میرنیوز
دکتر بهمن صبور در گفتوگو با ایسنا، درباره کیفیت ماسکهایی که در بازار وجود دارد، گفت: باید توجه کرد که میزان تولید ماسک قبل از شیوع کرونا، روزانه کمتر از ۵۰۰ هزار عدد بود. بر همین اساس با شیوع کرونا در کشور، میزان مصرف به شدت بالا رفت و به نوعی با کمبود ماسک بهویژه در مراکز درمانی مواجه شدیم.
وی با بیان اینکه باید توجه کرد که انواع مختلف ماسکها کاربردهای متفاوتی دارند، افزود: به عنوان مثال ماسکهای N۹۵ در بخشهای جراحی، بیمارستانها و... به کار میروند و نیازی نیست که مردم در سطح شهر این ماسک را استفاده کنند. ماسک استانداردی که مردم میتوانند استفاده کنند، ماسکهای سه لایه پرستاری است که استانداردهای آن هم به این صورت است که لایه بیرونی و داخلی آن باید اِسپانباند و لایه وسط آن هم مِلتبلون باشد. البته لایههای بیرونی و داخلی میتواند اس ام اس هم باشد که ترکیبی از ملت بلون و اسپانباند است که ضریب محافظت ماسک را بالا میرود. این ماسکها استاندارد بوده و مشکلی ندارند.
صبور ادامه داد: البته در فاز اول تولید ماسک در ابتدای کرونا، از آنجایی که با کمبود ماسک مواجه شدیم، بسیاری از تولیدیها به سمت تولید ماسک رفتند و در فاز اول برایمان کمیت مهم بود. البته در همان زمان هم وزارت بهداشت دستورالعملی به تولیدیها ارائه داده بود که بر اساس آن ماسک تولید کنند، اما در حال حاضر به نقطهای رسیدیم که اعلام میشود که حتی تا ۳۰ میلیون ماسک هم در روز تولید میکنیم و حالا باید بر روی کیفیت کار کنیم.
نایب رئیس انجمن داروسازان تهران افزود: بر همین اساس هم وزارت بهداشت به کارخانههایی اجازه تولید و توزیع ماسک میدهد که استانداردهای وزارت بهداشت را رعایت میکنند؛ به طوری که ماسکها را به مراکز کنترل کیفیت مانند سازمان انرژی اتمی و مراکز دیگر میفرستند و گواهیهایی میگیرند که نشان دهد میزان محافظت آنها بالای ۶۰، ۷۰ تا ۸۰ درصد است. البته تاسفمان از این بابت است که نهادی نیست که یک کنترل کلی بر ماسکهایی داشته باشد که وارد بازار میشود. زیرا ماسک دو لایه، یک لایه و ماسکهایی که پارچه آنها از اسپان نیست نیز در بازار وجود دارد.
صبور تاکید کرد: البته سازمان غذا و دارو سامانهای را به داروخانهها معرفی کرده است که میتوانند از طریق آن ماسکهای سه لایهای را که کد IRC دارند و در سامانه تیتک ثبت شدهاند، چک کرده و از این طریق کیفیت ماسک را بررسی کنند. بنابراین نظارتی روی این ماسکها وجود دارد که نشان میدهد جنس ماسک چیست و گِرَم ملت بلون آن چقدر است. حال اگر ماسکها این استانداردها را داشته باشند، توسط شرکتهای پخش رسمی مجاز به توزیع در سطح داروخانهها هستند. این ماسک ها هم کد IMED دارند و هم در سامانه تیتک ثبت شدهاند و طبق فاکتور رسمی توزیع میشوند. ماسکهای دیگری که دارند تولید میشوند نیز باید به سمت دریافت این استانداردها روند و در این صورت وارد چرخه توزیع شوند که در این زمینه وزارت صمت، وزارت بهداشت و نهادهای ناظر باید نظارت کافی داشته باشند که ماسکهای غیراستاندارد وارد چرخه مصرف نشوند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ماسکهای غیر استاندارد هم در بازار وجود دارند، گفت: برخی تولیدیهای ماسک در جایی ثبت نشدهاند و همچنان کار میکنند. حال یک نهاد بالادستی باید بر روی نحوه تولید و استاندارد این ماسکها هم نظارت داشته باشند که خارج از چارچوب استاندارد نباشند. ماسک استاندارد، در کمترین حالت ۶۰ تا ۷۰ درصد محافظت میدهد و اگر همه افراد استفاده کنند و پروتکلها را هم رعایت کنند، به احتمال ۹۹ درصد به کرونا مبتلا نمیشوند، اما اگر ماسک غیراستاندارد باشد، ذرات ریز و قطرات تنفسی با یک عطسه و سرفه از ماسک عبور میکند. پیشنهادمان این است که نهادهای نظارتی که به تولید ورود کردند و تولید کمی ماسک مناسب شد، به کیفیت هم ورود کنند و استانداردهای سختگیرانهای اعمال کنند تا ماسکهای فاقد استاندارد از چرخه تولید خارج شوند.
صبور تاکید کرد: اگر داروخانهها در دو سه ماهه اخیر که سازمان غذا و دارو وارد استاندادسازی و نظارت بر کیفیت ماسکها شده است، از شرکتهای رسمی پخش، ماسک خریداری کردهاند، استاندارد در آنها قطعا رعایت شده است. برندها و کارخانههایی هم که ماسک استاندارد تولید میکنند و کد IRC دارند، در سامانه سازمان غذا و دارو مشخص شده اند. در کل کشور تعدادی شرکت ثبت شده که استانداردها را رعایت کردند و مجوز توزیع در دراوخانه و مراکز درمانی را دارند.
وی تاکید کرد: در عین حال راهکار اصلی برای استانداردسازی سایر ماسکهایی که در بازار وجود دارد، نظارت است.
صبور درباه قیمت ماسکهای سه لایه، گفت: قیمت ماسک سه لایه پرستاری درب کارخانه ۱۰۵۰، قیمت پخش ۱۱۵۵ و قیمت مصرف کننده ۱۳۰۰ تومان است.
وی همچنین گفت: مردم اگر خواستند بررسی کنند، ماسک سه لایهای را بشکافند پارچه ملت بلون مانند دستمال کاغذی باشد و اگر این پارچه وسط لایه بیرونی و داخلی است، استانداردهای وزارت بهداشت را دارا است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
درجه بندی ۹ غار با اهمیت در کارگروه ملی غارشناسی
سیل در اندونزی جان دو نفر را گرفت
جلوگیری از تعطیلی ۶۰ واحد تولیدی و بیکاری ۳۰ هزار کارگر
بسیجی، الگویی کامل، بی نظیر و نمونه برای نسل جوان است
هواشناسی هشدار داد/ پلیس: از سفرهای غیرضروری خودداری کنید
زبالههای ساری به تهران منتقل میشود؟
رونمایی از کتاب فرهنگ و بحران در دهمین کنگره سلامت در بلایا
هواشناسی هشدار داد؛ پلیس: از سفرهای غیرضروری خودداری کنید
جعل و کلاهبرداری ۲۰ میلیاردی با برنامه رسیدساز جعلی
فراخوان دیوارنگاری «دیوارهای کوچک شهر من» تمدید شد
افزایش ۲ برابری درآمدهای مناطق شهرداری تهران
جعل و کلاهبردای ۲۰ میلیاردی با برنامه رسیدساز جعلی
قیمت میوه ۵۰ درصد ارزانتر در میادین میوه و تره بار
شهید فخریزاده باعث پیشرفت جهشوار علمی کشور شد
۶ پیشنهاد ضروری اجرایی برای تحول در نظام مدیریت بحران کشور
محکومیت یک واحد آلاینده محیط زیست در ملارد
جزئیات تصادف خودروی استاندار استان مرکزی در آزادراه خلیج فارس اراک
اتصال دو منطقه ١٧ و ١٨ تهران از طریق باغراه حضرت فاطمه
پیگیری قاطع اجرای طرح شهید آرمان در تهران
رفع موانع ساخت پروژه آزمایشگاه و سالن تشریح پزشکی قانونی
جزییات پرونده یک شرکت خودرویی، خرید ملک ۳۰ میلیاردی در امارات توسط متهم ردیف اول
حضور رئیس قوه قضاییه در مراسم تشییع پیکر وزیر پیشین دادگستری
ایران دارای رتبه هفتم مخاطرات در جهان؛مهمترین چالش مدیریت بحران
جزییات رسیدگی به پرونده کثیرالشاکی یک شرکت خودرویی
بندر خمیر یکی از ۱۲ شهر برگزیده یونسکو شد
انسداد مرز با جدیت در مرزبانی پیگیری و دنبال میشود
جزای نقدی ۱۶ میلیاردی فرجام قاچاقچی لوازم خانگی
قیمت انواع میوه در میادین و بازارهای تره بار اعلام شد
کشف ۲۰۰ میلیاردی ابزار کار قاچاق در تهران
ایران جزو ۴ کشور برتر در زمینه رشد شاخص توسعه انسانی است