته را به رئیس قوه قضائیه عرض کردیم که بنا شد حول این محور بررسی کنند و اقدام لازم را انجام دهند.
تشکر رئیسی از ارسال آییننامه پیشنهادی لایحه استقلال
مالکی در ادامه با اشاره به تشکر رئیس قوه قضائیه از کانون وکلا برای ارسال آییننامه پیشنهادی لایحه استقلال وکلا، گفت: در دیدار فوق دغدغههای خودمان در حوزه آییننامه استقلال را هم بیان کردیم و گفتیم؛ ما هیچوقت مخالف بهروزرسانی و نوآوری در بحث آییننامه لایحه استقلال در چارچوب قانون نبوده و نیستیم. منتها نگرانی ما این است که آن نسخهای که از کانونها خارج میشود یعنی بدون نظر ما دچار تغییر و تحول نشود.
رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز در ادامه سخنان خود اظهار کرد: خدمت آقای رئیسی گفتیم که امیدواریم مسیر کنونی یعنی تنظیم آییننامه توسط کانونها و ارسال آن به قوه قضائیه و اعلام نقطه نظر احتمالی قوه در خصوص آییننامه پیشنهادی به کانون برای تهیه پیشنویس بعدی ادامه پیدا کند و در نهایت نسخهای که بعد از مذاکره و گفتوگو و مفاهمه به تصویب نهایی میرسد، همان نسخهای باشد که به اصطلاح با اراده عمومی کانونهای وکلای داگستری سراسر کشور باشد. آقای رئیسی این پیشنهاد را تأیید و تأکید کرد که مرّ قانون در این حوزه باید رعایت شود.
طرحهای مجلس نهاد وکالت و دستگاه قضا را تهدید میکند
مالکی افزود: همچنین در آن نشست دغدغههای خودمان در مورد طرحهایی که در مجلس شورای اسلامی در دست بررسی هستند را مطرح و اعلام کردیم این طرحها قبل از اینکه به نهاد وکالت صدمه بزند، به دستگاه قضا صدمه خواهد زد و ضروری است که قوه قضائیه در این باره ورود کند.
وی توضیح داد: از جمله طرحهایی که در مجلس مطرح است و در صورت تصویب نهایی به نهاد وکالت و دستگاه قضا صدمه خواهد زد، طرح تسهیل صدور مجوز کسب و کار و همچنین طرح الحاق یک تبصره به ماده 55 قانون شهرداریهاست و اجازه میدهد که مؤسسات حقوقی توسط اشخاص غیروکیل تشکیل و تأسیس شود و طبق آن افراد غیروکیل خواهند توانست در دادگستری وکالت کنند که متأسفانه فاجعه است.
انتقادات علمی به سند تحول قضائی
مالکی ادامه داد: همچنین در نشست خود با رئیس قوه قضائیه و سخنگوی این قوه، از ابلاغ و انتشار سند تحول قضائی صحبت شد؛ اعلام کردیم که این سند، به نوعی آغاز یک تحول بزرگ در دستگاه قضائی و بسیار خوب و مورد تأیید است و در نهاد وکالت هم نکات قوت آن را تأیید میکنند؛ ولی این سند، نکات ضعفی هم دارد.
وی در ادامه با بیان اینکه اعتقاد خود مبنی بر وجود برخی نقاط ضعف در سند تحول را به رئیس قوه قضائیه منتقل کردیم، افزود: از جمله نکات قابل نقد سند تحول قضائی در بندهای 4 و 5 عامل دوم از مأموریت پنجم این سند است. در بند 4 سند تحول، تشکیل مؤسسات حقوقی و وکالت توسط آنها آمده که گفتیم از نظر ما این نکته منفی است چون متأسفانه باعث ترویج ثبت و تأسیس مؤسسات حقوقی توسط اشخاص غیروکیل میشود که آقای رئیسی صراحتاً اعلام کرد که ابداً نظر قوه قضائیه این نیست و دیدگاه ما بر این است که اگر مؤسسه حقوقی هم میخواهد تشکیل شود، حتماً توسط وکلای دادگستری انجام شود و به هیچ عنوان اجازه نخواهیم داد که مؤسسه حقوقی توسط افراد غیروکیل تأسیس شود.
زیرساختهای افزایش ظرفیت پذیرش وکیل مهیا نیست
مالکی درباره نقد دیگر کانونهای وکلا به سند تحول قضایی که به رئیس قوه قضائیه اعلام شد، گفت: نقد بعدی ما درباره بند 5 بود. به آقای رئیسی گفتیم؛ در کشوری که هنوز بستر افزایش وکیل فراهم نشده، در این بند اعلام کردید که سقف ظرفیت برداشته شود که خطرناک است. هنوز وکالت در کشور ما الزامی نشده و هنوز بیمه خدمات وکالتی راهاندازی نشده و هنوز صندوق معاضدت نداریم و فرهنگ وکالت در کشور وجود ندارد و نه تنها برای استفاده از وکیل فرهنگسازی نشده بلکه همچنان علیه حرفه وکالت در تریبونهای عمومی سیاهنمایی میشود، یک دفعه بیاییم سقف ظرفیت پذیرش وکیل را برداریم، فارغالتحصیل بیکار به وکیل بیکار تبدیل خواهد شد و سرریز آن در قوه قضائیه حس خواهد شد.
وی افزود: رئیس قوه قضائیه بعد از شنیدن توضیحات ما در خصوص تالی فاسدهای افزایش ناگهانی ظرفیت پذیرش وکیل، اعلام کرد که تأکید ما بر این است با رعایت همه زیرساختها این کار انجام شود. بعد خطاب به ما اعلام کرد که کانونهای وکلا اگر پیشنهاد و اصلاحی یا برای ارتقای سند تحول دارند را به قوه قضائیه اعلام کنند.
امیدواریم دیدارهای مستقیم کانون وکلا با رئیس قوه قضائیه استمرار داشته باشد
مالکی تأکید کرد: در مجموع دیدار رؤسای برخی کانونهای وکلا با رئیس و سخنگوی قوه قضائیه دیدار خوبی بود. انتظار ما این است که این دیدار استمرار داشته باشد و نیز ارتباط کانونهای وکلا با رئیس قوه قضائیه به صورت مستقیم صورت بگیرد تا در دیدارهای هر چند ماه یکبار، دغدغههای متقابل مطرح شود؛ دغدغههایی که قوه قضائیه نسبت به نهاد وکالت دارد و دغدغههایی که نهاد وکالت نسبت به دستگاه قضائی دارد.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
بارگیری ۵ هزار تخته پتو و ۲۰ تن مواد غذایی برای کمک به مردم مظلوم لبنان
مطالبه بازنشستگان از دولت باید کنترل تورم باشد
لزوم اصلاح نظام بنگاهداری در صندوقهای بازنشستگی
بیش از ۶ هزار هکتار بافت فرسوده در تهران در مسیر نوسازی
برگزاری رزمایش دریایی محمد رسول الله ۳ مرزبانی فراجا در آب های عمان
کشف بیش از ۷ میلیون لیتر انواع فرآوردههای نفتی قاچاق
شناسایی و انهدام باند جاعلان اسناد و املاک موروثی میلیاردی
صدور رای برای نتانیاهو و گالانت یعنی شکست بزرگ آمریکا
١٠ هزار وکیل در دیوان کیفری بین المللی علیه نتانیاهو گزارش ارائه کردند
تعاونی تامین نیاز واحدهای بومگردی با رویکرد صنایعدستی تشکیل شد
هلال احمر ایران تعهد پایداری به اقدامات بشردوستانه دارد
اجرای بیش از ۲ هزار تن آسفالت در معابر پایانههای مسافری جنوب
موحدی: ضارب امام جمعه کازرون سابقه بمبگذاری داشت
ماجرای اخراج دانشجویان دانشگاه فرهنگیان چه بود؟
خبرنگار مهر سفیر «اطلاع رسانی سلامت در حوادث و بلایا» شد
تفکر بسیجی، بنبستشکن در مسیر مقابله با جبهه استکبار است
اژهای: گاهی برخی گرانیها باعث مسائل روانی برای جامعه هستند
ایجاد ورودیهای جدید برای ایستگاههای متروی مصلا و شهیدبهشتی
حسینی: جریمههای رانندگی مستند با تصاویر پلاک خودرو صادر میشود
دبیرکل و معاون امور بینالملل هلالاحمر عازم بیروت شدند
اژهای: به قولهایی که میدهید عمل کنید
اژهای: تأثیر گرانی بر امنیت اجتماعی جامعه؛ به قولهایی که میدهید عمل کنید
فرهنگ نماز باید توسعه پیدا کند
دستگیری گروگانگیران اتباع خارجی
۱۷ نفر در تصادف اتوبوس در شرق برزیل کشته شدند
۱۳ کشته و ۱۸ زخمی بر اثر رانش زمین و سیل در اندونزی
زاکانی: حمل و نقل عمومی از ۳۴ درصد به ۷۰ درصد ارتقا مییابد
آیلیگ ، یک نرم افزار هیجان انگیز
فضاهای حاشیه رود دره اوین به مجموعه گردشگری باغ سبز تبدیل میشود
رئیس جدید پلیس امنیت عمومی فراجا منصوب شد