میرنیوز
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ شهریار فولادوند، رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی در نشست خبری به مناسبت هفته شوراهای آموزش و پرورش اظهار کرد: تلاش سازمان این است که همواره واگذاری اختیارات حداکثری به سطوح پایینتر را در دستور کار داشته باشد.
وی افزود: در سالهای گذشته برخی اختیارات از شوراهای آموزش و پرورش گرفته شده است البته با پیگیریهای انجام شده برخی از این مفاد قانونی در حال بازگشت است.
فولادوند با اشاره به اینکه پیگیری موضوع تقویم آموزشی از طریق شوراهای آموزش و پرورش باید انجام شود، گفت: برای احیای چهار تبصره از ماده 18 قانون شوراها پیگیریهای لازم در حال انجام است.
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی درباره عملکرد شوراهای آموزش و پرورش در سال 98 گفت: حدود 250 جلسه شوراها را سال گذشته داشتیم، همچنین 6 هزار و 295 جلسه در مناطق مختلف آموزش و پرورش برگزار شد.
فولادوند ادامه داد: بیش از 29 هزار مصوبه در شوراهای آموزش و پرورش داشتیم، بیش از 27 هزار مصوبه را اجرایی کردیم که بیش از 40 درصد آن مربوط به حوزه مالی و 11 درصد آن به مسائل فرادستگاهی مانند مدرسه ترافیک و خانه ریاضی اختصاص پیدا کرد، همچنین 5 درصد مصوبات به اقدامات آموزشی معطوف شد.
افزایش 29 درصدی منابع درآمدی
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی با اشاره به اینکه شوراهای آموزش و پرورش در زیستبوم کرونا تلاشهای خوبی داشته است، عنوان کرد: در دوران کرونا نیز منابع درآمدی شوراها، 29 درصد افزایش داشته است. در برخی از بخشها شوراها به کمک آمدند همچنین تامین تجهیزات مربوط به شبکه و پوشش حداکثری آموزشی مجازی هم از دیگر برنامهها بود.
وی ادامه داد: شوراهای آموزش و پرورش در شرایط کرونا در بخش مدیریت و کنترل زمان در بحث بازگشایی مدارس کمکهایی داشتند حتی در تامین مایحتاج بهداشتی نیز کمکهایی را ارائه کردند. در دوران کرونا تلاش شده است پوشش حداکثری بستر آموزش برای دانشآموزان ایجاد شود حتی برای افرادی که هیچگونه دسترسی به آموزش نداشتند، بستههای آموزشی را بین آنان توزیع کردند.
فولادوند درباره عملکرد شوراهای آموزش و پرورش تهران برای پیگیری موضوع کمبود مدارس گفت: در اصلاحیهای که در ماده 18 قانون شوراها ایجاد شد، تبصره ای مهمی برداشته شد، مقرر بود هر فردی که 200 ساختمان بسازد به ساخت مدرسه هم توجه کند اما حذف این تبصره موجب شد تا آموزش و پرورش با مشکل مواجه شود.
وی بیان کرد: موارد درآمدی شوراهای آموزش و پرورش کاملا شفاف است و برای هر کدام از آنها موارد هزینه ای معلوم است به عنوان مثال آنچه در ماده 18 پیش بینی شده است برای ایجاد و تجهیز فضاهای آموزشی است، درباره ماده 13 هم همین وظایف برقرار است.
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی درباره حل پرونده های حقوقی اختلافی آموزش و پرورش در شوراهای آموزش و پرورش تصریح کرد: شانیت شورای آموزش و پرورش، مشورتی و حمایتی است و معطوف به حل امور نیست بنابراین حل و فصل پرونده ها در آن پیش بینی نشده است.
اقدامات شوراهای آموزش و پرورش برای حل مشکلات شاد
وی درباره تاثیر شوراها و عملکرد آن بر تقویت شبکه شاد گفت: با حمایت جدی شوراهای آموزش و پرورش، اطلس یادگیری دانشآموزان در استانها تهیه شد و با توجه به آنکه در شورای آموزش و پرورش موضوع پنهانی نداریم و کاستیهای موجود در مسیر شبکه شاد در شوراها مطرح میشد و اگر قابل کارسازی در استان ها بود انجام می شد.
فولادوند تصریح کرد: درمورد انسداد مبادی بیسوادی هم اقداماتی داریم و هرساله برنامه هایی برای شناسایی و فراهم کردن زمینه های تحصیل بازماندگان انجام می دهیم؛ شوراهای آموزش و پرورش،کمیته امداد، بهزیستی، بخشداری ها را موظف میکند هر دستگاهی به هرطریق نسبت به شناسایی و بازگشت کودکان بازمانده اقدام کنند.
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی با اشاره به اجرای طرح آبا برای کاهش آمار بازماندگی از تحصیل، گفت: تمرکز طرح آبا بر دو استان کرمان و سیستان و بلوچستان بوده است و موارد امیدآفرینی در این طرح وجود دارد چراکه ترک تحصیل ممکن است به دلایل مختلفی صورت گیرد.
وی افزود: آموزش و پرورش تمام تلاش خود را کرده است تا اطلس کاملی از دسترسی دانش آموزان به آموزش غیرحضوری تهیه کند، استان ها موظف شدند افراد بازمانده را شناسایی و با آنها تماس بگیرند و به تحصیل برگردانند.
وقتی آموزش مجازی مشکل ساز شد
فولادوند با اشاره به اینکه آموزش مجازی در مواردی که برخی دانش آموزان ابزار هوشمند یا اینترنت نداشتند مشکل ساز شد، گفت: آموزش و پرورش برای تمام بچه ها در دوره های مختلف درسنامه یا به عبارتی خودآموز ساده ای تهیه کرد تا هرکسی دسترسی به آموزش مجازی ندارد از درسنامه های ارسالی استفاده کند.
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی درباره رسیدگی به وضعیت مناطق تجاری که جزو مسئولیت های شوراهای آموزش و پرورش است، اظهار کرد: هفت منطقه آزاد تجاری داریم که 17 منطقه آموزش و پرورشی در اطراف آن هستند و اختلاف نظرهایی درباره اداره امور وجود دارد.
وی ادامه داد: مشکل اینجاست که در محل حاکمیت یک فرماندار یک منطقه آزاد و یک منطقه مشترک داریم. در اینجا اختلاف در صلاحیت برای انتخاب رئیس آموزش و پرورش پیش می آید. آیین نامه ای طراحی و در اختیار شورای عالی آموزش و پرورش قرار گرفت و اصلاحات نهایی انجام شده است، ما پیشنهادات را ارائه کرده ایم و نحوه مدیریت آموزش و پرورش طبق قانون مشخص شده است.
فولادوند درباره موضوع واگذاری مهدهای کودک به آموزش و پرورش گفت: براساس دغدغه های مقام معظم رهبری شورای عالی انقلاب فرهنگی اگر بنا شد این سازمان یا مرکز کار اجرایی کند تمام مجوزها با حفظ حقوق موسسان انجام می شود اما اگر مرکز شأنیت نظارتی داشته باشد بر فعالیت های در نظر گرفته شده دوران کودکی نظارت کرده و ذیل آموزش و پرورش به طور دولتی کار کنیم.
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
پرچم اهل بیت علیهم السلام را با روحیه بسیجی و جهادی در شهر برافراشتیم
بهرهمندی از ظرفیت خانوادهها در حل مشکلات پایتخت
آخرین مهلت ثبت نام در المپیاد دانشآموزی نانو
واژگونی اتوبوس کارگران در کرمان یک کشته و ۷ مصدوم بر جای گذاشت
مسجدی آرانی: بیش از ۲۲۰ هزار نمونه زیستی از مجرمان در کشور اخذ شد
۴ تصادف فوتی در پایتخت طی هفتهای که گذشت؛ عابران پیاده قربانیان تصادفات
زاکانی: رمز پیروزی ملت ایران در عرصههای مختلف وحدت کلمه و همدلی است
برخورد کامیون حامل بار نخاله با ۶ وسیله نقلیه در بزرگراه امام علی تهران
عباس نژاد: ایجاد شرایط کاری مناسب برای محیطبانان در اولویت است
چیستی و محتوای قانون حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب
عامل مسلح نفوذی به کلانتری بمپور به هلاکت رسید
انسداد آزادراه منجیل - رودبار تا ۳۰ آذر
مسدودیت آزادراه منجیل - رودبار تا ۳۰ آذر
معلمان ایرانی خطاب به اندیشمند آمریکایی: خود را از ننگ حامیان نسلکشی در غزه برهانید
معمان ایرانی خطاب به اندیشمند آمریکایی: خود را از ننگ حامیان نسلکشی در غزه برهانید
کشف ۸۰ میلیاردی لوازم آشپزخانه قاچاق در جنوب تهران
۷ هزار تخت جهت ساماندهی معتادان متجاهر به بهره برداری رسید
تخریب ۴ هزار و ۶۰۰ منزل مسکونی لبنان توسط اسرائیل
لزوم شکل گیری چرخه پیشگیری و درمان معتادان متجاهر
زورگیران پارکوی در سه استان دستگیر شدند
۳۵۰۰ متر مربع ساخت و ساز غیر مجاز در منطقه ۱۹ رفع خلاف شد
۱۱ مجروح در پی تصادف زنجیره ای ۵۳ وسیله نقلیه در کره جنوبی
کودکان مناطق کمتر برخوردار امکان تحصیل در دوره پیش دبستانی را ندارند
گلریزان ۴ میلیاردی یکی از پیام رسانها برای کمک به محور مقاومت
سردار رحیمی: قاچاق کالا سهم عمدهای در مشکلات اقتصادی دارد
۳۰ مورد سازش در مراکز مهر خانواده از ابتدای سال
ترافیک روان در معابر بزرگراههای پایتخت
در حوزه مقابله با قاچاق کالا، پلیس امنیت اقتصادی محوریت دارد
چرایی ممنوعیت رانندگی موتورسیکلتسواران در شرایط بارندگی
دیدار بهروزآذر با معاونان زنان و خانواده ۵ دوره قبلی ریاست جمهوری