میرنیوز
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران پویا؛ دانشمندان امریکایی مدعی ساخت نخستین سلول رباتیک، با استفاده از سلولهای بنیادی قورباغه شدند.
"زنوبات" نام این ربات است که بنابر گفته محققان دانشگاههای "ورمونت" و "توفتس" قادر به بهبود خود بوده و اندازه آن کمتر از یک میلیمتر است؛ این ربات که نامش را از یک قورباغه پنجهدار آفریقایی به نام "زنوپوس لاویس" گرفته، میتواند به داخل بدن انسان رفته، در رگها حرکت کند، برای چند هفته زنده بماند و بهصورت گروهی فعالیت کند.
سلولهای بنیادی، سلولهای غیر تخصصیای هستند که قابلیت پرورش یافتن به انواع سلولها را دارند؛ به گزارش سایت "سی-ان-ان" محققان سلولهای بنیادی را از جنین قورباغه جدا کرده و پرورش دادند؛ سپس توسط یک اَبَر رایانه در اندازه و شکل خاصی طراحی و تغییر شکل داده شدند؛ طبق اخبار جدید بهدست آمده از سایت دانشگاه ورمونت، این اَشکال تا بهحال در طبیعت یافت نشدهاند.
سرگروه تیم تحقیقات دانشگاه ورمونت، آقای "جاش بنگارد" در مورد زنوبات گفت: اینها ماشینهای زنده جدیدی هستند که میتوانند خود را بازسازی کنند؛ آنها نه مثل رباتهای قدیمی هستند و نه گونه شناخته شده جانوری، آنها یک طبقه جدیدی از سازهها هستند؛ میتوان آنها را یک عنصر زنده برنامهنویسی شده نامید؛ این ماشین بیولوژیک میتواند کارهایی انجام دهد که رباتهای متداول پلاستیکی و فلزی قادر به انجام آن نیستند.
رباتهای معمولی به مرور زمان تخریب شده، عوارض و زیانهای بدنی و زیست محیطی را بدنبال دارند. زنوباتها که به عنوان ماشینهای بیولوژیک یا زنده معرفی شدهاند، با محیط سازگارتر بوده و برای سلامت انسان کمخطر تر خواهند بود.
بنابر مطالعات انجام شده، زنوباتها پتانسیل انجام وظایف گستردهای را دارند؛ بخشی از تحقیقات این پروژه با سرمایهگزاری "آژانس پروژههای تحقیقاتی پیشرفته دفاعی" انجام شده است؛ این آژانس فدرال بر روی تکنولوژیهایی که میتواند در صنایع نظامی استفاده شود تمرکز دارد.
از زنوباتها میتوان در پاکسازی پسماندهای رادیواکتیو، جمعآوری میکروپلاستیکها در اقیانوس و حمل مواد دارویی در بدن تا حرکت در عروق خونی و کندن پلاکتهای فاسد، استفاده کرد؛ این سلولهای رباتیک میتوانند در محیطهای مرطوب، بدون مواد غذایی اضافی تا چند روز یا هفته دوام بیاورند؛ زنوباتها با محمولههای چربی و پروتئین بارگذاری میشوند که به آنها این توانایی را میدهد تا اندکی بیش از یک هفته زنده بمانند؛ اما قابلیت تکثیر یا تکامل ندارند؛ با اینحال اگر در محیطهای غنی از مواد غذایی قرار بگیرند، طول عمرشان تا چند هفته افزایش مییابد.
گروه سازنده این سلول رباتیک مدعی شدهاند که بعید است اَبَر رایانه طراح زنوبات که نقش بسیاری در طراحی آن دارد، "نیتهای شیطانی" داشته باشد همچنین گفته شده که در حال حاضر نمیتوان فهمید که یک هوش مصنوعی چطور میتواند عناصر زیانبار تولید کند اما این کار برای یک زیستشناس مستعد که نیّت سوء دارد آسانتر است.
گفتنی است که امریکا سابقه زیادی در استفاده از تکنولوژیهای بیولوژیک در امور نظامی و جاسوسی دارد و اختراع جدید نیز که تحت پوشش آژانس نظامی فدرال انجام شده، از این امر مستثنا نیست.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
براساس اعلام هواشناسی پلیس نسبت به سفرهای غیرضروری هشدار داد
ترافیک نسبتا سنگین شبانگاهی در معابر تهران
شهرداری تهران انتقال زبالههای ساری به تهران را تایید کرد
درجه بندی ۹ غار با اهمیت در کارگروه ملی غارشناسی
سیل در اندونزی جان دو نفر را گرفت
جلوگیری از تعطیلی ۶۰ واحد تولیدی و بیکاری ۳۰ هزار کارگر
بسیجی، الگویی کامل، بی نظیر و نمونه برای نسل جوان است
هواشناسی هشدار داد/ پلیس: از سفرهای غیرضروری خودداری کنید
زبالههای ساری به تهران منتقل میشود؟
رونمایی از کتاب فرهنگ و بحران در دهمین کنگره سلامت در بلایا
هواشناسی هشدار داد؛ پلیس: از سفرهای غیرضروری خودداری کنید
جعل و کلاهبرداری ۲۰ میلیاردی با برنامه رسیدساز جعلی
فراخوان دیوارنگاری «دیوارهای کوچک شهر من» تمدید شد
افزایش ۲ برابری درآمدهای مناطق شهرداری تهران
جعل و کلاهبردای ۲۰ میلیاردی با برنامه رسیدساز جعلی
قیمت میوه ۵۰ درصد ارزانتر در میادین میوه و تره بار
شهید فخریزاده باعث پیشرفت جهشوار علمی کشور شد
۶ پیشنهاد ضروری اجرایی برای تحول در نظام مدیریت بحران کشور
محکومیت یک واحد آلاینده محیط زیست در ملارد
جزئیات تصادف خودروی استاندار استان مرکزی در آزادراه خلیج فارس اراک
اتصال دو منطقه ١٧ و ١٨ تهران از طریق باغراه حضرت فاطمه
پیگیری قاطع اجرای طرح شهید آرمان در تهران
رفع موانع ساخت پروژه آزمایشگاه و سالن تشریح پزشکی قانونی
جزییات پرونده یک شرکت خودرویی، خرید ملک ۳۰ میلیاردی در امارات توسط متهم ردیف اول
حضور رئیس قوه قضاییه در مراسم تشییع پیکر وزیر پیشین دادگستری
ایران دارای رتبه هفتم مخاطرات در جهان؛مهمترین چالش مدیریت بحران
جزییات رسیدگی به پرونده کثیرالشاکی یک شرکت خودرویی
بندر خمیر یکی از ۱۲ شهر برگزیده یونسکو شد
انسداد مرز با جدیت در مرزبانی پیگیری و دنبال میشود
جزای نقدی ۱۶ میلیاردی فرجام قاچاقچی لوازم خانگی