میرنیوز
به گزارش ایسنا، تهرانیها روزانه حدود ۹۰۰۰ تن زباله تولید میکنند که حدود ۴۰ درصدش را پسماندهای خشک تشکیل میدهند و کاهش تولید پسماند و مدیریت این طلای کثیف همواره یکی از دغدغههای مدیریت شهری بوده است.
یکی از راهکاری مدیریت شهری برای این مهم و هزینه های ناشی از آن طرح «کاپ» است که علاوه بر کاهش تولید پسماند تفکیک از مبدا را نیز محقق می کند.
در این راستا طرح کاپ (کاهش پسماند) به صورت آزمایشی و محدود در برخی ساختمان های اداری و شهرک های مسکونی چهار منطقه شهرداری یعنی مناطق ۶ ، ۲۱ ، ۴ و ۲۲ کلید خورد تا در قالب آن مخازن جداگانه ای در ساختمان ها برای زباله های تر و خشک تعبیه و شهروندان به صورت مجزا پسماندهای خود مانند شیشه، ظروف پت، پلاستیک و … را در مخازن قرار دهند تا در نهایت نیروهای پسماند علاوه بر جمع آوری زبالهها از درب منازل در هر شب، هفته ای یک یا دو بار نیز در ازای پرداخت هزینه، پسماندهای خشک را جمع آوری کنند.
با اجرای طرح کاپ به تدریج مخازن فعلی زباله حذف و مخازن سه گانه در بازه زمانی سه تا چهار ماه در اکثر ساختمان های تجاری، اداری و مسکونی جایگزین میشوند. در حقیقت طرح کاپ بخشی از طرح جامع پسماند است که در حال حاضر به صورت پایلوت در حال انجام است و در این راستا قبل از جایگذاری مخازن، درباره هر محله مطالعاتی انجام میشود و مخازن تفکیک نسبت به جمعیت پذیری خانوارها در محلات قرار داده میشوند.
این طرح باید علاوه بر کاهش تولید پسماند، تفکیک را نیز به همراه داشته باشد لذا نیازمند اموزش و اطلاع رسانی دقیق در سطح محلات بود. خیلی زود علاوه بر سه منطقه ای که برای اجرای کاپ درنطر گرفته شده بود مناطق دیگری از تهران نیز به صورت داوطلبانه با همکاری شورایاری ها تصمیم به اجرای طرح در برخی خیابان های اصلی خود گرفتند که منطقه۱۱ جز این مناطق بود.
شهرداری منطقه ۱۱ در این راستا با نصب بنرهایی ،در نهایت مخازن زباله را از معابر خیابان ابوریحان جمع آوری کرد و جای آنها گل کاشته شد. هرچند این اقدام مانع از تجمیع و پخش شدن زبالهها بر روی زمین و اطراف محل قبلی مخازن نشده است، زبالههایی که بخاط کرونا بخش عمدهای از آن عفونی و بهداشتی هستند، علاوه بر آنکه چهره و منظر شهر را نازیبا میکند، از منظر سلامتی نیز مخاطره آمیز است.
در همین راستا آرش حسینی میلانی، رئیس کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران در گفتگو با ایسنا، با تاکید بر لزوم اجرای طرح کاپ با روش و شیوه تعیین شده گفت: انچه که در منطقه ۱۱ و محدوده خیابان ابوریحان انجام شده اصولا طرح کاپ نیست و پروتکل های طرح کاپ رعایت نشده است.
وی تاکید کرد: قطعا شورای شهر تهران این موضوع را پیگیری خواهد کرد؛ بی تردید مناطق نمی توانند با چنین شیوه ای به طرح کاپ ورود پیدا کنند.
از سوی دیگر کوروش خرد، معاون خدمات شهری و محیط زیست منطقه ۱۱ در گفتگو با ایسنا، در این باره گفت: طرح کاپ قرار است تا به صورت کلی در شهر تهران اجرا شود، اما چند منطقه برای پایلوت انتخاب شدند که منطقه ۱۱ شهرداری جزو مناطق پایلوت نبود ولی با توجه به اینکه ارتباط خوبی با نمایندگان مردم در شورایاری ها داریم و پایه و اساس اجرای طرح کاپ بر مشارکت مردم استوار است، این پتانسیل در محلات منطقه مشاهده شد که اجرای طرح را در منطقه ۱۱ آغاز کنیم.
وی افزود: بر همین اساس با مشورت سازمان مدیریت و پسماند شهرداری تهران ابتدا در سه محله از ۱۷ محله منطقه، کار را شروع کردیم و جلسات توجیهی برگزار و طی آن مشکلات پیشرو مورد بررسی قرار گرفت و موارد مختلفی برای حل مشکلات پیش بینی شد و همه این اقدامات با مشارکت و همراهی شهروندان، پیمانکاران حوزه پسماند تر و خشک منطقه، شورایاران، شهرداران نواحی، محیط زیست، مدیران محلات و... انجام شد.
وی ادامه داد: طرح کاپ هدفگذاری دارد با اموزش شهروندان بتوانیم شعار قرار دادن زباله ها درب منازل در ساعت ۲۱ را که کم رنگ شده بود احیا کند. در خیابان ابوریحان منطقه ۱۱ پس از ابلاغ طرح کاپ در حوزه اموزش و اطلاع رسانی ورود پیدا کردیم و حدود ۲ ماه اموزش دادیم و در محور اصلی و کوچه های فرعی با نصب بنر اطلاع رسانی انجام دادیم البته در این راستا از شورایاری و مدیریت محله نیز یاری گرفتیم حتی برای اموزش ها به درب منازل مردم رفتیم و نهایتا در این خیابان بخشی از مخازن زباله جمع آوری شد.
وی تاکید کرد: در خیابان ابوریحان ۱۲ مخزن جمع اوری شد درحالی که هر مخزن زباله های ۹۰ تا ۱۰۰ خانوار در خود جا می دهد؛ در بازدیدی که از این محور داشتیم در کنار محل هایی که مخازن جمع اوری شده مجموعا به اندازه یک نصف مخزن زباله مشاهده می شود که دلیل بازخورد مناسب اطلاع رسانی خوب است و البته طبیعی است که از مجموع خانوارهای ساکن در این خیابان تعداد ۳۰ تا ۴۰ خانوار همراهی لازم را به هر دلیل نداشته باشند و یا مخالف اجرای طرح باشند و در برابر تغییر مقاومت نشان دهند که نیاز به گفتگو و اطلاع رسانی بیشتر است ولی از نظر ما اجرای طرح در این محدوده موفق بوده است.
معاون خدمات شهری و محیط زیست منطقه ۱۱ در بخش دیگری از صحبت های خود با تاکید بر اینکه مدت زیادی از جمع اوری مخازن زباله در این خیابان نمی گذرد افزود: در حال حاضر شهرداری ناحیه ماموریت دارد در جهت اگاه سازی خانوارهایی که رعایت نمی کنند اقدام کند. در گذشته دغدغه ما این بود که مخازن در سطح معبر واژگون می شود، زباله ها پخش می شود، مخزن الودگی ایجاد می کند، زباله گردها به سراغ مخازن می روند و رنگ امیزی و نگهداشت مخازن و امروز این دغدغه ها به این محدود شده که در محل قبلی مخازن تعدادی زباله گذاشته شده که شناسایی و اگاهی این خانوارها نیز کار سختی نیست.
وی افزود: از سوی دیگر برای شهروندان جای نگرانی وجود ندارد چرا که قرار نیست این طرح گسترده شود و به ناگهان تمامی مخازن محلات جمع اوری شوند تا زمانی که این طرح به طور کامل در خیابان ابوریحان اجرایی نشود و مزیت ها و معایب ان احصا نشود به سراغ خیابان و محدوده دیگری نخواهیم رفت که شهروندان نگران ایجاد بی نظمی باشند. قطعا با اجرای صحیح طرح شما در طول روز خیابان ابوریحان را تمیز مشاهده خواهید کرد و دیگر اثری از جانوران موذی و فعالیت زباله گردها مشاهده نخواهد شد.
وی تاکید کرد: قطعا در شرایطی که شهروندان در هر ساعتی از شبانه روز زباله های خود را در مخازن تخلیه می کردند و زباله گردها برای مواد بازیافتی مخازن زیر و رو می کردند احتمال انتقال بیماری و شیوع ویروس بیشتر بود اما در حال حاضر تعداد محدودی که زباله ها را خارج از ساعت ۹ شب در کنار محل قبلی مخازن قرار می دهند علاوه بر اینکه با تردید و ترس از نگاه سایر شهروندان این کار انجام می دهند احتمال انتشار الودگی کمتر از گذشته است و مداوم این زباله ها نیز توسط شهرداری جمع اوری می شود و این مشکل نیز با اطلاع رسانی بیشتر و بهتر قابل حل است.
وی ادامه داد: در برخی نقاط اجرای طرح ما مخازن به همراه زیر مخزنی و به طور کلی جمع اوری کردیم اما در خیابان ابوریحان زیر مخزنی ها تبدیل به گلدان شده است شاید همین موضوع باعث شده که برخی شهروندان هنوز تصور کنند زباله را می توانند در کنار این محل قرار دهند؛ در محل هایی که مخازن به طور کامل جمع اوری شده اند این مشکل کمتر است اما به هر روی مزیت های اجرای این طرح از معایب ان بیشتر است و در مقابل دو ماه اطلاع رسانی بازخورد خوبی داشته ایم.
به گزارش ایسنا، در روزگاری که کرونا روزهای سیاهی را برای کشور رقم زده است و مسئولان برای مقابله با این ویروس مرگبار روزانه محدودیت ها و برنامههای جدیدی را طرح و اجرا میکند، انتظار میرود در اجرای طرحهای شهری از جمله طرح کاپ که مستقیم با زیست و زندگی شهروندان در ارتباط است، پروتکلهای سختگیرانهتر با زمانبندی دقیقتر پیشبینی و اجرا شود زیرا در غیر اینصورت میتوانند برای سلامت شهروندان مخاطره آمیز باشد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
کاهش تأثیر تحریمها بر توانمندسازی زنان
جزئیات تصادف مرگبار در محور فرعی خوشاب-فیروزه با ۴ کشته و ۲ مصدوم
امضای تفاهمنامه پژوهشگاه میراث فرهنگی با موزه شانگهای چین
جای خالی مالکیت معنوی میراثفرهنگی در موزههای خارجی
جزییات و نحوه محاسبه متناسبسازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی
رژیم جعلی اسرائیل باید تحت تعقیب قرار گیرد
موزه جواهرات شهاب سنگ افتتاح میشود
«لیلا خسروی» سرپرست ادارهکل موزهها شد
درخواست ایران در اجلاس سازمان ملل در بانکوک چه بود؟
کشف ۹۰ برگه چک سفید امضا و ۳۵ کارت بانکی در مترو
در خواست ایران در اجلاس سازمان ملل در بانکوک چه بود؟
مهمترین کنش سیاسی زنان فلسطینی انتقال فرهنگ مقاومت است
بهرهمندی از ظرفیت نسل جدید در مدیریت شهری تهران
فرهنگ جهاد و شهادت گمشده امروز جامعه ماست
خداحافظی با چادرخوابی خانوادههای شهرستانی در اطراف بیمارستانها
توکلیزاده: رویکرد مدیریت شهری ترویج و توسعه کتابخوانی است
کشف سکههای تقلبی از خودروی بنز با پلاک دستنویس
جریمه دامدار متخلف به علت عرضه خارج از شبکه خوراک دام
سرقت ۱۴۳ هزار دلاری از یک شرکت خصوصی
هشدار جدی پلیس فتا به خریداران در جمعه سیاه
کشف سکههای تقلبی از خودرو بنز با پلاک دستنویس
مهم ترین کنش سیاسی زنان فلسطینی انتقال فرهنگ مقاومت است
توانبخشی به معلولین پا با ربات یک شرکت دانش بنیان ایرانی
افزایش کلاهبرداریهای اینترنتی در بلک فرایدی؛هشدار جدی پلیس فتا به خریداران در جمعه سیاه
برخورد مینیبوس با درخت در خرمآباد ۱۱ مصدوم داشت
۴ ایستگاه مترو تا پایان سال افتتاح میشود
سند ملی میراث فرهنگی تدوین میشود
مدیر کل حوزه ریاست و روابط عمومی دیوان عدالت اداری منصوب شد
رونمایی از اولین دایره المعارف ویژه نابینایان در ایران
سفر عمره گران میشود