میرنیوز
به گزارش ایسنا، دکتر اوطمیشی در کرسی ترویجی مجازی با عنوان «مدارس تیزهوشان در ترازوی عدالت تربیتی » که به همت پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش برگزار شد با بیان اینکه موضوع بحث ما فقط پرداختن به موضوع ۱۵ هزار دانش آموز مدارس تیزهوشان نیست گفت: بحث ما سرنوشت ۱۴ میلیون دانش آموز تیزهوشی است که در مدارس غیرتیزهوشان درس خوانده اند.
وی افزود: معتقدیم همه بچه ها که به کلاس اول ابتدایی می آیند نه فقط باهوش هستند، بلکه تیزهوش اند و دارای استعداد اند. پشتوانه محکم دینی، علمی و تاریخی بر این مدعا وجود دارد.
این متخصص جامعه شناسی تعلیم و تربیت و عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور با بیان اینکه مصوبات قانونی داریم که بر مبنای آن نباید بچه ها را در هیچ نوع مدرسه خاصی گذاشت گفت: وقتی بچه ها بزرگ می شوند در جامعه زندگی می کنند و همه آنها باید با هم دوران جامعه پذیری را طی کنند.
اوطمیشی افزود: پدر و مادرها نباید درگیر این موضوع باشند و باید کاری کنند فرزندانشان شاد و خوب زندگی کنند. بر خلاف برخی اظهارات، تیزهوشی یک اتفاق نادر نیست. طبق مستندات دین مبین اسلام، خداوند در خلقت به انسان ها کرامت ذاتی عطا کرده است. چه طور می شود ادعا کرد که تیزهوشی یک اتفاق نادر است؟ بر اساس کدام مستندات علمی و ابزار علمی این جداسازی صورت می گیرد؟.
وی ادامه داد: آیا همه بچه های مدارس تیزهوشان تیزهوش هستند؟ آیا تمام بچه هایی که در مدارس دیگر هستند غیرتیزهوش اند؟ از دوران ابتدایی کل امکانات برای آن بچه ها فراهم شده که درسخوان شوند و معدلشان بالا برود و عزت نفسشان افزایش یابد و در تست ورودی این مدارس که فقط برای ۱۵ هزار نفر جا و ظرفیت هست پذیرفته شده و وارد مدارس تیزهوشان شوند.
این متخصص جامعه شناسی تعلیم و تربیت و عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور با بیان اینکه در کشورهای دیگر یا چنین مدارسی وجود ندارد یا به ندرت فعالیت می کنند گفت: انگلستان و ژاپن ۱۵ سال است مدارس تیزهوشان را جمع کرده اند و کشورهایی چون روسیه و چین عملا مدارس تیزهوشان ندارند.
وی ادامه داد: ۱۵ هزار نفر را وارد مدارس تیزهوشان می کنند و به چندین میلیون کودک دیگر می گویند که شما تیزهوش نیستید. این جداسازی با چه ملاک و ابزاری انجام می شود؟ این تست هایی که انجام می شود نشانگر آن مقدار معلومات و محفوظاتی هستند که کودک در آن ساعت و آن روز معین آموخته و روی ورقه کاغذ ریخته است. این تست ها یک مقدار نشان دهنده هوش و حافظه اوست و مابقی دست عوامل خانواده، مدرسه و جامعه است.
اوطمیشی با بیان اینکه همه ما می دانیم در مدارس چه بر سر استعدادها و علایق بچه ها می آید گفت: نگوییم مدارس نمونه دولتی، همه بچه ها نمونه هستند. بچه هایی که در مدارس غیرتیزهوش درس می خوانند اتفاقا تیزهوش ترند. زیرا اگر بر پیشانی شان چسبانده شده که شما تیزهوش نیستید و غیرتیزهوشانه او را قصاوت می کنند اما باز هم ۱۲ سال دوام می آورند. هرچند در این میان برخی معلم های ما نیز دارای نواقص و کاستی هایی هستند.
به گزارش ایسنا، دکتر بهبود یاری قلی، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید مدنی نیز در این جلسه با بیان اینکه اگر به پژوهش هایی که در حیطه مدارس تیزهوشان داخل کشور انجام شده توجه کنیم اکثر آنها بر چالش های این مدارس تمرکز کرده اند و نشان می دهد وضعیت موجود نیازمند نقد، تجدیدنظر و بازنگری است گفت: اما از نظر مباحث نظری و فلسفی در حیطه عدالت و ابعاد مختلف آن، با یک خلاء نظری در اسناد مواجه هستیم. اینکه نسبت عدالت اجتماعی با عدالت آموزشی چیست باید پاسخ داده شود و نمی توان به سادگی از کنار آن گذشت.
وی افزود: عدالت آموزشی از یک سو از عدالت اجتماعی متاثر است و از سوی دیگر خودش زمینه ساز تحقق عدالت اجتماعی به شمار می رود.
یاری قلی با بیان اینکه با مصادیقی از تهدیدهای عدالت آموزشی رو به رو هستیم گفت: علاوه بر مدارس تیزهوشان، مدارس غیردولتی و انواع دیگر وجود دارند که باید به آنها توجه کرد. اگر مدارس تیزهوشان را در وضعیت فعلی درنظر بگیریم همچنان شاهد آن هستیم که بازاری چون کلاس های کنکور در کنار آن شکل گرفته و در کلاس های خصوصی نحوه تست زنی و ... را آموزش می دهند.
وی افزود: همچنین این همه ابهام به لحاظ تئوریک و علمی و عملی وجود دارد و از سوی دیگر شرایطی که در نظام آموزش و پرورش ما وجود دارد شرایط مطلوبی نیست و به ویژه در سال های اخیر این شکاف زیاد شده است. استعدادهای مختلف باید دیده شده و شکوفا شوند و در نهایت گزینش اتفاق بیفتد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
نوسازی ۴۰۰ اتوبوس بی آر تی ۱۸ متری دیزلی در تهران
۲۶ سردیس چهرههای ماندگار تهران در خانه اتحادیه رونمایی شد
۶ خودروی خارجی متعلق به شرکت کوروش کمپانی به مزایده گذاشته میشود
حکم پرونده چای دبش تا پایان ماه صادر میشود
توفان برت بریتانیا را درنوردید/ ۳ نفر کشته شدند
بیانیه نشست کارگاهی ذخیرهگاههای زیست کره ایران
۴ نفر در پی بارش برف سنگین در ترکیه ناپدید شدند
قیمت انواع گوشت قطعه بندی و بسته بندی بوقلمون اعلام شد
متهم ردیف اول پرونده چای دبش در دادگاه چه گفت؟
ماجرای واریز یک میلیون تومان به حساب بازنشستگان چه بود؟
برنامه بررسی تخلفات سردفتران با هوش مصنوعی تدوین میشود
افزایش قاچاق چوب با صدور مجوز برداشتن درختان شکسته
رمزارزها پر تکرارترین معضل مطرح شده در سامانه مشکلات حقوقی
کنترل تورم مطالبه بازنشستگان از دولت
فروش ۷ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان کالای تملیکی در ۸ ماهه امسال
دستگیری شیاد تلگرامی: دختران کمسن طعمه فریبکاران فضای مجازی شدند
کمک یک میلیاردی دیوان عالی کشور به پویش ایران همدل
هزینه ۲۰۰ میلیاردتومانی نگهداشت پلهای عابر
پروژه تونل شهید متوسلیان نیازمند سرمایهگذار است
توقیف سواری تویوتا به علت ۵۲۵ فقره تخلف و جریمه ۵۹ میلیون تومانی
نظام فنی و اجرایی اختصاصی بناها و بافتهای تاریخیفرهنگی ابلاغ شد
برخورد قاطع با دستکاری پلاک خودروها
واکنش «زاکانی» به چادرخوابی همراهان بیمار
سند مالکیت چهلستون صادر شد
آخرین وضعیت ترافیک صبحگاهی معابر و بزرگراههای تهران
بسیج مولود انقلاب، مکتب خداجویی و حق طلبی
رویکرد مبتنی بر گفتمان تحول پایهگذاری شد
برخورد قاطع پلیس با متخلفان دستکاری پلاک خودروها
اعلام نرخ قطعی حج تمتع تا ۲ ماه آینده
بارگیری ۵ هزار تخته پتو و ۲۰ تن مواد غذایی برای کمک به مردم مظلوم لبنان