میرنیوز
به گزارش ایسنا، رضا صفری شالی در وبینار "نقش ابعاد کلی سلامت دختران در توسعه پایدار" با محوریت توانمندسازی روانی اجتماعی دختران در توسعه پایدار که به همت جهاد دانشگاهی واحد الزهرا برگزار شد، اظهار کرد: در شرایط فعلی پاندمی کووید ۱۹ بسیاری از خانوادهها نمیدانند چگونه باید اوقات فراغت خود را بگذرانند و همین امر منجر به ایجاد مشکلاتی درون خانوادهها شده است، از این رو نهادهای فرهنگی باید این پارامترها را به خانوادهها آموزش دهند.
این جامعه شناس با تاکید بر لزوم سبک زندگی خانوادهها مطابق با شرایط فعلی پاندمی کووید ۱۹، ادامه داد: افزایش حضور والدین شاغل در خانواده منجر به افزایش تعاملات و جامعه پذیری فرزندان شده است. ما درگذشته شاهد خانواده "گسترده" بودیم که از جمله کارکردها آن حمایت در ابعاد مختلف بود، در حالی که امروزه خانوادهها بخشی از کارکردهای گذشته خود را ازدست دادهاند.
وی افزود: شکلگیری خانه سالمندان و مهدهای کودک از جمله مصادیق از دست رفتن کارکردهای خانواده است که در نهایت دولت و حاکمیت باید بار این کارکردهای از دست رفته را به دوش بکشد و به آنها بپردازد. از سوی دیگر میزان نشاط درون خانوادهها به وضعیت اجتماعی و اقتصای آنها نیز بستگی دارد، که بخش عمده آن به علت تغییر کارکرد خانواده بر عهده نهادهای دولتی گذاشته شده است.
به گفته وی نهادهای اجتماعی در راستای سیاست گذاری نشاط اجتماعی باید به حوزه معیشت، آموزش، بهداشت، اشتغال و مسکن و اوقات فراغت توجه ویژه نشان دهند که این مولفهها به همت برنامه ریزی دقیق شکل خواهد گرفت.
استادیار گروه جامعه شناسی دانشگاه خوارزمی با تاکید بر اینکه بخش عمدهای از نشاط خانوادهها به اقدامات نهادهای دولتی باز میگردد، ادامه داد: اگر مسئولین علاقمند به مشروعیت و مقبولیت در بین مردم هستند باید رضایت و خواستههای جمعی مردم را کسب کنند. جامعه ما مشکل جدیت، برنامه ریزی و شناسایی منابع دارد و باید اینها را برطرف کند.
وی افزود: امروزه با توجه به از بین رفتن مکانیزمهای جامعه سنتی و تغییر جوامع، دولت مردان باید با استفاده از منابع مختلف اعتبارات لازم را تامین کنند و در حوزههای مختلف اجتماعی، فرهنگی و ... شروع به فعالیت کنند. همچنین نقش نهادهای فرهنگی به ویژه صدا و سیما در این امر بسیار مهم است.
این استاد دانشگاه در ادامه به بیان مولفههای موثر در کاهش اضطراب خانوادهها در شرایط پاندمی کووید ۱۹ پرداخت و ادامه داد: مطابق با بررسیهای انجام شده مردم هرچند از رسانه مجازی زیاد استفاده میکنند اما خیلی هم به رسانههای مجازی اعتماد ندارند که این بسیار خوب است اما در عین حال باید خانوادهها بیاموزند از شنیدن اخبار منفی از منابع نامعتبر در این ایام به شدت اجتناب کنند.
صفری شالی معتقد است که در شرایط فعلی پاندمی کووید ۱۹ خانوادهها باید بیاموزند خود را با گذشته مقایسه نکنند چراکه شرایط فعلی بخشی از زندگی ما است و باید آن را بپذیرند. پتانسیلهای موجود را در شرایط فعلی بشناسند.
این جامعه شناس گفت: از جمله نیازمندیهای جامعه امرز ما این است که نهادهای برنامه ریز حوزه اجتماعی و اقتصادی، بسترهای نرم افزاری و سخت افزاری لازم را برای خانوادهها فراهم کنند تا خانوادهها بتوانند بهتر با چنین شرایطی کنار بیایند و تاب آوری آنها افزایش پیدا کند.
استادیار گروه جامعه شناسی دانشگاه خوارزمی افزود: همچنین ایجاد چشم انداز مثبت رو به آینده در قالب برنامههای اقدام و عمل و از سوی نهادهای اجتماعی، اقتصادی سیاستگذار شکل خواهد گرفت. در حالی که برنامه های اقدام و عمل غالبا در کشور ما انجام نمیشوند و در سطوح نظری خود باقی میمانند و اجرایی نمیشوند.
وی گفت: صاحب نظران معتقدند جوامع برای پیشرفت به سه نوع سرمایه اقتصادی، انسانی و اجتماعی نیازمندند. همیشه اینطور گفته شده است که مردان نقش ابزاری و زنان نقش اظهاری و عاطفی دارند اما امروزه و در شرایط فعلی کووید ۱۹ نیازمندیم که مردان در حوزه اظهاری وعاطفی نیز ایفای نقش کنند.
صفری شالی این را هم گفت که در شرایط فعلی نیازمندیم در مباحث گذران اوقات فراغت رجعت به گذشته داشته باشیم چراکه در گذشته سرگرمیهای ویژه برای زمستان داشتیم که میتوانست در افزایش تاب آوری و شکل گیری درست اوقات فراغت موثر واقع شود، از این رو نیازمندیم بخشی از آنها را احیاء کنیم و نشاط خانوادهها را افزایش دهیم.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
پیشنهاد بیش از ۷۰۰ ایده از سوی شهروندان در سومین دوره «من شهردارم»
غرق شدن قایق سافاری در جنوب شرقی مصر/ ۱۶ نفر مفقود هستند
آغاز اجرای برنامه اقدام ملی حفاظت از فوک خزری
توزیع ۱۱۰ هزار فیش عوارض پایدار شهری
قتل مقابل دریاچه چیتگر؛ دستگیری در شیراز
نوسازی ۴۰۰ اتوبوس بی آر تی ۱۸ متری دیزلی در تهران
۲۶ سردیس چهرههای ماندگار تهران در خانه اتحادیه رونمایی شد
۶ خودروی خارجی متعلق به شرکت کوروش کمپانی به مزایده گذاشته میشود
حکم پرونده چای دبش تا پایان ماه صادر میشود
توفان برت بریتانیا را درنوردید/ ۳ نفر کشته شدند
بیانیه نشست کارگاهی ذخیرهگاههای زیست کره ایران
۴ نفر در پی بارش برف سنگین در ترکیه ناپدید شدند
قیمت انواع گوشت قطعه بندی و بسته بندی بوقلمون اعلام شد
متهم ردیف اول پرونده چای دبش در دادگاه چه گفت؟
ماجرای واریز یک میلیون تومان به حساب بازنشستگان چه بود؟
برنامه بررسی تخلفات سردفتران با هوش مصنوعی تدوین میشود
افزایش قاچاق چوب با صدور مجوز برداشتن درختان شکسته
رمزارزها پر تکرارترین معضل مطرح شده در سامانه مشکلات حقوقی
کنترل تورم مطالبه بازنشستگان از دولت
فروش ۷ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان کالای تملیکی در ۸ ماهه امسال
دستگیری شیاد تلگرامی: دختران کمسن طعمه فریبکاران فضای مجازی شدند
کمک یک میلیاردی دیوان عالی کشور به پویش ایران همدل
هزینه ۲۰۰ میلیاردتومانی نگهداشت پلهای عابر
پروژه تونل شهید متوسلیان نیازمند سرمایهگذار است
توقیف سواری تویوتا به علت ۵۲۵ فقره تخلف و جریمه ۵۹ میلیون تومانی
نظام فنی و اجرایی اختصاصی بناها و بافتهای تاریخیفرهنگی ابلاغ شد
برخورد قاطع با دستکاری پلاک خودروها
واکنش «زاکانی» به چادرخوابی همراهان بیمار
سند مالکیت چهلستون صادر شد
آخرین وضعیت ترافیک صبحگاهی معابر و بزرگراههای تهران