میرنیوز
به گزارش ایسنا، در عین حال بنابر اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها در آمریکا هنوز شواهدی مبنی بر اینکه مصرف مواد غذایی یا توزیع آن با ویروسِ مرتبط با بیماری کووید-۱۹ در ارتباط باشد، وجود ندارد.
به طور کلی چهار میکروب شایع در بروز بیماریهای ناشی از غذای آلوده شامل موارد زیر است:
- کلوستریدیوم پرفرنژنس: این باکتری در گوشت، خورش و آبگوشت وجود دارد.آلودگی ناشی از آن زمانی ایجاد میشود که مواد غذایی به میزان زیادی تولید شده و برای مدت زمان طولانی پیش از سرو کردن گرم نگه داشته میشود.
- نوروویروس: این ویروس بر مواد غذایی خام، محصولات غذایی آماده و صدف خوراکی صید شده از آب آلوده تاثیر میگذارد و ممکن است توسط نگهدارنده غذای آلوده نیز گسترش پیدا کند.
- سالمونلا: مواد غذایی مرتبط با این باکتری شامل گوشت خام یا آلوده، گوشت طیور، شیر یا زرده تخم مرغ است. همچنین ممکن است این باکتری از طریق چاقو، تخته برش مواد غذایی یا نگهدارنده غذای آلوده منتشر شود.
- E. coli: این باکتری بیشتر از طریق گوشت گوساله پخته نشده گسترش پیدا میکند. از دیگر منابع این آلودگی میتوان به شیر غیرپاستوریزه و سرکه سیب، جوانه یونجه و آب آلوده اشاره کرد.
پیشگیری از بیماریهای ناشی از غذا از آشپزخانه شروع میشود. دکتر «پریتیش تاش» یکی از متخصصان بیماریهای عفونی از "مایو کلینیک" در این رابطه نکاتی را یادآوری کرده است.
به گفته این متخصص، مواردی در مورد روشهای آماده سازی غذا در آشپزخانه وجود دارد که می تواند به پیشگیری از شیوع عفونت و بیماریهای اسهالی کمک کند. بیشتر بیماریهای ناشی از غذا در آشپزخانه از آلودگی گوشت خام ناشی میشوند.
دکتر تاش افزود: در صورت آماده کردن گوشت خام لازم است دقت لازم را داشته باشید. اجازه ندهید آبمیوهها یا هر خوردنی دیگری در مجاورت با غذاهایی باشد که قرار است به صورت خام مصرف شوند.
همچنین به گفته این متخصص در زمان آماده کردن مواد غذایی شستن دستها ضروری است. این موضوع ساده اما بسیار حائز اهمیت است که پس از آماده کردن گوشت خام و پیش از آماده سازی مواد غذایی دیگر، دستها شستشو داده شوند.
باکتری هایی که از دست زدن به یک تکه مرغ خام به دست انتقال پیدا کند می تواند نه تنها سایر غذاها بلکه هر وسیله دیگری که در آشپزخانه با آن در تماس هستید را نیز آلوده کند.
به گزارش مدیکال اکسپرس، برای جلوگیری از نفوذ این باکتری به مواد غذایی لازم است هر آنچه که قابلیت شستشو دارد از جمله مواد خوراکی و دستها شسته شود.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
اتصال دو منطقه ١٧ و ١٨ تهران از طریق باغراه حضرت فاطمه
پیگیری قاطع اجرای طرح شهید آرمان در تهران
رفع موانع ساخت پروژه آزمایشگاه و سالن تشریح پزشکی قانونی
جزییات پرونده یک شرکت خودرویی، خرید ملک ۳۰ میلیاردی در امارات توسط متهم ردیف اول
حضور رئیس قوه قضاییه در مراسم تشییع پیکر وزیر پیشین دادگستری
ایران دارای رتبه هفتم مخاطرات در جهان؛مهمترین چالش مدیریت بحران
جزییات رسیدگی به پرونده کثیرالشاکی یک شرکت خودرویی
بندر خمیر یکی از ۱۲ شهر برگزیده یونسکو شد
انسداد مرز با جدیت در مرزبانی پیگیری و دنبال میشود
جزای نقدی ۱۶ میلیاردی فرجام قاچاقچی لوازم خانگی
قیمت انواع میوه در میادین و بازارهای تره بار اعلام شد
کشف ۲۰۰ میلیاردی ابزار کار قاچاق در تهران
ایران جزو ۴ کشور برتر در زمینه رشد شاخص توسعه انسانی است
سراج: بسیج محلات خط مقدم مقابله با آسیبهای اجتماعی است
رشد ۱۸ درصدی نوسازی تاکسیها در مقایسه با سال گذشته
جزئیات برنامههای مجمع شهرداران در سالگرد شهادت شهید سلیمانی
۲۴۷ عملیات امدادونجات طی ۷۲ ساعت گذشته صورت گرفت
کاظمی: حداقل ۱۰۰ هزار کتابخانه مدرسه باید ایجاد شود
هشدار درباره فعالیت کلاهبرداران در لباس پستچی
مراسم ترحیم حجتالاسلام شوشتری در مسجد ارک برگزار شد
ولیزاده: با همکاری بسیج برخی محلهای غیر قانونی سقط جنین جمع شد
امروز بزرگترین تهدید پیش روی نظام حوزه مسائل اجتماعی است
دوره مهارت آموزی کتابخوانی برای معلمان برگزار میشود/ قادر به تامین کتابخانه برای همه مدارس نیستیم
سازمان محیط زیست پیگیر افزایش حمایت قضایی از محیط بانان
آمادگی شرکت واحد برای مشارکت در طرح من شهردارم
ناکامی قاچاقچیان سوخت گازوئیل
ولیزاده: تفکر بسیج در منطقه و جبهه مقاومت راهگشا است
سردار محمدیان: بسیج سبک زندگی، فرهنگ و باور عمیق است
هتلی به علت گرانفروشی به پرداخت ۷ میلیارد جریمه محکوم شد
همایش اولین جشنواره الگوی کنشگری اجتماعی بسیج آغاز شد