میرنیوز
مهندس بختیاری –رییس سازمان مردم نهاد خانه نجات ایران- در گفت و گو با ایسنا، درباره سختی عملیات در گودهای فرو ریخته، اظهار کرد: به هر آنچه که روی هم بریزد آوار می گوییم. در میان حوادث مربوط به آوار گودها، کمتر پیش می آید که یک تکه از زمین یا خاک گودبرداری شده فرو بریزد، ضمن اینکه اگر این حوادث در گودهای کوچک رخ بدهد امکان جست و جو و نجات زیاد است، اما وقتی ساختمانی در مجاورت آن ریزش کند با آوار شدید رو به رو خواهیم شد.
وی ادامه داد: نجات و امداد حوادث مربوط به ریزش یک ساختمان داخل گود سخت تر است، چرا که دیگر روی سطح زمین فعالیت نمی کنیم. گاهی در یک زلزله یک ساختمان چهارطبقه دچار ریزش می شود، در این شرایط تمام امکانات روی سطح زمین قرار دارد و با اینکه این عملیات نیز سختی خود را دارد اما افراد تیم نجات پس از رسیدن به محل فعالیت خود را آغاز می کنند.
رییس سازمان مردم نهاد خانه نجات ایران گفت: در حوادث گودبرداری ها فعالیت های جست و جو، نجات و امداد زیر سطح زمین انجام می شود، در شرایط فرو ریختن یک ساختمان داخل گود آدم ها در سطح زیرین قرار می گیرند و آوار روی آن ها ریخته می شود، به همین جهت جست و جو برای پیدا کردن افراد نیازمند زمان ویژه تری است.
وی افزود: در این شرایط ابتدا اقدامات جست و جو، نجات و پس از آن امداد انجام می شود. امداد نیز در این حوادث پیچیده است و نیاز به حضور افراد متخصصی دارد تا بتوانند در این زمینه فعالیت کنند. در حال حاضر هم این حوزه تعداد متخصصین کمتری دارد. پس به دلایلی که ذکر شد متاسفانه در بیشتر حوادث جدی و سنگین آوار، احتمال زنده ماندن کم است و همین موضوع نشان دهنده حساسیت این دسته از حوادث است.
بختیاری گفت: باتوجه به حساسیت و خسارت جانی بالای این امر باید به دنبال پیشگیری از وقوع این حوادث باشیم.
وی افزود: اگر ساختار گودبرداری ها را در کشور خودمان بررسی کنیم متوجه می شویم که اقدامات پیشگیرانه در نظر گرفته شده اما باید اجرا شدن یا نشدن آن ها را بررسی کنیم.
رییس سازمان مردم نهاد خانه نجات ایران گفت: در کارگاه ساختمانی یا فعالیت عمرانی یک کارفرما، پیمانکار، مهندس ناظر و... داریم، در گذشته مهندس ناظر را پیمانکار معرفی می کرد اما حالا خود سازمان نظام مهندسی معرفی می کند، پس در این شرایط یکی از دستگاه های نظارتی را می توان نظام مهندسی در نظر گرفت که در تمام اقدامات سازه ای کشور دو نقش دارد.
مهندس بختیاری افزود: سازمان نظام مهندسی در ابتدا با تصیلات آکادمیک و پروسه صدور کد نظام مهندسی برای افراد رو به رو است، در مرحله دیگر نیز با این موضوع که مهندس ناظر در کارگاه حضور فیزیکی، مستمر و روزانه داشته باشد رو به رو می شود. زمانی که مهندس ناظر در کارگاه حضور فیزیکی داشته باشد تمام مسائل مربوط به گود توسط فردی که به صورت آکادمیک این مسائل را یاد گرفته باید بررسی شود.
رییس سازمان مردم نهاد خانه نجات ایران گفت: در این میان بر اساس قانون، ناظر دیگری هم از سوی شهرداری در نظر گرفته می شود. بر اساس قانون شهرداری همانگونه که مجوز ساخت و ساز را تایید می کند باید در حین پروسه نیز نظارت دوره ای داشته باشد. پس فردی که شروع به ساخت و ساز می کند باید ارتباطی مستمر با شهرداری داشته باشد.شهرداری باید در گودهای بزرگ و حساس یا جایی که همسایه ها اعتراض می کنند نظارت ویژه ای انجام دهد.
وی ادامه داد: حالا اگر نظارت شهرداری و هم مهندس ناظر درست انجام شود اما با این حال حادثه ای رخ دهد و فردی آسیب ببیند کارفرما و ناظر باید قطعا پاسخگو باشند، پس اگر اقدامات از سوی ناظران به درستی انجام شود دیگر نیازی به ورود حوزه امداد و نجات نیست، اما متاسفانه گاهی دقت فدای سرعت بالا و کاهش هزینه ها می شود.
مهندس بختیاری در خصوص تاثیر نوع خاک مناطق مختلف در نوع ریزش گود ها اظهار کرد: این موضوع به جنس خاک هم بستگی دارد، مثلا شهرهای مختلف جنس خاک متفاوتی دارند. در تهران نیز به دلیل اینکه شکل تهران از کوه شروع می شود و به دشت ختم می شود متفاوت است.
وی در خصوص گودهای رها شده نیز گفت: قوانینی وجود دارد که می گوید یک گود نباید بیش از چند سال رها شود، به دلیل اینکه این خاک پوک می شود، چسبندگی خود را از دست می دهد و فشار ها هم بر آن بیشتر می شود، اگر دقت کنید معمولا آسفالت های کنار گودهای رها شده ترک می خورند، این ها همه ناشی از همین امر است. بارش های فصلی هم بر آن ها اثرگذار است.
رییس سازمان مردم نهاد خانه نجات ایران گفت: به عنوان مثال برج میلاد گود بزرگی کنار آن واقع شده بود که همان هم حساسیت داشت. واقعیت این است که استانداردهایی برای این موضوع تعریف شده است که گاهی به دلایل متفاوت این گودها رها می شود.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
دیدار بهروزآذر با معاونان زنان و خانواده ۵ دوره قبلی ریاست جمهوری
ترافیک سنگین و پر حجم شبانه در معابر و بزرگراههای پایتخت
افتتاح ۳۰ هزار واحد مسکونی شهری در بافتهای فرسوده تهران
تاکنون بیش از ٢٥٠٠ تن اقلام زیستی برای مردم مظلوم لبنان ارسال شد
تحقق ۸۶ درصدی بودجه در ۶ ماهه نخست سال
۸ آذر بهعنوان روز کشتار نوزادان غزه توسط رژیم صهیونیستی ثبت جهانی شود
اعظم کریمی سرپرست اداره کل طرح های ملی وفراگیر جوانان شد
تفاوت مدت قرارداد و مدت تعهد چیست؟
واژگونی اتوبوس در محور نجف آباد به تیران ۱۲ مصدوم و دو کشته برجای گذاشت
هم افزایی نهادها برای حل چالشهای مدیریت بحران تهران ضروری است
قاچاقچی خودرو جگوار به پرداخت ۱۱۴ میلیارد محکوم شد
اعلام نتایج نهایی آزمون کارشناسان رسمی سال ۱۴۰۲
با بهرهگیری از خرد جمعی درصدد اصلاح قانون تسهیل هستیم
پیشرفت ۹۰ درصدی عملیات مناسب سازی خیابان بهبودی
قاچاقی یک خودرو جگوار به پرداخت ۱۱۴ میلیارد محکوم شد
سرانجام بیمه بافندگان فرش و شاغلین صنایعدستی
جشنواره «خشت بهشت» یک رویداد بسیار بزرگ در حوزه خدمات شهری
واژگونی اتوبوس در محور نجف آباد به تیران با ۱۲ مصدوم و دو کشته برجای گذاشت
دستورالعمل تأمین مالی و سرمایهگذاری شهرداریها و دهیاریها به زودی ابلاغ میشود
فرهنگ بسیجی مترادف با خستگی ناپذیری است
اکرانهای فرهنگی و نصب سردیس شهدا مایه امید و افتخار برای خانوادههای شهدا
جزئیات دومین جلسه رسیدگی به پرونده کثیرالشاکی «رضایت خودرو طراوت نوین»
فرهنگ بسیجی یک تفکر و مکتب است
راه اندازی ۶ شهردخت جدید تا روز دختر
فروش هزار میلیارد ریالی هنرمندان در نمایشگاه صنایع دستی
تقویت تلاشها برای دسترسی جانبازان شیمیایی کشور به دارو و تجهیزات پزشکی
لزوم اعمال مزد پایه سنوات و مزایای حق تأهل در لیستهای بیمهای از ابتدای دیماه
طلاق در تحصیل کردهها بیشتر است
«سامانه همدم»؛ پیوند سنت و فناوری برای تشکیل خانواده
ماهانه حدود ۳۰۰ اتوبوس به ناوگان شهری تهران اضافه خواهد شد