میرنیوز
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ آموزش مجازی فرصتی برای برابری آموزشی است اما هماکنون به دلیل نبود زیرساخت و عدم دسترسی 3.5 میلیون دانشآموز به شبکه شاد بستری برای "تبعیض آموزشی" شده است.
طبق گفتههای حسن الحسینی؛ مسئول شبکه شاد، سهم محرومیت از فضای مجازی بحث مهمی است و 3.5 میلیون دانشآموز دسترسی به ابزار و اینترنت برای بهرهمندی از شبکه شاد ندارند بر این اساس 21 درصد کل دانشآموزان از شاد محروم هستند که از این تعداد 300 هزار نفر با گوشیهای قرضی در شبکه شاد حضور دارند.
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)
در نظرسنجی که توسط مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری درباره دسترسی دانش آموزان به کامپیوتر و تلفن همراه انجام شده، این نتیجه به دست آمده است که 4 درصد دانش آموزان به تلفن همراه هوشمند و کامپیوتر دسترسی ندارند، 26 درصد دسترسی به سختی و 70 درصد دسترسیشان به راحتی است.
در همین رابطه مهدی اسماعیلی؛ عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره اینکه آیا مجلس به دنبال طرحی برای تأمین فوی ابزار مورد نیاز به منظور آموزش مجازی دانشآموزان در مناطق حاشیهای شهرها نیست؟ اظهار کرد: نمیدانیم کرونا چه زمانی مهار میشود، این وضعیت برای نظام آموزشی کشور مشکلاتی ایجاد کرده است اما باید توجه داشت فرایند تعلیم و تربیت را نمیتوان متوقف کرد بنابراین در دوره فعلی نیاز است شکل آموزش را تغییر دهیم تا چرخه یادگیری متوقف نشود.
وی افزود: رویکرد ما باید به سمت استفاده از آموزش مجازی تغییر کند و این سبک از آموزش به الزاماتی نیاز دارد از جمله تجهیزاتی همچون تبلت و گوشی همراه هوشمند.
عضو کمیسیون آموزش مجلس گفت: مشکل فقط نداشتن ابزار نیست، در مناطق روستایی باید وضعیت اینترنت هم اصلاح شود و تأمین این موارد کار آموزش و پرورش نیست هماکنون 3.5 میلیون نفر از دانشآموزان به گوشی یا تبلت دسترسی ندارند؛ نبود امکانات و زیر ساختها و فقر خانوادهها از چالشهای پیش روی آموزش مجازی است.
اسماعیلی ادامه داد: به مدیریت آموزش و پرورش هم انتقادی دارم، آنها در ماجرای کرونا چند ماه فرصت داشتند تا اهمیت آموزش مجازی و ضرورت تأمین تجهیزات را به جامعه منعکس کند و بگویند در صورت نبود امکانات نظام آموزشی دچار مشکل میشود اما حرکت موثری انجام نشد البته رئیس کمیسیون آموزش مجلس مکاتباتی با رئیس جمهور برای تأمین تبلت داشت ولی هنوز هم مشکل داریم.
وی عنوان کرد: بازدیدهای میدانی ما هم نشان میدهد که تأمین ابزار برای دانشآموزان جامانده از آموزش مجازی هنوز محقق نشده است این را در کمیسیون آموزش مطرح میکنیم و سازوکار تأمین این تجهیزات و اختصاص بودجه برای آن در دستور کار خواهد بود البته تأمین بار مالی آن در کوتاه مدت محدودیتهایی دارد بنابراین به ناچار از ظرفیتهایی استفاده میکنیم که بتوان آن را جبران کرد.
به گزارش تسنیم؛ مرکز پژوهشهای مجلس با اعلام راهکارهای تأمین تبلت برای 3.5 میلیون دانشآموز پیشنهاد داده است:
در قالب الحاق یک بند به تبصره 9 قانون بودجه سال 1399 کل کشور، سازمان برنامه و بودجه مکلف شود با تغییر و جابهجایی اعتبارات ردیفهای (1803002000 ) برنامه خدمات رفاهی، فرهنگی و ورزشی به دانشجویان (1803048000) برنامه خدمات رفاهی، فرهنگی و ورزشی به دانشجویان پزشکی و پیراپزشکی تا سقف 4000000 میلیون ریال و 50 درصد منابع هزینهای ردیفهای 27-530000 (مالیات بر ارزش افزوده سهم ورزش) و 50 درصد منابع ردیف 55-530000 موضوع ماده 78 قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت 2 و 40 درصد اعتبارات هزینهای ردیف 56-730000 دستگاههای مذکور در جدول 7-1 و 80 درصد منابع ردیف 28 تغذیه و امور رفاهی دانشجویان جدول بند «الف» تبصره 14 قانون بودجه سال 1399 کل کشور، اعتبارات مذکور را جهت تأمین رایانک (تبلت) دانشآموزی برای دانش آموزان نیازمند تا سقف سه میلیون 500 هزار دستگاه با اولویت دانشآموزان عشایری، روستایی و تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی و سازمان بهزیستی در قالب برنامه مستقل منعکس شده تا بهصورت یارانه تسهیلات یا کمک بلاعوض به این موضوع اختصاص یابد.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
چیستی و محتوای قانون حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب
عامل مسلح نفوذی به کلانتری بمپور به هلاکت رسید
انسداد آزادراه منجیل - رودبار تا ۳۰ آذر
مسدودیت آزادراه منجیل - رودبار تا ۳۰ آذر
معلمان ایرانی خطاب به اندیشمند آمریکایی: خود را از ننگ حامیان نسلکشی در غزه برهانید
معمان ایرانی خطاب به اندیشمند آمریکایی: خود را از ننگ حامیان نسلکشی در غزه برهانید
کشف ۸۰ میلیاردی لوازم آشپزخانه قاچاق در جنوب تهران
۷ هزار تخت جهت ساماندهی معتادان متجاهر به بهره برداری رسید
تخریب ۴ هزار و ۶۰۰ منزل مسکونی لبنان توسط اسرائیل
لزوم شکل گیری چرخه پیشگیری و درمان معتادان متجاهر
زورگیران پارکوی در سه استان دستگیر شدند
۳۵۰۰ متر مربع ساخت و ساز غیر مجاز در منطقه ۱۹ رفع خلاف شد
۱۱ مجروح در پی تصادف زنجیره ای ۵۳ وسیله نقلیه در کره جنوبی
کودکان مناطق کمتر برخوردار امکان تحصیل در دوره پیش دبستانی را ندارند
گلریزان ۴ میلیاردی یکی از پیام رسانها برای کمک به محور مقاومت
سردار رحیمی: قاچاق کالا سهم عمدهای در مشکلات اقتصادی دارد
۳۰ مورد سازش در مراکز مهر خانواده از ابتدای سال
ترافیک روان در معابر بزرگراههای پایتخت
در حوزه مقابله با قاچاق کالا، پلیس امنیت اقتصادی محوریت دارد
چرایی ممنوعیت رانندگی موتورسیکلتسواران در شرایط بارندگی
دیدار بهروزآذر با معاونان زنان و خانواده ۵ دوره قبلی ریاست جمهوری
ترافیک سنگین و پر حجم شبانه در معابر و بزرگراههای پایتخت
افتتاح ۳۰ هزار واحد مسکونی شهری در بافتهای فرسوده تهران
تاکنون بیش از ٢٥٠٠ تن اقلام زیستی برای مردم مظلوم لبنان ارسال شد
تحقق ۸۶ درصدی بودجه در ۶ ماهه نخست سال
۸ آذر بهعنوان روز کشتار نوزادان غزه توسط رژیم صهیونیستی ثبت جهانی شود
اعظم کریمی سرپرست اداره کل طرح های ملی وفراگیر جوانان شد
تفاوت مدت قرارداد و مدت تعهد چیست؟
واژگونی اتوبوس در محور نجف آباد به تیران ۱۲ مصدوم و دو کشته برجای گذاشت
هم افزایی نهادها برای حل چالشهای مدیریت بحران تهران ضروری است