میرنیوز
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ علی اصغر مونسان با حضور در یک برنامه تلویزیونی با اشاره به آسیبهای ناشی از گسترش ویروس کرونا در کشور اظهار کرد: ما برای کمک به جلوگیری از شیوع بیشتر این ویروس کاملاً به توافقات ستاد ملی کرونا پایبند هستیم؛ ما هم انجام سفرهای انبوه و خارج از دستور این ستاد را نمیپسندیم اما قائل به انجام مدل سفر هوشمند در کشوریم.
وی افزود: سفر هوشمند میتواند در این شرایط کمک کننده باشد و با رعایت پروتکلهای بهداشتی و با نظارت وزارت میراث فرهنگی و گردشگری صورت پذیرد. همانطور که می دانید موضوع گردشگری در بسیاری از کشورها از جمله کشورهای همسایه تداوم دارد و هتلهایی که پروتکلهای بهداشتی را به صورت کامل رعایت می کنند، شناسایی و معرفی می شوند تا مورد استفاده گردشگران قرار گیرد البته این موضوع در هتلهای داخل کشور هم رایج است و وزارت بهداشت هم در بازدید های اخیر خود بر این موضوع تأکید کرده است؛ اگر برگزاری تورهای داخلی و خارجی تحت نظارت این وزارتخانه باشد تمام پروتکلهای لازم در آنها رعایت میشود.
وزیر گردشگری با ذکر مثالی توضیح داد: در تورهای گردشگری موازین بهداشتی به صورت کامل رعایت میشود، مثلا اگر وضعیت گردشگران را در اتوبوسهای گردشگری ببینیم شاهد رعایت فاصله های اجتماعی خواهیم بود؛ هتلهای محل اقامت مورد تأیید وزارت بهداشت است و همین موضوعات در دنیا هم رعایت میشود. وزارت بهداشت هم میتواند به این روند نظارت داشته باشند.
مونسان درباره بودجه وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بیان کرد: بودجه ما متناسب با بودجه یک وزارتخانه نیست. ما قرار بود برای سال 99، یک هزار و 400 میلیارد تومان بودجه دریافت کنیم که با کسر 200 میلیارد تومان حدود هزار و 200 میلیارد تومان به ما تخصیص داده شد. ما سال گذشته 186 میلیارد تومان بودجه دریافت کردیم برای نگهداری از 34 هزار اثر ثبت ملی شده که یعنی برای هر اثر کمتر از 10 میلیون تومان اعتبار در سال جهت حفظ و نگهداری اختصاص پیدا می کند البته بخشی از این بودجه از محل فروش بلیت دیده شده است که آن را هم از دست داده ایم.
وی افزود: ما از محل درآمد بناهای تاریخی برای سال جاری 200 میلیارد تومان پیشبینی کرده بودیم که تنها 3 میلیارد تومان آن محقق شد. ما به شدت تحت فشار قرار گرفته ایم.
وزیر میراث فرهنگی درباره اتفاقات اخیر در چغازنبیل گفت: یک طرح توسعهای مربوط به یکی از کارخانجات اطراف این بنا وجود دارد که متاسفانه در نزدیکی یکی از آثار ثبت جهانی شده ما در حال انجام است. بناهایی که ثبت جهانی میشوند یعنی این اثر اینقدر واجد ارزش است که دیگر صرفا مربوط به یک ملت نیست و به همه مردم جهان تعلق دارد، پس مورد نظارت و بررسی پایگاه های جهانی قرار می گیرد. این طرح توسعه کارخانه مذکور هم برای ما عجیب است که چرا با وجود این فضای گسترده در اطراف اصرار به انجام برنامه توسعه ای در محوطه تاریخی دارد. همکاران ما هم در آنجا درگیر رفع این موضوع هستند و ما جلوی این اقدامات را خواهیم گرفت، خواهش میکنم که استاندار خوزستان هم در این زمینه همراهی کند البته قوانین حمایتی خوبی در حوزه حفاظت از بناهای تاریخی داریم که من در این رابطه از قوه قضائیه و مجلس شورای اسلامی تشکر میکنم.
وی در مورد اقدامات صورت گرفته برای رونق تولید در صنایع دستی توضیح داد: صنایع دستی و گردشگری از مصادیق بارز اقتصاد مقاومتی است که امکان ایجاد اشتغال بالا با سرمایه اندک دارند. هنوز در کشور متوجه پتانسیلهای این دو حوزه شغلی نشده ایم. در حوزه صنایع دستی طرح تجاری سازی صنایع دستی را پیگیری میکنیم که در آن علاوه بر آموزش و احیای هنرهای سنتی که قبلا از بین رفته بود بر روی برند سازی فعالیت کردیم.
مونسان ادامه داد: یکی دیگر از نقاط ضعف ما در حوزه بسته بندی تولیدات بود که رونق گرفت و در نهایت روی بازارسازی، ایجاد بازارهای جدید و کاربردی کردن صنایع دستی فعالیتهای زیادی صورت گرفت. در دولت فعلی بالغ بر یک و نیم میلیارد دلار صادرات صنایع دستی داشتیم.
وی افزود: من برای موضوع بیمه هنرمندان صنایع دستی بسیار تلاش کردم اما تنها مقدار اندکی از اعتبارات آن را توانستیم محقق کنیم و کافی نبوده است.
وزیر میراث فرهنگی و گردشگری گفت: تاکنون نزدیک به 220 هزار میلیارد ریال صرف پروژههای مرتبط با این وزارتخانه شده است. افتتاح 408 هتل و 2 هزار 200 مرکز اقامت بوم گردی را طی دولت فعلی شاهد بودیم اما همچنان معتقدیم بودجه این وزارتخانه بسیار اندک است و با کسر 200 میلیارد تومان بودجه ما به حدود هزار و 200 میلیارد تومان رسیده است.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
ترافیک سنگین و پر حجم شبانه در معابر و بزرگراههای پایتخت
افتتاح ۳۰ هزار واحد مسکونی شهری در بافتهای فرسوده تهران
تاکنون بیش از ٢٥٠٠ تن اقلام زیستی برای مردم مظلوم لبنان ارسال شد
تحقق ۸۶ درصدی بودجه در ۶ ماهه نخست سال
۸ آذر بهعنوان روز کشتار نوزادان غزه توسط رژیم صهیونیستی ثبت جهانی شود
اعظم کریمی سرپرست اداره کل طرح های ملی وفراگیر جوانان شد
تفاوت مدت قرارداد و مدت تعهد چیست؟
واژگونی اتوبوس در محور نجف آباد به تیران ۱۲ مصدوم و دو کشته برجای گذاشت
هم افزایی نهادها برای حل چالشهای مدیریت بحران تهران ضروری است
قاچاقچی خودرو جگوار به پرداخت ۱۱۴ میلیارد محکوم شد
اعلام نتایج نهایی آزمون کارشناسان رسمی سال ۱۴۰۲
با بهرهگیری از خرد جمعی درصدد اصلاح قانون تسهیل هستیم
پیشرفت ۹۰ درصدی عملیات مناسب سازی خیابان بهبودی
قاچاقی یک خودرو جگوار به پرداخت ۱۱۴ میلیارد محکوم شد
سرانجام بیمه بافندگان فرش و شاغلین صنایعدستی
جشنواره «خشت بهشت» یک رویداد بسیار بزرگ در حوزه خدمات شهری
واژگونی اتوبوس در محور نجف آباد به تیران با ۱۲ مصدوم و دو کشته برجای گذاشت
دستورالعمل تأمین مالی و سرمایهگذاری شهرداریها و دهیاریها به زودی ابلاغ میشود
فرهنگ بسیجی مترادف با خستگی ناپذیری است
اکرانهای فرهنگی و نصب سردیس شهدا مایه امید و افتخار برای خانوادههای شهدا
جزئیات دومین جلسه رسیدگی به پرونده کثیرالشاکی «رضایت خودرو طراوت نوین»
فرهنگ بسیجی یک تفکر و مکتب است
راه اندازی ۶ شهردخت جدید تا روز دختر
فروش هزار میلیارد ریالی هنرمندان در نمایشگاه صنایع دستی
تقویت تلاشها برای دسترسی جانبازان شیمیایی کشور به دارو و تجهیزات پزشکی
لزوم اعمال مزد پایه سنوات و مزایای حق تأهل در لیستهای بیمهای از ابتدای دیماه
طلاق در تحصیل کردهها بیشتر است
«سامانه همدم»؛ پیوند سنت و فناوری برای تشکیل خانواده
ماهانه حدود ۳۰۰ اتوبوس به ناوگان شهری تهران اضافه خواهد شد
فتحی آشتیانی: در ایران به ۱۰۰ هزار روانشناس و مشاور نیاز داریم