میرنیوز
به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست خبرگزاری تسنیم؛ عیسی کلانتری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست چندی پیش گفته بود که "به دلیل تحریمها، برخی نیروگاهها و پالایشگاهها به دلیل پُر بودن انبارها، چارهای برای استفاده از سوخت مازوت ندارند."
امروز نیز مسعود تجریشی؛ معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در گفتوگویی با خبرنگار حوزه محیط زیست خبرگزاری تسنیماعلام کرد که "طبق آخرین بررسیهایی که در ابتدای هفته گذشته از صنایع بزرگ اطراف تهران انجام دادهایم، مطلع شدیم که تعدادی از نیروگاههای تهران از سوخت مازوت استفاده کردهاند".
حالا، بهزاد اشجعی؛ دبیر کمیته فنی صدور مجوزهای زیست محیطی سازمان حفاظت محیط زیست در گفتوگو با تسنیم با اشاره به اظهارات کلانتری درباره مصرف مازوت در نیروگاهها اظهار کرد: آقای کلانتری نظر وزارت نفت را مطرح و نقل کرده است، حرفِ خودش نبوده، این طور برداشت شده که ما در محیط زیست رضایت دادیم که به علت مشکل تحریمها این کارخانهها بتوانند مازوت بسوزانند، اصلا چنین چیزی نبوده، ما هم بر سرِ این موضوع با وزارت نفت و کارخانههای بزرگ کشمکشهایی داشتهایم.
وی اضافه کرد: در این مدت پیرامون مصرف مازوت در نیروگاهها به بهانه تحریمها، با دادستانی، وزارت اطلاعات و سازمان بازرسی جلساتی داشتهایم بنابراین ما در محیط زیست به هیچوجه درباره مصرف مازوت در کارخانهها و نیروگاهها کوتاه نخواهیم آمد و جلوی آن را خواهیم گرفت.
دبیر کمیته فنی صدور مجوزهای زیست محیطی سازمان حفاظت محیط زیست تأکید کرد: توجیه وزارت نفت مبنی بر اینکه به واسطه تحریمها نمیتوانند مازوت را انبار کنند و به ناچار باید در کارخانهها سوزانده شود، درست نیست و ما آن را رد میکنیم، از طرفی این توجیه موجه و علمی نیست؛ در جلساتی نیز که با آنها داشتهایم، خودشان عنوان میکنند که مشکلی برای صادرات مازوت ندارند و هر چقدر مازوت تولید شود، توانایی صادرات دارند.
اشجعی ادامه داد: از طرف دیگر مشتری خارجی برای مازوت ایرانی زیاد است، به طوری که چینیها در مقطعی حاضر به توافق با ایران برای خرید مازوت در ازای فروش اتوبوسهای نو، جهت تجهیز و به روزرسانی ناوگان حمل و نقل عمومی ما بودند.
وی با تأکید بر اینکه امکانات برای صادرات مازوت فراهم است و این سوخت، در شرایطی مصرف داخلی نیز میتواند داشته باشد، گفت: اقداماتی نیز صورت گرفته که مازوت به مواد دیگری تبدیل شود تا آلایندگی کمتری داشته و قابل استفاده نیز باشد.
دبیر کمیته فنی صدور مجوزهای زیست محیطی سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: استنباط این است که استفاده از مازوت در نیروگاهها و کارخانههای بزرگ، جنبه "راحتطلبی" دارد زیرا سوختی ارزان و قابل دسترس برای نیروگاهها است!
اشجعی با اشاره به محدودیتهای کرونایی و ممنوعیت تردد در شب و تأثیر آن بر کاهش وضعیت آلودگی هوای شهرهای کشور اظهار کرد: در حالت معمولی نیز در ساعات شب آلودگی هوا نداشتهایم، همواره پیک آلودگی هوا در طول روز اتفاق میافتد، یعنی از صبح ساعت 7 تا حدود ساعت 8 شب، اتفاقا با ممنوعیت ترددهای شبانه، پیک آلودگی هوا به ساعات پایانی شب منتقل شده است.
وی اضافه کرد: با این محدودیتها، وضعیت آلودگی هوای شهرهای بزرگ، نه تنها بهتر نشده بلکه بدتر هم شده است.
دبیر کمیته فنی صدور مجوزهای زیست محیطی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه هر ساله حساسیتها بر روی آلودگی هوای شهرهای کشور بهخصوص شهر تهران بیشتر میشود، گفت: طبق تحقیقاتی که داشتهایم، در بعضی سالها، تعداد روزهای آلوده هوا کمتر از سالهای قبل از آن نیز بوده است اما همواره حساسیتها بر روی آلودگی هوا بیشتر است که این حساسیتها بهجا است و باید هم چنین باشد.
اشجعی خاطرنشان کرد: ما هم در محیط زیست از این حساسیتها بر روی معضل آلودگی هوا استقبال و تلاش میکنیم که از این طریق هماهنگیهای میانبخشی صورت گیرد تا همه دستگاهها نیز توجه ویژهای به موضوع آلودگی هوا داشته باشند.
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در صفحه اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
تاکنون بیش از ٢٥٠٠ تن اقلام زیستی برای مردم مظلوم لبنان ارسال شد
تحقق ۸۶ درصدی بودجه در ۶ ماهه نخست سال
۸ آذر بهعنوان روز کشتار نوزادان غزه توسط رژیم صهیونیستی ثبت جهانی شود
اعظم کریمی سرپرست اداره کل طرح های ملی وفراگیر جوانان شد
تفاوت مدت قرارداد و مدت تعهد چیست؟
واژگونی اتوبوس در محور نجف آباد به تیران ۱۲ مصدوم و دو کشته برجای گذاشت
هم افزایی نهادها برای حل چالشهای مدیریت بحران تهران ضروری است
قاچاقچی خودرو جگوار به پرداخت ۱۱۴ میلیارد محکوم شد
اعلام نتایج نهایی آزمون کارشناسان رسمی سال ۱۴۰۲
با بهرهگیری از خرد جمعی درصدد اصلاح قانون تسهیل هستیم
پیشرفت ۹۰ درصدی عملیات مناسب سازی خیابان بهبودی
قاچاقی یک خودرو جگوار به پرداخت ۱۱۴ میلیارد محکوم شد
سرانجام بیمه بافندگان فرش و شاغلین صنایعدستی
جشنواره «خشت بهشت» یک رویداد بسیار بزرگ در حوزه خدمات شهری
واژگونی اتوبوس در محور نجف آباد به تیران با ۱۲ مصدوم و دو کشته برجای گذاشت
دستورالعمل تأمین مالی و سرمایهگذاری شهرداریها و دهیاریها به زودی ابلاغ میشود
فرهنگ بسیجی مترادف با خستگی ناپذیری است
اکرانهای فرهنگی و نصب سردیس شهدا مایه امید و افتخار برای خانوادههای شهدا
جزئیات دومین جلسه رسیدگی به پرونده کثیرالشاکی «رضایت خودرو طراوت نوین»
فرهنگ بسیجی یک تفکر و مکتب است
راه اندازی ۶ شهردخت جدید تا روز دختر
فروش هزار میلیارد ریالی هنرمندان در نمایشگاه صنایع دستی
تقویت تلاشها برای دسترسی جانبازان شیمیایی کشور به دارو و تجهیزات پزشکی
لزوم اعمال مزد پایه سنوات و مزایای حق تأهل در لیستهای بیمهای از ابتدای دیماه
طلاق در تحصیل کردهها بیشتر است
«سامانه همدم»؛ پیوند سنت و فناوری برای تشکیل خانواده
ماهانه حدود ۳۰۰ اتوبوس به ناوگان شهری تهران اضافه خواهد شد
فتحی آشتیانی: در ایران به ۱۰۰ هزار روانشناس و مشاور نیاز داریم
۲۵۰۰ نفر به عنوان مدرس آموزش خانواده جذب آموزش و پرورش شدند
کشاورز: برای ثبت مهریه هزینهای نباید پرداخت شود