میرنیوز
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران پویا؛ بودجه نظام سلامت را میتوان بازتابدهنده نوع نگاه سیاستگذاران در حوزه سلامت دانست؛ تسنیم پیش از این به واکاوی سهم سلامت از بودجه 1400 و مشکلات آن در قالب گزارشی با عنوان واکاوی سهم 150هزارمیلیارد تومانی سلامت از لایحه بودجه 1400/ از رشد عجیب اعتبارات خدمات فرهنگی و ورزشی تا سهم اندک توسعه طب سنتی+ نمودارها پرداخته بود.
بودجه نظام سلامت در لایحه بودجه سال 1400 حدود 155 هزار میلیارد تومان برآورد شده است؛ یکی از مسائل عجیب در بودجه 1400، اعتبار تخصیص یافته به بخش "طب سنتی" در ذیل نظام سلامت کشور است.
با نگاهی به سهم طب سنتی از بودجه نظام سلامت متوجه میشویم اعتبار تخصیص یافته برای توسعه طب سنتی در کشور چیزی نزدیک به صفر است! بودجه طب سنتی در سال جاری صرفاً حدود 7.1 میلیارد تومان در قانون بودجه بوده و این رقم در سال 1400 هم رقم 7.5 میلیارد تومان در نظر گرفته شده است!
تخصیص چنین اعتبار ناچیزی در مقایسه با بودجه هنگفت 155 هزار میلیارد تومانی نظام سلامت کشور(یعنی کمتر از 5 هزارم یک درصد!!) در خوشبینانهترین حالت، حکایت از عدم اعتقاد مسئولان ارشد وزارت بهداشت و دولت به الزام "ترویج و توسعه طب سنتی" ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری در سند بالادستی نظام سلامت کشور دارد!
این بیتوجهی محض و پشت کردن مسئولان امر به حوزه طب سنتی در بودجه 1400 در حالی صورت گرفته که در سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه سلامت، بر بازشناسی، تبیین، ترویج، توسعه و نهادینه کردن طب سنتی ایران تأکید ویژهای شده است.
در بند 12 سیاستهای ابلاغی رهبر انقلاب اسلامی ایران در حوزه سلامت، تولید و عرضه فرآوردههای دارویی سنتی تحت نظر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مورد تأکید قرار گرفته است؛ استانداردسازی و روزآمد کردن روشهای تشخیصی و درمانی طب سنتی و فرآوردههای مرتبط با آن، اصلاح سبک زندگی در عرصه تغذیه و برقراری تعامل و تبادل منطقی میان طب سنتی و طب نوین برای همافزایی تجربیات و روشهای درمانی از دیگر سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه سلامت است که با توجه به "تخصیص بودجه نزدیک به صفر" به حوزه طب سنتی در ذیل وزارت بهداشت، عملی شدن سیاستهای ابلاغی از سوی رهبری در حوزه سلامت را عملاً غیرممکن کرده است!
از سوی دیگر با توجه به شیوع بیماری کرونا در کشور و لزوم انتخاب بهترین روش و استراتژی برای مواجهه و مقابله با این ویروس منحوس، توجه به گسترش طب سنتی و ادغام آن در نظام شبکه بهداشتی و درمان بیماران کرونا امری بسیار حیاتی به شمار میآید که از دید سیاستگذاران مغفول مانده است.
همین بیتوجهی مسئولان ارشد حوزه نظام سلامت کشورمان به طب سنتی باعث شده که در حال حاضر با وجود گذشت یک سال از شیوع بیماری کرونا در کشورمان، هنوز در بخش رسمی نظام سلامت کشورمان از ظرفیتهای گسترده طب سنتی در حوزه پیشگیری و درمان همهگیری کرونا، هیچ استفادهای نشود در حالی که با توجه به اقبال زیاد توده مردم به روشهای ساده و مؤثر درمانی طب سنتی، مراجعات خودجوش مردمی به اساتید طب سنتی(خارج از نظام رسمی درمانی کشورمان) برای درمان کرونا بسیار زیاد بوده است و جالب اینکه تقریباً تمام بیمارانی که روشهای درمانی طب سنتی را برای درمان خود انتخاب کردهاند، ظرف مدت کوتاهی درمان شدهاند و آمار مرگومیر میان این دسته از بیماران کرونایی نزدیک به صفر بوده است.
این بیتوجهی به ظرفیت غنی طب سنتی در کشور، در حالی است که به اذعان وزارت بهداشت، تلفیق طب سنتی و نوین در کشورهایی مانند چین، کمک شایانی در درمان بیماران مبتلا به کرونا و کاهش عوارض ناشی از بیماری کرده است؛ همچنین ایران کشوری پهناور با ریشههای تاریخی و پزشکی کهن و دارای بیش از 8000 گونه گیاهی است و به همین دلیل یکی ازکشورهای بسیار مهم در حوزه "اتنوفارماکولوژی" محسوب میشود و از فرصتهای مطالعاتی بسیاری برای پژوهش در این حوزه برخوردار است.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
جهانگیر: جرم سرقت در کشور بعد ۱۳ سال کاهش یافته است
چگونه از نقض تعهدات در قراردادها پیشگیری کنیم؟
واژگونی پژو ۲۰۷ در مسیر شمال به جنوب بزرگراه شهید باکری تهران
براساس اعلام هواشناسی پلیس نسبت به سفرهای غیرضروری هشدار داد
ترافیک نسبتا سنگین شبانگاهی در معابر تهران
شهرداری تهران انتقال زبالههای ساری به تهران را تایید کرد
درجه بندی ۹ غار با اهمیت در کارگروه ملی غارشناسی
سیل در اندونزی جان دو نفر را گرفت
جلوگیری از تعطیلی ۶۰ واحد تولیدی و بیکاری ۳۰ هزار کارگر
بسیجی، الگویی کامل، بی نظیر و نمونه برای نسل جوان است
هواشناسی هشدار داد/ پلیس: از سفرهای غیرضروری خودداری کنید
زبالههای ساری به تهران منتقل میشود؟
رونمایی از کتاب فرهنگ و بحران در دهمین کنگره سلامت در بلایا
هواشناسی هشدار داد؛ پلیس: از سفرهای غیرضروری خودداری کنید
جعل و کلاهبرداری ۲۰ میلیاردی با برنامه رسیدساز جعلی
فراخوان دیوارنگاری «دیوارهای کوچک شهر من» تمدید شد
افزایش ۲ برابری درآمدهای مناطق شهرداری تهران
جعل و کلاهبردای ۲۰ میلیاردی با برنامه رسیدساز جعلی
قیمت میوه ۵۰ درصد ارزانتر در میادین میوه و تره بار
شهید فخریزاده باعث پیشرفت جهشوار علمی کشور شد
۶ پیشنهاد ضروری اجرایی برای تحول در نظام مدیریت بحران کشور
محکومیت یک واحد آلاینده محیط زیست در ملارد
جزئیات تصادف خودروی استاندار استان مرکزی در آزادراه خلیج فارس اراک
اتصال دو منطقه ١٧ و ١٨ تهران از طریق باغراه حضرت فاطمه
پیگیری قاطع اجرای طرح شهید آرمان در تهران
رفع موانع ساخت پروژه آزمایشگاه و سالن تشریح پزشکی قانونی
جزییات پرونده یک شرکت خودرویی، خرید ملک ۳۰ میلیاردی در امارات توسط متهم ردیف اول
حضور رئیس قوه قضاییه در مراسم تشییع پیکر وزیر پیشین دادگستری
ایران دارای رتبه هفتم مخاطرات در جهان؛مهمترین چالش مدیریت بحران
جزییات رسیدگی به پرونده کثیرالشاکی یک شرکت خودرویی