میرنیوز
به گزارش ایسنا، حمید پوراصغری در«همایش مجازی نگاهی نو به مسئله سالمندی در ایران»، اظهار کرد: در تدوین سند ملی سالمندان کشور ابتدا در بحثهای نظری که با همکاران، از دستگاههای اجرایی مختلف داشتیم، چارچوب نظری موضوع را تدوین و به اجماع رساندیم، به نحوی که تمامی ذینفعان موضوع در این زمینه توافق کامل داشتند و به منظور احتراز از اینکه سند ملی سالمندان بتواند نقش مهمی را در اجراییسازی برنامههای مرتبط داشته باشد، پس از تعیین راهبردها، اهداف و سیاستهای اجرایی، برنامه اجرایی آن در قالب پروژهای که دستگاههای زیربط نسبت به آن اقدام خواهند کرد تدوین میشود و در قالب بودجههای سنواتی و برنامه هفتم توسعه به ظهور خواهد رسید.
وی ادامه داد: امید است به نگاه آیندهنگرانه این سند، بتوانیم نقش خود را در برنامه توسعه و حل چالشهای جمعیت سالمند کشور به خوبی ایفا کنیم. نگاهی به تغییرات جمعیتی در ۴۰ ساله گذشته نشان میدهد که بیشترین میزان رشد جمعیت در دهه ۶۰ اتفاق افتاده که نتیجه آن این بوده است که در بسیاری از سیاستها و اقداماتی که در کشور طی سنوات گذشته انجام شده، توجه بیشتر به این نسل برای نیازهای آنها از قبیل بهداشت و درمان و آموزش و پرورش، آموزش عالی و اشتغال بوده و این سبب شده که موضوع سالمندی و سالخوردگی کمتر مورد توجه قرار گیرد.
پوراصغری معتقد است که بیتردید افزایش امید زندگی و افزایش جمعیت سالمند در کشور به عنوان موفقیت برای ما محسوب میشود. البته نکته مهم این است که باید بین سالمندی فردی و سالمندی جمعیت تفاوت قائل شویم، زیرا سالمندی فردی زمانی است که بر اثر تغییرات بیولوژیک طبیعی، سن فرد افزایش مییابد، اما سالخوردگی جمعیت زمانی است که ترکیب جمعیت در هرم سنی تغییر می یابد و نسبت جمعیت سالمند در ترکیب جمعیتی افزایش می یاید و این موضوع مانند هر پدیدهای اگر بدون برنامهریزی و آمادگی نسبت به آن برخورد کنیم، می تواند به یکی از بزرگترین چالشهای کشور تبدیل شود.
معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه بررسی تغییرات جمعیتی نشان میدهد که در ۲۰ سال آینده جمعیت سالمندان دو برابر خواهد شد، گفت: همه ما به عنوان افرادی که در خانواده و فامیل با سالمندان برخورد میکنیم، شاهدیم که در بسیاری از نیازهای این گروه، افراد خانواده تا چه میزان دچار مشکل هستند و نبود زیرساختهای متناسب، سبب شده خانواده در سادهترین نیازهای سالمندان انرژی زیادی را صرف کنند.
وی با اشاره به اینکه نگاه به موضوع سالمندی در منظر سیاستگذاران از اهمیت بالایی برخوردار است، افزود: تجربیات این گروه جمعیتی در تدوین اهداف برنامههای توسعه میتواند برای سالمندان مورد استفاده قرار گیرد، لذا باید به دنبال جامعهای با نگاه مثبت به موضوع سالمندی برای دسترسی به برابری، استقلال، مشارکت و حمایت و سلامت جسمی این گروه باشیم تا بتواند سالمندی سالم را به وجود آورد.
پوراصغری گفت: سالمندی بحث بینبخشی است و اینکه برنامهریزی کنیم یکی از وجوه بسیار مهم این برنامه، ایجاد هماهنگی برای اجرای این برنامهها در بخشهای مختلف است، لذا در سند ملی سالمندی تلاش بر این بوده است که ضمن ترسیم اهداف اصلی سند، نقشه راه اجرا و هماهنگیهای بین بخشی را لحاظ کنیم تا جامعهای امن، متناسب و پاسخگو برای نیازهای متنوع و متفاوت سالمندان فراهم کنیم.
وی در ادامه درباره نگاه به موضوع سالمندی گفت: در گذشته به دوران سالمندی به عنوان آخرین مرحله زندگی نگاه و در برنامهریزیها و سیاستگذاریها کمتر به نیازها و خواستههای آنان توجه میشد، اما در نگاه نوین به جای توجه به سالهای گذشته زندگی به سالهای باقی مانده عمر توجه میشود، بنابراین در دوران سالمندی فرد باید مانند بقیه عمر از زندگی خود بهره ببرد لذا در این سند تاکید زیادی بر سلامت، مشارکت و امنیت سالمندان داریم.
پوراصغری با بیان اینکه باتوجه به این رویکرد، موضوع بسیار مهم ترویج دیدگاه مناسب افراد و جامعه به موضوع سالمندی و سالمندان است، اظهار کرد: افزایش و بهبود ارتباط بین نسلها از جنبههای بسیار مهم فرهنگی در خصوص سالمندان محسوب میشود. هرچند ما در فرهنگ خودمان احترام و تکریم سالمندان را داریم، اما شهرنشینی، پیشرفت تکنولوژی و صنعتی شدن سبب شده تا انقطاع بین نسلی را در بسیاری از موارد شاهد باشیم که این موضوع سبب ایجاد انزوا و گوشهنشینی سالمندان میشود لذا به منظور تقویت منزلت سالمندان در سطح جامعه، باید ارتباط بین نسلی را هر آنچه می توانیم تقویت کنیم.
وی در بخش دیگری با بیان اینکه با افزایش سن شاهد انواع ناتوانیها و بیماریها هستیم، گفت: لذا یکی از وجوه بسیار مهم در رابطه با سالمندان، اقدامات پیشگیری، درمانی و توانبخشی است. تاکید بر خودمراقبتی، ادغام خدمات پیشگیرانه در نظام شبکه کشور، افزایش دسترسی به این خدمات و تاکید بر ارائه خدمات در محل زندگی سالمند با استفاده از فناوریهای نوین از جمله مواردی است که میتواند در بهبود کیفیت زندگی سالمندان بسیار مهم باشد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
۴ نفر در پی بارش برف سنگین در ترکیه ناپدید شدند
قیمت انواع گوشت قطعه بندی و بسته بندی بوقلمون اعلام شد
متهم ردیف اول پرونده چای دبش در دادگاه چه گفت؟
ماجرای واریز یک میلیون تومان به حساب بازنشستگان چه بود؟
برنامه بررسی تخلفات سردفتران با هوش مصنوعی تدوین میشود
افزایش قاچاق چوب با صدور مجوز برداشتن درختان شکسته
رمزارزها پر تکرارترین معضل مطرح شده در سامانه مشکلات حقوقی
کنترل تورم مطالبه بازنشستگان از دولت
فروش ۷ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان کالای تملیکی در ۸ ماهه امسال
دستگیری شیاد تلگرامی: دختران کمسن طعمه فریبکاران فضای مجازی شدند
کمک یک میلیاردی دیوان عالی کشور به پویش ایران همدل
هزینه ۲۰۰ میلیاردتومانی نگهداشت پلهای عابر
پروژه تونل شهید متوسلیان نیازمند سرمایهگذار است
توقیف سواری تویوتا به علت ۵۲۵ فقره تخلف و جریمه ۵۹ میلیون تومانی
نظام فنی و اجرایی اختصاصی بناها و بافتهای تاریخیفرهنگی ابلاغ شد
برخورد قاطع با دستکاری پلاک خودروها
واکنش «زاکانی» به چادرخوابی همراهان بیمار
سند مالکیت چهلستون صادر شد
آخرین وضعیت ترافیک صبحگاهی معابر و بزرگراههای تهران
بسیج مولود انقلاب، مکتب خداجویی و حق طلبی
رویکرد مبتنی بر گفتمان تحول پایهگذاری شد
برخورد قاطع پلیس با متخلفان دستکاری پلاک خودروها
اعلام نرخ قطعی حج تمتع تا ۲ ماه آینده
بارگیری ۵ هزار تخته پتو و ۲۰ تن مواد غذایی برای کمک به مردم مظلوم لبنان
مطالبه بازنشستگان از دولت باید کنترل تورم باشد
لزوم اصلاح نظام بنگاهداری در صندوقهای بازنشستگی
بیش از ۶ هزار هکتار بافت فرسوده در تهران در مسیر نوسازی
برگزاری رزمایش دریایی محمد رسول الله ۳ مرزبانی فراجا در آب های عمان
کشف بیش از ۷ میلیون لیتر انواع فرآوردههای نفتی قاچاق
شناسایی و انهدام باند جاعلان اسناد و املاک موروثی میلیاردی