میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری رضوان دکتر حکیم زاده معاون آموزش ابتدایی با موضوع "واگذاری مهد کودک ها به وزارت آموزش و پرورش و بسته تحولی خوانا" صبح امروز به صورت ویدئو کنفرانسی برگزار شد.
حکیم زاده در ابتدای این نشست گفت: در خصوص بسته تحولی خوانا با توجه به چالش اساسی در دوره ابتدایی که ضعف در خواندن و درک مطالب بود و علیرغم تلاش های زیادی که شده و نمرات رو به رشد در آزمون پرلز باز هم از میانگین عقب هستیم. در واقع دانش آموزان در مهارت خواندن، درک مطلب و مهارت های زبانی، ضعف های اساسی دارند و باید تدبیری اندیشیده شود. بر همین اساس بسته تحولی خوانا چهار مهارت را در ۸ درصد از مدارس سراسر کشور اجرا کردیم که ان شالله بعد از کرونا بتوانیم آن را تعمیم دهیم.
معاون آموزش ابتدایی گفت: طرح خوانا در پنج درصد مدارس استان های سراسر کشور به صورت آزمایشی به اجرا در آمد و هدف ما ایجاد مهارت های اساسی زبانی است. سالهاست آموزش روخوانی و رونویسی انجام می شود که با مهارت خواندن و نوشتن متفاوت است و اثرات آن در سنین بالا هم مشاهده می شود و بعضاً برخی در سنین بزرگسالی قادر به نوشتن یک نامه نیستند.
وی ادامه داد: بسیاری از بچه های ما در درک مطلب و تجزیه تحلیل خواندن مشکل دارند. مهارت گوش دادن هم بستر گفتگو بین افراد اجتماع هست و با توجه به اینکه در گذشته ما تمرکزمان بر برترین ها بوده تا ابراز وجود کنند در این بسته تحولی هدف جرئت ورزی به همه بچه هاست و در کنار دو مهارت خواندن و نوشتن تاکید بر مهارت گوش دادن و صحبت کردن داریم. ادب، مسئولیت پذیری و جرئت ورزی نیز سه مهارتی است که در کنار این مهارت ها آموزش داده می شود. خصوصاً تمرکز می کنم به جزئت ورزی که بچه های ما را از آسیب های زیادی دور می کند.
وی درباره واگذاری تعلیم و تربیت کودکان زیر ۶ سال به آموزش و پرورش بیان کرد: ما دو دوره زیر ۴ سال و ۴ تا ۶ سال داریم که به صورت رسمی در پرورش کودکان زیر ۴ سال بهزیستی متولی گری داشته است و در ادامه یک تشتت و چندگانگی در نظارت و مدیریت کودکان زیر ۶ سال وجود داشت. تناقض الگوی تربیتی در مهدهای کودک احصا شد و فقدان متولی ملی نیز مشکل دیگری بود که احصا شد. در نتیجه آموزش ها سلیقهای بود. در واقع یک چالش این بود که دستگاه های دیگر هم ورود کرده بودند و یک چندگانگی مدیریتی وجود داشت. مرکز استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام و مرکز پژوهش های مجلس درباره چالش های این موضوع مطالعاتی را انجام داده بودند که تداخل وظایف، آموزش سلیقهای، ناهماهنگی در روش های آموزش زبان فارسی و مسائل فرهنگی و اجتماعی و تعارض میان آموزش های ارائه شده قبل از دبستان و دبستان از این جمله هستند.
معاون آموزش ابتدایی بیان کرد: در بین کودکانی که تحت نظر بهزیستی هستند ۸۰ درصدشان بین ۴ تا ۶ سال هستند (۵۰۰ هزار کودک) و ۲۰ درصد زیر ۴ سال هستند که با مصوبه اخیر به صورت یکپارچه به آموزش و پرورش محول می شوند. ما جلسات متعددی برگزار کردیم. رویکرد دنیا در تربیت کودکان زیر ۶ سال دارد تغییر از نگهداری به توجه به همه ابعاد تربیتی است. با توجه به اصول علم تربیت که تربیت امر پیوسته است با ساز و کار یکپارچه ای هدایت را به عهده داشته باشیم و الگوی مشخصی تهیه شود برای کودکان زیر ۶ سال.
وی درباره جزئیات این واگذاری نیز گفت: در شورای عالی انقلاب فرهنگی این مطرح شد و قرار شد در جلسات کارشناسی بحث شود. بعد از نهایی شدن جزئیات این موضوع اعلام می شود. با توجه به اهمیت این دوره زیر ۶ سال دارد که تاکید می شود رشد اصلی مغز در این سنین رخ می دهد و ابعادش مهم است. امروز در دنیا هم به این توجه دارند که کودکان را به همراه خانواده ها در این سنین در نظر بگیرند. ما می گوییم محورهای اصلی تربیت برای کودکان زیر ۶ سال اول خانواده است و بعد مراکز تعلیم و تربیت هستند و بعد جامعه و سایر نهادها که درگیر امر کودکان هستند. تعلیم و تربیت کودکان مختص برنامه ها در مهدهای کودک نیست پس باید خانواده ها توانا شوند.
وی ادامه داد: با توجه به ابعاد موضوع بحث فقط درگیری ما با بیش از یک میلیون کودک نیست برای همین ما واحد مستقلی نیاز داریم که به تربیت کودکان ۰ تا ۶ سال بپردازد و هم نظارت و هم تعیین اهداف و… داشته باشد و همه بخش های مرتبط با این موضوع در آموزش و پرورش با آن همکاری کنند. این واحد مستقل سازمانی که وابسته به آموزش و پرورش است و باید یک هیات امنایی داشته باشد. اما باید اجازه بدهیم ابعاد این موضوع روشن شود تا بتوانیم بیشتر درباره اش صحبت کنیم.
معاون آموزش ابتدایی تاکید کرد: کلیات موضوع به تصویب رسید و قرار شد در جلسات کارشناسی جزئیات واگذاری مشخص شود، قطعاً بعد از نهایی شدن جزئیات اعلام خواهد شد. کمیته های کارشناسی شکل گرفته که در حال کار بر روی این موضوع هستند.
حکیم زاده گفت: من به همه کسانی که مدیریت مهدهای کودک را دارند یا کسانی که در این مراکز کار می کنند اعلام می کنم که به هیچ وجهه قرار نیست مانعی برای فعالیت
آنها باشیم. اکثر این کودکان در سن ۴ تا ۶ سال هستند که بر اساس مصوبه سال ۹۵ باید زیر نظر آموزش و پرورش بودند و تعداد کمی کودک زیر ۴ سال هستند که وقتی از نظر اجرایی ضوابطش مشخص شد ما هم جزئیات بیشتری را درباره شهریه و دیگر موارد بیان می کنیم.
وی درباره اجباری شدن دوره پیش دبستانی گفت: در این باره درخواستی را مطرح کردیم و وزیر آموزش و پرورش به شورای عالی آموزش و پرورش ارجاع داده است. نرخ پوشش پیش دبستانی در کشورهای مختلف نشان می دهد اکثر کشورها در پوشش پیش دبستانی نرخ بالای ۹۵ درصد دارند. به خصوص در مناطق محروم و دوزبانه بسیار مهم است و امیدواریم بتوانیم کار را جلو ببریم.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش درباره ساعات فعالیت مهدهای کودک و نگرانی برخی خانواده ها مبنی بر تغییر ساعات فعالیت مهدها پس از واگذاری مسئولیت به آموزش و پرورش گفت: به این موضوع توجه داریم که یک کارکرد مهم مهدکودک کمک به مادران شاغل است. وظیفه ما حمایت از این موضوع و ایجاد آرامش برای مادران است. قطعاً در برنامه ها تغییری حاصل نمی شود چون دنبال تصدی گری نیستیم بلکه به دنبال این هستیم که بحث تعلیم و تربیت را پیوسته ببینیم و اهداف تعلیم و تربیت را با اهداف سند تحول بنیادین همسو کنیم. تاکید ما این است که خانواده ها را در سنین زیر ۴ سال توانمند کنیم تا از فضای بهتری برای تعلیم و تربیت برخوردار شوند. تغییری که آرامش خانواده ها را به هم بزند اتفاق نخواهد افتاد.
منبع : خبرگزاری مهر
موحدی: باید ساختارها و قالبهای سنتی را بشکنیم
اختصاص ۲.۲ همت برای تکمیل پروژههای آموزشی سیستان و بلوچستان
وعده صادق ۳ در راه است/ دوره نوجوانی بهار معنویت است
جزییات واژگونی اتوبوس در محور زاهدان از زبان پلیس راه
صدور حکم بازداشت نتانیاهو پیروزی حامیان فلسطین است
صدور حکم دیوان کیفری بینالمللی علیه نتانیاهو و گالانت پیروزی است
همکاری اسکاپ و ایران برای توانمندسازی زنان و مقابله با ریزگردها
افتتاح یاورشهر ۱۲ ویژه مردان معتاد جوان در تهران
نجات ۴ سرنشین محبوس در پی واژگونی اتوبوس
استقبال شهروندان از مرحله ثبت ایده «من شهردارم»
استقبال شهروندان از مرحله ثبت ایده «من شهردارم»
بازگشایی آزادراه تهران _ شمال و محور چالوس
زمانبندی آزمون سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد
اجرای ۴۱۱ طرح بدون مجوز محیط زیست در کشور
اژهای درگذشت حجتالاسلاموالمسلمین شوشتری را تسلیت گفت
اژهای در پیامی درگذشت حجتالاسلاموالمسلمین شوشتری را تسلیت گفت
باندِ گروگانگیر در تهران متلاشی شد؛ رهاییِ گروگان
آموزش مهارتهای فنی در کنار مهارتهای امنیتی به نیروهای مسلح
صالحی امیری: ایران برای مرمت آثار تاریخی آذربایجان آمادگی دارد
میدری: با فرهنگ بسیجی میتوان بسیاری از مسائل را در کشور حل کرد
پیشگیری از ساخت و ساز غیرقانونی در حریم تهران
با فرهنگ بسیجی میتوانیم بسیاری از مسائل را در کشور حل کنیم
حجت الاسلام قمی: مفهوم مقاومت عجین شده با حرکت و امید است
پیشگیری از ساخت و ساز غیرقانونی در حریم شمالغرب
مفهوم مقاومت عجین شده با حرکت و امید است
نشست شهردار تهران و کرمان پیرامون سالگرد حاج قاسم سلیمانی
دستها را که از روی گوش بردارید صدای مظلومیت را میشنوید
کاهش زباله گردی و حذف پسماند خشک از مخازن زباله با طرح نوماند
دلیل واژگونی اتوبوس کارگران معدن سونگون اعلام شد
خوشبختی همیشه آن چیزی نیست که در ذهن ما میگذرد