میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، سید حجت الله علمالهدی در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری مشترک میان پژوهشگاه قوه قضائیه و دانشگاه تهران، ابراز امیدواری کرد، امضای این تفاهمنامه و تعاملات فیمابین، باب همکاری بین ظرفیت عظیم دانشگاه تهران با مجموعه گسترده قوه قضائیه را فراهم کند.
رئیس پژوهشگاه قوه قضائیه افزود: مجموعه قوه قضائیه در سالهای گذشته ارتباط خوب و مناسبی با بدنه علمی کشور نداشته و این قطع ارتباط موجب ورود ضرر به دستگاه قضا و نهادهای علمی شده بود.
علمالهدی تأکید کرد: نبود ارتباط بین قوه قضائیه و نهادهای علمی مانند دانشگاهها و مراکز علمی – پژوهشی موجب شده بسیاری از پایان نامهها و موضوعات تحقیقاتی به سمت کارهای انتزاعی و غیرکاربردی سوق یابد. به عبارتی این مشکل سبب شده، از یک سو مجموعه قوه قضائیه نتواند از ظرفیت علمی و نخبگانی موجود در کشور بهره ببرد و از سوی دیگر نهادهای علمی نتوانستند از ظرفیتهای موجود در دستگاه قضا، بهرهمند شوند.
رئیس پژوهشگاه قوه قضائیه ادامه داد: در دوره جدید مدیریت قوه قضائیه، تاکید آیتالله رئیسی بر این است که پژوهشگاه قوه قضائیه از حداکثر ظرفیتهای علمی موجود در کشور استفاده کند.
وی اضافه کرد: یکی از مهمترین چالشهای نهادهای علمی وابسته به دستگاههای اجرایی این است که گاهی اوقات خودشان مانع ارتباط دانشگاهها و مراکز علمی – پژوهشی با دستگاه اجرایی میشوند. در صورتیکه رویکرد پژوهشگاه این نیست و قصد داریم پل ارتباطی بین قوه قضائیه و مجموعه نهادهای علمی موجود در کشور باشیم.
علمالهدی گفت: هنر نهادهای علمی وابسته به دستگاه اجرایی این است که نیازهای دستگاه را از طریق علم و پژوهش پاسخ دهد و از ظرفیت موجود در دانشگاهها را جذب و به نیازهای دستگاه اجرایی وصل کند. در همین راستا، در پژوهشگاه قوه قضائیه، مجموع نیازمندیهای دستگاه قضا گردآوری شده است.
رئیس پژوهشگاه قوه قضائیه ادامه داد: بسیاری از چالشهایی که امروز در دستگاه قضائی وجود دارد، حقوقی و قضائی نیست بلکه از جنس چالشهای غیرحقوقی مانند مدیریتی، جامعه شناسی، آمار و فناوری اطلاعات است.
وی تأکید کرد: بر این اساس رویکرد پژوهشگاه قوه قضائیه فقط تمرکز بر روی نیازمندهای حقوقی نیست و بر اساس نیازمندیها، در پژوهشکدهها و گروههای علمی، ساختارهایی متناسب با جامعه شناسی، مدیریت، روانشناسی و آمار و فناوری اطلاعات و اقتصاد طراحی کردیم.
علمالهدی با بیان اینکه برای بهرهگیری از ظرفیتهای علمی موجود در کشور سازوکارهایی در پژوهشگاه قوه قضائیه طراحی شده است، گفت: استفاده از قالبهایی مانند حمایت از پایاننامهها و رسالهها، فراهم کردن بستر مطالعاتی برای اساتید هیأت علمی، جذب سرباز نخبگان، واگذاری طرحهای پژوهشی به مؤسسات مطالعاتی و دانشکدهها و ایجاد بستر پسادکتری، از جمله اقدامات پژوهشگاه برای بهرهگیری از ظرفیتهای علمی موجود در کشور است.
وی افزود: در همین راستا ساختاری را در پژوهشگاه قوه قضائیه ترتیب دادیم تا نیازمندیهای علمی و پژوهشی قوه قضائیه دریافت و تجمیع و در قالب بسترهای مختلف علمی به دانشگاهها و مؤسسات مطالعاتی منعکس و از ظرفیت آنها برای حل معضلات قوه قضائیه استفاده شود.
رئیس دانشگاه تهران: پایاننامههای دانشگاهی باید در راستای حل چالشها باشد
در ادامه این مراسم، محمود نیلی احمدآبادی رئیس دانشگاه تهران اظهار کرد: همیشه از تفاهمنامههای اینچنینی استقبال میکنیم و شعار دانشگاه تهران این است که کار فردی نتیجه نمیدهد و و خیرات و برکات در کارگروهی است.
وی افزود: به دلیل گستردگی چالشهایی که بشر در ایران و دنیا با آن مواجه است و این چالشها به شکل فردی قابل حل نیست، و اگر هم حل شود، تبعات دیگری به دنبال دارد و چالش جدیدی بوجود میآورد مانند توسعه صنعتی که مسائل زیست محیطی و اجتماعی در آن دیده نمیشود.
رئیس دانشگاه تهران ادامه داد: قوه قضائیه از جمله نهادهایی است که امروز با حجم بالای پروندههای ورودی مواجه است و مهمترین کاری که باید دانشگاه انجام دهد، ارائه راهکار برای کاهش ورودیهاست. البته منشأ بسیاری از ورودیها، اقدامات و اتخاذ تصمیمات نادرست در خارج از قوه قضائیه مانند مسائل اقتصادی و ناهنجاریهای اجتماعی است که موجب افزایش ورودیها میشود. به طوری که هر چه تعداد قضات و دادگاه را افزایش دهیم در نهایت ورودی غلبه میکند و به دور تسلسل میافتیم که به نفع کشور نیست.
نیلی احمد آبادی گفت: در بسیاری از مسائلی که امروز تبعات حقوقی دارد، راهکار اجتماعی باید ارائه شود و نمیتوان با مجازات صرف به هدف رسید. قاعدتاً قوه قضائیه برای اینکه مسائل حقوقی خود را حل کند باید از ظرفیتهای بخشهای دیگر مانند دولت و مجلس از باب پیشگیری استفاده کند.
رئیس دانشگاه تهران افزود: امروز در دانشگاه تهران در تمام زمینههای که به عنوان چالش و مساله مطرح است، اعضای هیأت علمی متخصص و نهادهایی وجود دارد که به شکل کاربردی میتوانند این مسائل را دنبال کنند. یعنی یکی از سیاستهای دانشگاه تهران ایجاد موسساتی است که خبره باشند و در پاسخ به نیازهای جامعه حرفهای عمل کنند.
وی ادامه داد: دانشگاه تهران سعی دارد به سمت علوم انسانی و اجتماعی در حوزه نوآوری حرکت کند و باید این باور ایجاد شود که در حوزه علوم اجتماعی و انسانی نیز فناوری و نوآوری مهم است.
نیلی احمدآبادی به مدیریت پژوهش و نهاد پژوهش اشاره کرد و گفت: سازمانهای متولی پژوهش اعم از سیاست گذار و مجری باید متناسب با توسعه علم و فناوری توسعه یابند و در همین راستا در دانشگاه تهران تعداد زیادی نهاد مانند پارک علم و فناوری، شرکتهای سرمایه گذاری توسعه و مراکز نوآوری ایجاد کردیم که تا ۲۰ سال گذشته در کشور وجود نداشتند و علت آن هم پاسخ به نیازهای جامعه است.
رئیس دانشگاه تهران با بیان اینکه پایاننامهها و رسالههای دانشگاهی باید در راستای حل مسائل جامعه باشد، گفت: البته این به معنای فراموش کردن مرزهای دانش نیست و تضادی بین حرکت در مرزهای دانش و حل چالشها نمیبینم. چالشها در طول تاریخ وجود داشتند، اما بشر متناسب با توسعه تکنولوژی راهکارهای جدید برای حل آنها ارائه میکند؛ بنابراین تضادی بین حرکت بر روی مرزهای دانش و حل چالشها و مسائل نیست.
وی تأکید کرد: یکی از مشکلاتی که در این حوزه وجود دارد آن است که فرایندهای لازم برای حل مسائل از طریق پایاننامهها طراحی نشده است.
نیلی تصریح کرد: اگر این تفاهمنامه اجرایی شود و روان و روشن پیش برود، قطعاً سود و منفعت دو جانبه دارد و سود اصلی نیز به کشور میرسد، اما مهم این است که شیوههای اجرایی روشنی را طراحی کنیم.
در پایان این مراسم، دکتر حجتالله علمالهدی رئیس پژوهشگاه قوه قضائیه و دکتر محمود نیلی رئیس دانشگاه تهران، تفاهمنامه همکاری مشترک را امضا کردند.
در این مراسم، رحیمیان معاون پژوهشی دانشگاه تهران، شاکری معاون پژوهشی دانشکده حقوق دانشگاه تهران، محمد بهادریجهرمی قائم مقام پژوهشگاه قوه قضائیه، شاطریپور رئیس پژوهشکده حقوق جزا و جرمشناسی، احسانیفر رئیس پژوهشکده حقوق خصوصی، روحانی رئیس پژوهشکده آمار و فناوری اطلاعات، کریمی مدیر روابط عمومی و امور بینالملل پژوهشگاه قوه قضائیه و تواضع مدیر همکاریهای علمی پژوهشگاه حضور داشتند.
منبع : خبرگزاری مهر
جرایم یکساله از امروز برای رانندگان پیامک میشود؛ سقف خلافی برای توقیف خودرو
ارائه بیش از ۲۰۰ طرح از سوی زنان کنشگر مسجدمحور پایتخت
هشدار پلیس درباره خاموشی چراغهای جادهها و افزایش خطر تصادفات
تداوم هوای آلوده در تهران؛ وضعیت همچنان نارنجی
کاهش تأثیر تحریمها بر توانمندسازی زنان
جزئیات تصادف مرگبار در محور فرعی خوشاب-فیروزه با ۴ کشته و ۲ مصدوم
امضای تفاهمنامه پژوهشگاه میراث فرهنگی با موزه شانگهای چین
جای خالی مالکیت معنوی میراثفرهنگی در موزههای خارجی
جزییات و نحوه محاسبه متناسبسازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی
رژیم جعلی اسرائیل باید تحت تعقیب قرار گیرد
موزه جواهرات شهاب سنگ افتتاح میشود
«لیلا خسروی» سرپرست ادارهکل موزهها شد
درخواست ایران در اجلاس سازمان ملل در بانکوک چه بود؟
کشف ۹۰ برگه چک سفید امضا و ۳۵ کارت بانکی در مترو
در خواست ایران در اجلاس سازمان ملل در بانکوک چه بود؟
مهمترین کنش سیاسی زنان فلسطینی انتقال فرهنگ مقاومت است
بهرهمندی از ظرفیت نسل جدید در مدیریت شهری تهران
فرهنگ جهاد و شهادت گمشده امروز جامعه ماست
خداحافظی با چادرخوابی خانوادههای شهرستانی در اطراف بیمارستانها
توکلیزاده: رویکرد مدیریت شهری ترویج و توسعه کتابخوانی است
کشف سکههای تقلبی از خودروی بنز با پلاک دستنویس
جریمه دامدار متخلف به علت عرضه خارج از شبکه خوراک دام
سرقت ۱۴۳ هزار دلاری از یک شرکت خصوصی
هشدار جدی پلیس فتا به خریداران در جمعه سیاه
کشف سکههای تقلبی از خودرو بنز با پلاک دستنویس
مهم ترین کنش سیاسی زنان فلسطینی انتقال فرهنگ مقاومت است
توانبخشی به معلولین پا با ربات یک شرکت دانش بنیان ایرانی
افزایش کلاهبرداریهای اینترنتی در بلک فرایدی؛هشدار جدی پلیس فتا به خریداران در جمعه سیاه
برخورد مینیبوس با درخت در خرمآباد ۱۱ مصدوم داشت
۴ ایستگاه مترو تا پایان سال افتتاح میشود