میرنیوز
حجت الاسلام رسول ساکی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره آسیبهای وارده به عملکرد رسانه ملی در موضوع "جمعیت" اظهار کرد: در حوزه جمعیت تمرکز رسانه ملی روی برنامههای گفتوگو محور بوده است و در اکثر موارد موضوعات جمعیتی به طوری مطرح شدهاند که برای مخاطب بیشتر بار منفی داشته است تا سازنده!
وی ادامه داد: اگر بخواهیم خانمی را که مدرک تحصیلی بالایی دارد و مثلاً کارخانهدار یا کارآفرین است، با خانمی که مادر است مقایسه کنیم، مهم است در ابتدا بنای مقایسه را مشخص کنیم؛ به این معنی که چطور میخو اهیم یک خانم خانهدار و مادر را با خانمی رئیس کارخانه یا کارآفرین مقایسه کنیم؟! در واقع ما در جای اشتباهی ایستادهایم! باید به خروجی کار این دو دقت کنیم، به این معنی که خروجی زحمات خانمی که کارخانه دارد چیست؟ و خروجی کار خانمی که مادر است و خانهدار است چیست؟
دبیر مجمع ملی فعالان جمعیت تصریح کرد: خانمی که کارآفرین است و مثلا کارخانه تولید کالایی دارد در نهایت همه زحمات و تلاش او ختم به تولید آن کالا میشود اما خانمی که مادر است نتیجه نهایی کار او این است که "خلیفةالله" تولید میشود! و فرهیختهها، دانشمندها و قاسم سلیمانیها نتیجه آن هستند، پس میبینیم اصلاً نتیجه زحمات این دو قابل مقایسه نیستند؛ حتی ممکن است به شما بگویند، این مقایسه ظلم در حق مادر است البته با توجه به اینکه رسانههای ما مخصوصاً تلویزیون جایگاه مادر را به شدت تضعیف کردهاند ما مجبور به انجام چنین مقایسهای هستیم.
این فعال جمعیتی خاطرنشان کرد: ناگفته نماند، اگر یک زن به تکامل خودش رسید و جایگاه مادری را کسب کرد، اگر شاغل هم بود فضلی به او اضافه میشود، داشتن مدرک تحصیلی نیز فضل دیگری به او اضافه میکند اما تکامل زن در داشتن شغل و مدرک نیست! اینها آدرسهای غلطی است که رسانهها ناخواسته، آن را به باور مردم تبدیل کردهاند و بخشی از جامعه زنان گمان میکنند اولویت اول زن مدرک تحصیلی و شغل است؛ موضوعات پیرامونی دیگری از این دست نیز وجود دارد که میتوان به آنها توجه کرد.
وی افزود: به اندازه کافی بزرگان ما به موضوع جمعیت اشاره کردند و بیانات مربوطه ایشان چراغ راه ما خواهد بود، اما وظیفه کارشناسان و رسانه ملی این است که موضوع مذکور را به ثمر بنشانند نه اینکه لزوماً آنها را تکرار کنند! تکرار صِرف، باعث میشود جامعه جواب عکس به این موضوع بدهد؛ ما در برنامه تلویزیونی و سریالها حتی نیاز نیست به طور مستقیم سریالهای جمعیتی بسازیم، باید در سریالهایمان پیوستهای مختلف جمعیتی را لحاظ کنیم.
دبیر مجمع ملی فعالان جمعیت متذکر شد: همین که خانواده موفق در سریالهای ما خانوادههای پرجمعیت باشند، یک نمونه از کارهای خوب است؛ این موضوع از لحاظ علمی و روانشناسی نیز اثبات شده است که خانوادههای تک فرزند بیش از 20 آسیب به فرزندانشان وارد میشود؛ چطور میشود قشر فرهیخته و دانشمند را آدمهایی تک فرزند نشان میدهیم و به آسیبهای روانشناختی همچون حسادت، عدم تعادل، آسیب در روابط اجتماعی و ... توجه نمیکنیم!
وی گفت: با این توضیح، اگر ما به صورت ضمنی موضوعات پیرامونی درجه یک جمیعتی را که اثر مستقیم در جمعیت دارند، در سریالها بگنجانیم، اثربخش خواهد بود؛ زیرا حقیقت زندگی این نیست که خانوادهها یک یا دو فرزند داشته باشند! خیلی از خانوادههای پرجمعیتی که متولدین دهه 50 هستند، زندگی شاد و خوبی دارند، اما از دهه 60 به این طرف، تبلیغات جدی رسانهها فرهنگ تک فرزندی را اشاعه داده است؛ برای مثال دیگر میتوانیم به زندگی متولدین دهه 50 پرداخته و با تصویر کردن خانوادههای پرجمعیت آنها باعث شویم که نسل امروز راحتتر با موضوع جمعیت ارتباط برقرار کند.
ساکی یادآور شد: اما در حال حاضر ما به نوعی خانوادههای پرجمعیت را از سریالها و برنامههای نمایشی حذف کردهایم و گفتهایم این خانوادهها وجود ندارند و حتی به خانوادههای با تعداد فرزند متوسط نیز پرداخته نشده است!در اکثر سریالهای ما، خانوادهها تک یا دو فرزند هستند، خواسته یا ناخواسته تلویزیون این باور را در ذهن مردم پرورش داده که خانواده موفق بیفرزند یا تک فرزند است! این موضوع به طور غیرمستقیم بر روی فرهنگ جامعه اثر گذاشته است.
دبیر مجمع ملی فعالان جمعیت خاطرنشان کرد: برای مثال میتوانیم از سریال "وضعیت سفید" نام ببریم که در آن یک خانواده دهه 40 و 50 را معرفی میکرد که در زمان بمبارانهای تهران در یک باغ جمع شده بودند؛ شاید تهیه کننده و کارگردان این سریال به طور مستقیم به موضوع فرزندآوری و خانواده توجه نداشتهاند، اما این بازنمایی از یک خانواده پرجمعیت، شیرینیها و تأثیرات خوبی را روی مردم گذاشت و نفس خانوادهای که دور هم جمع میشدند به صورت ضمنی اهمیت فرزند آوری را برجسته میکرد.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
چیستی و محتوای قانون حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب
عامل مسلح نفوذی به کلانتری بمپور به هلاکت رسید
انسداد آزادراه منجیل - رودبار تا ۳۰ آذر
مسدودیت آزادراه منجیل - رودبار تا ۳۰ آذر
معلمان ایرانی خطاب به اندیشمند آمریکایی: خود را از ننگ حامیان نسلکشی در غزه برهانید
معمان ایرانی خطاب به اندیشمند آمریکایی: خود را از ننگ حامیان نسلکشی در غزه برهانید
کشف ۸۰ میلیاردی لوازم آشپزخانه قاچاق در جنوب تهران
۷ هزار تخت جهت ساماندهی معتادان متجاهر به بهره برداری رسید
تخریب ۴ هزار و ۶۰۰ منزل مسکونی لبنان توسط اسرائیل
لزوم شکل گیری چرخه پیشگیری و درمان معتادان متجاهر
زورگیران پارکوی در سه استان دستگیر شدند
۳۵۰۰ متر مربع ساخت و ساز غیر مجاز در منطقه ۱۹ رفع خلاف شد
۱۱ مجروح در پی تصادف زنجیره ای ۵۳ وسیله نقلیه در کره جنوبی
کودکان مناطق کمتر برخوردار امکان تحصیل در دوره پیش دبستانی را ندارند
گلریزان ۴ میلیاردی یکی از پیام رسانها برای کمک به محور مقاومت
سردار رحیمی: قاچاق کالا سهم عمدهای در مشکلات اقتصادی دارد
۳۰ مورد سازش در مراکز مهر خانواده از ابتدای سال
ترافیک روان در معابر بزرگراههای پایتخت
در حوزه مقابله با قاچاق کالا، پلیس امنیت اقتصادی محوریت دارد
چرایی ممنوعیت رانندگی موتورسیکلتسواران در شرایط بارندگی
دیدار بهروزآذر با معاونان زنان و خانواده ۵ دوره قبلی ریاست جمهوری
ترافیک سنگین و پر حجم شبانه در معابر و بزرگراههای پایتخت
افتتاح ۳۰ هزار واحد مسکونی شهری در بافتهای فرسوده تهران
تاکنون بیش از ٢٥٠٠ تن اقلام زیستی برای مردم مظلوم لبنان ارسال شد
تحقق ۸۶ درصدی بودجه در ۶ ماهه نخست سال
۸ آذر بهعنوان روز کشتار نوزادان غزه توسط رژیم صهیونیستی ثبت جهانی شود
اعظم کریمی سرپرست اداره کل طرح های ملی وفراگیر جوانان شد
تفاوت مدت قرارداد و مدت تعهد چیست؟
واژگونی اتوبوس در محور نجف آباد به تیران ۱۲ مصدوم و دو کشته برجای گذاشت
هم افزایی نهادها برای حل چالشهای مدیریت بحران تهران ضروری است