میرنیوز
علی قربانی در گفت وگو با ایسنا، در تشریح منابع درآمدی و بودجه دهیاری ها در کشور، گفت: عمده درآمد دهیاری ها از محل مالیات بر ارزش افزوده و بند «الف» ماده ۳۸ قانون مالیات بر ارزش افزوده و تبصره ۲ ماده ۳۹ مربوط به اعتبارات سوخت و برخی درآمدهای محلی همچون صدور پروانه و بهای خدمات پسماند است که در بودجه های سالیانه این موارد پیش بینی و و یک نسخه از آن برای اعمال نظارت ها به استانداری ارسال می شود البته نظارت بر دهیاری ها از سه طریق منتخب وزارت کشور، خود دهیاری و توسط شورای اسلامی روستا اعمال می شود تا در صورت وجود انحراف، موارد به دستگاه قضایی معرفی شود و با متخلفان برخورد شود.
وی افزود: در سهم دهیاری ها از محل ارزش افزوده نیز به نسبت ۷۰ درصد برای شهرداری ها و ۳۰ درصد برای دهیاری ها واریز می شود و اعتبارات ماده ۳۹ که اعتبارات سوخت به حساب می آید به حساب متمرکز وجوح وزارت کشور واریز می شود که نسبت به شاخص هایی که سازمان برنامه و بودجه و وزارت کشور به تفاهم رسیده اند در بین دهیاری های سراسر کشور تقسیم می شود. این اعتبارات دولتی نیست و هر ماه در حساب دهیاری ها واریز می شود.
وی درباره اصلاح ساختار سازمانی و ضوابط تشکیلاتی دهیاری ها که به تازگی تصویب رسیده است نیز گفت: دهیاریها پس از ۲۲ سال از تصویب قانون تاسیس دهیاریهای خودکفا در روستاهای کشور، دارای ساختار سازمانی و ضوابط تشکیلاتی مصوب شدند. دهیاریهای کشور از بدو شکلگیری تاکنون با حداقل نیرو که بیشتر شامل فرد دهیار و مسئولان امور مالی و فنی دهیاری بود، به ارائه خدمات به روستاییان پرداخته و در سالیان اخیر اقدامات مطلوبی در راستای بهبود کیفیت زندگی روستاییان انجام دادهاند، اما با گسترش اقدامات و وظایف دهیاریها و همچنین تثبیت جایگاه دهیاریها به عنوان مدیران ارشد روستا، نیاز به نیروی انسانی متخصص در قالب ساختار و تشکیلات سازمانی مصوب بیش از پیش مشاهده میشد.
وی افزود: بر همین اساس آییننامه استخدامی دهیاریهای کشور در دستور کار قرار گرفت و آییننامه موصوف در راستای تقویت دهیاریهای کشور در شهریور سال ۱۳۹۸ از سوی هیات وزیران اصلاح شد و مقرر شد تا ساختار سازمانی دهیاریهای کشور متناسب با درجه هر دهیاری تهیه و ابلاغ شود که نهایتا ساختار سازمانی و ضوابط تشکیلاتی مربوط به آن متناسب با درجه هر دهیاری از سوی سازمان سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشورتدوین و از سوی وزیر کشور برای اجرا به استانداران ابلاغ شد.
وی ادامه داد: ساختار سازمانی ابلاغی با هدف افزایش کیفیت نیروهای شاغل و عدم افزایش کارکنان دهیاریها بدون ضابطه و خارج از نیاز دهیاریها تهیه و ابلاغ شده است. دهیاریهای کشور بر اساس شاخصهایی همچون درآمد، وسعت، جمعیت، مرکزیت دهستان و یا بخش و همچنین دارا بودن ظرفیت گردشگری به درجات یک تا ۶ درجه بندی میشوند که ساختار ابلاغی نیز متناسب با درجه هر دهیاری تهیه و تدوین شده است.
به گفته وی، بر این اساس به دهیاریهای درجه ۱ و ۲، حداکثر ۶ پست مشترک، به دهیاریهای درجه ۳ و ۴، حداکثر ۹ پست مشترک و به دهیاریهای درجه ۵ و ۶، حداکثر ۱۱ پست مشترک یا مستقل تخصیص خواهد یافت. همچنین در صورتی که دهیاری دارای پایگاه آتشنشانی باشد، حداکثر ۴ پست دیگر برای پایگاه مربوطه تخصیص خواهد یافت.
وی تاکید کرد: انجام امور مربوط به چند دهیاری توسط یک فرد و بر اساس ساعات مشخص است. این امر به منظور انجام امور مشترک میان چند دهیاری و کاهش هزینههای جاری دهیاریها صورت میگیرد و فردی که این پست را بر عهده میگیرد، طی قرارداد مشترکی با دهیاری منتخب به نمایندگی از سایر دهیاریهای همجوار، مسئولیت انجام امور را به طور همزمان و تا سقف ساعت کار مجاز در ماه برعهده خواهد داشت.
معاون امور دهیاریهای سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور درمورد چگونگی به کارگیری نیرو باتوجه به ابلاغ این ساختار سازمانی گفت: به کارگیری نیرو در قالب قرارداد کار بدون تعهد استخدامی، براساس ساختار مصوبِ در نظر گرفته شده برای هر دهیاری از طریق برگزاری آزمون و بهموجب دستورالعملی خواهد بود. رعایت بخشنامهها، ضوابط مالی و الگوهای ابلاغی از سوی وزارت کشور و سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور و تبصره ۲ ماده ۳۲ آییننامه مالی دهیاریها، با توجه به شرایط حاکم بر دهیاری و به فراخور شرایط مالی دهیاری در اینخصوص الزامی است. همچنین از تاریخ تصویب و ابلاغ این بخشنامه، هرگونه تغییر و اصلاح در ساختار سازمانی دهیاریها بر مبنای این ضوابط است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
آخرین وضعیت ترافیک صبحگاهی معابر و بزرگراههای تهران
بسیج مولود انقلاب، مکتب خداجویی و حق طلبی
رویکرد مبتنی بر گفتمان تحول پایهگذاری شد
برخورد قاطع پلیس با متخلفان دستکاری پلاک خودروها
اعلام نرخ قطعی حج تمتع تا ۲ ماه آینده
بارگیری ۵ هزار تخته پتو و ۲۰ تن مواد غذایی برای کمک به مردم مظلوم لبنان
مطالبه بازنشستگان از دولت باید کنترل تورم باشد
لزوم اصلاح نظام بنگاهداری در صندوقهای بازنشستگی
بیش از ۶ هزار هکتار بافت فرسوده در تهران در مسیر نوسازی
برگزاری رزمایش دریایی محمد رسول الله ۳ مرزبانی فراجا در آب های عمان
کشف بیش از ۷ میلیون لیتر انواع فرآوردههای نفتی قاچاق
شناسایی و انهدام باند جاعلان اسناد و املاک موروثی میلیاردی
صدور رای برای نتانیاهو و گالانت یعنی شکست بزرگ آمریکا
١٠ هزار وکیل در دیوان کیفری بین المللی علیه نتانیاهو گزارش ارائه کردند
تعاونی تامین نیاز واحدهای بومگردی با رویکرد صنایعدستی تشکیل شد
هلال احمر ایران تعهد پایداری به اقدامات بشردوستانه دارد
اجرای بیش از ۲ هزار تن آسفالت در معابر پایانههای مسافری جنوب
موحدی: ضارب امام جمعه کازرون سابقه بمبگذاری داشت
ماجرای اخراج دانشجویان دانشگاه فرهنگیان چه بود؟
خبرنگار مهر سفیر «اطلاع رسانی سلامت در حوادث و بلایا» شد
تفکر بسیجی، بنبستشکن در مسیر مقابله با جبهه استکبار است
اژهای: گاهی برخی گرانیها باعث مسائل روانی برای جامعه هستند
ایجاد ورودیهای جدید برای ایستگاههای متروی مصلا و شهیدبهشتی
حسینی: جریمههای رانندگی مستند با تصاویر پلاک خودرو صادر میشود
دبیرکل و معاون امور بینالملل هلالاحمر عازم بیروت شدند
اژهای: به قولهایی که میدهید عمل کنید
اژهای: تأثیر گرانی بر امنیت اجتماعی جامعه؛ به قولهایی که میدهید عمل کنید
فرهنگ نماز باید توسعه پیدا کند
دستگیری گروگانگیران اتباع خارجی
۱۷ نفر در تصادف اتوبوس در شرق برزیل کشته شدند